Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Градът на Бог - секретните снимки на „Хъбъл“


Препоръчан отговор

Можете лесно да нагуглите събитията, но все пак прочетете и това. Същността на това събитие е – властите (или не са те?) крият от нас цяла една галактика от извънземни. И погледнете снимката. Образованите хората знаят, че в центъра на галактиките са обикновено черни дупки. Може би извънземните вече могат да унищожават черната дупка и използват гравитационните сътресения за получаване на енергия с немислими преди това количества?

И властите, може би, просто се страхуват да оповестят това, защото ние сме безсилни пред тях …

Небесният град, плаващ в Космоса

През януари 1995 г. германски астрономическа вестник публикува кратко съобщение, на което реагираха незабавно всички научни, религиозни и популярни издания на планетата . Всеки издател насочи вниманието на своите читатели към напълно различни аспекти на съобщението, но се свеждат до едно: във Вселената е открит дома на Бога.

Публикувано изображение

На 26-ти декември, 1994 година в НАСА се вдига страшен много шум. След дешифрирането на серия от снимки, предавани от телескопа Хъбъл, на тях ясно се вижда огромен бял град, плаващ в пространството.

Представители на НАСА не успяват много бързо да блокират достъпа до уеб сървъра на телескопа, който включва всички снимки от Хъбъл за изучаване от различни астрономически лаборатории. По този начин за кратко време- в продължение на няколко минути те са достъпни за потребителите на световната мрежа.

Все пак какво астрономите виждат на тези невероятни снимки?

Публикувано изображение

Първоначално това е едно малко мъгливо петно на един от кадрите. Но когато професорът от Флорида Кен Уилсън (Ken Wilson) решава да разгледа по-подробно снимките, той открил, че петното е странна структура, която не може да се обясни нито с дифракция в обектива на телескопа, нито с нарушения в комуникационния канал за пренасяне на изображението на Земята.

След кратка оперативна среща е решено да се се презаснеме участъкът в Космоса, указан от професор Уилсън с максимална резолюция за Хъбъл. Големият обектив на космическия телескоп е фокусирани върху най-далечния ъгъл на вселената достъпен преглед на телескопа. И „петното“ се появява пред смаяните погледи на учените, прожектирано на екрана в лабораторията за контрол на Хъбъл, подобно на фантастичен град, един хибрид между „летящия остров“ Лапута на Суифт и научнофантастичните градове на бъдещето.

Огромната конструкция, простряла се в пространството на Космоса на много милиарди мили, блестяла с неземна светлина. Плаващият град единодушно е признат за Жилището на Създателя, място, където може да бъде поставен Божия престол. Представител на НАСА заяви, че градът не може да бъде населен по обичайния смисъл на думата.

Въпреки това, има право да съществува и друга, не по-малко фантастична версия на космически произход на града. Факт е, че в търсенето на извънземен интелект, чието съществуване в продължение на десетилетия едва ли е под въпрос, учените са изправени пред един парадокс. Ако приемем, че Вселената е масово населена от много цивилизации, стоящи на различни нива на развитие, едни от тях неизбежно трябва да бъдат суперцивилизации- не просто излезли в Космоса, а и активно да се установяват във все по- обширна територия на вселената. И дейността на тези суперцивилизации, включително инженерната – по промяна на тяхното естествено местообитание, трябва да се вижда на разстояние от милиони светлинни години.

Но нищо подобно доскоро астрономите не са отбелязвали. И сега – определено изкуствен обект в галактически мащаби. Възможно е градът, открит от Хъбъл на Коледа в края на ХХ век, да е именно такава инженерна конструкция на изключително мощна извънземна цивилизация.

Размерът на града е зашеметяващ. Не са известни небесни обекта, които да са в състояние да се конкурират с този гигант. Земята спрямо този град е само една песъчинка в пространство.

Накъде се движи – и придвижва ли се този гигант? Компютърен анализ на серията от снимки, получени с Хъбъл показват, че движението на града като цяло съвпада с движението на околните галактики. Тоест, по отношение на Земята всичко съвпада с Теория за Големия взрив. Галактите се разбягват, червеното отместване се увеличава с увеличаване на разстоянието, не отклонявайки се от общата теория.

Въпреки това, триизмерната симулация на отдалечена част на вселената изяснява потресаващ факт: не част от вселената се отдалечава от нас, а ние – от нея. Защо отправна точка е преместена в града? Защото именното това неясно петно на снимката се оказва в компютърния модел „център на вселената.“ Обемно движещите се снимки ясно показват, че галактиките се разбягват, но именно от тази част на Вселената, в която е Градът. С други думи, всички галактики, включително нашата са излезли от тази точка на пространството, и именно около Града е ротацията на вселената. Следователно, първата теория за града като Домът на Бога, се оказва необичайно успешна и близо до истината.

30dumi.pozicii.net

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е на бог , а на супер развита цивилизация.Предполагам , че това е повече политически център от колкото град :cool: !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И каква резолюция е снимката? Ще стане,както с лицето от Марс-1976 г. с малка резолюция е лице,а 30 г. по-късно с много по-добра резолюция-хълм и сянка от него:cool: Но нищо продължавайте със сензациите-за някои хора трябва и жълто да има в науката:cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И каква резолюция е снимката? Ще стане,както с лицето от Марс-1976 г. с малка резолюция е лице,а 30 г. по-късно с много по-добра резолюция-хълм и сянка от него:offtopic_s: Но нищо продължавайте със сензациите-за някои хора трябва и жълто да има в науката:)

Не знам разполагаме ли с 30 години за да усъвършенстваме техниката и да видим какво всъщност е това?!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами Той все някъде живее-нали-

ей там живее

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

толкова простотии на едно място не бях чел скоро никакви черни дупки няма в центъра на галактиките, това са само болни теории на изкукали учени

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

толкова простотии на едно място не бях чел скоро

никакви черни дупки няма в центъра на галактиките, това са само болни теории на изкукали учени

Ти "Хъбъл" ли си а

:offtopic_s:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Новината" разбира се, че е пълна глупост, но става да "убиеш" малко време. За сведение на сайта pozicii.net, снимките от Хъбъл са черно-бели, а не цветни. Ето един полезен линк, който обяснява как се правят снимките на Хъбъл - http://hubblesite.org/gallery/behind_the_pictures/

Редактирано от djagi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на картинките от първия пост се вижда че това е по-скоро галактиката на Дявола, а не на Бог, тези червени окраски все едно сте в Ада, едни червени плазми се носят из цялата тази галактика и Дявола господства там, ха ха ха. и от първия пост не се споменава коя е галактиката, нали те им слагат нещо като имена или номерца а пък за това как изглежда самия град На Бог на картинките, са взети фрагменти от маи, инки и тем подобни народности и пирамидите им, в тяхен стил е, тоест нищо ново във външния вид на така наречения град на Бог.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа , и дограмата се вижда ! ПВЦ Къде ли му е лятната градина и басеина обаче не можах да се отворя !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на картинките от първия пост се вижда че това е по-скоро галактиката на Дявола, а не на Бог, тези червени окраски все едно сте в Ада, едни червени плазми се носят из цялата тази галактика и Дявола господства там, ха ха ха.

и от първия пост не се споменава коя е галактиката, нали те им слагат нещо като имена или номерца

а пък за това как изглежда самия град На Бог на картинките, са взети фрагменти от маи, инки и тем подобни народности и пирамидите им, в тяхен стил е, тоест нищо ново във външния вид на така наречения град на Бог.

Ами кой както иска да вижда-

много си пък и любопитен а- и адрес и номер

Да ти дам GSM-a му-

имам го

Мдааа , и дограмата се вижда ! ПВЦ

Къде ли му е лятната градина и басеина обаче не можах да се отворя !

Той няма дограми и басейни-

не му трябват

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не знам ти от Марс ли падаш, но астрономите като открият някакво небесно тяло, било то и цяла галактика му дват обозначение примерно - SRJH109,дават му идентификация под която го завеждат. ..... и град не му трябва, да бъдем напълно точни, не само басейни

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не знам ти от Марс ли падаш, но астрономите като открият някакво небесно тяло, било то и цяла галактика му дват обозначение примерно - SRJH109,дават му идентификация под която го завеждат.

..... и град не му трябва, да бъдем напълно точни, не само басейни

Не от Марс-

От Луната идвам-аз там живея

Сега и адресна регистрация ли ще му искаш на Господ?

:wink12:

...Е как да не му трябва Град а-

къде мислиш че живеят Ангелите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Що за глупости... Поредната плоска и "сензационно" оформена статийка. Всъщност е и доста смешно - вярата, че Бог живее в някакъв град, ангелите и те... И въобще, че Бог "живее някъде". Ако е Бог, значи той е навсякъде, не му трябва някакво определено място, нали...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Що за глупости... Поредната плоска и "сензационно" оформена статийка. Всъщност е и доста смешно - вярата, че Бог живее в някакъв град, ангелите и те... И въобще, че Бог "живее някъде". Ако е Бог, значи той е навсякъде, не му трябва някакво определено място, нали...

То и тръненото дърво е навсякъде, ама все пак си има място :wub:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и тръненото дърво е навсякъде, ама все пак си има място :wub:

Да! При гробниците на времето, в миналото на планетата Ендимион - Хиперион (обърках се с поета - искам кафе!)и е инструмента за мъчения на Щрайк-а!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да! При гробниците на времето, в миналото на планетата Ендимион и е инструмента за мъчения на Щрайк-а!

Ами ето-на.Даже и ти го знаеш :wub: предполагам, че на следващите снимки от "хабъл" може да видим и Шрайка.В профил или в анфас...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да! При гробниците на времето, в миналото на планетата Ендимион и е инструмента за мъчения на Щрайк-а!

:wub:

Планетата е Хиперион, но в общи линии другото е вярно.. :ph34r:

:)

Иначе по темата - винаги са ме дразнели подобни плитки статии, затова си позволих да се изкажа малко рязко :help:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иначе по темата - винаги са ме дразнели подобни плитки статии, затова си позволих да се изкажа малко рязко :)

И защо ?

забавляват се хората със всякави подобни неща :ph34r:

А цялата статия е насочена към християните, защото ако си спомняш, небесният Ерусалим е с подобен градоустройствен план и един адвентист ще подскача до тавана от радост :help:

А аз чакам да видя Шрайка на сминка от Хабъл пък :wub:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакам и вашите снимки

- от "Хъбъл"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакам и вашите снимки

- от "Хъбъл"

Публикувано изображение

Още изгледи на центъра на Млечният път!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

прегледах няколко сайта със снимки от Хъбъл и цветните според мен нещо не са реални, изглеждат така все едно са правени с някоя графична програма и някои дори че са рисувани.

на повечето снимки е много светло има много светлина, вие поглеждали ли сте звездите нощем а няма такова нещо нали, също и много са цветни, звездите са големи като рисунки към някоя приказка, аба изобщо абсурд да се вижда така в космоса, още по-малко телескопа така да снима.

ето една черно бяла снимка, която е малко по-нормална, но и тя нещо не е съвсем истинска май;

Публикувано изображение

освен това намирам снимки с една скапана резолюция само и размер по 400к, което е просто смехотворно, това да са оригиналните снимки.

освен това ми направи впечатление, че няма ни една обикновена снимка така да погледнем нашата си галактика и да видим много звезди, ами все показват някакви куполи, образования и тем подобни глупости.

някой ако знае откъде могат да се вземат оригинални снимки от Хъбъл да даде линк.

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

прегледах няколко сайта със снимки от Хъбъл и цветните според мен нещо не са реални, изглеждат така все едно са правени с някоя графична програма и някои дори че са рисувани.

на повечето снимки е много светло има много светлина, вие поглеждали ли сте звездите нощем а няма такова нещо нали, също и много са цветни, звездите са големи като рисунки към някоя приказка, аба изобщо абсурд да се вижда така в космоса, още по-малко телескопа така да снима.

ето една черно бяла снимка, която е малко по-нормална, но и тя нещо не е съвсем истинска май;

Публикувано изображение

освен това намирам снимки с една скапана резолюция само и размер по 400к, което е просто смехотворно, това да са оригиналните снимки.

освен това ми направи впечатление, че няма ни една обикновена снимка така да погледнем нашата си галактика и да видим много звезди, ами все показват някакви куполи, образования и тем подобни глупости.

някой ако знае откъде могат да се вземат оригинални снимки от Хъбъл да даде линк.

Ето ви, линк на НАСА: Hubble. Снимката е цветна, което предполага, че щом от НАСА ти я предлагат цветна, значи такава е направена от телескопа. Доколкото знам на Хабъл скоро му бяха сменяли снимачното оборудването с по-мощно, пък и лично аз не виждам нищо странно и лошо в цветни снимки, все пак сме 21 век:speak:

П.С. Ако от НАСА не дават оригинални снимки на Хабъл, незнам тогава кой може :speak:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...