Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HP ProBook 4515s - син екран без никаква видима причина

Featured Replies

Здравейте, извинявам се предварително ако не съм уцелил правилният раздел, но никога не съм писал преди във форума и не знам каква е точно процедурата.

Имам проблем и се обръщам към Вас с надеждата за помощ.

Имам една машинка HP ProBook 4515s, без никакви забележки, освен една - на съвсем избирателен принцип ми дава blue screen of death

Публикувано изображение

http://bsod.hit.bg/IMG_1473.JPG

Давало го е когато гледам филм, пробвал съм с различни плеъри, не е от тях, когато слушам музика, тегля, само когато върви някоя игра не ми е давал този проблем.

Малко информация за машината:

Windows 7 64x

Processor:

AMD Turion X2 Dual Core Mobile RM-76 2.30 GHz

RAM:

4 GB

Дъно:

Manufacturer Hewlett-Packard

Model 3079

Version F.06

Chipset Vendor AMD

Chipset Model 780G

Chipset Revision 00

Southbridge Vendor AMD

Southbridge Model SB700

Southbridge Revision 00

Bios:

Brand Hewlett-Packard

Version 68GPI Ver. F.06

Date 06/17/2009

Video

ATI Mobility Radeon HD 4300 Series 512Mb

Hard drive

TOSHIBA MK5055GSX ATA Device

Manufacturer TOSHIBA

Interface IDE

Capacity 488GB

Real size 500 107 862 016 bytes

Драйверите за всичко са взети от сайта на HP и са последните версии.

Харда съм го сканирал за bad sector-и с тулчето на w7 и такива не са намерени. Същият е разделен на два дяла:

(C:) 70GB от тях 47,2 GB свободни

(D:) 391GB от тях 66,1 GB свободни

RAM паметта също си е наред.

Преинсталацията не помага, преинсталирал съм го няколко пъти и грешката не изчезва. Лаптопа е нов, няма половин година.

Случвало се е лаптопа да върви в порядъка на седмица без прекъсване и да не ми излезе тази грешка, а се е случвало още с включването на 5тата минута да ми се рестартира.

Просто вече недоумявам какво може да му има. Отворен съм за всякакви идеи и съвети.

Благодаря предварително.

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Заглавието на темата на български с кирилски букви.

Проблемът е с модулът за безжичната мрежа, не е хардуерен а софтуерен, още от времето на ОС Виста. Това е фикса за Виста, дано работи коректно и със Седмицата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Samael, пробвал ли си да обновиш софтуера за дъното, видео драйверите или за други компоненти (в описанието на грешката пише и BIOS, но не опитвай засега). На сайта на HP има драйвери за твоя лаптоп, ето пример: Download drivers and software - HP ProBook 4515s Notebook PC.

за мен е проблем с видеото !

няма как да е там освен ако то не е broadcom... в драйвера на wi-fi си е проблема... bcmwl644.sys. пробвай със забранен wi-fi (не разкачен, щото тогава пак си търси мрежи)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за бързата намеса и бързите отговори.

sliderum, сега тегля пача, който си дал, благодаря, дано сработи на седмицата.

Hanibal_Lektar, мисля, че ако беше във видеото, а не в драйверите на видеото, същата грешка щеше да ми излиза и в редките случай, когато на лаптопа има запусната някоя игра, а при игра никога не ми е увисвал.

nologo, благодаря, сега ще ги обновя до последните драйвери.

Не мога да кажа дали е помогнало нещо, по простата причина, че трябва да изчакам да видя дали пак ще ми даде тази грешка, но благодаря Ви в аванс за оказаната помощ.

няма как да е там освен ако то не е broadcom... в драйвера на wi-fi си е проблема... bcmwl644.sys. пробвай със забранен wi-fi (не разкачен, щото тогава пак си търси мрежи)

Драйверите на wi-fi-то ми са от сайта на HP. Ако в тях са проблема, някакво предложение за решението му ?

Wi-fi-то ми е Marvell Yukon 88E8072 PCI-E Gigabit Ethernal Controller.

За мен забраняването и не ползването на wi-fi не е никакво решение на проблема ми, защото интернета ми е на модем и няма как да го ползвам по друг начин освен по wi-fi.

Сега ще му обновя драйверите и да видим.

Едит: не видях корекцията във втория пост от sliderum. Извини ме, пиша в няколко теми и не следя промените в постовете...

Хм, професора май ще излезе донякъде прав. Мисля, че има фикс за BSOD, свързан с bcmwl664.sys от HP за 64 битов Windows 7: тук.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Хм, професора май ще излезе донякъде прав. Мисля, че има фикс за BSOD, свързан с bcmwl664.sys от HP за 64 битов Windows 7: тук.

Пост №2, благодаря за доверието и зоркият поглед.

• Автор

Инсталиран е фикса, сега чакаме да видим как ще се държи машинката. Благодаря отново ;>

Едит: не видях корекцията във втория пост от sliderum. Извини ме, пиша в няколко теми и не следя промените в постовете...

Напълно те разбирам, да не говорим че биеш "гадинките" отвсякъде, в това си перфектен. Минчев ряпа да яде. Публикувано изображение

• 9 месеца по-късно...

и как е .. Реши ли си проблема в крайна сметка?- ,защото и моята машинка страда от същия проблем !

Надали следи темата човека. Последното мнение е от 10 юни 2010 - 20:38... По-добре пробвай направо и виж дали има ефект.

Надали следи темата човека. Последното мнение е от 10 юни 2010 - 20:38... По-добре пробвай направо и виж дали има ефект.

Аз опитах доста неща вече и се предавам .. ще се наложи като посъбера парици да го занеса на майстор .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.