Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Radeon HD68XX и HD69XX

Featured Replies

Публикувано изображение

от kitguru.net

• Отговори 52
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още една табличка в която пише друго от тази на kmvasilev! Ядро Barts а не Juniper за 6770,6750

• Това щеше да е двуядреният топ вариант(двуглавият батко на картата за която се предвижда че ще даде такъв резултат), само че човека не е имало как да направи снимка повече от две години предварително,

• не знам къде гледате, ама тая снимка е монтаж... и то на 2 места точно е транслирана и сложена наново... точно най горе над вертикалните памети (в дясно над отвора) се вижда как няколко червени писти

• Автор

http://www.flickr.co...spn/4152443468/

Май това е "животното, само не знам къде ще се събира, а и три контакта виждам.

Това щеше да е двуядреният топ вариант(двуглавият батко на картата за която се предвижда че ще даде такъв резултат), само че човека не е имало как да направи снимка повече от две години предварително, че тя е качена на сайта на 01.12.2009г. Двупроцесорният вариант на 6ХХХ поколението вероятно ще излезе малко по-късно от едноядрените, а именно нейде през първата половина на 2011г. когато 28нм техпроцес бъде достатъчно осъвършествуван и се вадят качествени GPU-та в достатъчни количества и перфектно съвпадащи(за синхронизация) характеристики.

Да идват по-бържи,че да падат цените на 5ххх :mad:

И аз така искам след 4-5месеца може да е на пазаря :whist:

не знам къде гледате, ама тая снимка Публикувано изображение е монтаж... и то на 2 места точно е транслирана и сложена наново... точно най горе над вертикалните памети (в дясно над отвора) се вижда как няколко червени писти свършват в нищото... също и долу реизсторите към втория чип - там като няма pci-e шина за какъв чеп има резистори? и много странно с колко памет е тая карта че има 17 чипа памет??? да предположим че и от другата страна има 17... стават 34 - ми пак не е кратно на 4... колко битова ще е картата за да има 17 или 34 чипа? та оригинално картата е била с 8 чипа от едната страна, при монтажа човека е отрязал от десните отвори до ядрото до левите отвори след паметите - а там има 6 чипа. и третата част е от 3 вертикални чипа памет и захранващата част с платката - тия 3 чипа никак не се вързват... просто е била една стъкмистика и удурдистика...

На мен пък са ми интересни четирите конектора за CF мостове.

кое му е интересното - да се направи crossfire с 5 карти :P

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Вече се коментира още в пост #4, че снимката е фейк. Моля, придържайте се към темата!

• 1 месец по-късно...

Срокът на официалното представяне на видеокартите от серията Radeon HD 6000 постепенно наближава.

По-рано бяха публикувани предварителните характеристики в Мрежата, но днес се появи слайд с подробните финални характеристики на Radeon HD 6750 и 6770,

а също така и сравнения със съвременните модели. Еднакви данни бяха публикувани от различни източници (в това число и Chiphell), което говори за достоверността на данните.

Устройствата притежават по-висока производителност в сравнение със съществуващите модели от серията Radeon HD 5700. Те притежават голямо количество текстурни блокове и блокове за растерни операции. Новите видеокарти са с повишена честота на графичния процесор, но с намалена честота на паметта. Очаква се, че общата производителност на моделите Radeon HD 6750 и 6770 ще бъде на нива 1,624 и 2,304 терафлопа, като в това време същият показател за моделите Radeon HD 5750 и 5770 е 1,008 и 1,360. Освен това, производителността на видеокартата Radeon HD 6770 се намира между показателите на моделите Radeon HD 5850 (2,088 терафлопа) и 5870 (2,720 терафлопа). По показатели на скоростта, новите видеокарти превъзхождат видеокартите от серията Radeon HD 5700, но и моделите от по-старата линия Radeon HD 5800. Освен това, новите устройства се отличават и с по-малкото си ниво на енергопотребление в сравнение с последните графични ускорители.

Информация за размера на препоръчителните цени за видеокартите AMD Radeon HD 6750 и 6770 все още няма.

Публикувано изображение

източник http://www.kaldata.com/comments.php?catid=2&id=57124

AMD пуска първите Radeon HD 6000 видеокарти през октомври

Следващото поколение AMD видеокарти, известно като Northern Islands, е само на няколко седмици разстояние. Нека сега обърнем внимание на наименованията на предстоящите продукти и тяхното позициониране.

За достатъчно объркване на клиента, вторите цифри, съставящи имената на моделите в повечето случаи няма да съответстват на познатите ни от Radeon HD 5000.

Radeon HD 6800 (Barts) ще замени Radeon HD 5700 (Juniper) в средния клас, Radeon HD 6900 (Caymen) ще последва Radeon HD 5800 (Cypress) в класа „производителност”,

а най-високия сегмент ще бъде представен от Radeon HD 6990 (Antilles), който ще измести Radeon HD 5900 (Hemlock).

Barts серията ще се състои от два модела (поне засега) - Barts XT и Barts Pro, съответно Radeon HD 6870 и HD 6850. Именно Radeon HD 6870 ще първата видеокарта от новото поколение, която трябва да се появи на пазара към края на месец октомври.

Radeon HD 6990 (Antilles) ще представлява двоен Caymen – най-вероятно двучипова версия.

Публикувано изображение

Мисля че е време да си имаме и ние една тема за Radeon HD 6000.

Редакция:

Имах спомен за подобна тема и преди да пусна моята проверих с търсачката но нищо не излезе. :)

Оправете заглавието, би трябвало да е AMD HD6000 - клюки и коментари

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Срокът на официалното представяне на видеокартите от серията Radeon HD 6000 постепенно наближава.

Този срок знае ли се?

Този срок знае ли се?

Да, за сега е 19 октомври. Първо излезе информация за 12 но последно като търсих инфо по въпроса пишеше 19ти.

По разтърсих се пак, статията където се говореше за 19ти е изчезнала но сега пък намирам инфо че ще излязат официално в продажба в началото на ноември.

Тук там има и ревюта и тестове на някои от картите, не знам колко се реални но изглежда добре.Дано само цените са ни по джоба.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Дано само цените са ни по джоба.

Мярнах едни прогнозни цени, много е голяма картинката ама реших да я оставя така, дано не е голям проблем, ако - да моля да бъда извинен :baby:

Публикувано изображение

Тук малко резултати за сравнение на новите карти

http://www.xfastest.com/cms/bbsthread-52081/

М то според тези резултати да си купуваме пета серия , защо ни е шеста.Ще почакаме ще видим какво могат :) .Пък и както съм се наточил за една 6850

М то според тези резултати да си купуваме пета серия , защо ни е шеста.Ще почакаме ще видим какво могат :) .Пък и както съм се наточил за една 6850

Тези резултати ги дават за карта с 960 поточни процесора... Да не би да е 67хх ? Ако са оптимизирали процесорите толкова добре ще става страшно ;) Плюс това драйверите са още в съвсем начален стадий на развитие...

М то според тези резултати да си купуваме пета серия , защо ни е шеста.Ще почакаме ще видим какво могат :blink: .Пък и както съм се наточил за една 6850

И аз съм и хвърлил око :cool: с резервен вариант GTS 460.

6770 ще е между 5850 и 5870!6850 и 6870 ще са нещо страшно!Нвидия готви GTX 580 с 512 битова шина и 512 cuda ядра!

Просто ситуацията се повтаря!5770 къде се намира между 4850 и 4870!Незнам колко битова ще бъде 6770!

Някакъв арабски сайт е пуснал едни снимки: http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.arabhardware.net%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D198061 А съвсем скоро(като падне забраната) ще има и ревю на български :Phttp://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2531877&postcount=571 (най-долнят ред) http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2532665&postcount=599 Alex, не си разбрал - 6750 и 6770 няма да са нови карти с нов чип. Просто AMD ще преименуват 5750 и 5770 и те ще се продават с ново има 6750 и 6770. Избягват вътрешна конкуренция.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.