Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази кутия

Featured Replies

Честито , ще чакаме снимки!

0c67ff4cf2c5fe6a.jpg

За сега снимките ще са от нета, защото още не съм я прехвърлил щайгата. Първи впечатления: 1. Доста солидна конструкция 2. На всеки един подвижен елемент има финна мрежичка против прах 3. 140мм вентове отпред и отгоре, 120мм отзад. 4. Това, което не се вижда на тази снимка е, че местата за хардовете продължават до долу, всичките са идеални "шейнички", с възможност за закрепване на 3.5` и 2.5` дискове. 5. Вентилаторите са с удължители за включване към захранването, но има възможност и да се включат към Multi-Fan Controller /например такъв http://www.jmt.bg/%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-cID=633/zalman-zm-mfc1,-multi-fan-controller-pID=529/ , разкачайки удължителя. 6. Свалят се предния и горния панел, както се вижда от снимката и излишните "шейнички" за хардовете и те се демонтират. 7. Допълнителни екстри - една планка за захващане на видео картите, ако са две, с цел по-удобен транспорт, предно панелче с мрежичка за флопи и мрежичка под захранването. Сега планирам едно добро захранване и на есен, ще сглобявам компютърче за децата в старата кутия със старото захранване. А в перспектива - ново видео, но в къщи няма геймър - факт!

Ето това ревю ми се видя най-изчерпателно за любопитните http://www.legitreviews.com/article/1173/1/

Редактирано от pataran (преглед на промените)

За ефективността не знам, но кондензаторите е хубаво да са студени. Така че за по-дългия живот си прав.

OFF:

То имаше едни гарвански кутии на на SilverStone, дето поемаха различен формат дъна и образно казано охлаждаха всички компоненти поотделно(получават си се отделни вертикални потоци), ама все ми се струва, че при сегашния ATX стандарт да му треперим толкова на захранването е изхвърляне! Така че, подкрепям "the professor".

Относно останалите компоненти и до колко един захранващ блок "горе" им пречи - нека който има сравнение(температури, тестове) между кутии от двата типа(на близки цени)да го представи!

само идиот го измислил това захранването да е от долу... тука зад мен има 2 сървъра - единия хуйлед пакард, другия ИБъМъ и на двата захранването е горе... тия дето са с по 2 захранвания пак са така... като искаш провертряне - карай на стенд...

филтъра не е решение - задръства се(за това и сървърите нямат) (просто седят в комуникационен шкаф, който пък седи в климатизирано помещение в което не се влиза, а като се отвори сървъра след години си е като нов - без прахоляк... най добре е кутията да е на високо те и за това сървърните са високи а от долу всичко е празно...

тия идиот от СМ кал мислят от де ще смуче захранването - ако е с перката от долу - през решетката, която най много да е на 5мм от плоскостта върху която е кутията и то заради крачетата на кутията? ако пък перката е отгоре за къв чеп им е да правят дупки отдолу?

Карате ме да залягам под кутията с вашите дискусии...Захранването смуче при мен например от 5 см. от пода и има филтър който се мие за 10 сек и като го изтръскаш го бочкаш и всичко е точ.

Принципно си прав професоре само,че сравнението със сървърите е малко неуместно.Ако визираш това че са толкова скъпи и затова при тях всичко е 6,то може и да е така ,НО за определената цел на една такава система.Едва ли в един сървър има графична карта която по default да си държи в idle 82° и да подгрява компютъра до момента както беше при мен ,че дъното да показва температура 98°.Когато захранването е отдолу и смуче отдолу не "нажежава" и без това горещата обстановка в една гейм/клок система,защото си има отделен въздушен поток.Респективно ако то самото не грее чак толкова,не лапа от горещия въздух който е горе (може и да не съм учил електроника ама знам че топлото ходи нагоре :) ) или не спира правилното му отвеждане .А колкото до коментара какво има в едно захранване си спомням една дискусийка с колегата Profruit,където той леко те беше коригирал по темата но не я намирам вече...

:)

Преди се говореше за тестове и лаптопи, сега за сървъри, вдруги ден за топлата вода....

:whist:

Зхранването нарочно се поставя в долния край на кутията поради няколко причини.Първото и най-важното , което е да не смучи топлия въздух от кутията.Много хора казват "ами захранването ми вади топлия въздух" , ми да вади го , но това хич не е хубаво.На колкото по-висока температура работи едно захранване , толкова повече му се намаля ефективността и живота.Също , като е отгоре то пак си смучи праха , който се върти в самата кутия.Точно това е много добре измислено според мен , захранването да е отдолу поставено.Сега като минус съм съгласен за малките крачета и разстоянитето от кутията до плоскостта , на която е поставена.Това лесно се поправя като се закупят нови по-високи крачета , не са скъпи.

Ето я http://sky.bg/Details.aspx?ID=15418 Друг е въпросът дали е имат в наличност!

Някъде я видях с прозрачен капак.Дали се продава така или е мод?

Покупката на продукт с марката Lian Li винаги си струва !

Каква е връзката между въпроса ти и настоящата тема, че не разбрах ?

Предстой ми покупка и се чудя Lian Li-то или HAF 922

Карате ме да залягам под кутията с вашите дискусии...Захранването смуче при мен например от 5 см. от пода и има филтър който се мие за 10 сек и като го изтръскаш го бочкаш и всичко е точ.

Принципно си прав професоре само,че сравнението със сървърите е малко неуместно.Ако визираш това че са толкова скъпи и затова при тях всичко е 6,то може и да е така ,НО за определената цел на една такава система.Едва ли в един сървър има графична карта която по default да си държи в idle 82° и да подгрява компютъра до момента както беше при мен ,че дъното да показва температура 98°.Когато захранването е отдолу и смуче отдолу не "нажежава" и без това горещата обстановка в една гейм/клок система,защото си има отделен въздушен поток.Респективно ако то самото не грее чак толкова,не лапа от горещия въздух който е горе (може и да не съм учил електроника ама знам че топлото ходи нагоре :yanim: ) или не спира правилното му отвеждане .А колкото до коментара какво има в едно захранване си спомням една дискусийка с колегата Profruit,където той леко те беше коригирал по темата но не я намирам вече...

има сървърна кутия за 120 лв... а за кутии бих казал, има кутия от ламарина е за предпочитане от алуминиева - заради здравината (тоест по малко вибрации - по дълъг живот на твърдия диск, и по малко шум)

който няма пари за охлаждане или качествени части, си слага перки. аз пък имам точно 3 перки (на процесора, видеото и захранването) най горещо е видеото с 48 градуса в idle... като човек си купи хубава кутия от дебело желязо, върже си кабелите да не са пръснати, знае как да си разпредели дисковете и оптичните устройства (да са възможно по ниско в кутията, да има място между тях и да са със всички винчета - така ламарината отнема топлината), знае как се слага паста и как се монтира радиатор за макс ефект, перката на захранването става достаъчна. а шума е... просто няма такъв, щото на всички перки съм сложил гъста смазка да сваля още оборотите... (само на видеото не съм се занимавал да слагам - него съм го пуснал с фабричния преходник за 7 волта.

моята кутия (modecom debut) я взех за 70лв:

modecom-debut-midi-srebrno-czarna-logic-500w.211514.2.jpg

(има възможност за 80мм/92мм отпред и отзад и решетките не са като на китайските боклуци с малки отворчета и много ламарина да правят само шум), продадох захранването за 15 или 20 - вече не помня... и с фотрона ми излезе около 100 и нещо лв

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Абе незнам дали е голема,ма си е 50 лв разликата.... http://sky.bg/Details.aspx?ID=14207

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.