Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вадят ли се зъби и нерви с пълна упойка?

Featured Replies

Здравейте, пускам тази тема, защото имам сериозен здравословен проблем и имам нужда от насочване.

Значи, имам засегнат зъбен нерв. Днес много взе че ме заболя.И продължава да ме боли - цялата дясна половина на лицето ми изгаря, дясното ухо ме боли, дясното око също, а мозъка ми цеия гори. Не понасям топло, само хладината ме спасява. Моля ви, кажете ми, има ли възможност някъде да ви извадят тоя скаан нерв с пълна упойка, защото с местна просто няма да стане - имам много нисък праг на болка?

Няма такива филми - пълна упойка за зъбен нерв

:ph34r:

Пълна упойка за един нерв на зъб ... не знам да ли ще се навие някой зъболекар на цялата процедура . А и да се наеме ще струва СТРАШНО много пари . Не толкова голяма болката ... като ти бие две месни упойки и ти изтръпне половината глава , нищо няма да почувстваш ... от опит го знам ... два нерва са ми вадили !

Ани за да ти се постави такава упойка се изисква специалист " анестезиолог " ... а той няма да се навие за 5 лв. :ph34r: !

Стисни зъби ... болката е по - малка ... страха е по - голям !

Вервай ми !

Единственото място, където може да и направят тази манипулация е в клиника по Лицево-челюсна хирургия към някоя университетска болница, но то е само по показания и то при операции. За "пълна" упойка трябва анестезиологичен екип, предоперативна подготовка и т.н. и т.н. Никой не го прави за амбулаторно вадене на някакъв си нерв.

Зависи и от зъболекаря! :question:

Не зависи от него приятелю ... Виж и Доктора е потвърдил думите ми ... Не може зъболекаря да прави такава манипулация . Цял екип трябва !

А, благодаря, значи да умирам! Ами чудесно! Ще си разчитам на ветрилото, докато пукна!

Чакай бе Ани !!! Кой ти говори за умиране ... Не се ли влияе от болкоуспокояващи ? Не аналгитици ... нещо по силно ... примерно " Дексофен " ... ето ги и двамата доктори са тук да потвърдят думите ми че действа безотказно малкото хапче !!!

Шубето е голям страх. И аз да си навия на акъла че ще ме боли, ще ме сърби... и то ще ме. Пък някакви разправят че жените носели повече на болка... то си е до характер. Не се панирай толкова много просто - доктора ако разбира - има си начини да те надруса достатъчно здраво.

Anne, защо очакваш тука да получиш най-адекватен отговор на проблемът ти. Колегите просто те съветват и си казват мненията. Разбира се, че трябва да посетиш някой стоматолог, а пък ако наистина се налага ще ти го извадят и с пълна упойка. Просто се престраши да отидеш на консултация - никой стоматолог няма да си позволи да прави нещо без твое съгласие или пък да ти причинява допълнително болка - няма страшно. Най-доброто за тебе е да го направиш възможно най-скоро, защото ако отлагаш може и накрая пълната упойка да е неизбежна!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

@Anne Умъртвяването и чистенето на нерв са процедури, които не се правят с каквато и да е упойка, защото почти не боли. Ако има възпаление работата е съвсем друга и упойката е най-малкия проблем. Инфекцията може да се разпространи и да засегне необратимо мозъка. Не си търси глупави поводи за да отлагаш ходенето, а бягай в най-близкия спешен зъболекарски кабинет.

А, благодаря, значи да умирам! Ами чудесно! Ще си разчитам на ветрилото, докато пукна!

И да изпиеш поне 2-3 шишета с ракия. :(

Ами аз не ходя от години на зъболекар, защото последния път като бях на зъболекар толкова ме болеше, ченаправох нямах никакви сили и през останалия ден и после през нощта бях като труп - само спях, нямах сили за нищо. Тогава бях на 12, сега съм на 26. Да, може и възпаление да е..........така страшно ми гореше мозъка, просто едвам издържах,само плачех и се молех да умра, просто беше непоносимо. Сега малко ми поотмина, но не знам докога ще е така. Иначе и хапчетата не ми помагат. Пих два аналгина през деня и нищо.Просто имам много нисък праг на болка и не си измислям. Рева поне половин час от убождане от оса, а пък да понеса ходене при зъболекар.абсурд. Просто ми трябва пъна упойка. два пъти ме оперираха от друго и двата пъти съм била под пълна упойка и нямаше проблеми. е, може би хората се страхуват да ме подложат на такова нещо защото съм 30 кг.

Кити,пак ли имаш нужда от нашето внимание,мда май-

споко,немаш да умиргаш,не бой съъъ

:(

За "пълна" упойка трябва анестезиологичен екип, предоперативна подготовка и т.н. и т.н.

Освен чисто здравословните противопоказания, тази процедура (пълната упойка) крие и рискове от смърт. Трихо, би ли могъл да предоставиш статистика колко души са умрели от упойка?

ПП: В смисъл, никога повече не се събуждат, кома и т.н.

Не понасям съобщението за редакция, та ще ме четете разбъркано...

..... Трихо, би ли могъл да предоставиш статистика колко души са умрели от упойка?

ПП: В смисъл, никога повече не се събуждат, кома и т.н.

Не понасям съобщението за редакция, та ще ме четете разбъркано...

Тц. :clap: Ако ти кажа, няма да легнеш никога под ножа :(

но пък - без упойка пък няма как да бъдеш опериран, а това при повечето случаи задължително ще те доведе до смърт или трайна инвалидизация.В медицината има следната дроб "полза/риск". Ако числителят ти е по-голям от знаменателя -значи всичко е наред.ако ли не .... Публикувано изображение

Трихо, би ли могъл да предоставиш статистика колко души са умрели от упойка?

Че Доктора да не ти е Гугъл я-или Бюро Статистика-

няма си друга работа статистики ще ти пише

:angry:

Че Доктора да не ти е Гугъл я-или Бюро Статистика-

няма си друга работа статистики ще ти пише

:angry:

"Доктора" е специалист профилиран в областта към която съм проявил интерес. Гугъла е този който черпи информация от "доктора", не обратното.

"Доктора" е специалист профилиран в областта към която съм проявил интерес. Гугъла е този който черпи информация от "доктора", не обратното.

Не се карайте, моля.

Казах вече, че няма да дам.Също няма да кажа и мотивите за отказа си.

Има наистина достатъчно данни из нета, но ако проявявате интерес, но приятелският ми съвет е да не им вярвате безрезервно, тъй като всяка статистика се прави с цел, а тя винаги е твърде далеч от Вашите собствени мотиви за справката.

Ами аз не ходя от години на зъболекар, защото последния път като бях на зъболекар толкова ме болеше, ченаправох нямах никакви сили и през останалия ден и после през нощта бях като труп - само спях, нямах сили за нищо. Тогава бях на 12, сега съм на 26. Да, може и възпаление да е..........така страшно ми гореше мозъка, просто едвам издържах,само плачех и се молех да умра, просто беше непоносимо. Сега малко ми поотмина, но не знам докога ще е така. Иначе и хапчетата не ми помагат. Пих два аналгина през деня и нищо.Просто имам много нисък праг на болка и не си измислям. Рева поне половин час от убождане от оса, а пък да понеса ходене при зъболекар.абсурд. Просто ми трябва пъна упойка. два пъти ме оперираха от друго и двата пъти съм била под пълна упойка и нямаше проблеми. е, може би хората се страхуват да ме подложат на такова нещо защото съм 30 кг.

Смело отивай на зъболекар, но както писах .. колко ше боли зависи от него! Моя ми слага в момента мост на 3 зъба, 1 корона, 1 изграждане и 1 пломба. Единствената болка, която усетих беше при пиленето на здрав зъб и то за минута, че и беше поносима. Преди години ходих при няколко които ми оставиха трайни спомени и представа какво е истинска болка.

Отделно че те си имат упойки, не пълни но напълно достатъчни да не усещаш нищо.

btw колкото повече чакаш (като мене) толкова повече се удължава списъка с ремонтите! Прочети 2рото изречение от поста и пак се замисли дали да не отидеш още в понеделник. Ако бях отишъл навреме щях да мина с 2 пломби, от които половината щеше да покрие здравната каса. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Не се карайте, моля.

Казах вече, че няма да дам.Също няма да кажа и мотивите за отказа си.

Трихо, да не си анестезиолог- реаниматор по специалност? И това ако не е мотив :) .....Майтапя се, естествено!

Anne, няма кой да ти даде пълна анестезия за нещо толкова лесно и почти безобидно при наличието на достатъчно ефикасни средства за местно обезболяване. Знам, че в някои страни се използва /или се е използвал/ райски газ, но не знам как е при нас. Така или иначе смело отивай към стоматолога и не се притеснявай! Само дано нямаш алергия към местни анестетици, че тогава баси малшанса......

Трихо, да не си анестезиолог- реаниматор по специалност? И това ако не е мотив ;) .....Майтапя се, естествено!

....

след има-няма три години ще бъда и с този кетап като втора специалност :)

Ако бях отишъл навреме щях да мина с 2 пломби, от които половината щеше да покрие здравната каса. :rolleyes:

Мда,за 10 лева черни ако искаш -

това предлага менюто на Е...та каса мда

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Другите зъби с пълна упойка ли ти ги вадиха? :wors:

Ти пък-

тя вени си реже без упойка,пък плаче за един зъб

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160248

Ето я Кити,при нас Anne

http://www.cosmopolitan.bg/forum/viewtopic.php?t=24210

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.