Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми насича

Featured Replies

Не, не е на части :newspaper: , всички знаем че така човек се набутва най-много, мисля че гаранцията беше 2 или 3 години, така че няма да имам проблем с това, но мисля че още е рано да прибягвам до това решение. Както казах ще пробвам различен Уин (отново от Замунда :() и ще видим какво ще стане.

Няма да е лошо да ни кажеш дали случайно не използуваш повече от една антивирусна програма...Макар че FL studio има безплатни лицезии, не знам кой вариант ползуваш, а е възможно и самата патерица на ОС да е засечена или да става конфликт м/у антивирусни програми, то преинсталацията или новата инсталация с друга версия на ОС е крайна мярка...

• Отговори 53
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Абе аз не съм казвал, че съм специалист все пак. Занимавам се със софтуер, не с хардуер, така че проблема му ако е от видео картата не мога да помогна. Колкото до 4те гб-та РАМ - може и да няма

• 1. Човека си е писал, че в началото всичко си му е вървяло отлично, чудя се на всички колеги, коиго почнаха да изсмукват от пръстите си неща от рода на това, че видеокартата била слаба, е явно е доста

• :eek: И за да не говоря само в картинки,мисля че с това изказване си създаваш страшно много приятели тук,като знам мнението на 90% на хората тук за готовите конфигурации...

• Автор

Така първо за цитираното мнение - хубвао е да имаш повечко РАМ в това спор няма, но как така през първите няколко дена и 3.25ГБ са му достатъчни и зведнъж GTA4 сканира дънната платка и открива 4 ГБ, като ги иска и тях ??? Тука малко няма логика или поне още няма 80D игри със собствен интелект. За DirectX не съм съгласен. Първо за да осетиш някаква разлика между 9, 10 и 11 е необходим доста добър монитор, което ме съмнява автора да има...

Сега другита част от мненията са " Мини на Windows 7 " и какво като мине на 7. Преди като го нямаше 7 а игрите са правили такива проблеми какво ? Хората са си хвърляли PC - тата ? Не ми се вярва. Хардуерен проблем, също не ми се вярва въпречки че готовите конфигурации не са цвете за мирисане.

Всичко си остава в релииза на Windows теглен от Zamunda. Ако ще да е 7 ако ще да е Vista ако ще да е XP. Бутан ли е Windowsa, има ли добавки, значи е ЕДНА ГОЛЯМА БОЗА. Така че моят към автора е - Когато теглиш Windows от Zamunda винаги, чети в описанието дали има някакви промени или добавки. Потърси възможно най - чистото копие. И тогава тегли!

Така, мисля че едва ли е проблема в GTA IV или в Уиндоуса, защото аз си имам малко опит и знам че е най-хубаво да е чист - този който съм дръпнал е възможно най-чистия Уин - има само и единствено Internet Explorer 6 и Notepad, дори и няма програмите от Майкрософт Офис, така че проблема не е в чистотата на Уиндоуса. Колкото до GTA IV - не е първото нещо, което си пуснах като си персонализирах компютъра (скайп, юторент и други), преди ГТА съм играл Assassins Creed и други леки игри.

Няма да е лошо да ни кажеш дали случайно не използуваш повече от една антивирусна програма...Макар че FL studio има безплатни лицезии, не знам кой вариант ползуваш, а е възможно и самата патерица на ОС да е засечена или да става конфликт м/у антивирусни програми, то преинсталацията или новата инсталация с друга версия на ОС е крайна мярка...

Само ESET Nod 32 ползвам като антивирус. Фл студиото ми е най-нова версия - 9, и не е трайал

Ами преди 1 седмица си вземах нов компютър ето спецификаций:

Дъно: AMD Phenom x2 - 3.08 GHz

Видео: ATI Radeon HD 4670 1Gb DDR 3

Рам: 4 Gb

Някъде тук из форума се намира една важна тема "Как се задават въпроси" и още една "Как да разберем с какъв хардуер разполагаме".

Не, не е на части , всички знаем че така човек се набутва най-много, мисля че гаранцията беше 2 или 3 години,

Готова конфигурация само ако ми я подарят.Ако пазариш на части гаранцията на отделни компоненти стига до 6 години а има и компоненти с доживотна гаранция.

В готовите конфигурации слагат залежали части,жълти захранвания,много като обем но бавна рам, в много случай дори и части втора употреба.

1.Изтегли си програмата Еверес и сподели с нас какво ти е дъното,процесора, рам паметта и най вече захранването.

Единствения начин да резбереш какво е захранването е да отвориш кутията, ама ти си имаш лепинки най-вероятно.

Ако дъното е някое по-дърто най-вероятно се нуждае и от ъпдеит на Биос.

Абе аз не съм казвал, че съм специалист все пак. Занимавам се със софтуер, не с хардуер, така че проблема му ако е от видео картата не мога да помогна.

Тоя спор е излишен. Целта ми не е да те обидя а да ти подскажа, че трябва да понаучиш повечко работи и тогава да даваш съвети. Всички има още к'во да учим. Няма такъв дето да е компетентен по абсолютно всичко, но първо се започва от основни неща. И със софтуер не се занимаваш. Ако се занимаваше нямаше да говориш такива неща:

Ще можеш. ХР не може да отрази повече от 2гб RAM (или 3 бяха) и затова машината ти не използва целия си капацитет. При Windows 7 този проблем го няма. Слагаш х64 и си готов. Колкото до Vista-та - и да ми плащат не бих си я сложил...

За да ти поясня: В случая ОС-ма няма никакво значение каква ще е - XP, Vista, 7, значение има колко битова е тя. И от трите посочени има както 32 битови така и 64 битови.

Omega Alien не четеш верните постове в темата. Има някаква вероятност проблема да е хардуерен, но по описаното до тук по-вероятната причина си остава конфликт при драйверите на видеото. Според мен автора не ги инсталира както трябва.

• Автор

Тоя спор е излишен. Целта ми не е да те обидя а да ти подскажа, че трябва да понаучиш повечко работи и тогава да даваш съвети. Всички има още к'во да учим. Няма такъв дето да е компетентен по абсолютно всичко, но първо се започва от основни неща. И със софтуер не се занимаваш. Ако се занимаваше нямаше да говориш такива неща:

За да ти поясня: В случая ОС-ма няма никакво значение каква ще е - XP, Vista, 7, значение има колко битова е тя. И от трите посочени има както 32 битови така и 64 битови.

Omega Alien не четеш верните постове в темата. Има някаква вероятност проблема да е хардуерен, но по описаното до тук по-вероятната причина си остава конфликт при драйверите на видеото. Според мен автора не ги инсталира както трябва.

1. Тук се появиха 15 човека с 16 различни мнения и аз понеже нямам телепатични способности не мога да разбера кои са "верните" постове

2. Не мога също да разбера как се инсталира "правилно" драйвър. Има един бутон в инсталера и той е Install graphic drivers.

Ти този мой пост чете ли го? Аз за какво съм писал тия неща или смяташ, че просто така си маам да си правя упражнения на пръстите...

• Автор

Някъде тук из форума се намира една важна тема "Как се задават въпроси" и още една "Как да разберем с какъв хардуер разполагаме".

Готова конфигурация само ако ми я подарят.Ако пазариш на части гаранцията на отделни компоненти стига до 6 години а има и компоненти с доживотна гаранция.

В готовите конфигурации слагат залежали части,жълти захранвания,много като обем но бавна рам, в много случай дори и части втора употреба.

1.Изтегли си програмата Еверес и сподели с нас какво ти е дъното,процесора, рам паметта и най вече захранването.

Единствения начин да резбереш какво е захранването е да отвориш кутията, ама ти си имаш лепинки най-вероятно.

Ако дъното е някое по-дърто най-вероятно се нуждае и от ъпдеит на Биос.

Съмнява ме да има части втора употреба, защото не съм го купил от частник а от голяма фирма, доста известна, чието име няма да споменавам, а колкото до лепенките аз вече го отворих преди няколко дни без да има промяна в лепенките.

Прикачих скрийншот от резултата за дънната платка от Еверест

Ти този мой пост чете ли го? Аз за какво съм писал тия неща или смяташ, че просто така си маам да си правя упражнения на пръстите...

Ако прочетеш по-надолу ще видиш че твоя съвет го изпълних стъпка по стъпка и пак не стана

Everest - Дънна платка.bmp

Честито

По една случайност имам едно такова дъно,модела е на около 4-5 години.

Много беше хубаво на времето но има проблем с разпознаването на повече от 4гб рам.Решението е ъпдейт на Биоса.

Погледни тази моя стара тема.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=129430&st=0&p=1451730&hl=+ALiveXFire-eSATA2%20+&fromsearch=1&#entry1451730

• Автор

Честито

По една случайност имам едно такова дъно,модела е на около 4-5 години.

Много беше хубаво на времето но има проблем с разпознаването на повече от 4гб рам.Решението е ъпдейт на Биоса.

Погледни тази моя стара тема.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=129430&st=0&p=1451730&hl=+ALiveXFire-eSATA2%20+&fromsearch=1&#entry1451730

Радвам се че се намери някой, който е имал подобен опит, и сега ще задам един въпрос, който може да изглежда глупав, но за мен не е :

Въобще си нямам и понятие от BIOS- нито знам какво е, нито знам как се ъпдейтва, нито имам представа какво трябва да правя. Така че моля някой да ми обясни

рестартираш натискаш F2 няколко пъти трябва да оцелиш момента :whist: с времето ще му хванеш цаката.

http://www.kaldata.com/forums/uploads/gallery/1262714204/gallery_67643_1191_359023.jpg това е Биос.

За всеки случай погледни с коя версия си.Голямата извесна бакалия може и да го е обновила.

Ако инсталираш 64 битова операционна система ще разпознае 4GB но ще продължи да използва 3,25.Аз така и неуспях да се справя с проблема.

• Автор

рестартираш натискаш F2 няколко пъти трябва да оцелиш момента :whist: с времето ще му хванеш цаката.

http://www.kaldata.com/forums/uploads/gallery/1262714204/gallery_67643_1191_359023.jpg това е Биос.

За всеки случай погледни с коя версия си.Голямата извесна бакалия може и да го е обновила.

Ако инсталираш 64 битова операционна система ще разпознае 4GB но ще продължи да използва 3,25.Аз така и неуспях да се справя с проблема.

Значи биос е някаква честота на процесора? Добре, тогава защо има фаилове за теглене постнати в твоята тема?

Оп не се разбрахме.

Просто дъното вече не е при мен и ти сложих линк към стара снимка.

Биоса е това което зарежда преди операционната система, разпознава хардуера и уффф погледни тук

http://www.google.bg/images?hl=bg&q=%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%81&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=xN05TM69NIqwsAaHrLmvAg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDsQsAQwAw

http://www.asrock.com/mb/download.bg.asp?Model=ALiveXFire-eSATA2%20R3.0&o=BIOS

Лелее... до ъпдейт на BIOS-а ли стигнахме бре ? :whist:

@Omega Alien,

Ти май не искаш много много да си разрешиш проблема ? Няколко пъти ти казаха какво да направиш, а реално с нищо не се захващаш.

Така де... аз проблем не виждам... или има според теб ? :bbq: Да не би само операционната система използва RAM ?

• Автор

Оп не се разбрахме.

Биоса е това което зарежда преди операционната система, разпознава хардуера и уффф погледни тук

http://www.google.bg/images?hl=bg&q=%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%81&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=xN05TM69NIqwsAaHrLmvAg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDsQsAQwAw

http://www.asrock.com/mb/download.bg.asp?Model=ALiveXFire-eSATA2%20R3.0&o=BIOS

Доколкото разбрах от инструкцийте от втория линк трябва да проверя коя версия ми е БИОСа, после да проверя за по-нова или по-добра, да я изтегля да я запиша на USB, да буутна от въпросното USB, да инсталирам новия биос, да рестартна, после прилагам нормалните настройки за новиа биос от менюто което се отваря с F2, да сейфам новите настройки и съм готов? Знам че е изнервящо някой да те разпитва, ама наистина искам да си оправя компютъра и щом това е решението, трябва да знам точно какво да правя :whist:

Лелее... до ъпдейт на BIOS-а ли стигнахме бре ? :bbq:

@Omega Alien,

Ти май не искаш много много да си разрешиш проблема ? Няколко пъти ти казаха какво да направиш, а реално с нищо не се захващаш.

Така де... аз проблем не виждам... или има според теб ? :wow: Да не би само операционната система използва RAM ?

Оф казаха ми да преинсталирам драйвърите на видеокартата. Другото което ми казаха беше да си сложа нов Уин, това с драйвърите го направих както пояснявам в последните няколко поста. Ааа, другото което ми казаха да правя е това с Евереста, което съшо направих и прикачих снимка с резултатът. Нямам спомен за нещо друго, но ше прочета оше веднъж постовете, за да мога да се захвана реално с нещо което ще оправи проблема ми. Ако има такова не е моя вината, че се обърквам от толкова различни мнения - един казва че решението е нов уиндоус, друг твърди че е от видеокартата, трети напира за драйвърите... да продължавам ли? Всичко ли трябва да направя че да се захвана "реално" с проблема.

Лелее... до ъпдейт на BIOS-а ли стигнахме бре ? :)

@Omega Alien,

Така де... аз проблем не виждам... или има според теб ? :) Да не би само операционната система използва RAM ?

Проблема не е в операционната система а в дъното, при инсталирани повече от 3GB почва да вади странни грешки, ичезва звука, започва да насича.

В онази моя стара тема бях качил и снимки но вече ги няма.

По всичко прилича проблема да е в драиверите но не е.Проблема е в Дъното и по точно в Биоса.

Разкарай едната плочка рам и ще се оправи но пък това не е решение на проблема, за какво си давал пари за 4GB.

Ако все пак успееш да го закрепиш с 4гб ще ти пише инсталирани 4GB но ще продължи да използва 3,25.НЕЗАВИСИМО ОТ ОС.

Дъното е старо навремето като излезе 1GB беше страшно много рам, да имаш 2х1GB си беше направо за завиждане.От Асрок просто са се поизхвърлили като са написали че подържа до 8GB и това е.

• Автор

Ето това пишеше в менюто на БИОС като информация:

Версия на БИОС - ALiveXFire-c SATA L BIOS P3.30

Кеш L1 - 256 kb

Кеш L2 - 1024 kb

Кеш L3 - 6144 kb

Total Memory: 4096 (2x2048)

Не знам това ли трябва да е или дали има проблем затова го поствам

Значи версията ми е 3.30 - да ъпдейтвам ли до 3.80 и ако го направя, ще мога ли да си ползвам и двете плочки РАМ, няма значение че отчита 3.25 и 3 Гб са си предостатъчни, само искам да изчезне проблема с засичането, но преди малко забелязах че има и нещо друго: когато някоя по-лека игра засича и когато изляза спира да засича, обаче ми се губи видеото, панетта изчезва когато проверя в DX diag и когато местя прозорци и скролвам в браузъра не е плавно а на пластове, сякаш че нямам видео карта. Също и не мога да си вляза в ATI Catalist Control Centre, откакто сложих новите драйвъри - с две думи се прецаках с този комп :)

Оп не се разбрахме.

http://www.google.bg...ved=0CDsQsAQwAw

http://www.asrock.co...2%20R3.0&o=BIOS

Проблема явно е ЗКУ и "чистите" "Джамове". Ако седнем да даваме съвети как да пипа нещо, което не му е по-възможностите ще оака всичко, но нейсе линк ръководство за обновяване на БИОСА от АСрок

и самият БИОС

• Автор

Проблема явно е ЗКУ и "чистите" "Джамове". Ако седнем да даваме съвети как да пипа нещо, което не му е по-възможностите ще оака всичко, но нейсе линк ръководство за обновяване на БИОСА от АСрок

и самият БИОС

Това вече го направих. Ъпдейтнах биоса от 3.30 до 3.80 без проблем, и както сам можеш да се досетиш не съм оакал всичо

Има един бутон в инсталера и той е Install graphic drivers.

Точно поради тази причина стават и проблемите със драйверитте ... То много лесно да натискаш Install и Next.. Ама нали се изисква труд да прочетеш препоръките на производителите ...

Това вече го направих. Ъпдейтнах биоса от 3.30 до 3.80 без проблем, и както сам можеш да се досетиш не съм оакал всичо

Това значи ли, че колегите са били прави и проблема вече не е наличен? Леееко се съмнявам, но все пак това не е излишна стъпка....

• Автор

Това значи ли, че колегите са били прави и проблема вече не е наличен? Леееко се съмнявам, но все пак това не е излишна стъпка....

Ами не са се появили проблеми още, обаче мене също ме съмнява да е там проблема, аз все още си мисля че е от уиндоус или от видеото. Сега инсталирам една лека игричка и ще видя дали ще имам проблеми с нея

Аз се отказвам. Автора извърши куп ненужни операции, не слуша какво му говорят хората, така помощ не може да се оказва. Казвам последни няколко неща.

1. Не ти требе друг Windows

2. Казваш, че си извършил стъпка по стъпка нещата, които ти написах в този пост, а после глей к'во пишеш:

2. Не мога също да разбера как се инсталира "правилно" драйвър. Има един бутон в инсталера и той е Install graphic drivers

Аде уточни се, правилно ли инсталира драйверитe, както ти препоръчах или просто даде на единия бутон Install graphic drivers?

3. Последно, Оpen GL...

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Аз се отказвам. Автора извърши куп ненужни операции, не слуша какво му говорят хората, така помощ не може да се оказва. Казвам последни няколко неща.

1. Не ти требе друг Windows

2. Казваш, че си извършил стъпка по стъпка нещата, които ти написах в този пост, а после глей к'во пишеш:

Аде уточни се, правилно ли инсталира драйверитe, както ти препоръчах или просто даде на единия бутон Install graphic drivers?

3. Последно, Оpen GL...

Не, не тук не си ме разбрал, когато казах че има само един бутон говорех за диска който имам от видеокартата, а иначе всичко направих както ми каза, от сейф мода разбира се. Няма нужда от излишни нерви

Не, не тук не си ме разбрал, когато казах че има само един бутон говорех за диска който имам от видеокартата, а иначе всичко направих както ми каза, от сейф мода разбира се. Няма нужда от излишни нерви

Уф трудно е когато трябва думите да се теглят с ченгел, но се надявам толкова леко да си минал...Ако почне да сече погледни в Мениджъра на задачите, кой процес ти яде повечко процесорно време или оперативна памет...Погледни в GPU-Z натоварването на графичният процесор ...

• Автор

Уф трудно е когато трябва думите да се теглят с ченгел, но се надявам толкова леко да си минал...Ако почне да сече погледни в Мениджъра на задачите, кой процес ти яде повечко процесорно време или оперативна памет...Погледни в GPU-Z натоварването на графичният процесор ...

Виж мнениетоexwol написа на 11 юли 2010 - 17:12 :

Ако прочетеш по-надолу ще видиш че твоя съвет го изпълних стъпка по стъпка и пак не стана

Това за драйвърите го казах веднага щом го направих, това че някой не ме е обърнал внимание или се е объркал не означава че трябва да ми се вадят думите с ченгел!

Аз това нещо за драйвърите го казах още веднага след като го направих. Това че се е объркал или не го е прочел , не означава че трябва да ми се вадят думите с ченгел!

Резултатът от GPU-Z

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.