Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Странно,аз при отваряне на страници нямам проблеми.Дай линкове към страници при които ти дава съобщения.

gong.bg, donbalon.eu. Почти на всички страници.

post-233857-0-57744800-1309966257_thumb.

Редактирано от peter_kachov (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Никакъв проблем:

Публикувано изображение

Но аз съм със Мозила.Ако си със Internet Explorer пробвай с някой друг браузър.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

gong.bg, donbalon.eu. Почти на всички страници.

Това не е от тази страница,нито от тези които си посочил.

От време на време се сканират темп директориите и особено когато се използват в случая отварянето на страници,там се бачка здраво! Дай десен бутон да сканира C/User или пусни CCleaner да почисти(поразрови в папките) и ще видиш че пак ще се появят !

Здравейте. От няколко часа COMODO IS 2010 v.5.5 ми дава почти непрекъснати уведомления за открит вредоносен обект.Почти при всяко отваряне на страница излиза следното съобщение:

C:\Users\Peterk\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Low\Content.IE5\21LCV3OW\adsCAZNCCOK.htm TrojWare.HTML.Exploit.CodeBase.~Exec@226875254

или

C:\Users\Peterk\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Low\Content.IE5\YEMVFQEP\XFBML[1].js TrojWare.JS.TrojanDownloader.Agent.~EWH@226922441

....................................................................................................

Някакви идеи?

Re: FP on TrojWare.HTML.Exploit.Codebase.~Exec[at]226875254 ?

« Reply #1 on: Today at 09:20:40 AM »

Hello rob-e,

Thank you for reporting this. These have already been confirmed as a False Positive detections and they will be fixed in our next few updates.

Best regards,

FlorinG

https://forums.comodo.com/av-false-positivenegative-detection-reporting/fp-on-trojwarehtmlexploitcodebaseexecat226875254-t74116.0.html;msg528477#new

Редактирано от amat (преглед на промените)

Гледам във форума им са ги обявили за False Positive и ще се премахнат в следващите ъпдейти! Примерно в най-пресните теми

FP on TrojWare.HTML.Exploit.Codebase.~Exec[at]226875254 ?

Antivirus Event: Can't resolve - Trojware.js.TrojanDownloader.Agent~EWH[at]22692244

Thank you for reporting this. These have already been confirmed as a False Positive detections and they will be fixed in our next few updates.

Some of the f/p's can be worked around by switching to Firefox or Opera.

И да не ги махнат не е болка за умиране,просто от един вид уважение го правят,да не повярваш/

Едно файлче от мен с моята конфигурация http://dox.bg/files/dw?a=b10f213b6b Правилата за приложенията и достъпът им до интернет си ги правите вие . Нивото на сигурност е вдигнато доста ,но и въпросите съответно ! Ако го заредите без да си запазите вашите настройки ще ги изгубите .

Проблема явно е решен от COMODO. От тази сутрин ги няма непрекъснатите съобщения за заразени файлове. Добре че реагираха толкова бързо. Беше адски досадно с тези непрекъснати съобщения.

Едно файлче от мен с моята конфигурация http://dox.bg/files/dw?a=b10f213b6b

Правилата за приложенията и достъпът им до интернет си ги правите вие .

Нивото на сигурност е вдигнато доста ,но и въпросите съответно !

Ако го заредите без да си запазите вашите настройки ще ги изгубите .

Когато направиш тази настройка

Публикувано изображение

Тази е напълно излишна

Публикувано изображение

, защото Комодо така или иначе ще третира неразпознатия файл като несигурен.

Да не говорим че начина по който си поставил директория С:\* в „ Защитени файлове и папки ” не е правилен и няма да върши никаква работа.

Също така може да се поставят и другите дялове в „ Защитени файлове и папки ” защото ако попаднеш на криптиращ вирус който се занимава с файловете от несистемния дял/ове работата ти е спукана.

Ето правилния начин за защита на дяловете

http://dl.dropbox.com/u/26876622/COMODO%20Firewall/COMODO%20Firewall%20-%20Protected%20Partitions.rar

Когато направиш тази настройка

Публикувано изображение

Тази е напълно излишна

Публикувано изображение

, защото Комодо така или иначе ще третира неразпознатия файл като несигурен.

Да не говорим че начина по който си поставил директория С:\* в „ Защитени файлове и папки ” не е правилен и няма да върши никаква работа.

Също така може да се поставят и другите дялове в „ Защитени файлове и папки ” защото ако попаднеш на криптиращ вирус който се занимава с файловете от несистемния дял/ове работата ти е спукана.

Ето правилния начин за защита на дяловете

http://dl.dropbox.com/u/26876622/COMODO%20Firewall/COMODO%20Firewall%20-%20Protected%20Partitions.rar

Да ама не ... Първо тоя сандък издиша и е хубаво да е сложен дяла към защитените файлове и второ съм правил конфигурацията на виртуална машина и за това там е само диск C ...

Твоите настройки са ми ясни ...

Над 2000 хиляди файла съм тествал с тая конфигурация и съм нямал проблем ! Криптиращите вируси пробиват Комодския сандък и ако дяла не е в защитени файлове и папки пак гориш !

Ето защо не става само с това да сложиш сандъка да третира файловете като несигурни :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И има пак макар и частично криптиране :

Публикувано изображение

Ето за това съм добавил диск C !

Едно файлче от мен с моята конфигурация http://dox.bg/files/dw?a=b10f213b6b

Правилата за приложенията и достъпът им до интернет си ги правите вие .

Нивото на сигурност е вдигнато доста ,но и въпросите съответно !

Ако го заредите без да си запазите вашите настройки ще ги изгубите .

Заредих Вашите настройки на програмата. Задава малко повече въпроси но не е проблем. Имам още един въпрос, този път относно проактивната защита. Проблема пак е от 2 дни. Непрекъснато блокира една програмка/ по три записа на всеки 6-7 секунди/. Прикачам 2 скриншота.

Благодаря предварително, но явно сте запознат много добре с програмата.

post-233857-0-31092100-1310032964_thumb.

post-233857-0-56749300-1310032975_thumb.

Заредих Вашите настройки на програмата. Задава малко повече въпроси но не е проблем. Имам още един въпрос, този път относно проактивната защита. Проблема пак е от 2 дни. Непрекъснато блокира една програмка/ по три записа на всеки 6-7 секунди/. Прикачам 2 скриншота.

Благодаря предварително, но явно сте запознат много добре с програмата.

Нормално е ... Комодо си пази процеса от Process Lasso в случая !

Вие искате да не го блокира ли или се притеснявате от тези блокирания ?

Нормално е ... Комодо си пази процеса от Process Lasso в случая !

Вие искате да не го блокира ли или се притеснявате от тези блокирания ?

Не ми пречи, не влияе на производителността но ме смущава малко. Явно е от новата версия. Благодаря за консултацията.

Не ми пречи, не влияе на производителността но ме смущава малко. Явно е от новата версия. Благодаря за консултацията.

При мен сега я сложих на виртуалката за една минута блокира около 100 атаки ...

Те дори и собствените им продукти биват блокирани от достъп до паметта https://forums.comodo.com/comodo-cleaning-essentials-cce-killswitch-cce/why-is-d-blocking-killswtich-from-accessing-the-memory-of-cmdagent-t73839.0.html

Там е обяснено и как може да се добави в изключенията !

Но не съм сигурен дали ще помогне понеже където и да го сложа все го блокира ...

Всъщност това ще ти помогне има и снимки https://forums.comodo.com/defense-sandbox-help-cis/sysinternals-process-explorer-v14x-trusted-but-still-blocked-t73465.0.html

Публикувано изображение

При мен сега я сложих на виртуалката за една минута блокира около 100 атаки ...

Те дори и собствените им продукти биват блокирани от достъп до паметта https://forums.comodo.com/comodo-cleaning-essentials-cce-killswitch-cce/why-is-d-blocking-killswtich-from-accessing-the-memory-of-cmdagent-t73839.0.html

Там е обяснено и как може да се добави в изключенията !

Но не съм сигурен дали ще помогне понеже където и да го сложа все го блокира ...

Всъщност това ще ти помогне има и снимки https://forums.comodo.com/defense-sandbox-help-cis/sysinternals-process-explorer-v14x-trusted-but-still-blocked-t73465.0.html

Публикувано изображение

Опитах по този алгоритъм но не се получава. Ще рестартирам и ще видим.

To allow this go to Defense+ -> Computer Security Policy -> select Comodo Group -> Customize -> Protection settings -> Interprocess memory access -> Modify.

Опитах по този алгоритъм но не се получава. Ще рестартирам и ще видим.

To allow this go to Defense+ -> Computer Security Policy -> select Comodo Group -> Customize -> Protection settings -> Interprocess memory access -> Modify.

Ми рестартирайте - все пак те съветват така и твърдят че ще спре това блокиране ...

Дано стане за друго не се сещам в момента !

Но често ми се е случвало и да не се получава просто програмата продължава да си прави своето ,но те малко не разбират от дума там !

Да ама не ... Първо тоя сандък издиша и е хубаво да е сложен дяла към защитените файлове и второ съм правил конфигурацията на виртуална машина и за това там е само диск C ...

Твоите настройки са ми ясни ...

Над 2000 хиляди файла съм тествал с тая конфигурация и съм нямал проблем ! Криптиращите вируси пробиват Комодския сандък и ако дяла не е в защитени файлове и папки пак гориш !

Дори да НЕ поставиш системния дял "С" в „Защитени файлове и папки” , Комодо пак ги защитава.

Доказателството : http://dl.dropbox.com/u/26876622/Test/COMODO%2007.07.2011.rar

Дори да НЕ поставиш системния дял "С" в „Защитени файлове и папки” , Комодо пак ги защитава.

Доказателството : http://dl.dropbox.com/u/26876622/Test/COMODO%2007.07.2011.rar

Сега и видео ли трябва да правя - дал съм снимки и не ми се занимава !

Щом казваш така е !

Здравейте има ли някакъв проблем с ъпдейтването на Комодо? На тая машинка на която съм в момента реших да и дам въздух да подиша и изтеглих "про" версията (тази, която има година подарък). Всичко точно само дето антивирусният модул се обновява на 44% и дотам. Деинсталнах я щот' ... и аз не знам. Реших да пробвам Комодо Ис Премиум. Тцъ!

Публикувано изображение

Те така си седи. Чаках я, рестартирах, после пак чаках...

Не вярвам да е това

Публикувано изображение

причината защото всичко друго си бачка. Пуснах и диагностика и Комодо каза, че всичко е ок.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Аз използвам в момента Комодо Интернет Секюрити Премиум и нямам никакви грижи,при теб защо се получава така ..... :grimace:

С това деинсталиране и инсталиране на ново нещо се е оплескало .

Изтегли им тулчето деинсталирай я почисти регистрите и пак я инсталирай !

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160769&view=findpost&p=2018930

Ами не искаше да се ъпдейтне и про версията.

Изискванията не са високи • RAM памет: 128 MB

• Свободно място: 250 MB

Едва ли е от това !

Ами не искаше да се ъпдейтне и про версията.

Така си стой така ли ? Компютъра блокирва ли или просто не иска да се ъпдейтне ?

Рестартира ли след инстлациятя веднага без да ъпдейтваш ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.