Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Тест на Комодо в 3 части.Теста е от днес.Приятно гледане. http://www.youtube.com/user/OldRampant#p/u/2/mjDe3kxIXs4 http://www.youtube.com/user/OldRampant#p/u/1/k6fCMUrtFd4 http://www.youtube.com/user/OldRampant#p/u/0/Js_21IWStcs

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Comodo не работи пълноценно на VirtualBox ! Хиляди пъти е казвано във форумите им и явно тестващия е много в час ... Вече започвам да се смея ама много на такива тестващи ! Лека вечер !

А и какво точно доказва самия тест...такава програма се инсталира на чиста машина и отделно грешката Could not read from Boot Medium! System Halted се оправя сравнително лесно - така че това не е извинение, че не е провел остатъчния анализ. :whist:

А и какво точно доказва самия тест...такава програма се инсталира на чиста машина и отделно грешката Could not read from Boot Medium! System Halted се оправя сравнително лесно - така че това не е извинение, че не е провел остатъчния анализ. :camera2:

Тестовете на този мъж са винаги едни и същи а именно:

Да се инсталира на вече заразена машина за да се види как се справя даден Антивирус с почистването.

Представяне на продукта и трета част динамичен тест и винаги с настройки по подразбиране както се препоръчват от дадената компания.

Тестовете на този мъж са винаги едни и същи а именно:

Да се инсталира на вече заразена машина за да се види как се справя даден Антивирус с почистването.

Представяне на продукта и трета част динамичен тест и винаги с настройки по подразбиране както се препоръчват от дадената компания.

Ясно...мерси за поясненията. И все пак грешката в края си е на самата виртуална машина доколкото съм запознат и се оправя ставнително лесно...да я оправи и да пусне 4-та част с крайния резултат, че това в момента нищо не доказва....А и от клипа се вижда зараза с Alureon. Само специализирани тулчета могат да се справят с TDL3/4 зарази. :camera2:

Ясно...мерси за поясненията. И все пак грешката в края си е на самата виртуална машина доколкото съм запознат и се оправя ставнително лесно...да я оправи и да пусне 4-та част с крайния резултат, че това в момента нищо не доказва....А и от клипа се вижда зараза с Alureon. Само специализирани тулчета могат да се справят с TDL3/4 зарази. :camera2:

Да де той човека си казва,че е допусната зараза даже на почистването се вижда,че не справя отлично.

Както и да е аз му харесвам тестовете ,защото се оптва да даде по обширна представа за даден продукт(не само да подбере 10 линка и да покаже колко е добър.)

Заразявa компа,пуска Антивируса да види как,ще почисти,отваря познатите на всички site-ове за вируси и започва подред да пуска(няма избрани предварително).Пробва също сканиране с контекстно меню на архив....Накрая се вижда общата картина.

абе за безплатно приложение доста си е добра.........поне за мен разбира се,ами добри са ми впечатленията пък .............

• 2 седмици по-късно...

Ще помоля някой, който ползва Comodo и сканира с Gmer, да сподели дали в резултатите от сканирането му дава: "MBR read error" и "MBR BIOS signature not found 0". Подозирам Comodo за това и пробвах различни варианти: disable, deactivate на Defense, същите резултати.

post-211055-0-04230700-1304534855_thumb.

COMODO Internet Security 5.4.189068.1354 Released!

« on: Today at 02:23:27 PM »

Hello Everyone,

We have just released COMODO Internet Security 5.4.189068.1354! This is mostly a maintenance release which addresses a couple of outstanding issues that exist in the previous versions.

What's New in CIS 5.4.189068.1354?

IMPROVED! Installation experience on Windows 7 and later

IMPROVED! Realtime performance impact to the daily PC operations should be lower in this version

FIXED! HIPS doesn't block some actions that can be used by malware

FIXED! HIPS doesn't block modifications to the protected files under certain conditions

FIXED! Firewall sometimes blocks safe applications such as MSN messenger, Skype

FIXED! Some installers crash when CIS is installed

FIXED! Firewall does not detect MAC Spoofing although "Protect the ARP Cache" option is selected

FIXED! Firewall cuases high DPC latency under certain conditions

FIXED! Antivirus crashes while scanning specially crafted .PST files

FIXED! Antivirus crashes after or during virus database updates

Frequently Asked Questions(FAQ)

Q - I am an existing user using a previous version of CIS. Do I receive the updates now?

A - Yes. You can update using CIS updater.

Q - Should I uninstall CIS 5.3 and reinstall CIS 5.4?

A - You dont have to. You can run updater from CIS 5.3.

Q - I had reported an issue before. Is it addressed in this release?

A - We are grateful to you for helping us by reporting the issues you observed. Please be certain that all of the issues reported in the forum are in our formal release process. It *might* have been addressed in this release. But if it didnt, it will definetly be in the future releases.

Download Locations:

Universal Installer(includes both 32 bit and 64 bit versions):

http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer.exe

Size: 60M ( 62046040 )

64 Bit Installer:

http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer_x64.exe

Size: 37M ( 38168904 )

32 Bit Installer:

http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer_x86.exe

Size: 35M ( 35919688 )

Ще помоля някой, който ползва Comodo и сканира с Gmer, да сподели дали в резултатите от сканирането му дава: "MBR read error" и "MBR BIOS signature not found 0". Подозирам Comodo за това и пробвах различни варианти: disable, deactivate на Defense, същите резултати.

Не не ми дава подобни грешки .

Намирисва на новия TDL4...по-добре направи една проверка с ASWMBR и постни лог файла. :)

Още нещо интересно :

Hi Melih !

This will be integrated in CIS?

DACS is dead forever?

Thanks for answer the questions.

Melih:

yes it will be part of the cloud system for CIS soon...

DACS is not dead.

Намирисва на новия TDL4...по-добре направи една проверка с ASWMBR и постни лог файла. :lol6:

Здаравей B-boy[styLe].Бях сканирал ,но защо не приложих и този лог?Това ми прилича на Daemon Tools?

aswMBR.txt

Здаравей B-boy[styLe].Бях сканирал ,но защо не приложих и този лог?Това ми прилича на Daemon Tools?

Да, прилича на Daemon Tools, затова бих ти препоръчал временно да го деинсталираш, да стартираш този инструмент, да деинсталираш с него SPTD, драйвъра, да рестартираш и да сканираш пак с ASWMBR, защото си мисля, че под него ще изкочи TDL4.

Провери и резултатите във VirusTotal за следния файл:

D:\Programs\Rootkit scanner\MBR.dat

Да, прилича на Daemon Tools, затова бих ти препоръчал временно да го деинсталираш, да стартираш този инструмент, да деинсталираш с него SPTD, драйвъра, да рестартираш и да сканираш пак с ASWMBR, защото си мисля, че под него ще изкочи TDL4.

Провери и резултатите във VirusTotal за следния файл:

D:\Programs\Rootkit scanner\MBR.dat

Линка ми дава грешка, но свалих тулчето.VirusTotal показва 0 детекции(http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=076a27c79e5ace2a3d47f9dd2e83e4ff6ea8872b3c2218f66c92b89b55f36560-1304576158).

Като че ли всичко е ОК.В Device Manager sptd се вижда със статус startup-disabled.Не зная дали трябва да е там след операцията.Лога на Gmer също не дава грешка.Мерси.

aswMBR 2.txt

Линка ми дава грешка, но свалих тулчето.VirusTotal показва 0 детекции(http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=076a27c79e5ace2a3d47f9dd2e83e4ff6ea8872b3c2218f66c92b89b55f36560-1304576158).

Като че ли всичко е ОК.В Device Manager sptd се вижда със статус startup-disabled.Не зная дали трябва да е там след операцията.Лога на Gmer също не дава грешка.Мерси.

Всичко е на 6+ :)

10:09:21.625 Disk 0 MBR read successfully

10:09:21.625 Disk 0 MBR scan

10:09:21.640 Disk 0 Windows XP default MBR code

Защо не ползваш DTools в режим на Basic емулация, без нуждата от SPTD Driver-a ?

Всичко е на 6+ :)

Защо не ползваш DTools в режим на Basic емулация, без нуждата от SPTD Driver-a ?

Благодаря ти за помощта .Ще го препоръчам на сина ми.Поздрави

Някой да сподели за новия релийз финал(firewall) инсталирал ли го е... и дали е 5.4, защото се е случвало да си го изтеглят обратно... И да по препоръчително е да махна стария и след това, макар че ми се иска само с update...нали ?

Някой да сподели за новия релийз финал(firewall) инсталирал ли го е... и дали е 5.4, защото се е случвало да си го изтеглят обратно...

И да по препоръчително е да махна стария и след това, макар че ми се иска само с update...нали ?

Аз съм с новия и нямам проблем .

Може и с ъпдейт

Q - I am an existing user using a previous version of CIS. Do I receive the updates now?

A - Yes. You can update using CIS updater.

Има вероятност от проблем но не е голяма повечето потребители нямат проблеми след ъпдейта .

Има вероятност от проблем но не е голяма повечето потребители нямат проблеми след ъпдейта .

Ще видим...run update. :)

Изтриване на LEGACY Driver-ите на Comodo след деинсталация.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от DarkNet (преглед на промените)

Тази версия 5.4 на Комодо е доста добра.Не ми блокира нищо от компа и всичко разпозна(след като 2 пъти пращах да не ми блокира програми на Sony) Доволна съм,че работят.Има само едно нещо което липсва на Комодо и то е Web Shield.Надявам се в бъдещи версии да добавят и това.

Тази версия 5.4 на Комодо е доста добра.Не ми блокира нищо от компа и всичко разпозна(след като 2 пъти пращах да не ми блокира програми на Sony)

Доволна съм,че работят.Има само едно нещо което липсва на Комодо и то е Web Shield.Надявам се в бъдещи версии да добавят и това.

Дано да не я правят тази грешка! Web Shield е вредна и ненужна, виж браузърите как забиват с касперски, а мозилата направо замръзва на всяко отваряне на нова страница.

Тази версия 5.4 на Комодо е доста добра.Не ми блокира нищо от компа и всичко разпозна(след като 2 пъти пращах да не ми блокира програми на Sony)

Доволна съм,че работят.Има само едно нещо което липсва на Комодо и то е Web Shield.Надявам се в бъдещи версии да добавят и това.

Да ама не ... Тази версия е доста бъгава !

Има проблеми с обновяванията .

Спира интернет връзката при включена опция да защитава Protect ARP Cache !

Отново не защитава успешно срещу GpCode !

Въобще форума им е пълен с оплаквания !

Толкова много оплаквания за друга версия не съм виждал .

Днес трябва да пуснат фикс за проблема с Protect ARP Cache !

И отново и отново прибира в сандъка драйверите на АTI !

И Мелих не си изпълнява обещанията ...

Да си ползват тази така иначе прекрасна програма .

Да ама не ... Тази версия е доста бъгава !

Има проблеми с обновяванията .

Спира интернет връзката при включена опция да защитава Protect ARP Cache !

Отново не защитава успешно срещу GpCode !

Въобще форума им е пълен с оплаквания !

Толкова много оплаквания за друга версия не съм виждал .

Днес трябва да пуснат фикс за проблема с Protect ARP Cache !

И отново и отново прибира в сандъка драйверите на АTI !

И Мелих не си изпълнява обещанията ...

Да си ползват тази така иначе прекрасна програма .

Аз я пробвах снощи за около час и не съм и ровила настройките.Останах доволна,че вече ми разпознава програмките на Sony.Не ми е спирала нищо и първият Update мина бързичко без произшевствия.

Дано да не я правят тази грешка! Web Shield е вредна и ненужна, виж браузърите как забиват с касперски, а мозилата направо замръзва на всяко отваряне на нова страница.

Това зависи от програмата.Нито щитът на Есет нито на Аvast забавят сърфирането.Касперски е тежка програмка(поне за моят вкус,Има хора които ги задоволява) и винаги е имало забавяне.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.