Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компа ми прегрява и гасне

Featured Replies

Здравейте..ето,че дойде и моето време да постна тема тук и да поискам съвети от вас.Значи проблемът ми е такъв че компа ми прегрява ;) Диод на графичния процесор не пада под 67 градуса C,а Температурата на CPU 1,2 (ядрата) и на самия процесор също е висока.. ако може да ми отговорите на какво се дължи това :( .. забравих да допълня че и температурата на дънната платка се покачва заедно с тази на процесора.. Преди година занесох компа ми на сервиз.. установиха че проблема е в охлаждането на процесора.. смениха ми вентилатора с по-голям също така ми сложиха нова термо-паста и по-голям радиатор на процесора.. ако не се лъжа е 8 на 5 см .. прибрах се .. поиграх малко и пак същия проблем.. компа ми отново изгасна.. и така е до ден днешен и не знам какво да правя и реших да поискам съвет от вас :( Също така сменях и захранването,но няма ефект.. компа ми е: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 Ghz,2,00 GB RAM видео картата ми е Nvidia 8500 GT 1 GB а и дъното ми е на GIGABYTE .. ето ви и снимка от теста за 6 мин с еверестpost-26806-008497600 1276526969_thumb.jp температурата ми достига до 120 градуса попринцип

Редактирано от deqn_0000 (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всичко което каза, можеше да се тълкува по няколко начина, докато не даде самата причина - Дъното ти е на Gigabyte Това е дефект в дъната на тази марка. Според някои статии е нарочно причинен, за печ

• Daredevil_666
    Daredevil_666

Ехе хора гледате ли ,стига с тоз гигабит , фълшификати са.Уникални думи просто!В момента на пазара това са едни от най-добрите дъна и пък как са ги направили само , като изтече гаранцията и хоп в коша

• Абе какви дъна ще сменя, какви 5 лева ? Представям си какво си го правил тоя лаптоп, че да го побъркваш над 5 пъти. П.П. Сега малко извън темата... Какво ви трябва за пълно охлаждане на

Публикувани изображения

Не са чуди същата карта ще им я нося че ми писна от нея грее на 105гр и игри немога да играя

Ако ти е в гаранция,направо го носи да си оправят бакиите. От тия температури няма ни една нормална

• Автор

drakula975 смотаняците от ТЕХНОПОЛИС Видин не можаха да ме заведът до сервиза им защото и те не знаят къде точно се намира... ;) и се наложи да го дам на 1 колега на баща ми да го отвори.. смисъл още на 2-рия час след като купих компа беше изгоряло нещо и не можаха да установят какво е и колегата на баща ми разбра че е от захранващия кабел та го смени..

• Автор

не мисля че това ще ми помогне :cool: може ли по-подробно да ми кажеш кво да правя ;)

не мисля че това ще ми помогне :cool: може ли по-подробно да ми кажеш кво да правя ;)

затова не се купват готови конфигурации но това е друг въпрос. трябва да смениш вентилаторите и на процесора и на видеото но първо пробвай да добавиш няколко да ти изкарват въздуха от кутията +1 да вкарва.

ето по подробно обяснение

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

• Автор

аха.. проблема е че нямам место да включа повече вентилатори.. а и съм забелязъл че нямам вентилатор на видео картата :X ... просто на дънната платка няма вече къде да се включат.. имам един на процесора.. 1 да изкарва въздуха и 1 на захранването

аха.. проблема е че нямам место да включа повече вентилатори.. а и съм забелязъл че нямам вентилатор на видео картата :X ... просто на дънната платка няма вече къде да се включат.. имам един на процесора.. 1 да изкарва въздуха и 1 на захранването

Требва ти едно такова за допълнителни вентилатори: http://www.dekada.com/catalog/cable-splitter-molex-to-4-x-3pin-2x5v-akcb001-p-545.html и естествно вентилатори :cool:

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

• Автор

за вентилаторите ми е ясно :) еми пишете от кво може да е пък утре слетобяд ше го дам на 1 колега на баща ми да го види... да видим дали ше успее да разбере от какво е

Редактирано от deqn_0000 (преглед на промените)

за вентилаторите ми е ясно :)

еми пишете от кво може да е пък утре слетобяд ше го дам на 1 колега на баща ми да го види... да видим дали ше успее да разбере от какво е

ето че колегата ти е отговорил с решение , както и аз... какво има да се разбира, още немога да разбера?Публикувано изображение

Редактирано от CbuGHaT (преглед на промените)

• Автор

еми ше опитам с малко повече вентилатори и така.. Дай боже да се оправи проблема :) колегата има мн работа и ше може да го види след 4 дена компа ми.. макс седмица.. обаче не ми се чака толко много и сега чакам 1 фр да дойде пред блока ми и отивам до 1 фирма да разгледам вентилаторите и да взема.. а също така и кабела за да мога да ги включа.. мисля да взема 1 да може да вкарва въздух още и един да изкарва.. тук имам чисто нов за видео картата,но не съм го слагал защото нямах къде.. ;)

Без да имам претенциите за мега- гига- и т. н. спец, но миналата година имах подобен проблем и след хиляда и триста теста за процесора, белята се оказа в... захранването! Смених го и проблемите приключиха. Та покрай тестовете на процесора, тествате ли и захранването? Опсссс! СЕга видях, че е тествано захранването, сори, ако може поста ми да се изтрие, явно е неактуален!

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

• Автор

днес закупих кабел и 2 вентилатора и сложих всичко и ся ше видим ко ше стане :huh: 1 нещо ме изумява обаче.. скорост на вентилатора на графичния процесор: 100 а на другите са 2.0 и 2.3

90 градуса на CPU 1 а дори не съм в игра :X вече 94

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

90 градуса на CPU 1 а дори не съм в игра :X вече 94

Много е.

знам :biggrin: но вече не знам какво да правя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Това в голяма степен може да се дължи на неправилно закрепен РАДИАТОР, който явно не прави контакт на някое място и така процесорът прегрява!!! Аз преди месец имах подобна случка, ама се усетих като вдигна 74 градуса процесорът и си разглобих компа... оказа се дефектна пластмасова копка и РАДИАТОРЪТ не правеше контакт... :D

Редактирано от electroface (преглед на промените)

знам :D но вече не знам какво да правя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html щом компа е нов значи няма прах. остава варианта или капачката на процесора да не е залепена добре или радиатора е малък... и амд процесорите спират компа като стигне точно 120 градуса на някое ядро. с вентилатори няма да си решиш проблема - не си хаби парите - имаш проблем с топлоотдаването - дали проблема е между капачката и радиатора или кристала и радиатора може и само от гледане на температурите да се разбере - ако при натварване на едното ядро другото има близка температура, значи нямаш проблем под капачката, ако разликата обаче е голяма вероятно там е проблема...

По едно време и аз имах един Атлон 5200+ нещо беше дефектен грееше ужасно.С Фризер64 се опитвах да го хладя и пак държеше над 50градуса,върнах го във фирмата и с втория нямаше проблем даже се клокваше отлично. Към автора едно читаво охлаждане струва повече от процесора ти.Няма смисъл да влагаш пари за ъпгрейд в машинка купена от бакалия.

• Автор

ако при натварване на едното ядро другото има близка температура, значи нямаш проблем под капачката, ако разликата обаче е голяма вероятно там е проблема...

разликата е от 5 до 8 градуса

Аз като гледам тези 100 градуса за видеото ми се виждат доста , свали охладителя смени пастата и виж на какви градуси ще работи , че аз така си изгорих 1 видео,2 изгоря заради спиране вентилатора на видеото.

• Автор

нее.. видеото си е ок :D тва 100 е за скороста на вентилатора на видеото :P

разликата е от 5 до 8 градуса

нещо не си видял - http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=20018 тука на картинката бая разлика има межди двете максимални температури (а в idle e доста малка) и още нещо ако имаш проблем под капачката - при натоварване компа ще се спре за по малко от 2 минути (с подходящата програма) щом издържа 6-7 значи най вероятно или е сложена дебело паста или не е сложена никаква... я вземи един цифров фотоапарат и направи снимка... какъв е вентилатора? боксовете на амд се перфектни за парите си, но пастата която слагат фаблично е пълен боклук (като пластмасова е), че е и сложена 9 пъти повече - тоест около 9 см2 слагат (3х3 см), а 1 см2 е достатъчен...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Няма какво да се колебаеш. Подменяй 2та охладителя и това е. Предполагам сокета на процесора ти е AM3. Cooler Master V8 ще разреши проблема с охлаждането на процесора. За V8 - 120 лв. http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=106 - ето това охлаждане ще накара картата ти да работи супер хладно. Равносметката е проста - ако искаш да свалиш температурите приготви си сумичката от 200 лв и действай.

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

Няма какво да се колебаеш. Подменяй 2та охладителя и това е. Предполагам сокета на процесора ти е AM3. Cooler Master V8 ще разреши проблема с охлаждането на процесора.

За V8 - 120 лв.

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=106 - ето това охлаждане ще накара картата ти да работи супер хладно.

Равносметката е проста - ако искаш да свалиш температурите приготви си сумичката от 200 лв и действай.

не е нужно да дава 200 лв - 70 стигат:

http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-pro-pwm-4pin-754939am3-p-195.html

http://www.dekada.com/catalog/accelero-l2-pro-vga-cooler-p-615.html

пускаш перката през преходника на 7 волта и няма даже да е шумно... на тая карта има голяма вероятност да работи и с изключена перка - све пак радиаторът е повече от 200 грама. процесора е ам2 и е един от най горещите двуядрени на амд... а ако искаш да минеш и по ефтино - просто си монтирай перка на пасивноото охлаждане на видеото - резултата ще е същия както при цяло охлаждане

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.