Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липса на субтитри след преинсталиране на Windows 7 [решен].

Featured Replies

• Автор

Току що направих корекция в заглавието, защото проблемът е решен. Е, почти... Субтитрите си вървят с GOMPlayer, само дето по някаква причина не могат да слязат в черното поле под филма, а с в него. Но пък картината и звукът са си ОК, както винаги досега. ДВД дисковете си вървят нормално с WMP 12, след като инсталирах последната версия на Win7Codecs. Е, и другите филми вървят с дребни субтитри, но пък при GOMPlayer мога да ги увеличавам/намалявам колкото си поискам. Нещо неясно остана в тая история, но повече няма да се ровя в нея. Благодаря на всички, които взеха отношение по проблема ми, защото къде пряко, къде косвено, коментарите ви ми дадоха теми за размисъл и така достигнах до търсения резултат.

Провоери все пак две настройки в GOM:

Първо виж дали без да искаш не си натиснал Alt + H. И на мен веднъж ми бяха изчезнали субтитрите и се оказа, че просто съм махнал отметката без да искам.

Публикувано изображение

И второ - временно махни забраната за Direct VobSub, който GOM забранява по подразбиране за да избегне дублиращите субтитри.

Публикувано изображение

За финал само ще кажа да пробваш и Splash Lite 1.4.3 => така и така си пробвал всички вече...

EDIT: Закъснях...

• Автор

Вместо епилог...

Проблемът е решен на 100%, че и отгоре дори. Всичко си дойде на мястото след деинсталирането на VLC и рестарта на системата. Не съм вещ по кодеците и със скромните си познания по въпроса не съм в състояние да обясня популярно какво точно се случи, но като че ли VLC запуши някаква пробойна, някакъв софтуерен конфликт бе потушен, защото след като деинсталирах VLC, почистих и рестартирах, изведнъж проблемите изчезнаха - сега мога да си слагам субтитрите с GOMPlayer където си поискам, при WMP 12 (изключвайки ДВД-тата, където нещата са канализирани) мога да коригирам размера на субтитрите както си поискам, а и Windows Mediа Center вече не е неподкарваема програма, тъкмо напротив!

Какво точно и защо се случи, аз не мога да коментирам, но съм безкрайно доволен от развитието, т.е от финала на казуса.

Остава загадката, защото ФОРМАТА на системния дял не помогна, след като след него системата е чистичка от всякъде...

Вместо епилог...

Проблемът е решен на 100%, че и отгоре дори. Всичко си дойде на мястото след деинсталирането на VLC и рестарта на системата. Не съм вещ по кодеците и със скромните си познания по въпроса не съм в състояние да обясня популярно какво точно се случи, но като че ли VLC запуши някаква пробойна, някакъв софтуерен конфликт бе потушен, защото след като деинсталирах VLC, почистих и рестартирах, изведнъж проблемите изчезнаха - сега мога да си слагам субтитрите с GOMPlayer където си поискам, при WMP 12 (изключвайки ДВД-тата, където нещата са канализирани) мога да коригирам размера на субтитрите както си поискам, а и Windows Mediа Center вече не е неподкарваема програма, тъкмо напротив!

Какво точно и защо се случи, аз не мога да коментирам, но съм безкрайно доволен от развитието, т.е от финала на казуса.

Аз инсталирах за първи път Windows 7 преди два дена и също съм привърженик на KMPlayer. Имах същият проблем - не можеше да различава субтитрите на кирилица / появяваха се някакви специални символи /. Сатова потърсих някакъв форум в Калдата и попаднах на вашия. С интере прочетох всичко и честно казано останах малко неудовлетворен от решението. При вас доколкото разбрах KMPlayer не работи и сте преминал на GOMPlayer. Затова оставих въпроса малко да отлежи. Трябваше да напиша някакъв документ на български и разбрах, че компютърът ми не е кирилизиран. Чувал съм за добрите въможности на Windows 7 и затова реших да не инсталирам разни допълнителни пакети и програми, ами да потърся в интернета. Между другото на комютъра бях инсталирал само Windows 7 Ultimate и KMPlayer. Никакжи други плеъри HD кодеци и. т. н. Потърсих в нета как да кирилизирам компютера и попаднах на статията на следния link

http://f.badmin.org/viewtopic.php?f=17&t=29

Кирилизирах го и веднага след това опитах KMPlayer. За мое голямо учудване той вече показваше субтитрите на български. Така че при мен проблема се реши след кирилизацията на компютъра. Въпреки това благодаря за мненията ви, бяха поучителни за мен.

Сега имам малък проблем с KMPlayer. Когато започне да възпроизвежда след около 5 сек. излиза съобщение за грешка при четене на gen_ml.dll грешка 28. На тожа съобщение има само един бутон "OK". След като го натисна плеъра продължава да си работи без никакъв проблем. Знае ли нйакой каква е тази грешка и мога ли да я отстраня по нйакакъв начин.

Предварително благодаря.

etg , при теб проблема е бил съвсем друг ... При hlevoust няма шльокавици ... просто регионалните настройки са му били направени . Това се прави първо след като инсталираш Windows :yanim: ... ама това е друга тема за разговор !

Сега на вашият проблем ... gen_ml.dll е файл от плъгините на КМ Player ! Решението е просто ... просто го преинсталирайте ... и по правилният начин , от " add/remove programs " не с dell и готово !

Успехи !

etg , при теб проблема е бил съвсем друг ... При hlevoust няма шльокавици ... просто регионалните настройки са му били направени . Това се прави първо след като инсталираш Windows :ph34r: ... ама това е друга тема за разговор !

Сега на вашият проблем ... gen_ml.dll е файл от плъгините на КМ Player ! Решението е просто ... просто го преинсталирайте ... и по правилният начин , от " add/remove programs " не с dell и готово !

Успехи !

Благодаря, ще го направя и ще се обадя.

Благодаря, ще го направя и ще се обадя.

Преинсталирах го и сега всичко е ОК.

Благодаря Ви.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.