Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Липса на субтитри след преинсталиране на Windows 7 [решен].

Featured Replies

Днес след обяд преинсталирах Windows 7 Ultimate, но не ми тръгват субтитрите. GOM Player, KMPlayer и VLC не показват субтитри, а те боравят със собствени кодеци. Субтитрите тръгват само с WMP12, но изглеждат като при DVD филм, т.е. не допускат корекция по никакъв начин, въпреки че увеличавам шрифта (кирилизиран). Няма проблем с регионалните настройки, всичко си е наред с тях, няма никакви маймуници, просто по някаква причина няма субтитри, след като сутринта преди преинсталацията пуснах един от филмите и нямаше никакви проблеми. Пробвах и с влачене, и с ръчно зареждане при стартиран вече филм при споменатите 3 плейъра - нищо! Моля за съвет къде греша. Благодаря за вниманието.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Днес след обяд преинсталирах Windows 7 Ultimate, но не ми тръгват субтитрите. GOM Player, KMPlayer и VLC не показват субтитри, а те боравят със собствени кодеци.

Приятелю , някакви други кодеци инсталирал ли си ???

В допълнение на колегата: ако имаш или си имал инсталиран някакъв кодек пакет е най-добре да го махнеш. Не бива да инсталираш каквито и да е кодеци на Windows 7, с леки изключения. Според мен DirectVobSub и Haali Media Splitter са предостатъчни. Пробвай ги. Aко не стане - просто ги ги махни. Провери все пак с K-Lite Codec Tweak Tool за счупени кодеци.

• Автор

Първо инсталирах фаворита си - GOM Player, естествено без кодеци, освен вградените му и допълнителните, които се теглят от домашния му сайт - това го правя вече години наред. Изненадах се от липсата на субтитри и направих двойна проверка на регионалните настройки, които обикновено са причината за такава неволя. Всичко бе в ред.

Пробвах и с WMP 12, отново не тръгнаха, но кодеци не бях слагал.

После (пак без кодеци) изтеглих и инсталирах KMPlayer - отново нямаше резултат. Потретих упражнението и с VLC - нищо.

Дойде ред да опитам чрез кодеци и изтеглих Win7codecs (онези с акулата), които си ползвах безпроблемно 13 месеца (толкова време не бях преинсталирал) за WMP 12. По принцип гледам DVD дискове с WMP 12, защото GOMPLayer не може да отваря менютата на тия филми, а пък с него гледам всичко останало. Това ми е предпочитаната и работила 13 месеца комбинация по ред причини, които в случая нямат значение.

Знам, че DirectVobSub и Haali Media Splitter, за които говори nologo са достатъчни за възпроизвеждането на всякакви видео файлове, но и с пакета не съм имал никакви проблеми до тая вечер.

Ще направя проверка с K-Lite Codec Tweak Tool за грешки, но както писах по-горе проблемът се появи още преди инсталирането на Win7codecs и работата на плейърите със собствените им такива.

--------

П.П. Проверих с K-Lite Codec Tweak Tool - имаше 3 проблема, но ги оправих и деинсталирах пакета. Изтеглих и инсталирах DirectVobSub и Haali Media Splitter, промяна няма. Субтитрите вървят само с WMP 12, но не може да им се въздейства по какъвто и да е начин.

Други идеи?

Хм, тук има някаква нечиста сила. Не съм сигурен дали Windows 7 Codec Pack е деинсталиран напълно. В краен случай може да опиташ един трик - инсталиране и деинсталиране на някой пакет на K-Lite. Следва отново инсталиране на VobSub и Media Splitter. Тогава субтитрите ще може да се регулират през WMP, като отидеш на Options (опции) -> DVD -> Advanced (разширени), снимка:

Публикувано изображение

P.S. Aко и това не помогне, че му мислим.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

...В краен случай може да опиташ един трик...

Това го правих вече, но не помогна. Вече не знам какво да пробвам, но ще си лягам, че съм на крак от почти 20 часа. Лека нощ! 

Това го правих вече, но не помогна. Вече не знам какво да пробвам, но ще си лягам, че съм на крак от почти 20 часа. Лека нощ! 

Пробвай чрез Autoruns => Codecs да провериш какви кодеци имаш накачулени на системата и ги изтрий ръчно през explorer-a.

След това пробвай с някой олекотен пакет като този на Night_Raven (Night_Raven Codec Pack 2.03).

Пусни един CCleaner за всеки случай и виж в настройките на плеъра който ползваш да е настроено да ползва собствените си кодеци (в KM - Decoder Usage)и погледни настройките за субтитрите (в KM настройката е добре да е на Draw to WMR/D3D surface и долните опции отметнати) след което зареди субтитрите ръчно за всеки случай. Най-малкото ще ти даде някаква грешка предполагам, ако нещо не е наред.

• Автор

Също като в онази популярна приказка, дето "станала рано зарана работна Мецана", още в зори подходих радикално към проблема и преинсталирах отново, защото нищо от това, което опитах не сработи (B-boy[styLe] , нямаше резултат от Autoruns). Без да инсталирам каквито и да са допълнителни кодеци проблемът си стои - GOMPlayer изобщо не показва субтитри, а WMP 12 ги показва като на ДВД - дребни и без възможност за корекция. 

И чак на привършване се сетих къде евентуално може да е причината за проблема - инсталационният диск на Windows 7 не предлага опция за форматиране на дял С:\. Нещо повече - по време на преинсталацията излиза съобщение, че предишния Windows ще бъде запазен като архив с име Windows.old. Не, не съм го трил преди пробата, но го махнах след това и ми даде съобщение, че изтриването на 3-4 файла може да създаде проблеми при работата на системата.

Не съм много наясно с материята, но дали точно тук не е причината за проблема - запазването на старата ОС като архив не запазва ли и част от регистрите, а в последствие да възниква някакъв конфликт между стари и нови?

В момента съм на работа, но довечера ще преинсталирам отново, като мисля първо да форматирам дял С:\. с инсталационния диск на ХР, а после да продължа с Windows 7 на чисто. 

Някакви по-добри идеи? 

Момент, как така не можеш да форматираш C:\ с инсталационния диск на Windows 7 ?

Просто трябва да цъкнеш на Drive Options (Advanced) и би трябвало да се появи менюто за формат.

Публикувано изображение

Просто не слагай диска и не почвай преинсталацията под Windows Mode, а си рестартирай машината и тогава...

Дори по някаква причина да се закучи формата, просто изтрий дяла и го създай наново... :)

• Автор

...Просто трябва да цъкнеш на Drive Options (Advanced) и би трябвало да се появи менюто за формат...

Е, ще си призная, че тази опция не я видях.

Е, ще си призная, че тази опция не я видях.

Аз по принцип не съм фен на форматирането, но в някои случаи е единствения начин.

Работата с кодеците си е доста специфична сфера и там ще загубиш повече време да търсиш проблема, отколкото да преинсталираш.

Виж почистването на гадинките е друга работа, защото там логовете ни подсещат къде да атакуваме и дали ще си струват усилията...но тук...

Като видео-монтажист за една телевизия ти казам, че компютрите за видеообработка изискват определена последователност при свързването на окабеляването, инсталиране на програмите, драйверите за специфичните платки (я DeckLink, я Matrox я нещо друго), бърникане на настройките...не-инсталиране на нищо друго, което може да доведе до конфликти и за финал един IMAGE...на проблеми там съм се нагледал всякакви и все още понякога се изумявам какви неща могат да изникнат... :)

• Автор

Аз по принцип не съм фен на форматирането, но в някои случаи е единствения начин...

Да, защото само така се осигурява 100% почистване на съответния дял. А и около 3-те нужни часа за преинсталиране, настройване и обновяване на програмите често е най-бързия начин за решаване на куп проблеми, особено пък свързани със зарази. Добре е да се направи и имидж на дела, но това го препоръчвам само на тия, които разполагат с UPS, защото пострадах много сериозно от токов удар около минута и половина преди връщането на имиджа - загубих много важни документи и безценна музика, но добре, че обикновено си правя архиви от време на време...

Довечера ще пиша докъде съм стигнал след предстоящото ново преинсталиране.

Да, защото само така се осигурява 100% почистване на съответния дял. А и около 3-те нужни часа за преинсталиране, настройване и обновяване на програмите често е най-бързия начин за решаване на куп проблеми, особено пък свързани със зарази. Добре е да се направи и имидж на дела, но това го препоръчвам само на тия, които разполагат с UPS, защото пострадах много сериозно от токов удар около минута и половина преди връщането на имиджа - загубих много важни документи и безценна музика, но добре, че обикновено си правя архиви от време на време...

Довечера ще пиша докъде съм стигнал след предстоящото ново преинсталиране.

Абе не за всички зарази е необходимо преинсталиране...има си и бацили които са лесни за премахване или не оставят сериозни поражения по системата.

Специално Windows 7 си е доста стабилен...само аз си знам на какви експерименти съм го подлагал..."оптимизации", "самозаразяване" и т.н. и нищо му няма.

Аз само два пъти съм го преинсталирал...един път, защото бях с бетата и исках да мина на final (като upgrade-a) не бе възможен този път и един път от глупост с една програма (ERUNT => незнах, че папката в която се съхраняват бекъпите не регистрите трябва да е празна, защото програмата изтривала всичко в посочената папка...а аз бях посочил C:\Users\username\Appdata)...

А иначе е добре бекъп като спомената от теб информация да се прави и на външен хардиск или на онлайн storage... :speak:

• Автор

Такааа, каква я свърших днес? Преинсталирах отново компютъра - с формат на дял C:\ този път (!), но без никаква полза - филмите вървят със "застопорени" WMP 12 по размер субтитри, а с GOMPlayer и KMPlayer изобщо отсъстват. Нямам инсталирани кодеци в момента, отначало инсталирах VobSub и Haali, но не ми свършиха никаква работа, та ги деинсталирах. Пакет не съм използвал, никакъв. Любопитното е, че филмите вървят със субтитри (доста се потрудих докато намеря начин да коригирам размера им, при това не само както са зададени с фабричните му настройки - голям, по-голям...) само с VLC. Това е! Плейрът не вади добра картина, нито звук - в това отношение е безкрайно далеч от GOMPlayer и WMP 12, но засега ще го ползвам от немайкъде....

Драйвър на видеото сложил ли си? Да не би да караш с това, което са ти предложили от ричмънд? Аз само така си го обяснявам, че по някакви причини не могат да се изобразят. Или пък, ако си сложил, опитай с по-стар/по-нов. Също пусни dxdiag, увери се че всичко е enabled, плъзгачите на максимално ускорение.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Хммм...читав ли ти е релийза на Windows... ?

Версията е MSDN, ползвал съм я над година без проблеми.

Драйвър на видеото сложил ли си?...

Разбира се, веднага след Windows-а инсталирам аудиото и видеото - последнrтe версиr на Realtek и nVidia (за GF 8600 GT 256 Silent)

Пробвай с DaumPotPlayer :offtopic_s:

• Автор

Пробвай с DaumPotPlayer :)

E, само той ми остана не пробван тия 2 дни, че да стане мазалото пълно. След всяко деинсталиране остават купища файлове и регистри, които (почти) няма как да бъдат остранени...

Проблемът не е в плейърите, защото съвсем буквално до вчера те си работеха безпроблемно. Нали се сещаш, че всеки си избира софтуера по някакви критерии, аз не съм изключение.

Порових се из настройките на VLC и постигнах лек напредък по отношение на картината и звука, но не ме задоволява като решение. И ако знам, че ползването на друго копие ще оправи нещата, то не бих се колебал да го сторя, само дето времето ми е твърде оскъдно, за да си позволя експерименти. Не че ми остава време за филми, но понякога успявам да открадна 2 ч за някое привлекателно заглавие.

Инсталирах си и GOMPlayer, за да мога да си гледам от време на време клипове на него.

Благодаря на всички за съветите, но за съжаление, не успяхме да разрешим проблема, поне засега. Странно ми е, не съм срещал подобни оплаквания по форумите, но винаги има първи път.

П.П. Позволих си малка корекция в заглавието, защото засега няма положителен резултат.

hlevoust, приятелю , прочетох доста неща в мрежата и до сега съм склонен да повярвам че това ще реши проблема ти

http://shark007.net/win7codecs.html

Пробвай !

Операционна система да разбираме, че е ОК, драйвери явно слагаш същите, с които си нямал проблем, DirectX също, за мен остава да погледнеш внимателно настройката на самите плеъри, както и вече ти бях написал. Настройката трябва да е да си ползват собствените кодеци, като при това се ползва WMR9, съответно и субтитрите. Аз бих правил настройките на портативния KMPlayer, който става портативен (пише си настройките в .ini файл) с добавяне на два реда код. Не мога да си представя такава ситуация, при която нещо да не е наред, което е било наред преди и да не анализирам и разчепкам от къде идва проблема.

• Автор

hlevoust, приятелю , прочетох доста неща в мрежата и до сега съм склонен да повярвам че това ще реши проблема ти 

http://shark007.net/win7codecs.html

Пробвай !

Приятелю, точно тях си използвах до вчера:

...Дойде ред да опитам чрез кодеци и изтеглих Win7codecs (онези с акулата), които си ползвах безпроблемно 13 месеца (толкова време не бях преинсталирал) за WMP 12...

Операционна система да разбираме, че е ОК, драйвери явно слагаш същите, с които си нямал проблем, DirectX също, за мен остава да погледнеш внимателно настройката на самите плеъри, както и вече ти бях написал. Настройката трябва да е да си ползват собствените кодеци..

Ох, де да знаех къде е проблемът... Не мисля, че има проблем о ОС, драйверите са съвсем актуални, аз и по принцип си ги подновявам периодично, не че през тия 3 преинсталирания за 2 дни не използвах и стари версии. DirectX си го тегля от сайта на Microsoft, за да е актуален...

За настройките на плейърите, че те останаха... Винаги има съмнение, разбира се, защото човек често греши и при съвсем рутинни дейности. Но GOMPlayer е до такава степен опростен откъм настройки, че можеш спокойно да го инсталираш и да го пуснеш без да бутнеш каквото и да е по него и пак ще върви без проблеми. Не ритежава всички кодеци в себе си, но ако нещо му липсва те праща директо в Корея и си ги сваляш и инсталираш, става за броени секунди. Това е! Пробвал съм всички познати плейъри, но никой не се и доближава дори до GOM по отношение качеството на картината без донастройване и звука - в него е перфектният еквилайзер, който другите плейъри не притежават. Може някой да се подразни от това мое мнение, но споделям защо толкова държа да си го ползвам за основен както вече толкова време. 

Та в настройките няма къде да се сбърка. Подобно е и при KMPlayer - и без да буташ из богатиге му менюта можеш да си пуснеш какъвто си поискаш формат и той ще тръгне от раз, останалото е въпроса на лични предпочитания по настройките. WMP 12 не може да възпроизвежда всички файлове, но пък за ДВД-та е супер - перфекта картина и звук.

И на всичко отгоре, VLC си показва субтитрите, въпреки всички неволи с аналозите му. Не знам защо е било нужно на създателите му да го усложняват до такава степен, но сигурно са имали нещо предвид.

Много държа да бъда правилно разбран - аз нямам за цел да презентирам плюсове и минуси на една или друга програма. Винаги съм уважавал избора на останалите така, както държа да бъде уважаван и моя. А в случая става дума за причинен дискомфорт, а никой от нас не желае да му се развалят нещата.

И на всичко отгоре, VLC си показва субтитрите, въпреки всички неволи с аналозите му. Не знам защо е било нужно на създателите му да го усложняват до такава степен, но сигурно са имали нещо предвид.

Да интерфейса е кофти, но авторите го подобряват и вече има ефект, спрямо по-старите версии. Може да пробваш SMPlayer. Той е базиран на MPlayer, но интерфейсът е по-удобен. Предполагам ще вървят титрите, отделно не му трябват патерици. Само гледай да свалиш версията на инсталатора с вграден MPlayer.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.