Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Сега Avg или Avira е дилемата...

А защо не използваш,Comodo IS.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря за бързите отговори...Имам няколко копия на OS с различни фрий версии,едното от които е с Комодо,тази програма си я харесвам най-много.Комбинирах я с Аваст заради допълнителните модули и бях с нея,нямаше проблем докато Аваст-а не се обнови...Връщам се на CIS-безплата,не товари компа и не ми създава проблеми.А освен това ползвам за контролни Malwarebytes Anti-malware...това май е достатъчно...преди параноята.. :)

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Никой не е казал, че е задължително да преминаваш на 6-та версия на Аваст

Никой не е казал, че е задължително да преминаваш на 6-та версия на Аваст

...и обратното е в сила...Предпочитам да пробвам лично,на мой риск,следващото ниво,особенно що се отнася до антивирусните...В крайна сметка нищо не рискувам,освен 5 минути за връщане на копие,но пък за сметка на това информацията е от"първа ръка" за мен...

Според мен е задължително да си с новата версия !Особено пък щом става на въпрос за програма за защита ...

Гледам че на главната страница на Калдата има нова версия ... Но във форумите се мълчи и има хора, които питат ,но отговор за това какви са промените и официален ли е този релииз няма ! Ако благоволят да споделят нещо ще го споделя с вас !

Гледам че на главната страница на Калдата има нова версия ...

Но във форумите се мълчи и има хора, които питат ,но отговор за това какви са промените и официален ли е този релииз няма !

Ако благоволят да споделят нещо ще го споделя с вас !

Голямо мълчание,никаква публичност доста съмнителни взеха да ми стават!

Още преди да излезе версия 1236 ми направи впечатление и не само на мен!

Голямо мълчание,никаква публичност доста съмнителни взеха да ми стават!

Още преди да излезе версия 1236 ми направи впечатление и не само на мен!

За първи път си мисля сериозно ама този път без емоции, че ще се разделям с програмата завинаги ...

Имаше двама потребители, които директо обвиниха Комодо че имат прекалено голям достъп до потребителската информация, но нещата бързо се потулиха даже и темите им не мога да намеря ...

Не ми се иска да вярвам че е така, но при тази тайнственост и мистичност в която е обвит форума им човек няма как да не стане леко параноичен .

Така не се гради доверие особенно след като вече си бил обвиняван в такива постъпки !

Dark side of Comodo products !

Доста разисквана тема по другите форуми .

Тук не искам да обидя феновете на Комодо или да плюя по програмата просто се замислих и прочетох доста неща по горната тема .

Все пак доказателства за това сега няма !

Понеже още няма обновяване чрез ъпдейт,инсталирах направо новата,много странно защо след обновяването ми изписа версия 5.3.181415.1237.......Инсталира се буквално за 30-40секунди...Вдигнато е нивото на сканиране на файлове от 20 на 40 мб,добавено е питане за актуализация и налични такива при обновяване на базата данни,мисля че е пипнато и нивото на сканиране в реално време,но това е за сега само първоначалното ми впечатление....

Dark side of Comodo products !

Доста разисквана тема по другите форуми .

Отдавна си задавам един въпрос и сега ще го споделя с вас!

Браузъра им (Comodo Dragon)също е доста странен,след инсталация и де-инсталация изисква рестарт,а какво прави след това един бог знае!

От познатите и често срещани браузъри нито един от тях не изисква рестарт на системата !

За да иска рестарт дадена програма,тя ще иска достъп до системни файлове и защитени папки и процеси,странно поведение за един браузър,това да не е програма в защита?

Само веднъж направих опит да го исталирам....когато поиска рестарт и бехе до там...от тогава съм малко мъничко...разколебан и си мисля че "Dark side of Comodo products !" работи ...

Браузъра им (Comodo Dragon)също е доста странен,след инсталация и де-инсталация изисква рестарт,а какво прави след това един бог знае!

От познатите и често срещани браузъри нито един от тях не изисква рестарт на системата !

За да иска рестарт дадена програма,тя ще иска достъп до системни файлове и защитени папки и процеси,странно поведение за един браузър,това да не е програма в защита?

Току що инсталирах и деинсталирах Comodo Dragon не поиска рестарт. Провери ли преди да напишеш тая глупост?

Току що инсталирах и деинсталирах Comodo Dragon не поиска рестарт. Провери ли преди да напишеш тая глупост?

Е да вече не с последната си версия,крайно време беше да се усетят!

Явно за първи път инсталираш браузъра,но той близо година си изискваше рестарта!

P.s. Ако мислиш че си измислям,питай някой който е слагал по-предна версия!

Не знам защо се създава тази масова паника от някакви така или иначе непотвърдени теории за събиране на информация. Задайте си въпросът - за какво им е нужно? Какво могат да направят с тази информация? Какво могат да направят на ВАС? Какъв е отговорът - нищо! Задайте си въпросът какво представляват троянските коне. След това си направете хипотетичният въпрос - какво е COMODO. Със сигурност и да съществува нещо такова, то не е със злонамерена цел. Досега да бяха съдени. Да имаше потърпевши... а такива няма. Не смятам да се отказвам от един качествен продукт, от ценните му качества, само защото МОЖЕ да си праща някаква си информация някъде си. Нека си го прави - не искам да му преча, не крия нищо.

Редактирано от Calando (преглед на промените)

В предишните версии искаше рестарт това е истина видял съм го :rolleyes:

Не знам защо се създава тази масова паника от някакви така или иначе непотвърдени теории за събиране на информация. Задайте си въпросът - за какво им е нужно? Какво могат да направят с тази информация? Какво могат да направят на ВАС? Какъв е отговорът - нищо!

Задайте си въпросът какво представляват троянските коне. След това си направете хипотетичният въпрос - какво е COMODO. Със сигурност и да съществува нещо такова, то не е със злонамерена цел. Досега да бяха съдени.

Не смятам да се отказвам от един качествен продукт, от ценните му качества, само защото МОЖЕ да си праща някаква си информация някъде си. Нека си го прави - не искам да му преча, не крия нищо.

Не може, а направо си я праща друг е въпроса какво и къде я праща ...

Скандала преди си беше факт и в другите форуми се дискутира все още даже .

Всеки да ползва каквото си иска аз просто съм длъжен да споделя и тази гледна точка, която не е моя а на доста потребители по много форуми.

Не знам защо се създава тази масова паника от някакви така или иначе непотвърдени теории за събиране на информация. Задайте си въпросът - за какво им е нужно? Какво могат да направят с тази информация? Какво могат да направят на ВАС? Какъв е отговорът - нищо!

Задайте си въпросът какво представляват троянските коне. След това си направете хипотетичният въпрос - какво е COMODO. Със сигурност и да съществува нещо такова, то не е със злонамерена цел. Досега да бяха съдени. Да имаше потърпевши... а такива няма.

Не смятам да се отказвам от един качествен продукт, от ценните му качества, само защото МОЖЕ да си праща някаква си информация някъде си. Нека си го прави - не искам да му преча, не крия нищо.

За криенето добре, но хората използват електронни карти.

Не знам защо се създава тази масова паника от някакви така или иначе непотвърдени теории за събиране на информация.

............

Обикновено отгворът за събиране на данни се крие в EULA. Ето пример за End User License Agreement (EULA) за CIS -> тук. Цитирам две точки (EN):

3.5. Recording of Services. Comodo may monitor and record any remediation services provided. Comodo may release recorded information for any of 1) satisfying a law, regulation or government request, 2) operating the remediation services properly, or 3) protecting Comodo’s business reputation, software, or customers.

10.4. Data Transfer. ALL MATERIAL AND/OR DATA DOWNLOADED OR OBTAINED THROUGH THE PRODUCTS IS AT YOUR OWN RISK. YOU ARE SOLELY RESPONSIBLE FOR THE USE OR YOUR POSSESSION OF SUCH DATA OR MATERIAL. COMODO DOES NOT ACTIVELY MONITOR ANY INFORMATION OR MATERIAL TRANSFERRED THROUGH ITS PRODUCTS AND CANNOT WARRANT THE CONTENT OF SUCH MATERIAL OR DATA.

В общи линии гарантират, се занимават с нормални неща. Не са тръгнали да събират информация против законите...

Обикновено отгворът за събиране на данни се крие в EULA. Ето пример за End User License Agreement (EULA) за CIS -> тук. Цитирам две точки (EN):

В общи линии гарантират, се занимават с нормални неща.

За EULA IS пакета на Comodo е ясно,браузъра обаче какво и защо трябва да праща и с каква цел?

Айде програма в защита съм съгласен ,инсталиран софт,версия с цел подобряване на сигурността и др.

Единствено браузъра трябва да праща инфо само тогава когато има краш/debug или обновяване на версия и то след запитване!

Не са тръгнали да събират информация против законите...

В това не можеш да бъдеш сигурен!

P.s. Не ме разбирайте погрешно никой не обвинявам в нищо,само имам съмнения и то не от сега,нищо повече!

В старата тема на Comodo3 също имаше подобни съмнения още тогава към продуктите им и още тогава ясно изразих мнението си и никой не ангажирам с него!

За EULA пакета е ясно,браузъра обаче какво и защо трябва да праща и с каква цел?

...............

Единствено браузъра трябва да праща инфо само тогава когато има краш/debug или обновяване на версия и то след запитване!

................

В EULA за Comodo Dragon пак има текст, който е същия като т. 10.4 за CIS:

6.4. Data Transfer. ALL MATERIAL AND/OR DATA DOWNLOADED OR OBTAINED THROUGH THE PRODUCTS IS AT YOUR OWN RISK. YOU ARE SOLELY RESPONSIBLE FOR THE USE OR YOUR POSSESSION OF SUCH DATA OR MATERIAL. COMODO DOES NOT ACTIVELY MONITOR ANY INFORMATION OR MATERIAL TRANSFERRED THROUGH ITS PRODUCTS AND CANNOT WARRANT THE CONTENT OF SUCH MATERIAL OR DATA.

Ако Comodo не се спазва EULA и събира данни извън това споразумение (и лиценза), тогава е добре човек да събере доказателства, да си намери добър адвокат и да им одере кожата. После да пише във форумите как ги е наказал.

В това не можеш да бъдеш сигурен!

P.s. Не ме разбирайте погрешно никой не обвинявам в нищо,само имам съмнения и то не от сега,нищо повече!

В старата тема на Comodo3 също имаше подобни съмнения още тогава към продуктите им!

По принцип никой не може да бъде сигурен в каквото и да е без да има факти. Всяко софт приложение се изработва по правила, има разни лицензи, EULA и пр. Ако се намери начин за прехващане на информация от потребителя към автора на софтуерен продукт извън правилата е необходима правова защита. Не защитавам Comodo, напротив. Най-добре ще е да има доказателства за шпиониране. До сега аз съм видял само съмнения. Което все пак е нещо.

nologo

Коя беше програмата дето искаше номера на кредитната карта за да си изтеглиш и активираш платената версия :)

Та в случай,че има измама да са застраховани.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мда, имаш отлична памет и помниш, как беснях преди време за това. Беше програма на Comodo...

Като диво прасе помня стари неща. Ама дали ядох не помня http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Тъй като подхвана темата за Comodo Dragon, реших да издиря старите версии.

След инсталация на 6 версии нито една не поиска рестарт.

При деинсталация от 1-ва до 4-та версия изисква рестарт заради setup.exe, който е стартиращия файл за деинсталация.

От 6-та версия нагоре вече всичко е наред.

Публикувано изображение

Използвани версии:

Comodo Dragon 1.0.0.5, Comodo Dragon 1.0.1.0, Comodo Dragon 4.0.1.6, Comodo Dragon 4.1.1.12, Comodo Dragon 6.0.0.10, Comodo Dragon 8.0.0.4

Изтегли версиите: http://dox.bg/files/dw?a=ed7387d3ec

В крайна сметка рестарта се дължи на факта заради не добре написан инсталатор, нищо повече.

И както се вижда в момента CIS 5 е един от малкото, който се деинсталира напълно без да е нужно допълнителен инструмент.

В крайна сметка рестарта се дължи на факта заради не добре написан инсталатор, нищо повече.

И както се вижда в момента CIS 5 е един от малкото, който се деинсталира напълно без да е нужно допълнителен инструмент.

Благодаря ти за изчерпателния отговор и труда който си вложил!

И аз това си помислих първоначално заради инсталатора,благодаря ти отново! ;)

А що се отнася до CIS лично аз имам само с него над 40 инсталации и де-инсталации включително и beta версии с Avast! с Kaspersky и досега съм нямал грижи за нито една от програмите ! :)

Ето само си пускаш търсачката и се вижда какво съм прочел http://www.google.bg/search?hl=bg&source=hp&q=+Dark+side+of+Comodo+products%21&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq= Аз просто го прочетох и не казвам че е така но има хора които се съмняват ! Ето намерих нещо от форума им https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/mergedcis-auto-submitted-confidential-pdf-files-to-comodofixed-in-build-1236-t69076.0.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.