Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рила 2010 - одисея в думи и снимки

Featured Replies

Отново стана време за лятната ни планинска експедиция. Миналата година бяхме в Пирин, затова сега решихме да навестим Рила, да не вземе да ни се разсърди...

Напълнихме раниците, метнахме се по колите, и поехме към Белица. На десетина километра над градчето се намира началната и крайна точка на пътуването ни - хижа Семково.

Ден 1

Привечер бяхме там и опънахме палатките на брега на езерото, което е в непосредствена близост до хижата. Там към нас се присъедини и нов член на групата - немската овчарка Рекс. Разбрахме, че кучето е на един от близките хотели, но редовно се измъквало и тръгвало да обикаля из планината... И то планинар, като нас.

Вечерта премина под знака на доброто настроение, шеги, и много ракия, рабира се...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ден 2

Станахме, сгънахме палатките, пихме кафе и поехме нагоре...

Публикувано изображение

Скоро навлязохме в територията на Национален парк Рила

Публикувано изображение

След около 3 часа умерено ходене видяхме и мястото, където възнамерявахме да нощуваме - Вапско езеро. Естествено, Рекс пристигна пръв...

Публикувано изображение

Хвърлихме раниците и се излегнахме на поляната... Време за релакс.

Публикувано изображение

Компания ни правеше един дъждовник

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Привечер захладня и запалихме един хубав огън. Пекохме шишчета, пихме ракия, изобщо все хубави дейности...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ден 3

Снимка за спомен и отново нагоре...

Публикувано изображение

Гледките бяха невероятни

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

По някое време и умората започна да си казва думата...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Красотата обаче бе навсякъде около нас

Публикувано изображение

Дори си топнахме лапите в няколко снежни преспи

Публикувано изображение

Отвреме на време поспирахме, за да починем и да се подкрепим със студена бира...

Публикувано изображение

Тук си мечтаех да полетя...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето я и следвашата ни цел - Смрадливото езеро

Публикувано изображение

Смрадливо езеро е най-голямото планинско езеро на Балканите, а местността е невероятно красива.

Опънахме палатките на брега, водихме титанична битка с пълчищата комари, но накрая те си легнаха да спят и ние необезпокоявани се отдадохме на веселие,ядене и пиене

Ден 4

Тъй като прогнозите бяха за дъждовна вечер, тръгнахме към близката хижа Рибни езера. По пътя съвсем не ни беше скучно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пристигнахме в хижата и веднага се отдадохме на интелектуални занимания - шах и ракия

Публикувано изображение

Самата хижа е доста очукана, но като за една вечер свърши работа...

Публикувано изображение

Ден 5

Бодри и в прекрасно настроение поехме към следващата ни цел - Сухо езеро. Преходът беше приятен, а гледката - прекрасна.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На половин час път от езерото ни застигна дъждът. Нищо не действа така добре на адреналина, както звука от падащи наблизо светкавици...

Мокри до кости, нямахме друг избор, освен да се насочим към хижа Семково, която беше на 2-3 часа път. Пристигнахме, изсушихме се, а вечерта премина под знака на белота и ракията...

Ден 6

Това беше един от онези дни, в които не мислиш за нищо, нямаш никакви задачи, и си свободен да релаксираш.

Изкарахме прекрасен слънчев ден, в пиене на бира, игри на карти и волейбол, и дори каране на водни колела в близкото езеро.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Набрахме си и гъбки - пачи крак, сърнели и манатарки - оказаха се страшно вкусни...

Публикувано изображение

Вечерта си спретнахме един банкет в столовата на хижата, и си легнахме в малките часове на деня...

Ден 7

Планинската ни експедиция беше до тук. Предстояха ни два дни в Банско, където щяхме да открием джаз феста...

Публикувано изображение

Ден 8

Този ден го посветихме на Ковачевица - село в Родопите с невероятна архитектура и атмосфера. За втори път бяхме там, и отново бяхме удивени от красотата на това кътче...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Отново похапнахме в любимата ни механа, разбира се...

Публикувано изображение

Вечерта бяхме отново в джаза, като този път се наслаждавахме на невероятните изпълнения на Йълдъз Ибрахимова.

Публикувано изображение

Ден 9

Това беше... Взехме си довиждане с планината и Банско и потеглихме обратно към градовете и жегата. Останаха ни хубавите спомени за дните, когато бяхме високо горе, далеч от лудостта на цивилизацията...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Всички тези страхотни снимки са на нашия неформален водач и фотограф на групата - Наско.

• Автор

Ами влюби се в нас животинчето... Накрая го върнахме на собственика му, ама то искаше да идва с нас... Страшно умно и добро куче...

Ами влюби се в нас животинчето... Накрая го върнахме на собственика му, ама то искаше да идва с нас... Страшно умно и добро куче...

ц-ц-цц-ц-ц--цццц ... да не сте го прилъгали с някоя пържола ... не вярва да е било очаровано от гъбите :) !

И кой си хареса от всичките ... тебе ли братле :lol6: ?

• Автор

ц-ц-цц-ц-ц--цццц ... да не сте го прилъгали с някоя пържола ... не вярва да е било очаровано от гъбите :) !

И кой си хареса от всичките ... тебе ли братле :lol6: ?

Ами да, хранехме го... Кво да го правим хайванчето, хехех... Иначе то си хареса най-високия - Наско, фотографа на групата, и нонстоп беше до него.

Много добри снимки, личи си, че са снимани с фотоапарат и с майсторлък. А как беше на Рибни Езера? По-специално ме интересува хижаря, че доколкото разбрах нек'ви мутри искали да я взимат хижата...

• Автор

Много добри снимки, личи си, че са снимани с фотоапарат и с майсторлък. А как беше на Рибни Езера? По-специално ме интересува хижаря, че доколкото разбрах нек'ви мутри искали да я взимат хижата...

На Рибни си е яко мизерия. Хижата само дето не се е разпаднала... А хижаря беше пиян още от обед. Безхаберие пълно.

Виж, коренно противоположна картинка е на хижа Семково - страхотна хижа, с баня и тоалетна на всеки етаж, парно по стаите, а хижарят Милко е страхотен тип. За пръв път виждам хижар да не пие и да не пуши, и отношението му към гостите е много добро.

Абе вие като сте тръгнали от Вапско езеро по пътя към Смрадливото езеро, сте подминали хижа Рибни езера и после сте се върнали пак до нея ли? За Семково и другаде бях чел много добри отзиви, то си е повече хотел, отколкото хижа :) Но е леко в ниското и не попада по пътя на моя тип маршрути. Все пак някой ден, дано да ме отвее там вятъра :)

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

Абе вие като сте тръгнали от Вапско езеро по пътя към Смрадливото езеро, сте подминали хижа Рибни езера и после сте се върнали пак до нея ли?

Общо взето - да. Подминахме Рибни, само че отгоре по билото, направихме едно умопомрачително слизане към Смрадливото, по едни скали, и на другия ден се смъкнахме към Рибни...

...на другия ден се смъкнахме към Рибни...

Да бяхте се върнали пак на Вапско езеро, но не през билото, ами по маркировката. То и без това до хижа Рибни езера от смрадливото, не вярвам да сте го взели за повече от час. И така пък на следващия ден щяхте да изпреварите дъжда и да стигнете до Сухото :) Хубаво е, че сте спали и на палатки, поздравления за ентусиазма :blink: А до хижа Семково с какво стигнахте?
  • Автор

Да бяхте се върнали пак на Вапско езеро, но не през билото, ами по маркировката. То и без това до хижа Рибни езера от смрадливото, не вярвам да сте го взели за повече от час. И така пък на следващия ден щяхте да изпреварите дъжда и да стигнете до Сухото :) Хубаво е, че сте спали и на палатки, поздравления за ентусиазма :) А до хижа Семково с какво стигнахте?

Прогнозите за сряда вечер бяха дъжд, затова отидохме на Рибни... И наистина валя и гърмя. Абе доволен съм - имало е и случаи, когато от 1 седмица 4-5 дни е лошо времето. Този път беше сравнително добре. Иначе до Семково стигнахме с колите - до хижата има черен път, макар и малко труден за каране...

Абе и аз го гледах този черен път на картата, но като ги знам какви са тези пътища, си мисля, че само с джип може да се кара по тях. А от кога до кога бяхте горе? Ние ходихме по-миналата седмица (между 31-ви и 3-ти) и времето беше доста добро. Грам не валя, само някое и друго облаче и мъгличка се появяваха епизодично ;)

• Автор

Абе и аз го гледах този черен път на картата, но като ги знам какви са тези пътища, си мисля, че само с джип може да се кара по тях. А от кога до кога бяхте горе? Ние ходихме по-миналата седмица (между 31-ви и 3-ти) и времето беше доста добро. Грам не валя, само някое и друго облаче и мъгличка се появяваха епизодично ;)

Имаше и леки коли на хижата... Стига се, макар и по-бавно и внимателно. Бяхме от 1 до 7 август горе, и после 2 дни в Банско.

...Бяхме от 1 до 7 август горе, и после 2 дни в Банско.

Така като смятам, добре, че не останах за още един ден, че щеше да ме вали, пък на открито и високо е кофти :) В Банско добре сте хванали джаз феста. Все се каня да отида някоя година, но все не остават финанси http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Снимките са разкош! :cheers::ph34r:;)

П.П: Данчо, на тея снимки (и с тази забрадка) изглеждаш подмладен :laughing5: 35 години одма ти ги давам :ass:

• Автор

Снимките са разкош! :) :) :yanim:

П.П: Данчо, на тея снимки (и с тази забрадка) изглеждаш подмладен :) 35 години одма ти ги давам :ass:

Благодаря ти, чадо мое! Знаех си, че не ми личи петдесетака... :baby:

Благодаря ти, чадо мое! Знаех си, че не ми личи петдесетака... :(

Не зная какво ти личи, обаче такава дива завист ме е загризала откакто си сложил тези прекрасни снимки ,чееее...

...чак ми се прииска да си наруша покоя и да стана планинарка-туристка. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А, какви планински спомени ми възвърнааа ... ;)

• 8 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.