Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира непрекъснато

Featured Replies

С Windows 7 съм. От днес компютърът ми се рестартира през 10 минути, а е почти нов, памет има много, не знам какво става... :(

Редактирано от Wankata
Редакция на правопис и заглавие на тема. (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Станислав Гайдарев
    Станислав Гайдарев

Трябва да провериш дали имаш тази актуализация "KB971033" и ако я имаш трябва да я изтриеш и да си активираш windows-a на ново,защото точно тази актуализация причинява такова рестартиране на компютъра

• Има някои хакове, които доста грозно заличават тази информация. И си е активиран Уин-а и си се ъпдейтва. А и активацията няма нищо общо с рестартирането и особено ако един ден работи добре и на другия

• Аве стига с твойте бутони бе... Ако беше ресет бутона не мислиш ли, че компютъра даже няма и да достигне до Welcome екрана, а ако беше Power бутона PC можеше и изобщо да не се включи ... Или те тея б

Еве, Евеее, Евеееее - коте рошаво, как бе мила да ти се помогне? Нищо не си дала като инфо. Хвърли малко повече светлина около случая. С каква конфигурация разполагаш, какво последно прави по компютъра преди да се появи проблема, не’кви странни неща да си забелязала да се случват преди това? Някакво съобщение за грешка да изписва и изобщо, за каквото се сещаш, за да се започне от някъде. Така с тия ти ми две изречения, как мислиш, че ще ти се помогне? Рестартирането на компютъра може да се дължи на 100 неща…

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Сподели каква е конфигурацията. Сподели дали има сини екрани и какви са грешките изписани на тях.

Може да е хардуерен проблем може да е софтуерен проблем. Няма да е зле да се направи тест на рам паметта с memtest 86 от Hiren's boot cd, както и да се изтестват всички хардуерни компоненти до един за да се види дали някой от тях не прави конфликта водещ до рестарти на машината.

• Автор

ами никакви грешки нищо не изписва,преди няколко дена така ми се ресна два пъти и спря,днеска си работи не се е реснал,а вчера що така се ресваше не знам,притеснявам се щото толкова време чакках и събирах за нов хубав комп,да се отърва от старата бавна машина която за нищо не ставаше и не искам толкова скоро да ми се разваля ;) никви сини екрани никви грешки не дава иначе,просто изведнъж изключва и пак включва

ето снимка на конигурациите

f_12c33ivd2m_1ada6a7.jpg

а това с тестовете въобще не знам как става :biggrin:

Трябва да провериш дали имаш тази актуализация "KB971033" и ако я имаш трябва да я изтриеш и да си активираш windows-a на ново,защото точно тази актуализация причинява такова рестартиране на компютъра на определено време.За нова активация ще ти е необходим windows 7 extreme activator,само тои успява да активира windows-a на ново.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Информацията е от "windows7bg.com "

Още в четвъртък от Microsoft направиха изявление, според което от компанията планират да пуснат нова актуализация, която напълно ще промени процеса по активация на Windows 7. Името на обновлението е Windows Activation Technologies Update и ще открива над 70 пропуска в активационния процес.

Актуализацията ще бъде пусната на сайта Microsoft Genuine на 16 февруари. На 17 пък ще бъде публикувана и в Microsoft Downloads Center. Джо Уилямс, мениджър на екипа Genuine Windows в Microsoft, съобщи, че актуализацията ще бъде пусната и през Windows Update с класификация „Important”.

Обновлението ще проверява за над 70 начина, чрез които може да бъде променен процеса по активацията на операционната система Windows 7. Ако на компютър с невалидна активация се инсталира този update, потребителят ще бъде уведомен, че операционната му система не е лицензирана. Освен това, wallpaper-ът на екрана ще бъде променен. Периодични напомняния и воден знак на екрана също ще уведомяват потребителя за нелицензираната ОС. Тук е мястото да се спомене, че потребителите няма да имат лимитирана функционалност на тяхното копие на Windows 7 – всички приложения ще си работят нормално и достъпът до персонална информация ще остане непроменен.

Операционната система автоматично ще пуска валидации през 90 дни, в които ще се изтеглят последните „дефиниции” за невалидни активации. Процесът доста прилича на актуализация с нови дефиниции за антивирусна програма.

Такова обновление ще се появи само за потребителите на Windows 7. Останалите, които използват Windows XP или Windows Vista няма да бъдат засегнати.

• Автор

ами в uninstall programs ли трябва да е тази актуалзация?

ето какво имам в uninstall programs

f_13ef6mf9f3m_f89aaf2.jpg

Не,отиваш в Control panel-Windows update-wiev update history-installed updates-намираш съответния ъпдейт натискаш десния бутон на мишката и пише uninstall :baby: След това намираш добър активатор,защото явно windows-a ти е нелегален:P

След това намираш добър активатор,защото явно windows-a ти е нелегален:clap:

Странно тогава, защо дядо Бил не разпознава Windows-а, като нелегален. ( на снимката на автора където пише информация за OS, CPU и т.нат се вижда ясно, че липсва въпбщението за " Оригиналност ", което в повечето случай се появява, когато бозата е нелегална ...

Даммм по шотчето, което си дала изглежда колегите са прави. Windowsa не е активиран...

Има някои хакове, които доста грозно заличават тази информация. И си е активиран Уин-а и си се ъпдейтва. А и активацията няма нищо общо с рестартирането и особено ако един ден работи добре и на другия - не, четете какво е написано. Да не говорим за надписите, които и сляп би забеляъл. Нека автора на темата си огледа температурите и евентуално ако му е проблем - в магазина или сервиза от където е купена щайгата. Пентиум Д си е топличък:ph34r:

• Автор

Изтрих KB971033 ,обаче не мога да си намеря windows 7 extreme activator,утре ще го търся,ама до колкото помня го бях активирала

а температурите как да ги проверя,къде да ги видя? : )

Ако поне не си виждала как се пукат тестове на хардуера, определено няма да ти е лесно ако тръгнеш да се оправяш сама. След като е нова конфигурация, най-добрият вариант е да го занесеш във фирмата, от която си го купила, както те посъветва и @kmvasilev. Аз залагам на кофти РАМ, по-малко вероятно хард и евентуално скапано копие на УИН-а в комбинация със скапан драйвер. Разбира се грешката от синия екран би дала повече яснота по въпроса, затова е добре да изключиш автоматичния рестарт :shy11:

Има някои хакове, които доста грозно заличават тази информация. И си е активиран Уин-а и си се ъпдейтва. А и активацията няма нищо общо с рестартирането и особено ако един ден работи добре и на другия - не, четете какво е написано. Да не говорим за надписите, които и сляп би забеляъл. Нека автора на темата си огледа температурите и евентуално ако му е проблем - в магазина или сервиза от където е купена щайгата. Пентиум Д си е топличък:shy11:

Мое си прав а мое и да не си баш прав. Неочакваното рестартиране на един компютър може да се дължи на 100 неща, както вече писах в първия си пост. Не можеш обаче да правиш категорични заключения преди ситуацията да се е изяснила малко повече. До тук по изложеното като информация около проблема, най-правилно предположение за рестартите си остава нерегистрирана ОС.

Изтрих KB971033 ,обаче не мога да си намеря windows 7 extreme activator,утре ще го търся,ама до колкото помня го бях активирала

а температурите как да ги проверя,къде да ги видя? : )

Регистрирала си го, ама с KB971033 са те хванали, че е нелегално копие. Регистрирай, мажи - оправи се с тоя проблем и ако рестартите продължат, пиши отново.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Той ако е свестен активатора и с този ъпдейт от дядо Бил Windows-а ще работи без проблем. Мене ми се струва, че е хардуерен проблем, особенно ако компютъра е купуван от " великите " вериги от типа " Техномаркет, Зора, Технополис " и т.нат...

• Автор

не,компютъра си по поръчах всяка част по отделно и ми го сглобиха

Еви , имаш ли отметка на automatically restart ако ДА ... махния и кажи има ли проблем пак

autorestart.gif

BSOD viewer

Искам информация от него.

След това може да си поговорим пак.

• Автор

Hanibal_Lektar не мога да намеря къде са настройките за стартъп

jjjjjk изтеглих го и като го отворя е празно ,няма как да кликна на лупичката да тества

f_am_74455a2.jpg

My Computer -> property -> advanced ... там е ! Кажи резултата !

При условие, че BSOD viewer-а не намира дъмпове в директорията, в която те трябва да са по подразбиране, тези действия са губене на време.

Това, което показваш е за XP.

До автора-Искам да изтеглиш диск с някоя Linux дистрибуция и да тестваш компютъра като буутнеш от нея(стартираш от CD диска в режим LiveCD).

Това е най-простият възможен начин да разберем дали проблемът е софтуерен или хардуерен.

Да отбележа, че някои видове зловреден код(ака вируси и т.н) могат да предизвикат подобно поведение.

Ако не се рестартира когато е под Linux-търсим софтуерен проблем.

Ако се рестартира-Търсим хардуерен проблем.

Ще ни трябват температури на компонентите, които може да видиш със SIW, HW32, HWMonitor или Everest, като препоръчвам HWMonitor.

Също така ще ни трябват волтажите, които можеш да видиш с някоя от тези програмки.

Те са относителни, тъй като датчиците на дъната не се славят с точност, но все пак...

Най-добре би било с мултимерчето, но тъй като компютърът е в гаранция, не можем.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

олееееее звучи ми ужасно сложно,въобще не съм на вътре с тези неща,нищо след няколко седмици ще се помъча некак си да го заведа до сервиза къдет са ми го правили и без тва предната букса на микрофона не бачка и треа да се види,пък дано не е хардуерен проблем :cool:

My Computer -> property -> advanced ... там е ! Кажи резултата !

намерих го,махнах отметката ,благодаря : )ще видим сега дали ще ми се ресва : )

Редактирано от Евето (преглед на промените)

Изтегли HWMonitor Линк

Пусни го, дай Print Screen, oтваряш Paint, избираш Paste и съхраняваш като jpg.

Прикачваш картинката тук.

Това е цялата "сложна работа" по прегледа на температурите и волтажите.

Не беше сложно, нали? :cool:

П.П Предната букса за микрофон не ти бачка, защото този, който е сглобявал компютъра го е било мързел да я свърже за дъното.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Под 7-цата също се стига лесно до настройките, показани от Hanibal_Lektar.

Натисни старт бутона, за да се отвори стартовото меню. В полето за търсене напиши това: advanced system settings. Натисни линка към резултата - View advanced system settings. Ще се отвори прозорец "System Properties" (на таб Advanced). В него има група "Startup and Recovery" и там натисни бутон "Settings". Така ще отидеш право на екрана, показан от Hanibal_Lektar.

Между другото, можеш да помолиш да ти оправят заглавието на темата. Ако държиш да е вярно, трябва да бъде "КомпютърЪТ ми ...".

Редактирано от trosho (преглед на промените)

При условие, че BSOD viewer-а не намира дъмпове в директорията, в която те трябва да са по подразбиране, тези действия са губене на време.

Това, което показваш е за XP.

Прав си ... за ХР говорих приятелю ... важното да е помогнало :yanim: ... само Евита ще каже има ли ефект !

Според мен отговора е много прост , но затова трябва сервиз.Всички тръгвате да търсите сложно , а то обикновено е толкова просто.В нейният случай щом няма дъмп - хардуерен проблем и то много тъп.Някой от двата бутона Reset или Power се е прецакал.

По-вероятно да е Reset :bye1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.