Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,

Дъното ми е GA-P55A-UD3. Интересувам се дали PCI-express слота е 2.1 и тъй като в сайта не е отразено, как да го проверя?

Здравейте,

Дъното ми е GA-P55A-UD3. Интересувам се дали PCI-express слота е 2.1 и тъй като в сайта не е отразено, как да го проверя?

Отразено е на сайта:

*1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16) (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 2.0 standard.)

• Автор

http://www.intel.com/products/desktop/chipsets/p55/p55-overview.htm 2.0 e но какво значение има?

Прочетох за един модел карти на HIS, че тъй като били 2.1, на някои дъна с 2.0 не тръгвали.

Прочетох за един модел карти на HIS, че тъй като били 2.1, на някои дъна с 2.0 не тръгвали.

Това е ново "двайсе"?!

• Автор

Това е ново "двайсе"?!

Ето цитат от потребителско мнение:

Great video card for performance to price wise. The box was crushed on the edge, probably the shipper's fault. The custom cooler keeps this card really cool, 38C idle and 59C load. Make sure your motherboard can support 2.1(because some mobos can't), because the retail box says p-express 2.1, but the web page description says 2.0. Overall great video card, no problems at all. http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=6076193&csid=ITD&recordsPerPage=10&body=REVIEWS#tabs

Ето цитат от потребителско мнение:

Great video card for performance to price wise. The box was crushed on the edge, probably the shipper's fault. The custom cooler keeps this card really cool, 38C idle and 59C load. Make sure your motherboard can support 2.1(because some mobos can't), because the retail box says p-express 2.1, but the web page description says 2.0. Overall great video card, no problems at all. http://www.tigerdire...dy=REVIEWS#tabs

Откога потребителските мнения са приоритетни, особено когато става въпрос за нещо, което не разбират. Има пълна съвместимост на 2.1 с 2.0, виж ако има някакви бъгове във фирмуера на HIS, това си е съвсем отделен проблем.

• Автор

Откога потребителските мнения са приоритетни, особено когато става въпрос за нещо, което не разбират. Има пълна съвместимост на 2.1 с 2.0, виж ако има някакви бъгове във фирмуера на HIS, това си е съвсем отделен проблем.

Не че винаги мненията се меродавни, но ако човека не е могъл да я подкара на 2.0, а само на 2.1, то все пак е някаква полезна информация, независимо дали разбира или не, или пък е бъг на HIS.

Не че винаги мненията се меродавни, но ако човека не е могъл да я подкара на 2.0, а само на 2.1, то все пак е някаква полезна информация, независимо дали разбира или не, или пък е бъг на HIS.

Хм и как си превеждаш мнението на човека, че нещо ме съмняваш с езика и какво е свързано в мнението второто изречение (за повредената кутия с която са му продали картата) и евентуалното ти предположение че нещо не е тръгнало?

• Автор

Хм и как си превеждаш мнението на човека, че нещо ме съмняваш с езика и какво е свързано в мнението второто изречение (за повредената кутия с която са му продали картата) и евентуалното ти предположение че нещо не е тръгнало?

Make sure your motherboard can support 2.1

Според мен предупреждава за задължителна подръжка на 2.1 и в скоби казва, че някои дъна не го подържат. Не е казано ясно, че не тръгва картата, но предупреждението ме навежда на такава мисъл.

Make sure your motherboard can support 2.1

Според мен предупреждава за задължителна подръжка на 2.1 и в скоби казва, че някои дъна не го подържат. Не е казано ясно, че не тръгва картата, но предупреждението ме навежда на такава мисъл.

Вероятно е имал нещо друго предвид, защото обосновка за предупреждението няма. Все едно аз да кажа утре да не си носите чадъри, защото няма смисъл понеже ще валят камъни...

Най-общо човека си няма понятие какво означават версиите на интерфейса, уплашил се е че в описанието на кутията се казва че картата поддържа 2.1(разликата с 2.0 е по-доброто управление от страна на контролера на функционалността на интерфейса, влючая подаването на ток през шината). Според него разликата в числата на версиите е достатъчна причина да не работи картата, но това е пълна глупост.

Впрочем и аз ще отправя едно предупреждение: Не слагайте карти като 5970 или други с подобна производителност на PCI Express Х16 1.0 слот, защото ще бъдат ограничени откъм пропускателната способност на този най-стар вариант!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ориентирал си се правилно обаче откъм карта,с нея системата ти ще стане страшен сладур :)

Не знам как са ценово но за момента най-добрите 5850 са на Saphire или по-точно Toxic варианта.Ако те интересува мога да ти дам повече инфо на ЛС.

За PCI-E 2.0 и 2.1 нямаш грижи ма той и колегата ти е казал.

• Автор

То ясно, че Токсик са най-добре, гледах и тестове, но ми е малко нанагорно за сега с бюджета. Ще потърпя известно време, пък до тогава ако смъкнат и някой друг стотак от цената, ще е приятна новина.

Аз имам HD4830 и съм я боцнал на PCI Express 1.0 и компа ми зависва на CS Source :lol6:

Играта иначе не би трябвало да е проблем за тази карта :baby: но все пак картата върви и на 1.0

Не разбирам но накой по-горе спомена че PCI 2.1 пуска ток през слота а тази карта която е 2.1 дане би да прави проблем именно заради това че чака ток от слота и няма допълнителна възможност за по мощно захранване :wors:

Редактирано от JuSt4FuN (преглед на промените)

друга епричината да ти зависва...

Вероятно е имал нещо друго предвид, защото обосновка за предупреждението няма. Все едно аз да кажа утре да не си носите чадъри, защото няма смисъл понеже ще валят камъни...

Най-общо човека си няма понятие какво означават версиите на интерфейса, уплашил се е че в описанието на кутията се казва че картата поддържа 2.1(разликата с 2.0 е по-доброто управление от страна на контролера на функционалността на интерфейса, влючая подаването на ток през шината). Според него разликата в числата на версиите е достатъчна причина да не работи картата, но това е пълна глупост.

Впрочем и аз ще отправя едно предупреждение: Не слагайте карти като 5970 или други с подобна производителност на PCI Express Х16 1.0 слот, защото ще бъдат ограничени откъм пропускателната способност на този най-стар вариант!

мда оня ден обаче сложих 5470 на pci-e x4 щото другия се беше прецакал... много ми е е странна комбинацията 64 битова видеокарта с ддр 3... при ати специално зависимостта от скоростта на слота е доста по малко от тази при nvidia...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

друга епричината да ти зависва...

мда оня ден обаче сложих 5470 на pci-e x4 щото другия се беше прецакал... много ми е е странна комбинацията 64 битова видеокарта с ддр 3... при ати специално зависимостта от скоростта на слота е доста по малко от тази при nvidia...

Картата е бюджетна и доста бавна, в сравнение дори със средният клас, да не говорим за високия. Предполагам че имаш предвид слот който е физчески Х16 но вързан през 4броя PCI -E линии:

1313118204.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.