Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Здравейте, преминаването от CIS 4 към CIS5, възможно ли е без деиснталиране на 4? Последната CIS5 е RC-то нали?

1.Не

2.Да

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бих те ли обяснили по обстойно по какъв начин работят режимите "Game Mode и Безопасна среда"

Бих те ли обяснили по обстойно по какъв начин работят режимите "Game Mode и Безопасна среда"

По- назад в темата е писано и съм сигурен,че ще намерите отговор и на други ваши въпроси!

Game Mode-режим в който програмата не обезпокоява потребителя по -никакъв начин!

Безопасна среда- стартиране на непознати приложения във виртуална среда,с две думи не може да навредят на системата ви или да правят промени в нея.

Задавам следващия въпрос, който отново смятам, че ще е полезен за повечето. Изкачат постоянно съобщения, кои са опасните които трябва да ги блокираме (стена и защита). Дайте повече информация и линкове. Благодаря.

Задавам следващия въпрос, който отново смятам, че ще е полезен за повечето. Изкачат постоянно съобщения, кои са опасните които трябва да ги блокираме (стена и защита). Дайте повече информация и линкове. Благодаря.

Ако ползваш програмата на български то си го пише какви са рисковете и препоръките!

По-принцип червените карета са за потенциална опасност и препоръката е да бъдат блокирани!

Излезе ли финала на Comodo 5 или още не е ? И ако не е излязла има ли някаква информация кога ще излиза ?

Реших да си преместя отговора в тази тема, понеже според мен Comodo 5 ще бъде използван за напред.

Ако модераторите решат за нужно могат да ми изтрият/премахнат отговора от тук.

На единия компютър съм с рутер

И за да нямам проблеми при откриване на private networks правилата за System и Svchost.exe ги промених по този начин :

Публикувано изображение

Карам на изус, понеже нямам рутер.

Публикувано изображение

За DHCP може да се пробват и други варианти, като твоя пример, или само до отдалечен UDP порт 67 без отдалечено IP.

Ще се опитам да обиасна на бързо.

Когато в мрежата на вашия доставчик или на рутера в дома ви ползвате DHCP, настройките са едни и същи за стената. Това пак е на изус :dollars: , понеже нито едно от двете неща ги няма при мен.

Вземането на мрежовите настройки от DHCP сървъра става от четири стъпки.

Първо клиента праща DHCP discovery от UDP 68 на DHCP сървъра на UDP 67

После DHCP сървъра връща DHCP offer от UDP 67 на клиента на UDP 68

После клиента праща DHCP request от UDP 68 на DHCP сървъра на UDP 67

После DHCP сървъра връща DHCP acknowledgement от UDP 67 на клиента на UDP 68

За отдалечено IP на сървъра се ползва 255.255.255.255, но в някои слйчаи DHCP сървъра когато е пратил мрежовите настройки на клиента, той може да е пратил и своето IP. В тоя случай правило с 255.255.255.255 за отдалечен IP може да спъне процеса.

За мен правилата с които клиента със сигурност ще си получи мрежовите настройки от DHCP сървъра са тези от снимката ми, но това най вече зависи от стената.

Ако примерно се ползва GhostWall firewall, правилата на Mohican. не са достатъчни, причината е че GhostWall няма таблица на състоянията за UDP протокола и ще блокира пакетите пристигащи от DHCP сървъра.

Таблицата на състоянията в стената прави временни записи за всеки искочил UDP пакет. UDP пакетите патуващи в обратна посока се проверяват с тези чакащи отговор в таблицата и ако съвпадат, минават, иначе не. Ако отговора се забави, записа се трие от таблицата и при по-късно пристигане на UDP пакета той не минава.

Ето и как само с изходящо правило, Mohican. си взима мрежовите настройки.

Леко уточнение: правилата създавани в стената и таблицата на състоянията са различни неща.

Публикувано изображение

Ако стената нямаше таблицата на състоянията, отговора на DHCP сървъра ще се блокира както опита за свързване на хакера, понеже в правилата на стената е зададено само изходящ трафик.

Спънки могат да се получат според мен само от отдалеченото IP което се вписва в правилото на стената.

При преминаването на пакета през стената, в таблицата на състоянията се вписва отдалечения сокет адрес.

Сокет адрес е комбинацията от IP-то, транспортния протокол и номера на порта.

Първо, ако DHCP сървъра си е пратил IP-то на клиента 3.3.3.3 на който да се свърза, стената ще го блокира, понеже в правилото и записано IP 255.255.255.255.

Второ ако клиента праща заявка към DHCP сървъра на 255.255.255.255 + транспартен протокол UDP и порт 67, този сокет адрес ще се запише в таблицата на състоянията и би трябвало стената да пропусне пакет именно с такъв сокет адрес за отговор на заявката към DHCP сървъра. Да но DHCP сървъра отговаря със собственото си IP 3.3.3.3

В тоя случай стената е възможно да го блокира, понеже сокет адресите не съвпада.

При заявката към DNS работата е същата, само с изходащ трафик за правило.

Не претендирам за пълна истинност.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Михнев обнови връзките че нямам достъп до 1-ва страница!Благодаря... :mad:

Done!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Като деинсталирах 4 версия и сложих 5 RC вече ми приема лиценза и ми дава право да си активирам гаранцията която май за Европа не е валидна но нищо

Последната излязла т.е. RC версията трябва да се инсталира на чисто! Чрез автоматичния ъпдейт, някои от файловете не успяват да се заменят и си остават същите,от там и тромавата и некоректна работа на програмата! Това се отнася само при този случай! Не мога да посоча линк относно тази информация!

Едно ме интересува как ще стане прехода от 4 към 5 версия? Аз съм с платената версия и как ще мигрирам?

Едно ме интересува как ще стане прехода от 4 към 5 версия?

За сега няма такъв! Ръчно деинстал/инстал!

Аз съм с платената версия и как ще мигрирам?

Като запазиш лиценза!

Абе поне тези версии не се ли обновяват автоматично или пак са на деинсталирай и сложи новата? Айде че нямам търпение :)

Абе поне тези версии не се ли обновяват автоматично или пак са на деинсталирай и сложи новата?

Автоматично!

Те се обновяват, но аз имах сериозни проблеми при предния ъпдейт, та определено предлагам да се инсталират на чисто.:)

Те се обновяват, но аз имах сериозни проблеми при предния ъпдейт, та определено предлагам да се инсталират на чисто.:whist:

Не само ти,прочети коментар N:86 : http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160769&st=75

Абе подписа и е OK ама щом казват да се изчака ще се чака

Кво да кажа>>>

New RC coming tomorrow but this could change.

Хахаха.

@Uriel, виж датата.Казаха, че това е от 28 август, освен това не е от официалния форум, та...да не рискуваме.:whist:

От редактирания преди малко коментар за RC2 на CIS излиза следното (5.0.160988.1107), снимка:

Публикувано изображение

Опс, и тегли актуализации. Дано не е downgrade...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Във форума разправяха, че са тествали 3 различни версии, освен това се очаква RC2 да е с номер, по-голям от 1108.

Благодаря ви момчета ще чакаме-това е !

Има вече разбити сърца.:whist::D

No!!!!!

If we don't have final today at least give us RC 2 today!!!!!!!!

I wanted RC 2 and I wanted COMODO be the best but my sensitive psyche is not ready for such big shocks. I was waiting for another RC when i was told we have final. I dreamed this night how i install the final clicking periodically F5 since the morning and waiting for the release. And finally i am told we'll have rc 2 tomorrow

Хаха, човекът сънувал как инсталира финалната версия, а те му развалиха кефа, хахаха.:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.