Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компа ми прегрява и гасне

Featured Replies

• Автор

температурата на CPU1 е голяма.. не забива/рестартира/бози защото минимизирам играта за да се намали малко температурата.. иначе ще огасне

• Отговори 86
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всичко което каза, можеше да се тълкува по няколко начина, докато не даде самата причина - Дъното ти е на Gigabyte Това е дефект в дъната на тази марка. Според някои статии е нарочно причинен, за печ

• Daredevil_666
    Daredevil_666

Ехе хора гледате ли ,стига с тоз гигабит , фълшификати са.Уникални думи просто!В момента на пазара това са едни от най-добрите дъна и пък как са ги направили само , като изтече гаранцията и хоп в коша

• Абе какви дъна ще сменя, какви 5 лева ? Представям си какво си го правил тоя лаптоп, че да го побъркваш над 5 пъти. П.П. Сега малко извън темата... Какво ви трябва за пълно охлаждане на

Публикувани изображения

И сега пак-закрепил ли си хубаво радятора,правилно ли си монтирал перката му,да не си сложил прекалено много термоконтактна паста,изчисти ли сичко от пепелта(ама хубаво),сички кабеляци ли са по местата си,виж за некой надут или изтекъл кондензатор и т.н. и т.н. Ха,ако некой не е споменал-пробвай с ъпдейт на BIOS! И тури го накрая тоя роцесор на некой приятел на дъното и виж кво ше прай бре младеж! :cool: Добавено:Щом незнаеш как да ъпдейтнеш биоса,по -добре не се занимавай!Сложи процесора на друг компютор и виж как ще да е!

Редактирано от gniasanie (преглед на промените)

• Автор

ми видях.. всичко си е нормално.. а знам,че е тъп въпрос но как мога да си ъпдеитна BIOS-а ако не е тайна.. сетих се,че някъде в нета пишеше за 1 програма .. казва се GPU-Z ето това ми показва тя.. GPU-Z

Редактирано от deqn_0000 (преглед на промените)

ей моя ,толкова ли нямаш някой приятел дето разбира да го погледне на място де ? всички се опитват да ти помогнат, но все пак не сме гадатели..... :rolleyes:;)

• Автор

за съжаление нямам такива.. [btw] от моя град(Козлодуй) мога да твърдя,че съм най-напред с нещата,но въпреки това тоя комп ме изумява

Публикувано изображение

На местата където съм надраскал с червено монтирай два вентилатора каквито се съберат.

Аз съм сложил 2 х 120мм.Предния вкарва задния изкарва.Имам общо 6 х 120мм вентилатора.

Ще се наложи да "извадиш" пластинките от задната страна под видео картата.

Публикувано изображение

По този начин смъкнах температурите с около 10градуса.Процесора е AMD 5000+, а видеото HD 3850.

Arctic Cooling Arctic Fan 12L - 120mm 7.24лв. с ДДС

п.п Снимката на кутията съм я свалил от нета, това не е моя компютър.Моя в момента е разхвърлян върху бюрото.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

ОК :rolleyes: ще направя това дето ми каза след 15-20 минути само да приключа с записа на 1 диск.. ъм.. имам 1 въпрос.. не става ли същата работа така>> Цък този вкарва.. а тези изкарват>> Цък

Редактирано от deqn_0000 (преглед на промените)

Идеята е да се създаде въздушен поток под видео картата. Вкарва отпред охлажда хард диска минава през видео картата и изкарва отзад. Аз бях сложил два вентилатора отпред да вкарват, три одзаде да изкарват + още един на "тавана" на кутията. Всичко това вързано към фан контролер.Кутията беше без име но доста широка с прозрачен страничен капак. :rolleyes: Сега за съжаление съм с лаптоп и един недовършен пръснат върхо бюрото компютър.Чакам си дъното към 20ти.

• Автор

оки :D почвам да разглабям сега .. след 10-15 мин ще съм онлайн съжалявам.. бях на вън.. сега ги сложих на местата който ми каза :clap: утре слетобяд ще го понатоваря,ако съм тук и ще видим как е :clap: дано да нямам повече проблеми :rolleyes:;)

Редактирано от Daredevil_666
Използвай опцията "Редакция" ! (преглед на промените)

Публикувано изображение

На местата където съм надраскал с червено монтирай два вентилатора каквито се съберат.

Аз съм сложил 2 х 120мм.Предния вкарва задния изкарва.Имам общо 6 х 120мм вентилатора.

Публикувано изображение

По този начин смъкнах температурите с около 10градуса.Процесора е AMD 5000+, а видеото HD 3850.

п.п Снимката на кутията съм я свалил от нета, това не е моя компютър.Моя в момента е разхвърлян върху бюрото.

Интересна тема. Само да попитам за моя информация. Тия данни при каква околна температура са засечени? Защото ако е сега, в тия горещини, няма как да са реални.

Не съм прочел цялата тема,но термо пастата как е дали има...и да има ако не е сменена отдавна си е загубило качествата и с тая жега удря към 100C.Няма да е лошо да се сложи нова.

Интересна тема. Само да попитам за моя информация. Тия данни при каква околна температура са засечени? Защото ако е сега, в тия горещини, няма как да са реални.

Реални са ;) Просто ти трябва хубаво охлаждане в кутията.

deqn_0000, направи следното, сложи една перка 120мм на предната част на кутията и свали харда на най-високата позиция(в долния край на стойката за дискове, а да не е на мястото за флопи), така че въздуха от предната перка(която вкарва) да минава точно под него и махни вентилатора от страничния капак. След това затвори кутията и кажи какви са температурите!

Нарисувах го на твойта снимка

Публикувано изображение

Редактирано от androns (преглед на промените)

Погледни датата доло вдясно,по някое време през зимата е било този компютър не съществува от поне 4-5 месеца.

С локално парно съм и в нас през зимата е 22-24 градуса, сега пък съм с пуснат климатик и пак е толкова.

Тези дни си чакам новото дъно и като сглобя новата машинка ще и посна температурите няма да са много различни.

С локално парно съм и в нас през зимата е 22-24 градуса, сега пък съм с пуснат климатик и пак е толкова.

При тези температури дъното не може да е 23 градуса, вероятно датчика не отчита правилно!

защо да не е добре?

ох нещо пак не ми харесват температурите.. цъкам GTA San Andreas 70-76 градуса... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :P

хора казваите какво да правя .. не издържам вече :speak: :speak: :speak:

нормална си е температурата за 8800 - точно на тая игра като цъках видеото 8800 отиде на 89 градуса обаче щото не работеше рехулатора на перката...

кое имаш в превид с въпроса "защо да не е добре?" - ако е захранването - просто по лепенката си личи че е боклук - само като им видя ламарините или лепенките и веднага ги познавам (за познаване по ламарините обаче със снимка не става - трябва да го видя на живо)...

Реални са :P Просто ти трябва хубаво охлаждане в кутията.

Попитах, кога е правена снимката, защото реално няма как температурата на дъното да е 23 градуса, а в стаята да е 27 примерно.

Погледни датата доло вдясно,по някое време през зимата е било този компютър не съществува от поне 4-5 месеца.

Тези дни си чакам новото дъно и като сглобя новата машинка ще и посна температурите няма да са много различни.

Да, така може :speak:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и защо не сложи дисковете през един? да може и между тях да минава повече въздух?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

При тези температури дъното не може да е 23 градуса, вероятно датчика не отчита правилно!

Другата вероятност е температурата в стаята му да е по-ниска от написаната.

Професоре, защо не четеш целия пост?

Уфффф баси. ;) Де да знам колко е било в стаята?По принцип съм зиморничав и вкъщи е около 22-24 градуса зимата.

Както казах от няколко месеца компютъра го няма.

Сега съм с лаптоп.Няма да показам неговите температури че ще изпишете още 10 страници.

Помогнете на човека да си реши проблема аз просто поснах какво може да се постигне с няколко вентилатора и добре подредена широка кутия.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.