Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за покупка на автомобил!

Featured Replies

Идва въпросът каква кола да си избера до към 2000лв.Нагледах се на коли с надути ценички и неможах да си избера.Та спрях се на Опел Астра 1.4 инжекцион 95 год с газова 4-5 врати ми трябва, вървят около 1500-2000.Нагледах се на нисан,фиат пунто и т.н.Каква е разликата между пълна инжекция и моно-инжекция.Фиат мареа.браво/а как са с двигателите.Нямам голям избор от автомобили също така бях се спрял и на VW Vento цената му беше 3хил пък 93 год :ph34r: Гледам да е газ/бензин.Като се изпробва какво му се гледа по двигателя.На опелчето праговете му бяха сменени под капака недаваха да се отвори. :angry: Все пак е автокъща.Опел,Фиат,Сеат Ибиза-Кордоба или някое голфче 2ка-3ка-рядко се намират. Моля помагайте с избора,също така да е и евтина подръжката! :rolleyes:

Редактирано от GigabyteFen (преглед на промените)

ми за тия пари опел май най си струва (ако не ти пука от ръждиви ламарини) - другите трябва да са *псолютни таралясници (VW) за тия пари... все пак може да помислиш и за пежо 405 дизел - XUD9 e железен двигател, особенно ако помпата е бош а не лукас, но гледай пежото да не е "разкрачено" отзад и да не е твърда задницата (блокирали торсиони) като не ти дават да гледаш двигателя тегли им една майна и търси на друго място (в повечето автокъщи дават срещу 20-30 лв да закараш колата на сервиз по твой избор за диагностика). гледай как пали на студен двигател, дали тракат каретата при тръгване с пълен десен/ляв... за да не ти дават да отваряш при двигателя значи колата е блъскана - много лесно се разбира като се погледне какви "изпълнения" са правили около фаровете, радиатора и роговете... гледай ка се включват скоростите и дали като вкараш лоста после той не се люлее като махало на стенен часовник.

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Огледай корейските-Деу,Хюндай и Киа !

точно киа да не гледа... и колко са вносителите на резервни части за корейски автомобили, колко са тия за европейски...

• Автор

То си е напълно вярно че опелите са ръждиви,за млада пушка кат мене повече не ми трябва .Ще видя пак някой ден да обиколя само неразбрах каква е разликата mi-i :lol6: кое е по доброто :cool:

Моно-инжекция - горивото се впръсква в цилиндриге минавайки през един инжектор. Пълна ижекция - има по един инжектор за всеки цилиндър. Ти си прави извода кое е по-добро. На теория пълната инжекция е по-мощна ... и харчи по-малко гориво. Но при ~15-20 годишните автомобили е почти все тая ... важното е двигателя да е запазен.

Идва въпросът каква кола да си избера до към 2000лв.Нагледах се на коли с надути ценички и неможах да си избера.Та спрях се на Опел Астра 1.4 инжекцион 95 год с газова 4-5 врати ми трябва, вървят около 1500-2000.Нагледах се на нисан,фиат пунто и т.н.Каква е разликата между пълна инжекция и моно-инжекция.Фиат мареа.браво/а как са с двигателите.Нямам голям избор от автомобили също така бях се спрял и на VW Vento цената му беше 3хил пък 93 год :P Гледам да е газ/бензин.Като се изпробва какво му се гледа по двигателя.На опелчето праговете му бяха сменени под капака недаваха да се отвори. :cool: Все пак е автокъща.Опел,Фиат,Сеат Ибиза-Кордоба или някое голфче 2ка-3ка-рядко се намират.

Моля помагайте с избора,също така да е и евтина подръжката! :)

Ами аз видях оня ден Венто, на чието стъкло пишеше, че се продава за 2200 лева. Значи 2000 е реалната цена. В движение беше, движеше се до мен ;)

А защо не се замислиш за някой запазен Golf II? Частите са много евтини за човек като теб - почти без пари!

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• Автор

1во се спрях на голф 2ка една камара пари ми искаха,после на кадет пак една шапка пари после на венто 3 хил лева......Опел астра инжекцион 2к лева сега гледах Фиат брава без рег и без газова за 1700 98 год 160 000 км после на фиат пунто 1.3mi без газова и без регистрация пак 1700 98год 100 000 км бензинка :) .Та и аз нз вече какво да вземам 1 рег 300-400 лева 1 грайданска 120лв като сложа и газова смяна на маслото и утива 3хил лева и съм на нула вече т.е без 1 стотинка в джоба ,ще изчакам още 1 месец най-много и ще видя пак нещо :cool:

Според мен гледаи ГОЛФ 3 или пък ОПЕЛ АСТРА 16И гледаш само ръждасяла да не е като е подържана не е :) Или ФИАТ ПУНТО и те не са лоши

• Автор

Да ти кажа чесно голф 3ка големи барутници бяха и за над 2к лева .В момента гледам най доброто за тея пари Има и Фиат брава за по 1500 всичките са 1.4 ама над 200 000 км незнам как са драни яко :whist: .В момента ми е най-изгодно някой астра инжекцион вече я оттървах, повечето са mi комбита неща.Предлагаха ми астра 1.6I комби 2200лв мн парите колата дърта на мойте години пък за км няма приказвам :) В момента вариант е да спра търсенето да посъбера още малко пари и пак да търся има време ще се търси още. За автокъщите няма да приказвам че кола под 3000лв рядко се намира!Утиваш с парите и почваш да се пазариш колкото може повече да ти смъкнат нали и аз се пазарих повече от 400лв не ми смъкнаха, а и несъжелявам.И то повечето без рег. и продават само дизели....

А ако взимаш дърта кола гледаи да е бензин.А може да е над 200 000км но ако е запазена много не му мисли ако видиш някаде астра на 20 години и пиши 130 000км не му вярваи много само гледаи колата дали е наред недеи гледа само километрите :) Аз ти казвам моето мнение имам приятели купили си колите и затова примерно един приятел с една астра няма изобщо ръжда по купето и колата си е много добра за годините си и голф 3 и тя е много добра кола.Но за мен наи добре една астра

Редактирано от MUSTI_1 (преглед на промените)

По принцип излизат интересни оферти по форумите... Така както си се ориентирал към Опел, VW и FIAT (не че има нещо общо с другите две марки :) ) Прегледай клубовете, тъкмо ще се ориентираш на коя кола какви са и проблемите. Аз навремето си търсех Хонда Акорд, всички в моята ценова категория бяха потрошени и пооправени да залъжат баламите. Накрая си взех Вектра :whist: Не се знае откъде ще изскочи зайчето, гледай колата да е запазена( хихи, още ми работи климатика без да съм дозареждал :) ), марката няма толкова голямо значение. Важно е задкормилното устройство, Аудитата не ръждясват, но ако го е карала някоя баба и докато паркира всяко стълбче е било "нейно", а после са ударили една боя отгоре... след 2 години ще е по-зле от 20 годишен Кадет :) Двигателите на Фиатките са трошливи, но ако не го карал Италианеца само да долива масло и да сменя в критични първите хиляди киломерти може и да си го караш дълго и безгрижно... P.S. Кадета и Голф2 имат вече фенска стойност, която покачва цената им :) /edit/ Подкрепям MUSTI_1, втора ръка дизел може да излезе доста дебело докато го вкараш в пътя...

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

http://www.cars.bg/u185427 или нещо от сорта, като с останалите пари тъкмо ще минеш на майстор и ще смениш консумативи(масло, ремъци...), и евентуално някой дребен ремонт ако се наложи. От мой приятел автомонтьор съм чувал само хубави думи за тия мъници. Естествено, идва проблема с габаритите и ако си по-едър може да ти е некомфортно за каране, та тогава ще трябва да потърсиш нещо по-големичко. :yanim:

над 200 000 км само дизел, щото иначе много пари за горива и масла ще хвърляш... на дизела имаш ресурс поне още 200 - 300 000 преди основен ремонт, докато на бензина ще имаш такъв ресуср само ако двигателя е с бая голям обем (2,5 литра( и е каран на ниски обороти - като дизел)... моя харчи градско 6 и е на 215000 масло не доливам - само сменям... но помпата е важна - за това гледай тя да е bosch. дизелите зависи какви са - на VW ще ти изпадат пломбите, на фиат също... ако е стар дизел или трябва да е японски или пежо... сменяш едни свещи и колата става 6...

Според мен гледаи ГОЛФ 3 или пък ОПЕЛ АСТРА 16И гледаш само ръждасяла да не е като е подържана не е :) Или ФИАТ ПУНТО и те не са лоши

Golf III и Astra от същия период са най-ръждивите модели на марките. Аз затова препоръчвам Golf II за начало. Първо, няма серво, значи момчето ще се понаучи да върти геврека. Второ, трудно паркира пак заради липсата на серво и трето, ръмжи доста добре. Обаче ако оставя шегата настрани, ръждата е рядкост при тоя модел ( е, стига да е поддържан), частите са буквално стотинки и то като нови, а в автоморгите колкото щеш. Так, че за мен това е един от изборите. Питаш за Бравото. Да, чупи се от време на време и частите му са по-скъпи, но не повече( чупенето) от всеки Голф или Астра за тия пари. Имам колега, каращ Bravo дизел ot 98 или 99 година. Доволен е. Иска сега да си взема Marea дизел, но с по-голяма мощност. Виж, имам и познат, дето пък е много доволен от Астрата си ( средата на деветдесетте), но той взе шофьорска книжка на 55 :) Почти не съм срещал недовол;ен човек от колата си. Обаче, след като нямаш пари, за 2000 лева може да си вземеш такъв Golf двойка, че колкото и да се чупи, все ще намираш някоя стотинка за ремонта му!

И ето едно от най-екстремните предложения от мен - Фолксваген Поло. Това е най надеждната европейска кола ( според твоя бюджет)при 10-11 годишните автомобили според TuV. На 15-то място е в класацията. Е, стига да намериш такава кола под 2000 лева де.

Обаче, ако питаш мен, 2000 лева са твърде малко. Все пак имайки предвид, че явно си млад шофьор без финанси, не се замисляй много и си вземай каквато и да е. И да се счупи, ще се научиш какво е това да ремонтираш, търсиш части и така нататък. Аз съм почнал от ЗаЗ 968 M за 300 лева и след като го ударих леко 5 пъти за 15 000 километра, се понаучих да паза колата. Сега си карам новозакупена Форд Фиеста. Има време за всичко :cool:

• Автор

http://www.cars.bg/u185427 или нещо от сорта, като с останалите пари тъкмо ще минеш на майстор и ще смениш консумативи(масло, ремъци...), и евентуално някой дребен ремонт ако се наложи. От мой приятел автомонтьор съм чувал само хубави думи за тия мъници. Естествено, идва проблема с габаритите и ако си по-едър може да ти е некомфортно за каране, та тогава ще трябва да потърсиш нещо по-големичко. :)

Точно такъв нисан гледах,малък е за дългите ми крака,пунто поло,голф 2 ги отказах гледам да е с 4врати бензинка хечбек та за цена тръгнах с 1500 стигнах до 3000 гледам да ми останат........Карал съм стари коли без серво и знам как е свикнал съм му :rolleyes: Сега се чудя за Сеат ибиза ,кордоба ,може и някво комби да взема поне е широко ,че ми писна все с малки коли :)

Редактирано от GigabyteFen (преглед на промените)

Ако не те притеснява външният вид, мисля че Lancia Lybra e приличен избор, щом си отишъл на 3000лв - http://www.cars.bg/u114246

Ако не те притеснява външният вид, мисля че Lancia Lybra e приличен избор, щом си отишъл на 3000лв - http://www.cars.bg/u114246

Признавам, че разбираш от компютри, но защо запращаш човека в десета глуха ? Ти не караше ли Фиеста като моята? Просто за 3000 лева нещата са много зле. Ако аз си вземах такава кола, щеше да е нещо с евтина поддръжкак и нещо, което не се намира в опашката на всички класации. А там са Ланча, Фиат, Пежо, Рено, Алфа Ромео и донякъде Ситроен, но признавам, че тая марка има и сполучливи модели напоследък. В средата нека поставим останалите немски бангии - Форд, Фолксваген, Мерцедес, БМВ, Ауди, Опел... В началото по принцип са японски машини, но нека са по-млади. Може би единствено Тойота е доста добра при много старите автомобили. Ако питащият намери такава Корола, нека не се замисля много много! Значи аз бих избрал следното - Корола, ако рискувам и не се притеснявам от евентуални дефекти, които ще ми бръкнат дълбоко в джоба, Мазда ( важи същото), Поло, защото е доста надеждно като старо а и е с евтини чати, както и Golf II, който не е за всеки. Все пак частите му са стотинки и скоро няма да изчезнат. Не бих се спрял в никакъв случай на Golf III и IV, на френски автомобил с изключение на Citroen ( C5 ) и италиански возила, които по принцип прекарват повечето време от живота си в сервиза.

Да, същата Fiesta 2005г. дизел 1.4, ама тя далеч не е 3000лв. Тук говорим за евтина кола от преди 2000г а при такава кола марката не е от особено значение - много е важно предният собственик как я е поддържал. Пък и едно време правеха колите(и не само тях) далеч по здрави. Тия разни митове и легенди как италианските коли изкарвали времето си по сервизите, френските били боклук, японските били скъпи и т.н. не важат в случая - при покупка на такава кола късметът игра огромна роля и никога не знаеш на какво ще попаднеш и как я е поддържал предишния собственик. Родните автоджамбази са майстори на скриването на дефекти и на омайването с приказки(всички коли, даже и спортните по 150к.с. с тунинг и яка музика са карани от бабички които са ходили до супермаркета веднъж седмично и за това колата е едва на 110000км.), но пък повечето предлагат срещу 20-30 лева да закараш колата в сервиз по твой избор за диагностика. Та за това ми се струва най-добре човек да тръгва да купува без предубеждения за каквито и да било марки и модели - каквото хареса на място. Преди години бях пред същата дилема - кола до 3500лв. и бях тръгнал да обикалям автокъщи с намерението да взема Golf II, евентуално Opel или Сеат, ама след дълго обикаляне взех Пежо 205 и не съжалявам. Никога не съм имал сериозни проблеми с колата, освен дребни неща по ходовата част(то как иначе с тия дупки), а частите се оказа, че са доста евтини.

аз пък съм фен на пежо 605, но и сега имам проблеми из тесните улички с 405, нямам си идея какъв зор ще е със 605-цата...

Да, същата Fiesta 2005г. дизел 1.4, ама тя далеч не е 3000лв. Тук говорим за евтина кола от преди 2000г а при такава кола марката не е от особено значение - много е важно предният собственик как я е поддържал. Пък и едно време правеха колите(и не само тях) далеч по здрави. Тия разни митове и легенди как италианските коли изкарвали времето си по сервизите, френските били боклук, японските били скъпи и т.н. не важат в случая - при покупка на такава кола късметът игра огромна роля и никога не знаеш на какво ще попаднеш и как я е поддържал предишния собственик. Родните автоджамбази са майстори на скриването на дефекти и на омайването с приказки(всички коли, даже и спортните по 150к.с. с тунинг и яка музика са карани от бабички които са ходили до супермаркета веднъж седмично и за това колата е едва на 110000км.), но пък повечето предлагат срещу 20-30 лева да закараш колата в сервиз по твой избор за диагностика. Та за това ми се струва най-добре човек да тръгва да купува без предубеждения за каквито и да било марки и модели - каквото хареса на място. Преди години бях пред същата дилема - кола до 3500лв. и бях тръгнал да обикалям автокъщи с намерението да взема Golf II, евентуално Opel или Сеат, ама след дълго обикаляне взех Пежо 205 и не съжалявам. Никога не съм имал сериозни проблеми с колата, освен дребни неща по ходовата част(то как иначе с тия дупки), а частите се оказа, че са доста евтини.

Тук сме почти на едно мнение, макар старите италиански коли за около 3000 лева все още да са доста назад във всички световни класации. Наистина при новите има напредък, но минимален. Напредъкът е главно в началото на жизнения цикъл на автомобила. След това нещата се повтарят. Макар, че моята и твоята Фиести са едни от най-добрите Фордове в момента и то като 5-7 годишни явтомобили, аз не бих препоръчал Форд за 3000 лева. Старите модели преди 2000-2002 година просто не стават с изключение на Фокус 1, но той все още държи цена над 3000 лева. Колкото и да ги мразим тия Фолксвагени, в момента са най-добрата покупка, въпреки по-високата цена. И то не защото са по-надеждни, а защото частите им са с нормални цени, а при някои модели дори почти без пари ( Голф II).
  • Автор

Е то хубо ама за голф2 1500+лв просто за 20год кола.Е вярно частите евтини то повече ще седи в сервизите отколкото да се кара :ph34r:

Е то хубо ама за голф2 1500+лв просто за 20год кола.Е вярно частите евтини то повече ще седи в сервизите отколкото да се кара :cool:

Всяка кола за 3000 лева се чупи. Въпросът е колко пари е готов да даде човек за поддръжката и. А точно Голф II, колкото и да е мразен, е с много евтина поддръжка и части.Да, няма как да не се чупи, но няма да бръкне на никой в джоба. Ако вземем за сравнение Фиат Браво, там цените са в пъти повече, а ремонтите не са по-малко.

Един колега си взе Голф двойка преди 4 години за около и малко над 2000 лева. По едно време искаше да я продава, но сега за нищо на света! И как да я продаде, като един средносложен ремонт му струва 20 лева, а при конкурентите надхвърля 100? 20 лева и то за нови части!

И още нещо. Аз говорех за запазен Голф II, който върви около 2000 лева, а не за някоя кошница, която само заради името си иска 1500!

• Автор

Колега запазена кошница не се намира току-така :ph34r: .Нагледал съм се на разпаднали голфиве 2ки и 3ки за по 2500-3000,ако искаш ми вярвай

• 2 години по-късно...

И аз да питам ако може - Форд КА нов внос от Германия 3000 лева най-малко ?

:rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.