Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със CD-ROM-a ми.

Featured Replies

Здравейте, от известно време имам проблем със CD-ROM устройството ми. Когато го отворя, за да вкарам някакъв диск се отваря без проблем, но щом го затворя с диск, лампичката непрестанно мига и не ми отваря Autorun менюто, както и като се опитам да отворя My Computer забива само той, всичко друго просто си върви нормално. Този проблем е от скоро. Надявам се да помогнете!

Здравейте, от известно време имам проблем със CD-ROM устройството ми. Когато го отворя, за да вкарам някакъв диск се отваря без проблем, но щом го затворя с диск, лампичката непрестанно мига и не ми отваря Autorun менюто, както и като се опитам да отворя My Computer забива само той, всичко друго просто си върви нормално. Този проблем е от скоро. Надявам се да помогнете!

Лазера на устройството си заминава, или оптиката е замърсена.

Можеш да се опиташ да го почистиш, но е със съмнителен резултат...

Един CD-ROM втора ръка в сервизите е 5лв...

Записвачките-Има модели и по 40лв...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И ако не искаш догодина пак да купуваш си вземи LG

• 1 месец по-късно...

Здравейте колеги!За да не отварям нова тема, ще ползвам тази - дано не е проблем.Въпроса ми е , имали значение с каква скорост ще записвам DVD и CD дискове?С по-бавна скорост ли е по-добре да се записват, с по-бърза ли?

Здравейте колеги!За да не отварям нова тема, ще ползвам тази - дано не е проблем.Въпроса ми е , имали значение с каква скорост ще записвам DVD и CD дискове?С по-бавна скорост ли е по-добре да се записват, с по-бърза ли?

аз обикновено записвам винаги на по-бавна скорость. Има логика в това.Това, че диска позволява 52 скорость повече ми говори за неговото качество, отколкото да го записвам на такава скорост. Имам дискове записани преди повече от 10 години и още не са мръднали записите в тях. Предпочитам бавната скорост - 12 за CD и 8 за DVD!

аз обикновено записвам винаги на по-бавна скорость. Има логика в това.Това, че диска позволява 52 скорость повече ми говори за неговото качество, отколкото да го записвам на такава скорост. Имам дискове записани преди повече от 10 години и още не са мръднали записите в тях. Предпочитам бавната скорост - 12 за CD и 8 за DVD!

Благодаря!

Аз поне от 8 години ползвам изключително LG и никога до сега не съм имал проблем с тия модели. Не ми е ясно защо пишете глупости. Трябва да сте наясно, че във всяка фирма за производство на електроника работят много кадърни инженери със своите екипи и не по лошо умеят да ги правят от ВАС!. А че може да даде дефект, то и на "Аполо" имаше много такива. Кой коя фирма предпочита си остава негов личен проблем.Аз мисля, че вече не се продават CD записвачки. А и за какво са?Хората се развиват момчета, а не седят като нас в градината с мотиката.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И аз да добавя:

Зависи какво записваш, с какво и къде ще слушаш/гледаш записа.

Ако записваш филм/и за домашния плейър за CD : 16х-24х , а за DVD : 2-6х(като e желателно да ползваш DVD-R и скорост 4х)

CD диск игри за PlayStation скорост за запис : 16x, а за DVD : 4x.

Като цяло гледай да 'гориш' на по-ниски скорости.

П.п. Поразгледай тук!

П.п(2) Аз лично съм доволен от LG и Nec.

• 4 седмици по-късно...

Аз поне от 8 години ползвам изключително LG и никога до сега не съм имал проблем с тия модели. Не ми е ясно защо пишете глупости. Трябва да сте наясно, че във всяка фирма за производство на електроника работят много кадърни инженери със своите екипи и не по лошо умеят да ги правят от ВАС!. А че може да даде дефект, то и на "Аполо" имаше много такива. Кой коя фирма предпочита си остава негов личен проблем.Аз мисля, че вече не се продават CD записвачки. А и за какво са?Хората се развиват момчета, а не седят като нас в градината с мотиката.

Понеже в цитирания пост съм намесен и аз (моето име), си позволявам да кажа, че не разбрах какво е имал предвид уважавания от мен г-н lz4jw

LG вече не е май със същото качество както казва г-н lz4jw , имам приятел с стара ЛГ записвачка , през нея са минали не по малко от 2000 диска за запис и никога не е използвал ниска скорост - винаги на макс . Аз имам на двата компютъра ЛГ , винаги записвам на 8 за ЦД и 4 за ДВД на по старата ми записвачка нямам проблем но на новата от 2 години ми е имам вече проблеми с RW дисковете . Старите за мен са с по добро качество , нека сега си купи г-н lz4jw и да каже дали е като старата му .

това са пълни глупости - аз пук имам нек от 6 години - всички се повреждат, особенно като пушиш в стаята. иначе LиGлгьо/филипс никога не бих си взел... както и саламсунг... нек също свалиха качеството.. все пак за предпочитане е записвачката да е с mediateк чип от колкото с renesass - така лигльовците отпадат като вариант...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

това са пълни глупости - аз пук имам нек от 6 години - всички се повреждат, особенно като пушиш в стаята. иначе LиGлгьо/филипс никога не бих си взел... както и саламсунг...

Работя с 3 NEC-a и трите имат проблеми с презаписваемите дискове - със същите, точно същите дискове LG няма проблем. Даже имам диск, повреден от NEC-a, не позволяваше повече изтриване, но LG-to се справи. Не ги рекламирам, щото имам и нещо като NoName записвачка, която е по- добра от NEC-a.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.