Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 11

Featured Replies

Уха - NORTON Antivirus + COMODO Firewall - Много добра комбинация. Как се държи- натоварване, конфликти?...

абсолютно никакви конфликти.20 дена няма проблеми.няма забавяне нито на нета нито пък на системата с windows7 съм.

първо инсталирах comodo после norton чудесен синхрон

Редактирано от comodo (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 85,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Незнам какви 100% гоните, но аз мисля малко да се оттегля че днес един китайски рууткит ми скри шапката...финален ефект чист компютър и осакатен Windows...екстра нали...един загубен ден...поне спасих

• 4x samples - Trojan.Winlock (благодарение на IcoTonev).URL_Trojan.Winlock.txt

• Отговор от Avira: Отговор от Kaspersky: Тествах Trend Micro. Отказах се да правя клип ... една заплаха не хвана. (аа..хвана eicar )

Публикувани изображения

• Автор

Norton не го засича но при опит да го стартирам Comodo се обади

Avast! и Symantec кога мислят да го добавят?! Айде Symantec ги разбирам донякъде защо не бързат,ами Avast! на какво разчитат,ако изключим дефинициите,на блокера,че той бачка ли изобщо? :) Аз до сега не съм го хванал в действие,някой друг? :wors:

Не трябва да представяме програмите само от добрата(светлата) им страна,нека показваме и техните недостатъци! В случая изключително тромавото добавяне на дефиниции при Чехите,един голям :(

До този момент Result: 20/ 40 (50.0%)

P.s. Файла прави големи поразии,като ловко заобикаля защитната стена на Windows XP и сваля над 40 файла с най-различни разширения.Може и повече да са,но след 10 минутно сваляне и стартиране едно след друго, системата стана не адекватна,напълни паметта и системата блокира!

Avast! и Symantec кога мислят да го добавят?! Айде Symantec ги разбирам донякъде защо не бързат,ами Avast! на какво разчитат,ако изключим дефинициите,на блокера,че той бачка ли изобщо? :help: Аз до сега не съм го хванал в действие,някой друг? :)

Не трябва да представяме програмите само от добрата(светлата) им страна,нека показваме и техните недостатъци! В случая изключително тромавото добавяне на дефиниции при Чехите,един голям :help:

До този момент Result: 20/ 40 (50.0%)

P.s. Файла прави големи поразии,като ловко заобикаля защитната стена на Windows XP и сваля над 40 файла с най-различни разширения.Може и повече да са,но след 10 минутно сваляне и стартиране едно след друго, системата стана не адекватна,напълни паметта и системата блокира!

по отговора на symantec разбрах че нищо нередно не намират и прекратиха всичко зависимо от тези зарази.

http://dox.bg/files/dw?a=7115f4775e

• Автор

по отговора на symantec разбрах че нищо нередно не намират и прекратиха всичко зависимо от тези зарази.

http://dox.bg/files/dw?a=7115f4775e

Ами след като мислят, че няма нищо нередно с/у други 19 компании,тяхна воля,аз обаче не съм на това мнение и съм за болшинството в случая,понеже видях с очите си какво върши файла при стартиране под Windows XP SP3 !

А ето сега на този архив,Comodo има две дефиниции,една евристика,а другите два файла не се засичат и са изпратени !

Ето ги и качени във VIRUSTOTAL-Result: 24/ 39 (61.5%)

Публикувано изображение

Ами след като мислят, че няма нищо нередно с/у други 19 компании,тяхна воля,аз обаче не съм на това мнение и съм за болшинството в случая,понеже видях с очите си какво върши файла при стартиране под Windows XP SP3 !

А ето сега на този архив,Comodo има две дефиниции,една евристика,а другите два файла не се засичат и са изпратени !

Публикувано изображение

много съжалявам че изтрих отговора им който получих по пощата...........но щом още не са ги добавили........
  • Автор

много съжалявам че изтрих отговора им който получих по пощата...........но щом още не са ги добавили........

Ако имаш възможност стартирай го и сам се убеди има ли заплаха или не! :)

Ако имаш възможност стартирай го и сам се убеди има ли заплаха или не! :)

много интересно се получи при ръчно сканиране norton не се обажда но при опит да се стартират SONARA И COMODO се надпреварваха

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от comodo (преглед на промените)

Така...ето ви и най-новите дропъри за TDL3 + нов рууткит за който симптомите са следните: * Прецаква permissions-ите на *exe файловете (и килва процесите на антивирусните програми). * Симптоми в DDS лог файла (" \\.\globalroot\Device\svchost.exe\svchost.exe"). * Дропнат драйвер като тези в архива (а врхива са два драйвера от различните варианти). Приятно тестване ! :)

URLs.txt

Така...ето ви и най-новите дропъри за TDL3 + нов рууткит за който симптомите са следните:

* Прецаква permissions-ите на *exe файловете (и килва процесите на антивирусните програми).

* Симптоми в DDS лог файла (" \\.\globalroot\Device\svchost.exe\svchost.exe").

* Дропнат драйвер като тези в архива (а врхива са два драйвера от различните варианти).

Приятно тестване ! :)

при разархивиране ги засече,остана само: vbma9e7b

Публикувано изображение

Редактирано от stonit (преглед на промените)

• Автор

Така...ето ви и най-новите дропъри за TDL3 + нов рууткит за който симптомите са следните:

* Прецаква permissions-ите на *exe файловете (и килва процесите на антивирусните програми).

* Дропнат драйвер като тези в архива (а врхива са два драйвера от различните варианти).

От първия архив TDL4 rootkit и двата файла имат дефиниция!

Публикувано изображение

От втория архив Rootkit.Agent единия файл има дефиниция,другите два с разширение sys изпратени !

Публикувано изображение

Публикувано изображение

P.s. Малко по-късно ще видим и Panda :)

Avast! ги засече при сваляне.

Публикувано изображение

Хм, странно при повторно сваляне засечи и други.

Публикувано изображение

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Автор

Avast! ги засече при сваляне.

Avast! ги засече всичките,ето за това говорех,единна дефиниция,голям + в полза на Avast! :) От там нататък каквато и модификация да излезе ще бъде разстреляна!

Публикувано изображение

Avast! ги засече всичките,ето за това говорех,единна дефиниция,голям + в полза на Avast! :) От там нататък каквато и модификация да излезе ще бъде разстреляна!

Публикувано изображение

В единия архив остана гледам един файл load.exe

В единия архив остана гледам един файл load.exe

А другия *.sys файл ? :)

Те че се засичат повечето, така е. Аз ви ги дадох за да се самозаразите и да пробвате почистване на вече заразена система и какви са симптомите и методите за борба с тях.

Новия рууткит има интересни способности припокриваюи се отчасти с TDL3 и с MAX++ рууткитите.

• Автор

Аз ви ги дадох за да се самозаразите .....

..... баси черния хумор :)

Направо те чакам знаеш къде с бира и мезе :baby:

..... баси черния хумор :baby:

Направо те чакам знаеш къде с бира и мезе :lol6:

Нали ? :baby:

:) Ок, очаквай обаждане в четвъртък, че утре ми е full max програмата. :lol6:

А другия *.sys файл ? :)

И другия го засича не ме шашкай :>

Публикувано изображение

• Автор

Tова вече е друго...просто на другите ти снимки не се виждаше. ;)

Няма какво да гледаш Жоре,единна дефиниция,няма изтърване тук! :P

:) Ок, очаквай обаждане в четвъртък, че утре ми е full max програмата. :cool:

done ! :)

Няма какво да гледаш Жоре,единна дефиниция,няма изтърване тук! :)

Taka е, но преди последната му снимка, нямаше как да знам, че е единна дефиниция. Както бях писал двата драйвера са от различни версии и дори от avast ги засичат с различни имена: (Rootkit.gen и Malware.gen), затова исках да се убедя, че и втория се засича...знаеш в Админ форума кои бяха само 5-те които го ловяха като го постнах преди няколко дена за първи път нали ? :cool:

• Автор

...знаеш в подраздела кои бяха само 5-те които го ловяха като го постнах преди няколко дена за първи път нали ? :)

Ами да ти кажа не се сещам,кои са ги ловели тогава..че тези не са ли други или аз нещо не съм разбрал?

знаеш в Админ форума кои бяха само 5-те които го ловяха като го постнах преди няколко дена за първи път нали ? :)

И кои бяха 5-те ?

Ето и резултата от останалия файл.(вирус тотал е натоварен за това...)

http://virscan.org/report/37dc9195ecad625b0dc026787edfb7f6.html

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

И кои бяха 5-те ?

В началото:

http://virscan.org/report/876c22aa08da1d24ea0ad6f4d3d32a17.html

После:

http://virscan.org/report/64c78f1fc77836e804056776e024b855.html

Но другия драйвер не се засичаше от avast! :)

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=3b9101a69d0295dbcfca92d118e033855a27bcfd8c78cd7033c58e80604845d2-1287223259
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.