Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хакнати пароли - решения

Featured Replies

Здравейте..Имам един малко нетрадиционен въпрос....наскоро ми хакнаха паролата на пощата(КОЯТО Е В ABV)...та мисълта ми е как подяволите е станало това?!и какъв е начинът да се предпазя от такива ентусиясти? П.С не че имам нещо против такива хора но все пак да сменяш паролите на хората?!

• Отговори 340
  • Прегледи 121,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

наскоро ми хакнаха паролата на пощата(КОЯТО Е В ABV)

<{POST_SNAPBACK}>

И как разбра, че са ти я хакнали ?

РЕДАКЦИЯ: Извинявай, недопрочетох, че са ти я сменили. И все пак ще те попитам да не си я забравил? Опита ли се да си я възтановиш ?

Редактирано от spica (преглед на промените)

Да ви кава - като разбrрах, преди време ,колко лесно можеда се взема парола и направо се ужасих! нямайте вяра в ништо в интернет!

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

Ами ако дадеш малко повече инфо как точно са ти я "хакнали" ще ти кажа как точно е станало , защото сесиите в абв.бг са много зле ако не си ги направиш ръчно , но за да не гадая и говоря глупости първо кажи как точно стана това ?

• Автор

какво точно се случи ли?седнах миналата сутрин пред работното ПЦ и реших да си проверя пощата...пардон и двете пощи които са с различни пароли разбира се ,но уви нито една от двете пароли не работеше..след това си пуснах и АйСиКю и там не ми работеше паролата...а ПЦто го бях оставил да работи цяла нощ...в общи линии това се случи.... П.С. за жалост нямам спомен какви са ми тайните въпроси тези адреси ги използвам от има няма 3години... Благодаря за отговорите ви :Pаз така или иначе няма да ползвам услугите на АБВ вече...

абв-то е доста бъгава незнам как има оща хора които я използват това с зимането на паролата става с едно писмо което като го отвориш и ти праша пасс ( или нещо подобно беше ) и аз затова в Абв-то не отварям писма освен тези ,който знам откъде и от кой са и ползвам повече другите пощи като gmail ( те дори имаха проблем с хакването на пощата с некакъв java Скрипт , Екипа на Калдата беше писъл статия .. ) затова правиш си нова поща и я казваш на приятелите ( разбира се с друга парола различна от тея 2-те )

• Автор

ще прочета статията задължително:Pкофтито е че половината от тях са пръснати по света а адресите ги имам в пощата...но както да е ;)

Може да е бил твой познат.Ако те познава добре може лесно да се досети и за паролите.А най вероятно е станало чрез тайния ти въпрос и отговор.Мнозина не осъзнават че това е нож с 2 остриета.тка че следващия път си сложи парола която е трудна за отгадаване от тези дето те познават,забрави за егн-та,рожденни дати и други такива.Заложи на нестандартните неща.А кюто което е на абв-то естествено и то се хаква автоматично.Запомни,предпазливо и умно подхождай към всякакви такива.Давам ти тези съвети понеже и аз съм си играл да хаквам пощи,особено на абв,йахото и други Публикувано изображение . Послушай ме и умната следващия път,хахах

П.С има и други начини за хакване,но това едва ли ще ти трябва да знаеш.

• 1 месец по-късно...

ако си кажеш датата на раждане която си въвел като си се регистрирал мога да я разбия казвай на ЛС

А как всъщност точно става това с взимането на паролата в абв?

Знае ли някой?

Става с познания в дадената област :) Човека се оплаква от такива проблеми и със сигурност някаква информация за вида на хакерската атака би довела до други такива .

Лично ти препоръчвам да си смениш почата от ABV . GMAIL е найстина много добра поща и ти я препоръчвам Публикувано изображение

ами ок, но не мога да се справя с тези покани за гмейл... Публикувано изображение

А аз бях чувал че се праща някакъв мейл на, мисля че, "сайт съпорт" с точно определен събджект и садържание, но не си спомням точно къде съм го прочел. Мисля че беше някъде в някой сайт, регнат в хит.бг.

Ако някой знае нещо нека плс пише. Може и на ЛС

всъщност някъде по форума на дата май имаше нещо такова ...

Да,ако оня дето го е хакнал е бил достатъчно глупав да му остави данните непроменени може и да успееш Skoinks,хахахах. Айде успех с тайния еъпрос и отговор,и алтернативната поща. Ако не,значи няма да успееш.Поне и по начина който се досещам че ще опиташ. По добре е да си направи човека нова поща и да спазва правилата които се препоръчват. Успех !!!

абв-то е доста бъгава

незнам как има оща хора които я използват

Прав си, аз я използвам само заарди услугата Чекмедже... Задъствам ги там с разни глупости :)

ами ок, но не мога да се справя с тези покани за гмейл... Публикувано изображение

А аз бях чувал че се праща някакъв мейл на, мисля че, "сайт съпорт" с точно определен събджект и садържание, но не си спомням точно къде съм го прочел. Мисля че беше някъде в някой сайт, регнат в хит.бг.

Ако някой знае нещо нека плс пише. Може и на ЛС

всъщност някъде по форума на дата май имаше нещо такова ...

Ако ти трябва покна, свиркай с мейл на ЛС Публикувано изображение

Големи специалисти сте обаче,все нещо ви е виновно.Замислете се дали не е виновно и задкомпютърното устройство.В 99% от случаите е точно там проблема. Дали abv е лоша поща-аз я ползвам без проблем от около 2 години.Това е фак,останалото за мен е само празни приказки.

Ами да ти хакнат паролата в абв-то не изисква кой знае какви познания. Като се има предвид, че повечето хора слагат пароли от рода на егн-тата си трите си имена и т.н. ,а тайните им въпроси са от рода на: Кой ми е любимия отбор по футбол?...даже става твърде лесно :)

DarkWalker че то коя поща не можеш да хакнеш по този начин,хахах.като разгадаеш паролите или тайния отговор и воала,хакнал си вече пощата на мистър или миси лузар :wors:. А мнозинството случаи са точно такива.А някои си мислят че примерно не може да им се намерят данните,абе те нека си правят уеб-сайтчета с пълните си данни и после да реват защо ми хакнаха пощата. :);) ;)

• 2 години по-късно...

Здравейте..Имам един малко нетрадиционен въпрос....наскоро ми хакнаха паролата на пощата(КОЯТО Е В ABV)...та мисълта ми е как подяволите е станало това?!и какъв е начинът да се предпазя от такива ентусиясти?

П.С не че имам нещо против такива хора но все пак да сменяш паролите на хората?!

Мисля че се сещам как може да са те хакнали.Наскоро намерих ТАЗИ СТАТИЯ в която се споменава как се хаква АБВ поща.Надявам се да съм ти помогнал.

Не знам да ли това нещо работи , но не го ползвайте за кеф да хакнете на някой паролата , а само при спешни случаи. :wors:

Мисля че се сещам как може да са те хакнали.Наскоро намерих ТАЗИ СТАТИЯ в която се споменава как се хаква АБВ поща.Надявам се да съм ти помогнал.

Не знам да ли това нещо работи , но не го ползвайте за кеф да хакнете на някой паролата , а само при спешни случаи. :wors:

Това е много старо(когато пощенските сървъри нямаха защита на ниво),сега обаче не става със спамботове,даже и да се получи отговор, ще се засече спамбота и достъпа му ще бъде блокиран и файла ще бъде автоматично изтрит.

Ето например при ABV.BG ползват NOD 32 като защита,а това си е доста сериозна охрана.

За съжаление трябва да ви уведомим, че съобщението,
прикрепено по-долу, не може да бъде доставено
до един или повече получатели.

Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото
не е доставено.

<[email protected]>: No such user here. Niama nameren potrebitel s takav
email adres.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

какво точно се случи ли?седнах миналата сутрин пред работното ПЦ и реших да си проверя пощата...пардон и двете пощи които са с различни пароли разбира се ,но уви нито една от двете пароли не работеше..след това си пуснах и АйСиКю и там не ми работеше паролата...а ПЦто го бях оставил да работи цяла нощ...в общи линии това се случи....

П.С. за жалост нямам спомен какви са ми тайните въпроси тези адреси ги използвам от има няма 3години...

Благодаря за отговорите ви :)аз така или иначе няма да ползвам услугите на АБВ вече...

Като гледам, май това само аз съм го прочел....Не мислите ли, че освен калпавата защита на abv.bg може да има и друга причина, като например нещо от рода на spyware, което да е опоскало инфото в компютъра?

Като гледам, май това само аз съм го прочел....Не мислите ли, че освен калпавата защита на abv.bg може да има и друга причина, като например нещо от рода на spyware, което да е опоскало инфото в компютъра?

Е, като си го прочел,защо не измислиш по-обективна причина или пък някакво решение на проблема на some?

Можело това, можело онова, има стотици причини .

some ,дай повече информация,например през какъв период влизаш в пощата си,има ли някой край теб когато го правиш,ползвал ли е компютъра друг , чрез твое съгласие , и др.

Има и още един начин за "хак". Знам го от един приятел, който държи един от най-големите БГ сайтове за запознанства + много други сайтове с регистрация. Много от потрбителите, когато се регистрират в някой сайт, използват същата парола, с която влизат и в пощата си. Същата поща, която вече са я въвели в този сайт, по време на регистрацията. Така целия екип на сайта разполага с техните пощи и паролите за пощите им. Та: 1. Внимавайте къде се регистрирате 2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ РАЗЛИЧНИ ПАРОЛИ! :-)

Това е много старо(когато пощенските сървъри нямаха защита на ниво),сега обаче не става със спамботове,даже и да се получи отговор, ще се засече спамбота и достъпа му ще бъде блокиран и файла ще бъде автоматично изтрит.

Ето например при ABV.BG ползват NOD 32 като защита,а това си е доста сериозна охрана.

За съжаление трябва да ви уведомим, че съобщението,
прикрепено по-долу, не може да бъде доставено
до един или повече получатели.

Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото
не е доставено.

<[email protected]>: No such user here. Niama nameren potrebitel s takav
email adres.
Да и аз пробвах,абсолютно същото ми пишеше. :baby::)Публикувано изображение

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.