Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Не, направих ъпдейт от RC1. Ще деинсталирам и ще инсталирам на чисто. Ще пиша дали е помогнало...

Положението е същото. Забива достатъчно често. Направи ми впечатление също че най-много се бави докато сканираше в папката на OpenOffice - там едни *.png файлове доста бавно ги мина и през това време компютъра също беше неизползваем.

Май няма да се разбера с антивируса и ще мина отново на Комодо стена + Аваст...

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Положението е същото. Забива достатъчно често. Направи ми впечатление също че най-много се бави докато сканираше в папката на OpenOffice - там едни *.png файлове доста бавно ги мина и през това време компютъра също беше неизползваем.

Май няма да се разбера с антивируса и ще мина отново на Комодо стена + Аваст...

Нивото на евристика на какво ниво е? За мен това е неоснователна причина да се отказва от дадена програма!Колко пъти в месеца правиш сканиране,всеки ден?! :)

Ако мислиш ,че Comodo е единствената която се затормозява с подобни файлове при сканиране,грешиш! Има опции за оптимизиране при сканиране на антивируса,разгледай ги!

Kaspersky например се затормозява с по-големите exe файлове и с файловете в C/System Volume Information ,a Avast!5 с по-големите архивни файлове rar.zip и пр.!

Особено ако имаш игри на компютъра просто забрави да правиш нещо докато не ги минат! :D

P.s. И все пак не ти налагам мнение,уважавам решението ти! Добра съвместимост има м/у Comodo Firewall и Avast! от край време!

Нивото на евристика на какво ниво е? За мен това е неоснователна причина да се отказва от дадена програма!Колко пъти в месеца правиш сканиране,всеки ден?! ;)

Ако мислиш ,че Comodo е единствената която се затормозява с подобни файлове при сканиране,грешиш! Има опции за оптимизиране при сканиране на антивируса,разгледай ги!

Kaspersky например се затормозява с по-големите exe файлове и с файловете в C/System Volume Information ,a Avast!5 с по-големите архивни файлове rar.zip и пр.!

Особено ако имаш игри на компютъра просто забрави да правиш нещо докато не ги минат! :)

P.s. И все пак не ти налагам мнение,уважавам решението ти! Добра съвместимост има м/у Comodo Firewall и Avast! от край време!

Нивото на евристиката е на Low - не съм променял нищо там, облачното сканиране също беше изключено. Разбира се, че не сканирам често - дори не сканирам въобще освен ако не се усъмня в евентуален проблем :ph34r: И все пак чак такова забиване като това не съм имал с друга антивирусна програма.

Сега видях, че във форума на Комодо има отделна тема за тези забивания - как да се установи кой файл е причина за замръзването на системата и репортването му на Комодо:

https://forums.comodo.com/beta-corner-cis/how-to-determine-which-file-is-causing-a-manual-scan-to-hang-t60554.0.html

Обновяване от днес - 5.0.162051.1126 за отстраняване на бъгове, справка:

BUILD 1126 Update: We have fixed an issue that prevents COMODO Dragon/Google Chrome to run properly in Sandbox fully virtualized as Partially Limited(Please note it wont work in sandbox in any other level)

Снимка:

Публикувано изображение

А имам въпрос към ползващите Комодо CIMA при вас работи ли ? При мен рядко -оставил съм 3 файла да се мотаят в сандъка и все няма промяна в статуса им -все са неизвестни ! А ги оставям по 1 час, а нали отговора трябваше да идва до 20 минути :) Един гаден фейк ми се разхожда из компа ,но от тях никаква реакция -естествено с D+ лесно го спирам и блокирам, но cloud сканирането не се обажда ! При вас как е ? Има ли бърза реакция ?

Комодо 5 ги няма тия екстри и нищо не блокира!

Webguard ли имаш на в предвид,ще го пуснат във финална версия заедно с real time Anti-spyware модул,все още работи некоректно и частично в RC!Поне така споменават!

Webguard ли имаш на в предвид,ще го пуснат във финална версия заедно с real time Anti-spyware модул,все още работи некоректно и частично в RC!Поне така споменават!

Да това имам впредвид ама според languy99 -пускат финала на 14 този месец! Та кога ще смогнат се питам :)

Hey all, here is an update. Comodo v5 s scheduled for release on the 14th as of right now. They just released an update today, version .1126. It fixed a problem with running Chrome in partially sandboxed mode.

Да това имам впредвид ама според languy99 -пускат финала на 14 този месец! Та кога ще смогнат се питам :)

Не е фатално за Comodo,на фона на останалите му модули. :)

WebGuard-а понякога пречи и спира безпричинно достъпа,на мен лично тази превантивна мярка в защита не ми допада ! :cool:

Не е фатално за Comodo,на фона на останалите му модули. :cool:

WebGuard-а понякога пречи и спира безпричинно достъпа,на мен лично тази превантивна мярка в защита не ми допада ! :)

И е безплатна при това което хич не е малко!Сега търсих да си купя лиценз за една програма-ми те пък се уливат вече :)

Сега търсих да си купя лиценз за една програма-ми те пък се уливат вече :)

Коя е програмата? :)

Който се мъчи да влиза без да чука,това му се случва :cool:

Публикувано изображение

Коя е програмата? :)

КИС 2011 :cool:

КИС 2011 :)

Нямам промо лиценз иначе с удоволствие!

Даже за мене си нямам,форматирах си флашката обърках я без да искам под Linux и всичко замина!Сега съм с 30 дневен триал и ми остават 12 дни,после ще му мисля!

Даже за мене си нямам,форматирах си флашката обърках я без да искам под Linux и всичко замина!Сега съм с 30 дневен триал и ми остават 12 дни,после ще му мисля!

За Комодо имам и като излезе финала ще сложа нея ама пак ще търся някъде по евтин лиценз за KIS че взех 1 лаптоп още!DW е добра ама само с нея не ми се стой и затова- абе ще се оправя :)

Здравей mihnev_sz

WebGuard-а понякога пречи и спира безпричинно достъпа

Би ли дал пример. При мен с Web Anti-Virus до сега не съм имал проблем.

Като цяло се забелязва забавяне при браузвъне с Kaspersky Internet Security 2011, но с няколко промени и то не само при Web Anti-Virus, а и в Network, браузвънето е перфектно.

Здравей mihnev_sz

Би ли дал пример. При мен с Web Anti-Virus до сега не съм имал проблем.

Здравей,nicicom !

С Avast! например,при повреден скрипт,блокира цялата страница,като го отчита скрипта като заплаха!

Преди няколко месеца тук имаше няколко подобни случая за FP и не само с Avast! с Kaspersky също !

Сега на момента пример не мога да дам,но ако се появи нещо веднага ще те информирам!

имаш ЛС

И е безплатна при това което хич не е малко!Сега търсих да си купя лиценз за една програма-ми те пък се уливат вече :biggrin:

имаш ЛС

За plugin-container.exe намерих това Application=plugin-container.exe Protocol=TCP Direction=Outbound Remote port=1935, 443 local port= Any Remote ip= Any Local ip= any (or for XP you could use the ephemeral range=1024-5000) И това Only remote TCP port 1935 is required for the plugin-container. The only other FF rule I have, besides for the browser, is for updater.exe, which I restricted to remote TCP ports 80 & 443. Вашите правила какви са? Аз със това правило нямам проблеми

Понеже съм с платената версия и накарах от съпорта да ми направят настройките -аз съм с 4 версия но давам шотове от 5 -а ! Та според тях за антивируса и стената това са достатъчно максимални настройки за защита ! Само да излезе 5 версия официално ще ви дам още настройки -направени от тях ! Стена и антивирус Питал съм ги специално това ли са най сигурните настройки и те ми казаха -да ! Както и с вградените им настройки за браузъри , Ftp client-и и другите сте достатъчно защитени!

Забелязох, че антивирусната на Comodo хваща много фалшиви тревоги и от там идва големия процент открити вируси. Вие на това мнение ли сте?

Редактирано от Marchiano (преглед на промените)

Забелязох, че антивирусната на Comodo хваща много фалшиви тревоги и от там идва големия процент открити вируси. Вие на това мнение ли сте?

Е как има много FP пък и ще лови много? Това са две различни неща ! FP не е вирус и тогава коефициента на програмата спада ! А и още я няма във AV-Comparatives :) Там най добре ще я оценят!

Имам предвид, че голяма част от файловете ги причислява към вируси, а те не са след справка с virustotal

Имам предвид, че голяма част от файловете ги причислява към вируси, а те не са след справка с virustotal

Ми това е различно докладвай ги като FP тогава !

Тук става http://www.comodo.com/home/internet-security/submit.php

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Правиш ли разлика от евристично засичане и дефиниция? Намали си евристиката на ниско ниво!

Отдавна не съм пращал на Comodo грешно засичане (FP) ,така че не мога да твърдя казаното от теб по-горе!

Отдавна,не! Преди време когато антивируса им беше сравнително млад имаше много фалшиви тревоги,но сега не мога да твърдя същото в настоящия момент!

Правиш ли разлика от евристично засичане и дефиниция? Намали си евристиката на ниско ниво!

Отдавна не съм пращал на Comodo грешно засичане (FP) ,така че не мога да твърдя казаното от теб по-горе!

Отдавна,не! Преди време когато антивируса им беше сравнително млад имаше много фалшиви тревоги,но сега не мога да твърдя същото в настоящия момент!

Първо бих ти опонирал за евристиката защото от съпорта я вдигат на максимум и второ четох че няма значение как и с кой модул се засича нещо все е FP щом счита файла за опасен !

Първо бих ти опонирал за евристиката защото от съпорта я вдигат на максимум и второ четох че няма значение как и с кой модул се засича нещо все е FP щом счита файла за опасен !

Не съм съгласен с нивото на евристика,защо сам не пробваш разликата?

И второ тук говорим за грешна дефиниция,което в случая засяга само антивирусния модул!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.