Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компа ми прегрява и гасне

Featured Replies

Сложи ли 120мм перка?-пост #64

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 12,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всичко което каза, можеше да се тълкува по няколко начина, докато не даде самата причина - Дъното ти е на Gigabyte Това е дефект в дъната на тази марка. Според някои статии е нарочно причинен, за печ

• Daredevil_666
    Daredevil_666

Ехе хора гледате ли ,стига с тоз гигабит , фълшификати са.Уникални думи просто!В момента на пазара това са едни от най-добрите дъна и пък как са ги направили само , като изтече гаранцията и хоп в коша

• Абе какви дъна ще сменя, какви 5 лева ? Представям си какво си го правил тоя лаптоп, че да го побъркваш над 5 пъти. П.П. Сега малко извън темата... Какво ви трябва за пълно охлаждане на

Публикувани изображения

• Автор

не съм.. сега съм разменил местата на едни вентилатори да видя как ще бъде.. но в момента е студено така че незнам..

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

моля ви кажете какво да правя...Ръчкам си в нета и температурата на CPU 1 се качва до 80-100 градуса..Без да съм пуснал някоя игра дето товари или нещо такова..

моля ви кажете какво да правя...Ръчкам си в нета и температурата на CPU 1 се качва до 80-100 градуса..Без да съм пуснал някоя игра дето товари или нещо такова..

А разположи ли вентовете така както те упътиха в горните постове.Един да вкарва и един да изкарва въздух?
  • Автор

А разположи ли вентовете така както те упътиха в горните постове.Един да вкарва и един да изкарва въздух?

да http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif
Вероятно Вентилатора на процесора не контактува добре или е задръстен и не охлажда. Необходимо е смяна на паста и основно почистване с компресор.

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html щом компа е нов значи няма прах. остава варианта или капачката на процесора да не е залепена добре или радиатора е малък... и амд процесорите спират компа като стигне точно 120 градуса на някое ядро. с вентилатори няма да си решиш проблема - не си хаби парите - имаш проблем с топлоотдаването - дали проблема е между капачката и радиатора или кристала и радиатора може и само от гледане на температурите да се разбере - ако при натварване на едното ядро другото има близка температура, значи нямаш проблем под капачката, ако разликата обаче е голяма вероятно там е проблема...

Eто това беше най-точния отгоровор, а глупостите в темата няма да ги коментирам. Повечето въобще не си направихте труда да видите, че едното ядро при товар е на 60 градуса, а другото на 80. С тоя охладител човека човека би трябвало да може да си клокне процесора и пак да му е студен.

Към автора. Ако още имаш гаранция отиваш и им казваш да ти сменят процесора, защото става много горещ. Може да почнат да ти обясняват някакви глупости. Казваш им да включат компютъра пред теб. Включваш стрес теста на Еверест и им показваш разликите в температурите на ядрата. И като кажат нещо за охладителя им покажи "грамадата". Няма да мърдаш, докато не ти сменят процесора. Това е начина да го оправиш. Продали са ти дефектен процесор и това е. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Eто това беше най-точния отгоровор, а глупостите в темата няма да ги коментирам. Повечето въобще не си направихте труда да видите, че едното ядро при товар е на 60 градуса, а другото на 80. С тоя охладител човека човека би трябвало да може да си клокне процесора и пак да му е студен.

Към автора. Ако още имаш гаранция отиваш и им казваш да ти сменят процесора, защото става много горещ. Може да почнат да ти обясняват някакви глупости. Казваш им да включат компютъра пред теб. Включваш стрес теста на Еверест и им показваш разликите в температурите на ядрата. И като кажат нещо за охладителя им покажи "грамадата". Няма да мърдаш, докато не ти сменят процесора. Това е начина да го оправиш. Продали са ти дефектен процесор и това е. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

С коментара за грамадатасъм съгласен на 100% :P Вкъщи съм със същия процесор с Алпин 7, който си е най прост алуминиев радиатор с 92мм перка. В Enermax Phoenix Neo един вентилатор пред хардовете, отзад до процесора няма перка, само 120мм вента на захранването. При изключен страничен вентилатор процесора държи стайна температура ненатоварен, вдига до 60-65 градуса под товар. С включен страничен вент, клокнат на 3.2 и вдигнато напрежение пак не вдига повече от 70 градуса под товар...

Или кофти монтаж на "грамадата" или тя е дефектна или процесора не е добре.

По едно време и аз имах един Атлон 5200+ нещо беше дефектен грееше ужасно.С Фризер64 се опитвах да го хладя и пак държеше над 50градуса,върнах го във фирмата и с втория нямаше проблем даже се клокваше отлично.

Към автора едно читаво охлаждане струва повече от процесора ти.Няма смисъл да влагаш пари за ъпгрейд в машинка купена от бакалия.

Още в началото писах какво е редно да се направи ама..........
  • Автор

Смених термопастата преди около 2 седмици и няма ефект.. ,а относно гаранцията.. Не важи вече..След около седмица може да го дам на 1 човек да го види и ще видим и той какво може да направи... :yanim:

според мен го дай щото явно хабер си нямаш от физика и термодинамика, особено ако още караш на варианта перка с радиатор върху друг радиатор... аматьорско изпълнение неподплатено с акъл и креативност... сори за поста ама аранжирането на компнентите в кутията е ужасно и технически неиздържано... това захранване смени ли го? ти си като моята съседка на която прекарах лампа на огледалото и решила че вече не и трянва и директно рязнала кабела с ножицата... добре че поне се сетила да ползва ножица с пластмасови дръжки... дано познатият ти не "разбира" колкото теб... не знам колко си си играл да ми четеш линка и дали си сложил толкова паста колкото трябва или си сложил повече - просто "да има". естествено че ще мразиш компютъра си - едва ли от фирмата са ти го дали така - това си е твое изпълнение...

п.с. при лош монтаж на охладителя пак може да има разлика в ядрата и то без проблема да е под капачката...

• Автор

Взех си компа обратно..Човека от сервиза каза,че му е пускал разни тестове с еверест.. това-онова и не е огаснал нито 1 път.. Единствената висока температура била на дъното (70-80 градуса),но каза че е имало и друг човек с дъно на "GIGABYTE" и моята температура била нормална за това дъно..Нищо не е сменяно и пипано по компа..Незнам вие какво мислите по въпроса? П.С. Тествах с еверест и огасна..Не знам какво е тествал човека...

Редактирано от deqn_0000 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.