Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми..

Featured Replies

Здравейте!

Някой може ли да ми предложи видеокарта,хард диск и рам памет за това дъно..

Asus A7V880 (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

малко е старо,но компютъра ми е отдавна и искам малко да го подобря в момента картата ми е 128Мб РАМ ми е 512 харда е 80Гб ако някой може да предложи за тази стара машина нещо по-добре ще съм много благодарен...

Видеокартата на старо да потърсиш, не си заслужава иначе. 1 плочка ддр рам от 1 гб в джар е 70 лева. В джар най-евтината видео карта за agp е 65 лева. Но за карта ти трябват 100-тина лева. Дъното има сата. Трябва да вземеш сата 2 хард, който да може да работи на сата 1 /има си специален джъмпер/.

Сметката ти е минимум:

1 плочка рам - 70 лева

харда - 75-80 лева

видеото тук не знам колко точно ще излезне, но ново е 100+ лева

Всичко идва към 250 - 300 лева взависимост от цената на видеото.

Според мен не е добра идея да наливаш пари в тази конфигурация. Ти не си казал какъв ти е бюджета. Ако парите стигат, защо не помислиш за нещо ново на сокет АМ3.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

• Автор

Видеокартата на старо да потърсиш, не си заслужава иначе. 1 плочка ддр рам от 1 гб в джар е 70 лева. В джар най-евтината видео карта за agp е 65 лева. Но за карта ти трябват 100-тина лева. Дъното има сата. Трябва да вземеш сата 2 хард, който да може да работи на сата 1 /има си специален джъмпер/.

Сметката ти е минимум:

1 плочка рам - 70 лева

харда - 75-80 лева

видеото тук не знам колко точно ще излезне, но ново е 100+ лева

Всичко идва към 250 - 300 лева взависимост от цената на видеото.

Според мен не е добра идея да наливаш пари в тази конфигурация. Ти не си казал какъв ти е бюджета. Ако парите стигат, защо не помислиш за нещо ново на сокет АМ3.

Ами аз имам събрани пари за ново пц ама тоя искам да го подобря малко защото ще го слагам в другата стая за баща ми той играе разни игри през свободното си време иначе ще си копувам нова конфигурация предложете ми най-доброто което мога да сложа на тази конфигурация бюджет незнам,но това не е проблем защото компонентите ще се копуват едно по едно баща ми ще дава парите за тях а аз ще си копувам новата конфигурация..

Благодаря предварително.. :angry:

Здравейте!

Някой може ли да ми предложи видеокарта,хард диск и рам памет за това дъно..

Asus A7V880 (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

малко е старо,но компютъра ми е отдавна и искам малко да го подобря в момента картата ми е 128Мб РАМ ми е 512 харда е 80Гб ако някой може да предложи за тази стара машина нещо по-добре ще съм много благодарен...

Sapphire HD3650 512 MB 108.12 лв.

PQI 512MB DDR400 37.17 лв.

Western Digital Caviar Blue 500GB 7200 16MB SATA 2 76.88 лв

Захранването какво е? А процесора?

• Автор

Ами в Еверест на процесора ми изписва това - Unknown, 2000 MHz (12 x 167) 2800+

А захранването какво пише на него в евереста аз съм с Everest Home Edition ?!

Видеокарта няма ли за моето дъно 1гб?? и рам ако има 1 гб ще е супер..

И за какво ти е 1GB карта? На това дъно с този слот ако ще и и 10GB да е все е тая.

За рама и 1GB става но не виждам смисъла, наливаш пари в стари части.

Един гигабайт (2х512) ти е предостатъчно.

Захранването се вижда като отвориш кутията с програми нестава. Трябвати 300W качаствено марково захранване.Фортрон примерно за около 40лв

Sapphire HD 4650 1GB DDR2 AGP 160.39 лв

Super Talent 1GB DDR400 72.31 лв.

FORTRON FSP350-60APN 55.14 лв

Парите са си твои ти решаваш.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

И за какво ти е 1GB карта? На това дъно с този слот ако ще и и 10GB да е все е тая.

За рама и 1GB става но не виждам смисъла, наливаш пари в стари части.

Един гигабайт (2х512) ти е предостатъчно.

Захранването се вижда като отвориш кутията с програми нестава. Трябвати 300W качаствено марково захранване.Фортрон примерно за около 40лв

Sapphire HD 4650 1GB DDR2 AGP 160.39 лв

Super Talent 1GB DDR400 72.31 лв.

FORTRON FSP350-60APN 55.14 лв

Парите са си твои ти решаваш.

Мерси!

Парите баща ми ги дава и той са му казали 1гб 1гб и там еди кво си и така ми мрънка с толкова памет да са както и да е тези компоненти ще се взимат :angry:

Както казаха по горе .. това дъно с карта 1 GB няма да има никаква разлика със сщото дъно и 512МБ видео по простата пречина, че дъното е дърто, а видео карта AGP за нови игри да не говорим ... За какви игри става въпрос де , че ми е много интересно за какво се наливат пари в такава стара конфигурация ...

3650 или 4650 за AGP, има ги в Плесио съответно 109 и 159лв.

Най-евтината памет Mushkin 1GB DDR400 e 59лв.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте на всички.

Проблемът ми е следния. Имам два компютъра, който единият е МНОГО стар и бих искал да го ъпгрейдвам.

И въпросът е, коя част да сменя за да върви по-бързо?

коя част да сменя за да върви по-бързо?

Компютъра е като туристическа група, темпото се съобразява спрямо най-бавния. Щом казваш, че е много стар, означава, че е много много стар. Т.е. пълна промяна.

Компютъра е като туристическа група, темпото се съобразява спрямо най-бавния. Щом казваш, че е много стар, означава, че е много много стар. Т.е. пълна промяна.

Пълна промяна не искам. Само 1-2 части, колкото да е във действие, че не ми се купува още един.

Ако можеш ми предложи някоя част. Искам да може да върви добре когато има анти-вирусна, скайп и да мога да сърфирам из интернет едновременно без проблеми. :biggrin:

ей хора, няма програма дето показва марката на захранването на компа - още малко ще поискате евреста и марката на печката, хладилника и пералнята да показва а? марката се гледа на лепенката, като се свали капака на кутията...

Пълна промяна не искам. Само 1-2 части, колкото да е във действие, че не ми се купува още един.

Ако можеш ми предложи някоя част. Искам да може да върви добре когато има анти-вирусна, скайп и да мога да сърфирам из интернет едновременно без проблеми. :speak:

2 поста с глупости си написал, но не си написал какво имаш в кутията (дъно, процесор, памет, видео, диск)... може да не става за ъпгрейд, може да става, но да не си струва...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте на всички.

Проблемът ми е следния. Имам два компютъра, който единият е МНОГО стар и бих искал да го ъпгрейдвам.

И въпросът е, коя част да сменя за да върви по-бързо?

Пич, вчера минах покрай една врачка, но забравих да попитам какъв е компа ти. Би ли ни обяснил, че ще е по-просто, отколкото да търся врачката?

Дъно, процесор, памет, твърд диск, видеокарта, захранване, бюджет. В общи линии това е нужно, за да ти даде някой свестен съвет.

Дъно, процесор, памет, твърд диск, видеокарта, захранване, бюджет. В общи линии това е нужно, за да ти даде някой свестен съвет.

Като се замисли човек, кои две части да се сменят, вероятно ще познаем какво е имал предвид. Ако сменим дъното, тогава най-вероятно ще се наложи смяна и на процесор, RAM, видео и т.н. Т.е. не е дъното. Ако сменим процесора, едва ли ще открием живи потомци на сокета и вероятно търсенето ще е неуспешно. Ако сменим RAM-та, горе долу случая е като на процесора, а и цената ще е много висока. Видео картата: ако е PCI, трудно се намира, ако е вградена - невъзможно, ако има AGP, то по-лесно ще се намери, но ползата при останалите параметри е неясна. Хард диска, вероятно IDE, е доста по-скъп от SATA побратимите, и предполага известно ускорение и обем. Така, че аз залагам на HDD + Видео.

ей хора, няма програма дето показва марката на захранването на компа - още малко ще поискате евреста и марката на печката, хладилника и пералнята да показва а? марката се гледа на лепенката, като се свали капака на кутията...

2 поста с глупости си написал, но не си написал какво имаш в кутията (дъно, процесор, памет, видео, диск)... може да не става за ъпгрейд, може да става, но да не си струва...

Тип централен процесор - Intel Pentium IIIE, 1000 MHz (7.5 x 133)

Дънна платка - IBM 6578RDU

Чипсет на дънната платка - Intel Solano i815E

Системна памет - 256 MB (PC133 SDRAM)

Видеокарта - NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

IDE контролер - Intel® 82801BA Ultra ATA Storage Controller - 244B

Дисково устройство - Maxtor 32049H2 (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)

Тип централен процесор - Intel Pentium IIIE, 1000 MHz (7.5 x 133)

Дънна платка - IBM 6578RDU

Чипсет на дънната платка - Intel Solano i815E

Системна памет - 256 MB (PC133 SDRAM)

Видеокарта - NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

IDE контролер - Intel® 82801BA Ultra ATA Storage Controller - 244B

Дисково устройство - Maxtor 32049H2 (20 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)

Абсолютно безмислено е да се ъпгрейдва с нещо друго освен евентуално с по-обемен твърд диск и да служи като сторидж за съхраниние на медийни файлове, за браузване в интернет, гледане на филми с максимум DVD качество, както и играене на някои доста невзискателни игри на сравнително малки резолюции...

Ако можеш ми предложи някоя част. Искам да може да върви добре когато има анти-вирусна, скайп и да мога да сърфирам из интернет едновременно без проблеми. :)

Това с едновременно пуснатите програми се изпълнява трудно дори и от много по-модерни конфигурации от твоята . Иначе щом искаш да ъпгрейдваш, пробвай и с още 256 MB RAM, щом ще сърфираш с антивирусна и пуснат скайп. Обаче ти препоръчвам да направиш и още нещо. Олекоти си Windows-a ( ако си с такъв). Има разни програмки за тая цел. Само за справка, в момента Операта ми е заела 118 MB дисково пространство и то само с два отворени прозореца, скайпа 52 МБ ( току що пуснат) и Аваста ми около 180 MB, ако съм събрал точно заетата памет от всички процеси на антивирусната програма :). Задели си още сто и няколко мегабайта за олекотения ти Windows и набързо ще достигнеш 512 MB.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Аз бих препоръчвал да не олекотява Уйнодлс, а да се насочи към линукс. Защо?

Няма нужда от антивирусна. Т.е. едно нещо по-малко -> няма да се натоварва процесора, няма да се пълни рамта

Има супер леки дистрибуции.

- Xubuntu ще върви доста добре. 2 гигабайта хард, 256 мб рам /strongly recommended пише - и с по-малко ще работи/.

- Puppy linux е супер леко и направо ще хвърчи системата.

- OpenSUSE

- Мога още доста да изброя, но няма смисъл. Мисля, че почти всичко ще ти свърши работа. Според мен на тази система няма смисъл от Пъпи линукс. Не ги гледай и другите ултра леки дистрибуции като DamnSmall.

Skype има и за Линукс. Филми можеш да гледаш под линукс, музика можеш да слушаш, документи можеш редактираш, пишеш или каквото ти сърце иска. И в интернет можеш да сърфираш.

Тук може до назрае спор, но предлагам ако някой ще казва нещо, в полза на ХП, да е в едно мнение. Аз от моя страна няма да отговарям за да не оспамваме темата. Предлагам Линукса, като една добра алтернатива.

Благодаря ви за отговорите.

А дали ще мога да сложа 512 MB RAM върху моята, смисъл да работят двете заедно? :)

Не! Търси още една плочка от 256 МБ. На ТОВА и на други места пише, че максималнияг обем памет е 512 мб.

Мойто мнение е да не даваш никакви пари. Ако си намериш една плочка от 256 мб за не повечо от 10 лева - окей. Слагаш я, качваш си един линукс и си готов.

Не! Търси още една плочка от 256 МБ. На ТОВА и на други места пише, че максималнияг обем памет е 512 мб.

Мойто мнение е да не даваш никакви пари. Ако си намериш една плочка от 256 мб за не повечо от 10 лева - окей. Слагаш я, качваш си един линукс и си готов.

Благодаря ти много. :rolleyes:

Още малко рам и евентуално по-бърз хард могат да направят "чудеса" с тази машина :rolleyes:

Като се има предвид,че за споменатите приложения е достатъчен всеки един съвременен смартфон(който по-всяка вероятност и струва доста повече от гореспоменатата конфигурация) няма да е проблем да си го ползва за непретенциозни работи.А това с линукса определено е перфектно решение за един такъв компютър.Най-вече със спестената антивирусна а и системата се е доказала вече като перфектна за някой който не играе(аз играя за съжаление иначе да съм минал отдавна на линукс)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.