Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с записването на boot windows

Featured Replies

Здравейте!!! Трябва спешно да си преинсталирам уиндоуса но проблемът е че незнам как да запиша буутващ уиндоус (boot windows) искам да ви помоля за помощ да ми помогнете да запиша буутващ уиндоус да го бутна и да преинсталирам вече се пробвах да запиша един уиндоус но нещо не тръгва не е записан както трябва на диск. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете да запиша boot windows xp на диск. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Здравейте!!!

Трябва спешно да си преинсталирам уиндоуса но проблемът е че незнам как да запиша буутващ уиндоус (boot windows)

искам да ви помоля за помощ да ми помогнете да запиша буутващ уиндоус да го бутна и да преинсталирам вече се пробвах да запиша един уиндоус но нещо не тръгва не е записан както трябва на диск.

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете да запиша boot windows xp на диск.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Ако са на ИСО образи те вече са бутващи и няма нужда да се правят такива

Запис на бутващ диск (boot disc) с програмата Неро (вер. 6, 7) 1.Отваряне на програмата Nero 2.В графата Backup избирате Burn Image To disc. (от ляво трябва да е маркирано Nero Express) 3.От новият прозорец се избира типа на бутващият диск който ще се записва (Data DVD, Data CD) 4.Добавят файловете – в случая имиджа (image) с разширение iso,nrg. 5.От отворения прозорец се избират файловете, които се намират в компютъра. Te се добавят като се маркират и се избере Добавяне / Add 6.След това се избира Next от ляво (<) се избира скоростта на записвачката* (от 8x, 12x 16x) 7.Натиска се бутона Burn /запис/ *избира се възможно по-ниска скорост.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Запис на бутващ диск (boot disc) с програмата Неро (вер. 6, 7)

1.Отваряне на програмата Nero

2.В графата Backup избирате Burn Image To disc. (от ляво трябва да е маркирано Nero Express)

3.От новият прозорец се избира типа на бутващият диск който ще се записва (Data DVD, Data CD)

4.Добавят файловете – в случая имиджа (image) с разширение iso,nrg.

5.От отворения прозорец се избират файловете, които се намират в компютъра. Te се добавят като се маркират и се избере Добавяне / Add

6.След това се избира Next от ляво (<) се избира скоростта на записвачката* (от 8x, 12x 16x)

7.Натиска се бутона Burn /запис/

*избира се възможно по-ниска скорост.

Малко по-бърз и лесен начин: маунт с DTools или подобна програма, а после запис на копие, все едно е физическо CD.

• Автор

Пробвах и това което ми казахте но пак не става не тръгна излизат ми някакви бели букви с две думи не чете диска а е бутнат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif незнам какво да правя а компа ми се нуждае от преинсталирване на уиндоус

Пробвах и това което ми казахте но пак не става не тръгна излизат ми някакви бели букви с две думи не чете диска а е бутнат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif незнам какво да правя а компа ми се нуждае от преинсталирване на уиндоус

Настроихте ли преди това от BIOS, записвачвката да е на първо място, за да бутне Windows.

Инсталиране на Windows XP

Ако инсталирате XP:

За да проверите диска дали е станал бутващ, в Windows среда (като е заредил win), сложете диска в устройството (записвачката)

и трябва да излезне следния прозорец.

Ако е така, значи диска е записан успешно.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Да на мене ми излиза този прозорец но като го настроя от BIOS за boot не става а аз искам да е буутващ иначе като съм си в уиндоуса и като пъхна диска ми излиза този прозорец и аз пробвах да го преинсталирам един път така започнах и ми исписа че даните не са записани правилно искам да кажа че самият уиндоус не бе записан както трябва и не можах да истрия local disk C после ми се рестартира и до там не можех да вляза в уиндоуса и нали нямам буутващ диск нищо не можах да направя. Аз искам да запиша уиндоус xp като буутващ да вляза в биоса да го буутна ристартирам и да започна да го инстал братовчет ми има буутващ уиндоус на диск когато го настроя от биоса за боот и след това пъхам неговия диск си тръгва без проблем а мойте дискове не проблемът е че аз незнам как да запиша уиндоусът ако някой може да ми запиша уиндоус да си даде скайпа аз ще го намеря и чрез teamweaver да ми направи буутващ диск ще съм му много благодарен.

незнам какво да правя а компа ми се нуждае от преинсталирване на уиндоус

Като не знаеш какво да правиш, има си хора които знаят и това им е работата дето се вика.

Тези хора работят на едно място което се казва "компютърен сервиз". Отиваш там, носиш компа и те си знаят работата.

За да се запише iso на диск, единственото което трябва да се направи е да се отвори iso от програмата за запис. Нищо повече не трябва за да е бутващ този диск, защото едва ли си свалил диск, който да не е бутващ, щом е на Windows. Ако се пипат други опции да се прави бутващ, то най-вероятно диска ще бъде съсипан. Общо взето, това е, едва ли би могло да е по-просто, две-три действия, дори не е нужно да ограничаваш скоростта на запис, защото има случаи, при които диска записан на по-висока скорост е с по-малко грешки от този, записан на по-ниска. Различните дискове имат различна оптимална скорост. Все пак, за да си сигурен, можеш да отметнеш програмата да провери диска след записа.

• Автор

Много пъти съм го давал на ремонт не ми се дават пак пари и за какво да давам след като аз мога да си преинстарирам уиндоуса просто не мога да запиша буутващ диск и разбрах че за да е буутнат е трябвало да сваля някъв фаил bootfafile ини нещо такова може и да греша нз моля ви се помогнете ми да запиша буутващ уиндоус пробвах и с да го запиша като исо

... братовчет ми има буутващ уиндоус на диск когато го настроя от биоса за боот и след това пъхам неговия диск си тръгва без проблем а мойте дискове не проблемът е че аз незнам как да запиша уиндоусът ако някой може да ми запиша уиндоус да си даде скайпа аз ще го намеря и чрез teamweaver да ми направи буутващ диск ще съм му много благодарен.

Първи вариант - взимаш диска на брат'чеда...

втори - TeamViewer ...

трети - четеш...

четвърти - викаш брат'чеда или друг да ти покаже как се прави...

Наблегни на правописа и препинателните знаци, защото трудно ти се разбира...

:) С белите буквички да не би да пише нещо като: Press any key to boot from CD... :wors:
  • Автор

Не не ми изписва това, аз знам че това означава да натиснеш произволен клавиш от клавиатурата и да започнеш да преиннсталираш преинсталирвал съм поне 50, :wors: но проблемът е че не мога да запиша буутващ уиндоус диск.

Дискът на братовчет ми тръгва без проблем но проблемът е че не братовчет ми записа дискът, а друг човек негов познат.

Найстена много ви се моля някой вече найстена ако може да ми помогне ще съм ви найстена много благодарен. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Автор

Не човек чета и аз знам че те искат да ми помогнат и аз чета но просто по горе където ми беше написано да запиша диска като исо фаил не стана пак не тръгва и незнам защо какво ли не пробвах търсих информация от гугъла и пак не можах. Някакви други идеи

Я кажи стъпка по стъпка как записваш ти тези дискове? Потърси по торентите такъв инсталационен диск, който е буутващ (те повечето са такива), но гледай да не е самоделка. Самият файл за запис трябва да е сразширение .iso. Ако нямаш специална програма инсталирана на компютъра за такива файлове, най-вероятно ще ти изглежда като архия (например rar, zip или някой друг в зависимост от това какъв архиватор ползваш). Не го разархивирай, а го запиши като „образ на диск (имидж на диск)“ и всичко ще е наред. Ако ползваш Неро за запис ползваш точно тази опция за запис, а не „iso“.

П.П. Ако още не си разбрал какво ти се казва, потърси в нета информация не как да си направиш буутващ диск, а как да запишеш такъв. Двете неща са различни.

Виж тук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.