Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 X64 vs. Windows XP X64

Featured Replies

Здравейте искам да ви попитам кои Windows от тези >> Windows 7 X64 , Windows XP X64 да ползвам ? Сега съм с Windows 7 и не съм много доволен някой игри ми засичат .. като например Split second на максимална графика :cool: Характреристиките на компютъра са ми Процесор: Pentium® Dual Core CPU E6600 3.06 Ghz - 2 MB Cache РАМ: 4GB DDR3 1333MHZ Видео - GeForce GTS 250 1GB Хард диск - 640 GB 64 MB Cache

И как стигна до гениалната идея че точно от Windows-а е проблема ? :cool:

• Автор

ами кои е виновен според теБ ?? коментар от играта Blur Лично на мен не ми допадна идеята да карам кола която стреля лилава и розова пихтия...иначе играта е добра - само контролите куцат.. В началото и на мен ми правеше бели с видеото но след като смених бозяния Win 7 с който бях се оправи от самосебе си

А коментара е на още един компетентен гений както виждам :cool: Бтв с Xp x64 ше имаш още повече проблеми с игрите. Изтегли си версията на Reloaded ако не си с нея ( гадая защото нищо не си дал като информация ) В разни коментари се споменава че с нея няма проблеми

Проблемът определено не е Windows 7 :cool: Но щом смяташ,че ХР ще оправи нещата - давай :) Но заради една игра да сменяш операционната система - пълно безумие, независимо каква е играта:)

На мен пък ми е интересно защо е решил, че в неговия случай 64 битов Windows е по-добрия вариант...

Да се сравнява 64 битово ХР с 64 битова седмица,е все едно да сравняваш делиормански катър с арабски жребец...Проблема май е в ЗКУ! Кеша на процесора не е от най-добрите,но с тази конфигурация 7-цата трябва да "хвърка"!

Да се сравнява 64 битово ХР с 64 битова седмица,е все едно да сравняваш делиормански катър с арабски жребец...Проблема май е в ЗКУ!

Кеша на процесора не е от най-добрите,но с тази конфигурация 7-цата трябва да "хвърка"!

Много добра я изкара тази седмица, чак с арабски жребец я сравняваш... Поне като размер да си приличаше, а то 100 гигабайтова "тежест"... Слагал съм 64 битово ХР и впечатленията ми бяха изцяло положителни. Разбира се, че е по-пъргаво от седмицата. Ако Microsoft не я бяха изоставили така безобразно, тя щеше да е фаворит на много хора.

Много добра я изкара тази седмица, чак с арабски жребец я сравняваш... Поне като размер да си приличаше, а то 100 гигабайтова "тежест"... Слагал съм 64 битово ХР и впечатленията ми бяха изцяло положителни. Разбира се, че е по-пъргаво от седмицата. Ако Microsoft не я бяха изоставили така безобразно, тя щеше да е фаворит на много хора.

Естествено че ще е по-леко. Все пак е правено за машини от миналия век. :whist:

Естествено че ще е по-леко. Все пак е правено за машини от миналия век. :whist:

Да, това е много силен аргумент... Поне звучи добре, въпреки че няма нищо общо с истината. Има-няма пет години от появата на 64 битовия XP.
  • Автор

Сега пък се оказа че просецора ми е много слаб ли ? .. не разбрах какво да избера Windows 7 или XP :S

Сега пък се оказа че просецора ми е много слаб ли ? .. не разбрах какво да избера Windows 7 или XP :S

Не бе човек, не ти е слаб, даже изобщо. Какво да избереш, това ние не можем да ти кажем - всичко ще ти върви и 32 и 64 битов и XP и Vista и 7... Избора си е изцяло твой, не е нужно да питаш за съвет, защото колкото хора, толкова различни мнения ще получиш. Все пак, не е нужно да слагаш 64 битов, при положение, че си с едва 4 гб. рам, ама няма лошо... От там нататък проблемите са ти други и не се отнасят толкова до Windows или поне не търси вината там...

Щом си геймър и ползваш копма предимно за да играеш игри, слагай XP-то. Не че на 7-цата игрите няма да вървят, но на XP-то поне по-старите ще ги подкарваш малко по-лесно. При всякакви други обстоятелства и нужди, изборът е ясен, 7-цата има доста подобрения, както и подръжка на някой доста ценни неща.

Ако ще е XP, гледай да сложиш 32 битовия. Пък и с 64 битовия не си мисли, че си спечелил нещо от няколкото мегабайта повече рам, които се виждат от уиндоуса.

Според мен за твоя компютър ще подхожда Windows7 x64 "MSDN",

а ако все пак решиш да слагаш XP то тогава :

Ако ще е XP, гледай да сложиш 32 битовия. Пък и с 64 битовия не си мисли, че си спечелил нещо от няколкото мегабайта повече рам, които се виждат от уиндоуса.

Редактирано от Nikola_ss (преглед на промените)

Той точно, че ако ще играе игри, да слага седмицата. Щот сега кат почнат да излизат игри които да тръгват само на седмицата (Just Cause 2 примерно, нямам идея дали са успели да я подкарат на XP) и ще се види в чудо, да търси разни трикове да се опитва да ги подкарва под XP.

Как ги сътворявате тия безсмисленни теми? При Windows се ползва версията с която е стадото. Или най-новия. Още по-добре и двете. За другите не си струва да се замисляте.

Абсолютно невярно!Точно за игри,производителността на 7-цата е по-голяма:

Мога да посоча още десетки линкове и статии в потвърждение на това!

Редактирано от jossbomon (преглед на промените)

Да слага 7 защото и видеото му посържа директс 11

Щом си геймър и ползваш копма предимно за да играеш игри, слагай XP-то. Не че на 7-цата игрите няма да вървят, но на XP-то поне по-старите ще ги подкарваш малко по-лесно. При всякакви други обстоятелства и нужди, изборът е ясен, 7-цата има доста подобрения, както и подръжка на някой доста ценни неща.

Седмицата отдавна става за геймене, включително и на игри ,вървящи и на ХР. Белята е че за игри под DOS, си иска емулатор, мислех че поддръжката на такива графично перфектни игри, правени за перфектна среда, трябваше да е отворена за изпълнение директно от ядрото, заебавайки основните семейства процеси на ОС, както родителските, така и децата следващи от тях, ама не би. Това е най-големият бъг на Седмицата(няма ли кой да го шутне до микромеките(?), поради което не я препоръчвам!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

вчера инсталирах 64 битово ХР - мога смело да твърдя че върви доста по тежко от 32 битовото - на бърз комп може и да не се забелязва, но на семпрон 3000+ @1800mhz определено не ми хареса как върви - ама като е купен лиценз - налага се да го ползвам, независимо че компа беше с 1024мб рам...

Ами аз съм с 3 гига рам. Да ти кажа честно слагай 7 64 бита направо хвърчи на моя впреки че не съм с 4 гига пак ми хвърчи и дае ъндъркавъра ми тръгва на 128 мега врам и 1.800 мегахерца процесор а преди на експи даже не тръгваше

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.