Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Ти тества ли тази програма?

Тц...
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 103,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тц...

Пишеш от доста дълго тук та за това ще те питам :

Мога ли да взема проби, които никои не лови и да покажа колко не струва дадена програма?

Sonar че е зле това е ясно, ама чак пък толкова.

И отделно да се изтъкваш какво ще предизвика твоя тест във форумите е несериозно...

А и защо не даде файловете след като му ги искат?

Не че ще ползвам Нортон повече, но се питам.

https://www.virustot...sis/1344020126/ При моите настройки по репутация файлчето също автоматично отлетя в карантина при стартиране - защото файлът е познат на по-малко от 50 ползватели на Симантек, въпреки, че им е известен от над година. Понякога стават грешки, но най-важното е, че дори и мутиращите буби изпадат в безизходица... заради подобен подход. А от карантината лесно се възстановяват файлчетата - след съответните допроверявания.

Браво на Symantec щом е успял да елиминира този опасен за системата файл :D

Бравоо и толкова за репутацията,трием безвреден и дори полезен файл.Отдавна мрънкам тука за тая репутация,как стават грешки и те не са редки както ти казваш. Точно обратното,даже тулчета на Касперски , Панда май също имаше ги триеше...

" Ти къв си бре? Ай сиктир...тебе никой не те знае ...." :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Браво на Symantec щом е успял да елиминира този опасен за системата файл :D

Бравоо и толкова за репутацията,трием безвреден и дори полезен файл.Отдавна мрънкам тука за тая репутация,как стават грешки и те не са редки както ти казваш. Точно обратното,даже тулчета на Касперски , Панда май също имаше ги триеше...

" Ти къв си бре? Ай сиктир...тебе никой не те знае ...." :D

Градски те никога не слушат.

Пробвай да им пишеш :no-no:

Сонара един път така,друг път иначе..различно се държи при различни потребители, понякога един и същ файл може да ти го затрие или подмине.

Не обърнах и внимание дали теста е на вуртуална машина или на реална.

Защото ако е на виртуална и чрез диск се запишат файловете резултатите са много неприятни,трябва да се свалят директно на виртуалната машина от нета. Иначе стават разни разминаваници и тука има тука нема....

пп. Ама и тия квадрати от къде и дойде на акъла да ги сложат на гланият екран. Да не са взели на работа някой руски специалист :D

Сонара един път така,друг път иначе..различно се държи при различни потребители, понякога един и същ файл може да ти го затрие или подмине.

Не обърнах и внимание дали теста е на вуртуална машина или на реална.

Защото ако е на виртуална и чрез диск се запишат файловете резултатите са много неприятни,трябва да се свалят директно на виртуалната машина от нета. Иначе стават разни разминаваници и тука има тука нема....

пп. Ама и тия квадрати от къде и дойде на акъла да ги сложат на гланият екран. Да не са взели на работа някой руски специалист :D

Зарди уиндоус 8 и метрото.Затова изглежда така,а иначе теста е на виртуалка. :D

Градски те никога не слушат.

Пробвай да им пишеш :no-no:

Политиката им е такава "...къв си ти бре.....кой те знае,че се напъваш...." То и при другите е така де :D

Зарди уиндоус 8 и метрото.Затова изглежда така,а иначе теста е на виртуалка. :D

Ми да бяха сложили и такъв квадратен шрифт :help wanted4: Тия са луди ама и ние щом им ползваме програмите пък дваж :D

Политиката им е такава "...къв си ти бре.....кой те знае,че се напъваш...." То и при другите е така де :D

Аз повече няма да им пиша и да ми плащат :D

Аз повече няма да им пиша и да ми плащат :D

Абе ще разтвориш халката, ако видиш зеленото, недей така :D

Абе ще разтвориш халката, ако видиш зеленото, недей така :D

Кой ще даде 100k на балък като мен?

Иначе ще се отдам на изкушението :mark:

Пишеш от доста дълго тук та за това ще те питам :

Мога ли да взема проби, които никои не лови и да покажа колко не струва дадена програма?

И отделно да се изтъкваш какво ще предизвика твоя тест във форумите е несериозно...

А и защо не даде файловете след като му ги искат?

Не че ще ползвам Нортон повече, но се питам.

Пламене аз си правя тестовете за мен за да си преценя сама а не за да се правя на много разбираща по разни форуми...Знаеш,че вече нито снимки давам нито видео филмчета правя и т.н.Такива неща няма и да видиш.Това видео има неща които всички знаем за Нортон и се чудя какво искаш да ми кажеш?Ако нещо искаш да ми се гласиш,моля те нямам време за такива глупости.Надявам се съм ясна. ;)

И аз вече нищо не им пиша - а настройките за репутацията сам си ги задавам, мога и да си ги променям... SEP 12 автоматично им препраща нещата и докато у дома работи безплатно, не мога да измисля от какво да съм недоволен...А и съм свикнал с точно тази програма.

Пламене аз си правя тестовете за мен за да си преценя сама а не за да се правя на много разбираща по разни форуми...Знаеш,че вече нито снимки давам нито видео филмчета правя и т.н.Такива неща няма и да видиш.Това видео има неща които всички знаем за Нортон и се чудя какво искаш да ми кажеш?Ако нещо искаш да ми се гласиш,моля те нямам време за такива глупости.Надявам се съм ясна. ;)

Соня за какво да ти се глася? За съпруг ли? В това видео нищо няма и аз за разлика от теб ще го докажа.Щот правя детски видеа за разлика от разни измислени герои, на мен не ми плащат.

Недей така, че си имам приятелка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"Какво, дали "тук има, тук няма" Ще взема да хвърля боба (SEP), да видя какво ще каже за файла. Ммне, лоша му е репутацията." Download Insight само Симантек го разработва - при това с многовариантни възможни настройки, като личен избор за ползвателя. Дълго съм се чудил защо Symantec не включват в програмите си сандбокс. Веднъж в друг форум ми се каза, че те имат още по-добри и по-ефективни идеи. Download Insight съвсем не е най-важното при програмите на Симантек. Можеш така да го настроиш, че само информативно да те доосведомява . Останалите компоненти и модули са си също налице. Дори си мисля, че липсата на репутация следва да е нещо неутрално и не бива да се брои за FP. В тези случаи считам за правилно превантивното поставяне под карантина - защото след проверка лесно може да се възстанови файла оттам.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

В тези случаи считам за правилно превантивното поставяне под карантина - защото след проверка лесно може да се възстанови файла оттам.

"добрУтро, Минке!" Тодоре, от кога говоря за това....Аз давам прогноза, че все повече програми ще се ориентират към системата- "автомат". За сега само румънците се ориентираха в правилната посока, но ще има и още....Рано или късно на всички производители ще им светне лапмата, че само една нищожна част от потребителите ги интересува, колко питащи прозореца ще изкара програмата и дали ще имат "пълен ръчен контрол" над случващото се, докато за останалите това ще е страшно досадно, пречещо, дразнещо и най-вече- опасно за самите тях!

Помни какво съм предрекъл!

Проектанте, мога само да гадая какви настройки на Download Insight си си задал. Показа някои блокирания по репутация, които при мен не бяха блокирани по този критерий. Според мен не следва абсолютно всичко ново или засега непознато да e в един кюп - автоматично и директно под карантина. Ще ти се отваря работа да проверяваш кое може да бъде възстановено. И на тази тема как ги виждаш неопитните ползватели - току виж възстановили файл и дали пълна свобода на някои от най-новите вируси... И после "естествено, пак програмата ще им е виновна" ...

То по-тази логика и Kaspersky може да стане автомат. Антивирусния модол си трие без намеса на потребителя, трябва само на контрола на програмите да му се зададе всичко непознато и без подпис да се блокира. После потребителя трябва само да ги мести.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

И на тази тема как ги виждаш неопитните ползватели - току виж възстановили файл и дали пълна свобода на някои от най-новите вируси... И после "естествено, пак програмата ще им е виновна" ...

Никак не ги виждам....неопитните! ;) Те просто няма да се занимават с нещо, което тях не ги интересува и не разбират, а ще се доверят на програмата! Затова програмата трябва да е читава, така, че да улеснява максимално живота на "неопитните"! От Симантек са са справили блестящо с тази задача....даже повече от блестящо! Повечето тук, да не кажа и всички, сте в по-голяма или по-малка степен маниаци на тема "защита" и това ви пречи на погледнете на нещата отстрани и малко по-прагматично! Аз обаче го правя, и продължавам да твръдя, че за момента- няма по-практична програма, за обикновения потребител, от NIS 2012!

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Никак не ги виждам....неопитните! ;) Те просто няма да се занимават с нещо, което тях не ги интересува и не разбират, а ще се доверят на програмата! Затова програмата трябва да е читава, така, че да не улеснява максимално живота на "неопитните"! От симантек са са справили блестящо с тази задача....даже повече от блестящо! Повечето тук, да не кажа и всички, сте в по-голяма или по-малка степен маниаци на тема "защита" и това ви пречи на погледнете на нещата отстрани и малко по-прагматично! Аз обаче го правя, и продължавам да твръдя, че за момента- няма по-практична програма, за обикновения потребител, от NIS 2012!

Има - NIS 2013. Знаем, че е още в бета стадии... ;)

Антивирусния модол си трие без намеса на потребителя, трябва само на контрола на програмите да му се зададе всичко непознато и без подпис да се блокира.

Ей това /червеното/ като го видя, и получавам нервни спазми! даваш ли си сметка- колко човъркане и настройване ще му трябва на Касапа за да стане "автоматик", колко "обучения" трябва да мине, да не говорим пък да "замълчи" за всичко освен при засичане на вирус!? Кой "нормален", дето шЪ си купи програмата, ше се занимава с това!?

И като заговорих за купуване....

К'во става тука, бе? :ohmy:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Някои не стига, че те питат какво да правят и досаждат, ами и тройно пари искат! Баси т@ш@к@!

Аз съм постоянен ползвател на SEP от времето на SEP 9. Тогава бе 2004-2005 година. Коректно е да вметна защо сега не ме интересуват NIS и Norton 360. При тях липсват настройки за маскировка на ползваните ОС и браузър, липсва и възможност за скрито разглеждане на УЕБ-страници .При SEP 12 има и още други екстри с възможни индивидуални настройки. Проектанта защо ли досега не желае да я инсталира и да сподели мнение? NIS според мен е като за средношколци, не е лоша програма, но дори и на мен вече ми омръзна все да чета колко велик "автомат" е.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Проектанта защо ли досега не желае да я инсталира и да сподели мнение?

Когато играта на отбора върви, НЕ се правят смени! :)

Ще намеря време и ще сложа SEP 12 на виртуала да видя какво толкова ми я хвалиш. тази програма е за друга категория потребители...не е за домашен потребител, за това никога не съм проявявал интерес към нея. Ама хайде- заради тебе ще я сложа....някой ден! ;)

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Ей това /червеното/ като го видя, и получавам нервни спазми! даваш ли си сметка- колко човъркане и настройване ще му трябва на Касапа за да стане "автоматик", колко "обучения" трябва да мине, да не говорим пък да "замълчи" за всичко освен при засичане на вирус!? Кой "нормален", дето шЪ си купи програмата, ше се занимава с това!?

При избиране всички непознати приложения на Kaspersky да се местят автоматично в Untrusted, всичко това което си писал отпада.

По тоя начин няма средно положение Low Restricted и High Restricted при които се задават въпроси.

И ако безопасно но непознато приложение бъде пратено в Untrusted

Никак не ги виждам....неопитните! ;) Те просто няма да се занимават с нещо, което тях не ги интересува и не разбират, а ще се доверят на програмата!

NIS според мен е като за средношколци, не е лоша програма, но дори и на мен вече ми омръзна все да чета колко велик "автомат" е.

Ахам :yanim:

Може и да не минава никакво обучение. Достатъчно е да пуснеш "проблемните програми" и да им създадеш ТВОИ правила. да стартират или не,да имат връзка с интернет или не.

Ако са нормални и легални програми, всички те са цифрово подписани или най малкото фигурират в базата на Касперски като доверени. В настройките на уведомяванията ако искаш може да сложиш да ти показва къде мести програмата,но да се стартира някаква вредоносна програма,която не е в базата на Касперски в тоя случай просто няма как да стане.

Намерил се кой да коментира Касперски :D ай стига ве. Ти преди като ползваше НОД пееше същата песен,в същият стил но с различни думи,сега някъде от година ползваш Нортон и хопа репертуара същият. Лафчета,дим и пушек!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.