Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за nLite - как да персонализираме Windows

Featured Replies

как да създам addon за nlite за icq 6?

• Отговори 82
  • Прегледи 34,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Тука един nlite 1.4.1 над един час(по-моему нищо не прави) "интегрира поправките и пакетите с обновления"-то е активно-удебелено,както и предишното"подготвям изброените задачи"-но то е приключило,следващите са неактивни(сиви) и най-отдолу стърчи dotnetfx35setup - то се вижда и в таскмениджъра като стартирано.

Добре защо толкова много време не може да я завърши?

Здравейте, от доста време използвам nLIte. Правя си сам Add-ons, премахвам компоненти, тектвам инсталацията на виртуални машини, но все не успявам с %OEM% директорията! Правя такава папка със съответната структура - http://unattended.msfn.org/unattended.xp/v...fef508b9648477/ и по времи на инсталацията се очаква да ми копира съответните файлове, но него прави! Става въпрос за няколко screensavers и няколко .jpg. Въросът ми е дали трябва да се създаде някаква команда за да изпълни копирането, или нещо друго?

Здравейте, видях че в програмата nlite има опция за вграждане на драйверите, но така и не разбрах в какъв смисъл. Вгражда ги и ги инсталира автоматично, заедно с Windows "в случая XP" или аз си ги инсталирам ръчно, но просто за улеснение са на един диск с останалото "AIO". И как по точно ще могат да се сместят, като то самият Windows заема около 630мб от 700мб-айтовия CD диск, с който може да се инсталира Windows XP. :speak:

Здравейте, видях че в програмата nlite има опция за вграждане на драйверите, но така и не разбрах в какъв смисъл. Вгражда ги и ги инсталира автоматично, заедно с Windows "в случая XP" или аз си ги инсталирам ръчно, но просто за улеснение са на един диск с останалото "AIO". И как по точно ще могат да се сместят, като то самият Windows заема около 630мб от 700мб-айтовия CD диск, с който може да се инсталира Windows XP. :)

Да, с nLite се вграждат драйвери в инсталационният диск. След което при инсталацията на Уйн-а то те се инсталират автоматично. Една от идейте на nLite по принцип е да се олекоти Уйн-а, т.е. да се махнат ненужните опций и файлове от ОС, по този начин инсталацията става доста по-малка и не е никакъв проблем да се сложат допълнително драйверите, които ти трябват. Разбира се може и нищо да не махаш, а просто да запишеш диска(ако е станал много голям) на ДВД. Например моят последен диск беше около 400Мб, като бях сложил всички драйвери и програми, които ми бяха необходими и махнал тези, които не ми трябваха. Много полезни неща свързани с въпросната програма може да намериш в линка от подписа ми.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Да обаче на ДВД диск мисля, че няма да се буутне и да тръгне, да се инсталира или бъкам? И второто съдейки по този надпис от срийншота 40104043of2.png, трябва да отделя само тези драйвери, който са ми нужни на ОС. Ето това са драйверите за дъното, правилно ли съм ги маркирал, кои ми трябват, при положение, че единственият ориентир ми е надписа "WinXp", който го пише на всеки драйвер. И не може ли автоматично програмата да отдели драйверите, които не са ми нужни за тази ОС?

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Да обаче на ДВД диск мисля, че няма да се буутне и да тръгне, да се инсталира или бъкам? И второто съдейки по този надпис от срийншота 40104043of2.png, трябва да отделя само тези драйвери, който са ми нужни на ОС. Ето това са драйверите за дъното, правилно ли съм ги маркирал, кои ми трябват, при положение, че единственият ориентир ми е надписа "WinXp", който го пише на всеки драйвер. И не може ли автоматично програмата да отдели драйверите, които не са ми нужни за тази ОС?

До сега не съм пробвал с ДВД, защото както вече писах никога инсталацията не ми е била по-голяма от 500мб. Но мисля, че няма да има проблеми. До колкото виждам ти си сложил всичките драйвери, които имаш. Сложи само тези, които са ти нужни, които са за твоят Уйн.

А от коя опция точно да интегрирам DirectX и Net Framework, защото не ги отчита като драйвери, а пък на Addons мога само да вкарам, примерно exe-то на DirextX-а, но не и съпътстващите го архиви за инсталацията.

А от коя опция точно да интегрирам DirectX и Net Framework, защото не ги отчита като драйвери, а пък на Addons мога само да вкарам, примерно exe-то на DirextX-а, но не и съпътстващите го архиви за инсталацията.

Значи програми не се интегритат просто така чрез програмата. Те трябва да са преработени на т.нар. Addons. Погледна ли линка от подписа ми. Там има много addons, също така и много филмчета и описания. Отвори сайта, виж туториалите и тогава ще ти се изяснят много неща.

Добре, разбрах че трябва да се преработи с някоя програма, която е добавка "Addons" към Windows, но конкретно с коя програма да преработя файловете, за да са разпознаваеми за nLite.

Добре, разбрах че трябва да се преработи с някоя програма, която е добавка "Addons" към Windows, но конкретно с коя програма да преработя файловете, за да са разпознаваеми за nLite.

Ти май въобще не си правиш труда да погледнеш сайта към който те насочих! Но както и да е. Програмата, която ти трябва се казва AutoIt. Изтегляш я от ТУК. Ръководства за работа търсиш ТУК. А за още по-голямо твое улеснение ТУК ще намериш видео на БГ направено от човек(Rado), който е найстина на ти с нещата. Мисля, че повече от това здраве му кажи. :angry:

Не се съмнявай че почнах именно от тези места. Но първо не знам идеално английски и второ в темата < [How To] Create Your Own Add-ons > се говори за програми с .ехе файлове и в един ред се споменава че може и да се използва .inf файл но не е обяснено как. И си рекох че не може аз да съм единствения човек в България който си е задавал въпроса за интегриране на фонетика в XP и някой по-можещ и знаещ от мен вече ще го е правил. Затова питам тук. Дето се вика няма да откриваме пак топлата вода я. Та ако някой знае как да казва.

P.S. Във връзка с темата с коя команда от командния ред на Windows мога да накарам да се инсталира .inf файл. Аналогично на десен клавиш с мишката върху inf файла и Install от менюто....

Ами всичко е изключително просто. Ако си търсил в гугъл, ама айде ще ти спестя мъките :cheers:

A. The normal method to install a .inf file is to right click on it and select Install from the context menu however it is also possible to install from the command line. The syntax is:

C:\> rundll32 syssetup,SetupInfObjectInstallAction DefaultInstall 128 .\<file>.inf

Вездесъщия по темата [Rado] е правил адон - http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...8451&page=4.

Едит: Еййй че стара тема, аз взех че се вързах ...

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Реших да направя инсталационен диск с Nlite за Windows XP2 .775Twins-HDTV ASRock -това е дънната платка .Идеята ми е да не се използва дискета при всяко преинсталиране на ОС.Следвайки съветите на мои познати интегрирах драйварите за Sata в инсталационният диск.И резултата е следният ,при подготовката за инсталациs Windows ми рапортува чесладният файл е corrupted. The file jahc x64.sys is corrupted.Ако може малко помощ , ако се разбира ясно проблема ми

• 1 месец по-късно...

Има ли възможност при вграждане на програма в инсталационното CD за тиха инсталация, да се добави и нейната регистрация (на програмата). Ако е възможно как ?

• 2 месеца по-късно...

Вчера си направих доста добър вариант на О.С.

Малко се помъчих с извличането на *.inf файловете от драйверите на Intel за чипсета, но кой да се сети, че се използва това:

Extracting the Necessary Files

* Using the EXE file

* Using the ZIP file

Using the EXE File

To extract the files using the EXE file (e.g. infinst_exe), run the file from a command prompt with the following installation switches:

-a -a -p<path where you want the files placed>

Note: There should not be a space between -p and the directory name.

Example: infinst.exe -a -a -pc:\myfolder\inf

Using the ZIP File

To extract the files using the ZIP file (e.g. infinst_zip), extract the files to your hard drive, then run the setup.exe file from a command prompt with the following installation switches:

-a -p<path where you want the files placed.

Note: There should not be a space between -p and the directory name.

Example: infinst.zip -a -pc:\myfolder\inf

След това вмъкнах няколко екрана от ВИСТА-та. (Autorun Menu-то и инсталационния сетъп).Взех ги оттук:

Setup Billboards

http://www.msfn.org/board/Completed-Setup-...rds-t38610.html

hmmmpiecg2.jpg

Windows Autoruns

http://www.msfn.org/board/Completed-Window...amp;hl=autoruns

posta20534picture301220kj0.jpg

biggrin.gif

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вчера си направих доста добър вариант на О.С.

Малко се помъчих с извличането на *.inf файловете от драйверите на Intel за чипсета, но кой да се сети, че се използва това:

...

Пробва ли с UniversalExtractor да извлечеш файловете?

Пробва ли с UniversalExtractor да извлечеш файловете?

Не използвах метода от сайта на Intel и стана номера.

Ще тествам и програмчето, което предлагаш :wub:

Мерси и поздрави !

хах това от сайта с hall 9000 ми хареса. ще взема да си го сложа някой ден като инсталирам хр

и двамата се държат по същия праноичен начин :Д

Темата е много интересна и се запалих да пробвам да направя инсталационен диск на ХР с вградени драйвери за лаптоп. Дискът ми трябва тъй като лаптопа дойде с Vista Home Bsic, която изобщо не ми харесва. Инсталационните файлове са записани на отделен дял на харда и не ми дадоха никакъв диск с драйвери. Необходимите драйвери и софтуер си ги свалих от сайта на НР и най-необходимите ги разархивирах в отделни папки. Дали ще стане успешен диска или е по добре да инсталирам ХР и после всеки драйвер самостоятелно, а те за един лаптоп не са малко.

ПП. Пуснал съм запитване и в друг раздел на форума, но смятам, че точно тук е правилното място за обсъждане.

Редактирано от Pinto (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Спешно ми трябва съвет. Как да интегрирам Microsoft .NET Framework Version 2.0. Или това е невъзможна мисия.

• 3 седмици по-късно...

Здравеите

Искам да си направя инсталация Windows XP с IE7 , WMP11. Тръгвам да интегрирам WMP11 и ми излиза ето това Instal wmp11 slipstreamer or copy the installed exe of it to the nlite root folder (C:\program files\nlite).

А ми умръзна ваче след секи преинстал да чакам да се инсталира. Моля помогнете ми!

Благодаря предварително на всички.

Спешно ми трябва съвет. Как да интегрирам Microsoft .NET Framework Version 2.0. Или това е невъзможна мисия.

И все пак, някой правл ли го е това интегриране. Сигурно има някаква тънкост, която ми убягва.

И все пак, някой правл ли го е това интегриране. Сигурно има някаква тънкост, която ми убягва.

Интегрирал съм 3-ка със switchless инсталатор, който свалих от NeoWin форумите, иначе в тракера на RayanVM май ми се мяркаше и за 2-ка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.