Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Мда,не си го установил само ти,виж няколко страници по-назад в темата!

Мен точно това ме кефеше при него,че евристиката му е на 90% позитивна,което малко програми могат да се похвалят с това!

Но ако мислят само на облак и ковчег да ми карат,бързо ще го пратя на почивка!

То лошото е това : Our detection is very decent actually. And our "detection" is not used as protection but simply for usability.

So...

Melih

Интересно мислене :ph34r:

http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/comodo-is-detection-rate-t68930.0.html

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 134k
  • Създадено
  • Последен отговор

Изключителната популярност на една доста нескопосана (лесна за пачване, за нелегален ъпдейт и т.н.) и доста популярна платена програма за защита на Windows в България - NOD32 има точно такава стратегия от години - да си седи в трея и да не се обажда. Но за разлика от NOD32 Microsoft направиха Morro или MSE, доста по-ефективна и безплатна защита за лицензиран Windows. Подобно на NOD 32 почти не се усеща присъствието на защитата, понеже това дразни ужасно много потребителите.

Melih премина с голямо закъснение през параноичните забежки, докато открие топлата вода за използваемостта на програмите си...

Както си и мислех,бял списък+сандък и облак ще остане от Comodo! Да си оправят обаче пробития сандък,че ми омръзна да намирам дропнати файлове от стартирани заплахи в системния диск!

Аз се хвалих как месец и повече се разбираме с Варана. Колко е тих и добричък. Дойде един приятел и "Я, да чуеш една група". Докато му кажа "Не пъхай флашката" и айде... Според Комо всичко бе ок с флашката. След като си тръгна, компота зле. И ставаше все по-зле. ъобще не съм се занимавал да го "лекувам". Преинстал. Идва преди дни тоя приятел със същата флашка. Не я беше слагал другаде. Искаше да му я форматирам. Този път на трея стоеше, тоя мълчаливия НОД.... Конфикър.

Благодаря,Мелихчо.

Е, няма явно безплатен обяд. Поне с всички подправки. :speak:

And our "detection" is not used as protection :newspaper: but simply for usability.

Това ми звучи като "Нашата програма е само за парлама на вашият компютър". Тоя човек сигурно е искал да каже нещо друго, понеже ми звучи като "автогол" това изречение.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Изключителната популярност на една доста нескопосана (лесна за пачване, за нелегален ъпдейт и т.н.) и доста популярна платена програма за защита на Windows в България - NOD32 има точно такава стратегия от години - да си седи в трея и да не се обажда. Но за разлика от NOD32 Microsoft направиха Morro или MSE, доста по-ефективна и безплатна защита за лицензиран Windows. Подобно на NOD 32 почти не се усеща присъствието на защитата, понеже това дразни ужасно много потребителите.

Melih премина с голямо закъснение през параноичните забежки, докато открие топлата вода за използваемостта на програмите си...

Нескопосана викаш. А ще се обосновеш ли? Лесна за пачване..... хм. Сърди се на тия които си я fix-ват.

Както си и мислех,бял списък+сандък и облак ще остане от Comodo! Да си оправят обаче пробития сандък,че ми омръзна да намирам дропнати файлове от стартирани заплахи в системния диск!

Ми чисто и просто Мелих не спира да повтаря колко по важно е да имаш чист компютър отколкото после да го чистиш ...

И явно набляга на другите компоненти в защита !

Това по скоро е страх от това да се яви на истинското предизвикателство, а именно тестовете на AV-Comparatives ... То е ясно че ще има провали заради FP, но като за начало можеше да се справят добре и на он-деманд сканирането .

Но неговата политика е: Виж нашата програма пази компютъра ви чист за какво са ни сертификати :speak:

Относно сандъка е така и потребителите искат опция да се трие всичко направено от даден файл ,но ще видим !

Като заговорих за FP и ето ги налице при новия AIMP 3 bETA http://forums.comodo.com/comodo-internet-security-cis/2-fp-of-aimp-3-t68974.0.html;msg489239#new

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми чисто и просто Мелих не спира да повтаря колко по важно е да имаш чист компютър отколкото после да го чистиш ...

И явно набляга на другите компоненти в защита !

Това по скоро е страх от това да се яви на истинското предизвикателство, а именно тестовете на AV-Comparatives ... То е ясно че ще има провали заради FP, но като за начало можеше да се справят добре и на он-деманд сканирането .

Но неговата политика е: Виж нашата програма пази компютъра ви чист за какво са ни сертификати :ph34r:

Относно сандъка е така и потребителите искат опция да се трие всичко направено от даден файл ,но ще видим !

Като заговорих за FP и ето ги налице при новия AIMP 3 bETA http://forums.comodo...l;msg489239#new

Когато чета твои такива постове, се чудя какво да си мисля!!!

Когато критикуваm Comodo IS, ce нахвърляш да я защитаваш.Обаче друг път пък сам ги критикуваш.Не мога да те разбера!!! Надявам се този ти пост да звучи като\"не аз не си слагам розовите очила\".

В цялата тема съм писала,че Стената+Hips-а са добри,но ако искат да застанат до лидерите трябва да наблегнат на Антивируса.

На този етап не бих си позволила да я ползвам.Ако антивируса стане поне като на МSE или Аvast,(не споменавам Авира която има само една висока детекция)то тогава може да се говори за една много сериозна програма.И пак казвам този Dasc нещо пак не са го доимислили.А Меlih да се бори със Симантек....ами има още обиколки да направи за да ги догони.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Когато критикуваm Comodo IS, ce нахвърляш да я защитаваш.Обаче друг път пък сам ги критикуваш.Не мога да те разбера!!! Надявам се този ти пост да звучи като\"не аз не си слагам розовите очила\".

В цялата тема съм писала,че Стената+Hips-а са добри,но ако искат да застанат до лидерите трябва да наблегнат на Антивируса.

На този етап не бих си позволила да я ползвам.Ако антивируса стане поне като на МSE или Аvast,(не споменавам Авира която има само една висока детекция)то тогава може да се говори за една много сериозна програма.И пак казвам този Dasc нещо пак не са го доимислили.А Меlih да се бори със Симантек....ами има още обиколки да направи за да ги догони.

Ми просто е -сам съм видял как Комодо допусна заразяване на компютъра ми ,защото файла им беше в белия списък и сам видях как ми крашна и сам видях как лови лигитимни файлове ...

Докладвано е за всичко и две от нещата са оправени ...

Та в случая имам право да ги критикувам и съм им дал и достатъчно доказателства ...Обаче да се твърди ,че антивируса им не става за нищо е леко пресилено !

Вярно не е на нивото на повечето известни антивируси, но само с помоща на ползващите може да се подобри ...

Иначе аз нямаше да се занимавам да им пращам доклади и проби а нали това е целта на форума ...

Относно Symantec е ясно защо се получи така ... Казаха че една безплатна антивирусна не може да пази колкото платената такава !

Аз така и не разбрах, защо Мелих не иска Комодо да се тестват на AV-COMPARATIVES.

Аз така и не разбрах, защо Мелих не иска Комодо да се тестват на AV-COMPARATIVES.

Заради политиката си Clean PC is better than infected one ... Независимо от средствата .

Това е изключително тъпо и доста неточно.... какво значи Clean PC или Infected... по скоро го тресе параноята.

Ми просто е -сам съм видял как Комодо допусна заразяване на компютъра ми ,защото файла им беше в белия списък и сам видях как ми крашна и сам видях как лови лигитимни файлове ...

Докладвано е за всичко и две от нещата са оправени ...

Та в случая имам право да ги критикувам и съм им дал и достатъчно доказателства ...Обаче да се твърди ,че антивируса им не става за нищо е леко пресилено !

Вярно не е на нивото на повечето известни антивируси, но само с помоща на ползващите може да се подобри ...

Иначе аз нямаше да се занимавам да им пращам доклади и проби а нали това е целта на форума ...

Относно Symantec е ясно защо се получи така ... Казаха че една безплатна антивирусна не може да пази колкото платената такава !

Не съм казвала,че не става за нищо!!!

В кой мои пост прочете това?

Казвала съм,че за да я ползвам аз и за да задоволи моите (а и не само мои)критерии и трябва още.Иначе казано, щом искаш да им помогнеш в развитието на програмата им,то може да им пишеш какво мислят и искат хората от програмата.Аз това не бих го направила,защото не ме вълнува тази програма.Нищо лошо няма в това.

Това е изключително тъпо и доста неточно.... какво значи Clean PC или Infected... по скоро го тресе параноята.

Защо да е неточно ?

Ми като искаш да видиш Комодо там пиши им във форума !

Аз не съм Мелих ...

Демек инсталираш на чиста система и няма нужда от почистване после. :) За по сигурно дърпаш щепсала и тва е :whist:

Не съм казвала,че не става за нищо!!!

В кой мои пост прочете това?

Казвала съм,че за да я ползвам аз и за да задоволи моите (а и не само мои)критерии и трябва още.Иначе казано, щом искаш да им помогнеш в развитието на програмата им,то може да им пишеш какво мислят и искат хората от програмата.Аз това не бих го направила,защото не ме вълнува тази програма.Нищо лошо няма в това.

А то и мен не ме вълнуват другите програми, но винаги съм се опитвал да помогна ...

Писъл съм на GesWall ,DW, Kaspersky, F-Secure и на MSE и на DR.Web за много неща .

Винаги трябва да има и един луд нали ...

Защо трябва да бъде адвокат и да защитава само една позиция?

Защо да не се погледне от всички страни, за да може да се обсъди и реши проблема... както го прави Uriel? Това е правилният начин и го поздравявам, за което!

Защо трябва да бъде адвокат и да защитава само една позиция?

Защо да не се погледне от всички страни, за да може да се обсъди и реши проблема... както го прави Uriel? Това е правилният начин и го поздравявам, за което!

Но когато аз го правя получавам минуси.Някаква разлика да откриваме?Публикувано изображение

Но когато аз го правя получавам минуси.Някаква разлика да откриваме?Публикувано изображение

Е ето ти плюсче да не се сърдиш :):)

Събота е днес и не пускат ъпдейт да си оправят FP ... :angry:

Съсипаха ми плеъра значи ...

Ето аз писах на Мелих, че единствения начин да ви затвори устата е да участва в тестовете :baby:https://forums.comodo.com/melihs-corner-ceo-talkdiscussionsblog/symantec-says-you-should-pay-for-your-security-and-i-say-t42110.0.html;msg489337#new Нищо лично спрямо вас ама като се е запънал, че програмата му е по добра от на Symantec нека го докаже ... Надявам се ме разбрахте правилно :) И да Комодо ще участваааааааааааааааааа ... Получих и отговор :cool: Какъв съм подстрекател само :cant believe:

Супер! :cool:

URIEL, няма как да не се радвам, като чета коментара ти във форума на Comodo.

Нескопосана викаш. А ще се обосновеш ли? Лесна за пачване..... хм. Сърди се на тия които си я fix-ват.

kexul, аз може да не съм толкова прав за това, че NOD32 е нескопосана програма. Прочее избрах случайно няколко теми от раздела "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове" и публикувам малко снимки за случки с NOD32 през годините:

Случка 1:

Публикувано изображение

Случка 2:

Публикувано изображение

Случка 3:

Публикувано изображение

Такива с Comodo IS просто няма...

Супер! :cool:

URIEL, няма как да не се радвам, като чета коментара ти във форума на Comodo.

kexul, аз може да не съм толкова прав за това, че NOD32 е нескопосана програма. Прочее избрах случайно няколко теми от раздела "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове" и публикувам малко снимки за случки с NOD32 през годините:

Случка 1:

Публикувано изображение

Случка 2:

Публикувано изображение

Случка 3:

Публикувано изображение

Такива с Comodo IS просто няма...

Аз пък няма как да не се зарадвам ,че някой ме оценява ...

И да мислех да те накарам да покажеш малко статистика ,но не ми се нажежава обстановката,защото ще кажат че съм пристрастен ...

Благодаря ти :lol6:

Пътят е един една програма да стане добра, а именно да се докладват бъговете и FP ... И ако трябва да си и леко настоятелен и да си вярваш най вече !

Е как ще има случаи с Comodo, като се ползва от 5 човека? Колкото до Olmarik - да, ESET не го чисти чрез антивирусния си модул, АКО вече се е загнездил,но за целта са създали инструмент 5 пъти по - бърз от TDSSKILLER: http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2372

Редактирано от kexul (преглед на промените)

Е как ще има случаи с Comodo, като се ползва от 5 човека?

Колкото до Olmarik - да, ESET не го почиства, АКО вече се е загнездил. За целта има 5 пъти по - бърз инструмент от TDSSKILLER:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2372

Леко с тия 5 човека ,че съм цитирал колко са всъщност !

30 май бяха ....

Е ето ти плюсче да не се сърдиш :lol6::cool:

Събота е днес и не пускат ъпдейт да си оправят FP ... :)

Съсипаха ми плеъра значи ...

Ти си душичка когато си на кеф,но друг път си жив дявол.Е ,...нали сме зодия везни.Публикувано изображение

Е как ще има случаи с Comodo, като се ползва от 5 човека?

Колкото до Olmarik - да, ESET не го чисти чрез антивирусния си модул, АКО вече се е загнездил,но за целта са създали инструмент 5 пъти по - бърз от TDSSKILLER:

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2372

По бърз може...но колко ли е ефективен, щом в чуждестранните форуми си държат на TDSSKiller-a, който се обновява постоянно. :lol6:

Нищо лично, но TDSSKiller-a си е перфектен...и ако не бе той всички хелпъри щяха да се мъхчат с ненужно много допълнителни стъпки и инструменти за отстрабяването му.

А наистина при вече загнездил се...няма антивирусна, която да се справя с него (освен MSE в редки случаи). Всяка АВ си има плюсове и минуси.

И за да не е спам по темата, браво на URIEL за отговора който е получил. И все пак се надявах да го даде Melix, не лангата...да де languy99. :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.