Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира непрекъснато

Featured Replies

Според мен отговора е много прост , но затова трябва сервиз.Всички тръгвате да търсите сложно , а то обикновено е толкова просто.В нейният случай щом няма дъмп - хардуерен проблем и то много тъп.Някой от двата бутона Reset или Power се е прецакал.

По-вероятно да е Reset ;)

Аве стига с твойте бутони бе... Ако беше ресет бутона не мислиш ли, че компютъра даже няма и да достигне до Welcome екрана, а ако беше Power бутона PC можеше и изобщо да не се включи ... Или те тея бутони са с интелект и правят каквото си искат ... :bye1:

• Отговори 67
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Станислав Гайдарев
    Станислав Гайдарев

Трябва да провериш дали имаш тази актуализация "KB971033" и ако я имаш трябва да я изтриеш и да си активираш windows-a на ново,защото точно тази актуализация причинява такова рестартиране на компютъра

• Има някои хакове, които доста грозно заличават тази информация. И си е активиран Уин-а и си се ъпдейтва. А и активацията няма нищо общо с рестартирането и особено ако един ден работи добре и на другия

• Аве стига с твойте бутони бе... Ако беше ресет бутона не мислиш ли, че компютъра даже няма и да достигне до Welcome екрана, а ако беше Power бутона PC можеше и изобщо да не се включи ... Или те тея б

Не бъди толкова сигурен . Попадал сън на машина с повреден пуск бутон , след като го поставих да ме пита какво да прави бутона след 30 минути надписа се яви на екрана - та знае ли човек , ако машината не е в гаранция нищо не пречи да длъпне жиците от дъното :bye1:

• Автор

Компютърат продължава да се ресва въпреки,че махнах тази отметка автоматичен рестарт..... е така до като си лежа изведнъж се ресва без нищо

запитват тука по сложния начин щото мъкненето хич не ми е лесно,нито нямам асансъор и 8 етажа... и по автобусите после,и от горе на тва треа сама,дълги и широки стават,за тва първо опитвам в нета всичко възможно ,за буксите,тя бачкаше,изведнъж спря,ама сега не мисля ,че е толкова важно,като оправя този проблем,после ще му мисля буксите : )

ето скийншот на температурите

f_16ryswco6ltm_2537cd1.jpg

Редактирано от Евето (преглед на промените)

http://store2.data.bg/professor/HTML/BSOD/bsod.html тука с картинки как се маха да прави рестарт... обаче по някога пак прави рестарт и то при софтуерен проблем - разбира се както се сложи чисто нов джам... дъмпа най добре може да каже къде е проблема... но може пък и да е хардуерен - тествай на първо време паметта http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html ... ако проблема е в захранването само с друго може да се провери - съседа имаше същия проблем докато не му дадох моя фортрон да пробва за 1 седмица, ама още на другия ден каза, че спрели рестартите и изключванията...

друг начин за елиминация на софтуерен проблем - пускаш компа и влизаш в биос и го оставяш така, ако се рестартира сам няма да влезе в биос...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

аз нали споменах,че съм махнала отметката на рестарта,оправих се с това : ) ,но пак си продължи,а втория линк,дадата не го намира : (

аз нали споменах,че съм махнала отметката на рестарта...

Отметката се прави, за да може при рестарт операционната система да застане в положение на син екран, който показва грешката, а не да се рестартира и да не може да се види въпросната грешка. Ако сега се рестартира и не ти показва син екран, най-вероятно проблемът е в захранването.

Еве, дърпаш това, записваш го с Nero или друга подобна програма като "Burn Image"-задължително! Влизаш в BIOS (не знам при теб, с кой бутон става тоя номер, но можеш да опиташ с F2) В секция Boot, правиш първо буутващо да ти е CD/DVD. Слагаш диска с Linux-a и отново рестартираш компютъра. Когато се зареди не инсталирай нищо! Избери опцията само да разгледаш ОС (мисля, че беше първата), поцъкай 1-2 часа така, влез си в нета. Ако компа не се рестартира значи търсим софтуерен проблем, рестартне ли се отново, търсим хардуерен.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

След като изтриеш тази актуализация "KB971033",изтегли този активатор "Windows 7 Loader eXtreme Edition",пускаш го с администраторски права и слагаш отметка на "Every 30 Day" и натискаш "Trial Reset Activate" изчакваш компютъра да се рестартира и след това пак пускаш активатора с администраторски права и натискаш на "Loader Activate" изчакваш да се рестартира и проблема с рестартирането е решен.

Избягвайте ъпдейт KB971033 и всичко ще е наред. Дайте му с десен бутон "Hide Update" и няма да ви досажда повече.

Еее стига вече с тоя активатор, разбрахме че си хакер. Вчера ти делнаха поста, ама днес мое и да отнесеш някое наказание, ако неси го редактираш.

• Автор

аз го инсталнах точ пач по подразбиране ,не натиснах за триал ,ами най горното,забравих кое беше : ) Иначе днеска ходих до сервиза , и ми казаха да го донеса и ще го оправят,ще го тестват и ще видят къде е проблема ,няма смисъл веше да си играя сама,да не направя по зле,така и така е в гаранция и треа да го водя и за буксата,Много ви благодаря за всичко на всички,голямо внимание ми обърнахте,много добро отношение,трогната съм : ) Другата седмица ще го нося и ще пиша след това какво му е имало,за да знаят други хора,които могат да имат като моя проблем : )

аз нали споменах,че съм махнала отметката на рестарта,оправих се с това : ) ,но пак си продължи,а втория линк,дадата не го намира : (

вече го намира - трябвало да е отделен с интервал от многоточието след него, щото и то влязло в линка.

колкото до въпросната кръпка - като се забрани рестарта и тя вади син екран... та за мен проблема си е хардуерен - с тест или подмяна на части се доказва.

какво ти е захранването? - само кажи марката...

• Автор

ами не знам как да разбера,сигурно трябва да го отварям за да видя,а не смея,че нали е по гаранция и да не бъркам аз

не,компютъра си по поръчах всяка част по отделно и ми го сглобиха

Здравей!

Провери дали перката на процесора дали се върти или ако се върти - дали се върти както трябва. ;)

Edit: Ссъщо така виш дали има много прах, най-вече на процесора.

Редактирано от Windows Vista Ultimate (преглед на промените)

Още 1 съвет от мен - Ако знаеш да си инсталираш сама Windows, вземи и си го преинсталирай с друг релакс на Windows 7 (Ако ще инсталираш пак Windows 7) и ако пак прави тия проблеми тогава най-добре щом ти е още в гаранция го закарай от там от където са ти дали гаранцията. :cool:

ами не знам как да разбера,сигурно трябва да го отварям за да видя,а не смея,че нали е по гаранция и да не бъркам аз

нали ти си избирала какво да сглобят?

ако имаш на разбити цени - трябва да имаш или кутия със захранване или кутия и отделно захранване...

та в първия случай колко лева е кутията и колко вата захранването, във втория колко лева е захранването и колко вата е...

тия предните 2 поста може да ги skip-неш - само глупости са писани (ако не се върти перката други работи стават... какъвто и да е win-a няма да прави рестарт на 10 минути и то без minidump...)

сега видях че компютъра е с печкиум д - много стар и дървен процесор - това значи че всичко ти е дърто или си се минала... кога е купуван тоя компютър? ако е на 2 години е възможно да е се налага да се почисти... паметите са особенно чувствителни към лош контакт, а ако захранването е ефтино - нормално е да сдаде багажа даже и за по малко от 2 години особенно с тоя процесор...

• Автор

не 3 ,4 месеца някъде е всичко е ново, утре ще намеря гаранцията и ще препиша всичко,иначе вчера не ми се беше ресвал,а днеска до като бях в банята се ресна и примигна лампата чак,което ми стана още по странно.... Кмпютъра другата седмица ще го водя да го видят,иначе аз мислих,че са ми добри частите,само знам,че аудиокартата ми е смотана,иначе специално за процесора и други хора ми казваха този да си взема и такам,утре ще ги изпи6а вси4ките не6та : )

Редактирано от Евето (преглед на промените)

Компютърат продължава да се ресва въпреки,че махнах тази отметка автоматичен рестарт..... е така до като си лежа изведнъж се ресва без нищо

запитват тука по сложния начин щото мъкненето хич не ми е лесно,нито нямам асансъор и 8 етажа... и по автобусите после,и от горе на тва треа сама,дълги и широки стават,за тва първо опитвам в нета всичко възможно ,за буксите,тя бачкаше,изведнъж спря,ама сега не мисля ,че е толкова важно,като оправя този проблем,после ще му мисля буксите : )

ето скийншот на температурите

f_16ryswco6ltm_2537cd1.jpg

Като гледам резултатите от Hardware Monitora, има 3 странни неща:

1. +12 V при теб е само е 0.22V~0.95V което никак не е нормално, проблема май е в захранването.

2. температурата на процесора а малко висока 72 градуса.

3. температурата AUXTIN 104 градуса , това е прекалено високо може нещо да дефектира.*

* има вероятност да не сложен сензора за измерване на AUX и затова да показва неверни стойности.

Според мен да ти проверят захранването, да го измерят с уред всичките волтажи дали са в норма, и ако не са да ти го сменят, и след това пак проверете с тази програма дали нещата са се променили.

Редактирано от Freeloader (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте , изключително съм благодарна на всички! Днеска си взех компютърат от сервиза и проблема се оказа в това,че вентилатора се е бил задръстил с космите на котките много и е прегрявал много ,както и предполагахте :) Вече всичко е на ред :)))

• Автор

Не е на ред,пак се ресва самичък,утре пак ще ходя да питам ;(

Оти нема бутон "delete"?

Питай в сервиза какви тестове са му пускали. А Уиндоус-а преинсталирали ли са го? Какъв ти е РАМ-а?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

2 GB е рама,не са го преинсталирали,дали е възможно от уиндолса да е?

2 GB е рама,не са го преинсталирали,дали е възможно от уиндолса да е?

Като марка и модел ме интересуваше, не като обем ;) Възможно е Уин-а да се е скапал, или да има някой драйвер, който на прави проблеми.

• Автор

намерих май от къде е бил проблема.. контакта в който е бил включен разклонителя към който е и компа е много счупен,сега е включен на друго място пък ще видиме :)

намерих май от къде е бил проблема.. контакта в който е бил включен разклонителя към който е и компа е много счупен,сега е включен на друго място пък ще видиме ;)

:) не вярвам да е това Еви ... !!!

И аз не мисля да е от него.

Макар че и аз съм в направо падащ контакт.

Който се разделя с разклонител на 3 още и сме включили още неща нищо не е станало :huh::biggrin:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.