Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

Публикувано изображение

vous marier avec moi?

Редактирано от kexul (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

vous marier avec moi?

Mais, je suis deja mariée!!!

Благодаря на всички за цветята,знам,че сте мили мъже...надявам се да ми простите ако понякога се заинатявам.Публикувано изображение

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

ТЕСТ НА ЧИСТИТЕ АНТИВИРУСИ (ПРОДЪЛЖЕНИЕ- 2-А ЧАСТ)

NOD32 vs AVIRA vs COMODO vs BIT DEFENDER

Продължавам серията от тестове, като днес съм включил BitDefender! Всяка програма, непосредствено преди сканирането е беше обновявана с последни дефиниции!
Днес положението не е добро при всички програми, или пък може би има повече чисти файлове. Така или иначе условията са еднакви за всички, като приемаме, че в архива има 20 зарази!

Архив:
http://dox.bg/files/dw?a=6dcbd26cae
Парола: virus

РЕЗУЛТАТИ:

NOD32- 11/ 20, т.е. 55%

Публикувано изображение

AVIRA- 7/ 20, т.е. 35%....трагедия!

Публикувано изображение

COMODO- 8/ 20, т.е. 40%

Публикувано изображение

BIT DEFENDER- 10/ 20, т.е. 50%

Публикувано изображение
-------------------

Колкото и на мен да не ми се вярва, но...НОД-а отново е без конкуренция! Само да вметна, извън протокола, че Hitman Pro даде 50%!

КЛАСАЦИЯ- 8 МАРТ

1. NOD32- 55%

2. BIT DEFENDER- 50%

3. COMODO- 40%

4. AVIRA- 35%

Направих един тест. Участници:

- ESET Smart Security 4.2

- Avira Premium Security Suite 10

- Kaspersky Internet Security 2011 ( къде без Касперски ) :angry:

- Avast Internet Security 6

Тествано е с директно стартиране на файловете от IE на VMware\VMware Workstation OS Windows XP SP3 заделени 608 RAM

Линковете

Тествани са интегрирани пакети с максимални настройки на евристика. Хипса на Касперски,с настройки по подразбиране - ИНТЕРАКТИВЕН РЕЖИМ, AVIRA също е тествана в ИНТЕРАКТИВЕН РЕЖИМ. ESS при него СА ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ЕКСТРИ!!!

AVAST IS 6 се справи блестящо. Дори по добре от прехваленият ESS 4

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=HcRbaD_h2ps

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=F3gpZZUykXc

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZDQAlhgc2zQ

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Rm8Bksj_BM0

пп. Не ми скачайте за ESS - че нямала Хипс ами да има. Добавен е и теста с Аваст :blink:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Направих един тест сега качвам клиповете. Участници:

- ESET Smart Security 4.2

- Avira Premium Security Suite 10

- Kaspersky Internet Security 2011 ( къде без Касперски ) :blink:

Няма да е лошо, към всяко видео да слагаш (ако имаш възможност) кратко резюме във вид на снимки: много по-лесно и удобно е за разглеждане и възприемане. Така, както като видео, рискуваш доста народ (между които и аз), изобщо да не види какво си направил! Видеото: първо- отнема доста време за гледане, второ- ако не гледаш внимателно, може да пропуснеш нещо, трето- прекалено голяма занимавка е даже за гледащия. Това е апел към всички "видео режисьори"- намерете начин да представяте във сбит снимков вид, това което правите...видеото е неудобно...поне за мен! аз не съм го гледал.

Няма да е лошо, към всяко видео да слагаш (ако имаш възможност) кратко резюме във вид на снимки: много по-лесно и удобно е за разглеждане и възприемане. Така, както като видео, рискуваш доста народ (между които и аз), изобщо да не види какво си направил! Видеото: първо- отнема доста време за гледане, второ- ако не гледаш внимателно, може да пропуснеш нещо, трето- прекалено голяма занимавка е даже за гледащия. Това е апел към всички "видео режисьори"- намерете начин да представяте във сбит снимков вид, това което правите...видеото е неудобно...поне за мен! аз не съм го гледал.

Темата е друга.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests)

Видеото се прави за да се види реакцията в реално време. Като не ти харесва не гледай видеото. :blink:

Avast 7 / 20

Ако иска някой да им ги прати...не ми се занимава.

Направих един тест сега качвам клиповете.

пп. Не ми скачайте за ESS - че нямала Хипс ами да има.

Ти остави Есет....Авира умря!!!Публикувано изображение

Avast 7 / 20

Ако иска някой да им ги прати...не ми се занимава.

Ти остави Есет....Авира умря!!!Публикувано изображение

Ми загина безславно. Последният път като я тествах крашна на вторият линк - руткита я събори. Но доста добра детекция има. ESS също се справи добре с изключение на пропуснатият един троянец и това,че позволи да ми променят настройки за интернет въпреки,че имаше ако сте забелязали почти 100% детекция. Нещо странно ми се вижда сякаш някой е обходил и пращал преди да правя теста... :)

От архива на Архитекта - ми RealPlayer що да се праща? Какво му има на файла,инсталирах го,даже и го деинсталирах. Струва ми се,че така хаотично се приема,че щом е в Malc0de Database (защото оттам е свален) e заразен. Файлът е с легитимен цифров подпис.

пп. Аваст ИС 6 се справи чудесно и е с едни гърди пред прехваленият тука ЕСЕТ ;)

Ми загина безславно. Последният път като я тествах крашна на вторият линк - руткита я събори. Но доста добра детекция има. ESS също се справи добре с изключение на пропуснатият един троянец и това,че позволи да ми променят настройки за интернет въпреки,че имаше ако сте забелязали почти 100% детекция. Нещо странно ми се вижда сякаш някой е обходил и пращал преди да правя теста... :(

От архива на Архитекта - ми RealPlayer що да се праща? Какво му има на файла,инсталирах го,даже и го деинсталирах. Струва ми се,че така хаотично се приема,че щом е в Malc0de Database (защото оттам е свален) e заразен. Файлът е с легитимен цифров подпис.

пп. Аваст ИС 6 се справи чудесно и е с едни гърди пред прехваленият тука ЕСЕТ :clap:

Брех :down:

Брех :(

Брех не брех факта си е факт - Аваст се справи по добре от ЕСЕТ. Гледаме ВИДЕОТО и не шикалкавим. :clap:

Брех не брех факта си е факт - Аваст се справи по добре от ЕСЕТ. Гледаме ВИДЕОТО и не шикалкавим. :(

Не съм гледал видеата, но едва ли е нещо по-различно от това, което очаквам и което се знае...По важна е детекцията при сканиране на свален файл, защото стартиране (инсталация) директно от браузера не е характерно действие за 99.9% от потребителите. Нормално е първо да си запишеш файла някъде и тогава да го инсталираш. Просто прекалано, ама прекалено ламерски е тоя вариант (стартиране от браузера). Както и да е...решил си- направил си го.

А как ще коментираш, продължаващата вече седмица, висока детекция на НОД-а, спрямо другите програми? Аз също съм изненадан, но е радващо, защото много хора вече го бяха отписали тоя НОД, но се оказва, че като антивирус- доста здраво си тежи на мястото! :clap:

Брех не брех факта си е факт - Аваст се справи по добре от ЕСЕТ. Гледаме ВИДЕОТО и не шикалкавим. :(

А, недей така.

Та ти си тествал програмите по двоен стандарт. При ESET стартира абсолютно всичко, при Avast - почти всичко, което беше блокирано от Network Shield, не го стартира. Нали такава беше уговорката? Стартиране директно през IE.. щото специално Аваст, на файлове се дъни адски яко, и единствено NS я спасява в такива случаи.

Да не говорим, че Аваст едното файлче, дето поиска достъп до Интернет, ни вопъл ни стон. Само ти си знаеш как си го правил туй нещо... макар и с приложено видео

Не съм гледал видеата, но едва ли е нещо по-различно от това, което очаквам и което се знае...По важна е детекцията при сканиране на свален файл, защото стартиране (инсталация) директно от браузера не е характерно действие за 99.9% от потребителите. Нормално е първо да си запишеш файла някъде и тогава да го инсталираш. Просто прекалано, ама прекалено ламерски е тоя вариант (стартиране от браузера). Както и да е...решил си- направил си го.

А как ще коментираш, продължаващата вече седмица, висока детекция на НОД-а, спрямо другите програми? Аз също съм изненадан, но е радващо, защото много хора вече го бяха отписали тоя НОД, но се оказва, че като антивирус- доста здраво си тежи на мястото! :clap:

"В Русия съм, в Русия съм"

...защото стартиране (инсталация) директно от браузера не е характерно действие за 99.9% от потребителите. Нормално е първо да си запишеш файла някъде и тогава да го инсталираш...

Това, че не си указал къде да се запише файла, не означава, че той не се сваля някъде на диска ти.

Просто системата го прави вместо теб във временна папка.

Това, че не си указал къде да се запише файла, не означава, че той не се сваля някъде на диска ти.

Просто системата го прави вместо теб във временна папка.

То се сваля във временна папка, но директно почва инсталация и потребителя "не вижда" инсталационният файл, няма контрол над него....колко процента от хората директно ще стартират от браузера?

То се сваля във временна папка, но директно почва инсталация и потребителя "не вижда" инсталационният файл, няма контрол над него....колко процента от хората директно ще стартират от браузера?

Това няма значение за сканиращата програма.

Тя ще сканира свален файл, независимо, че потребителят не знае къде се намира той.

Това няма значение за сканиращата програма.

Тя ще сканира свален файл, независимо, че потребителят не знае къде се намира той.

Да....НО, риска е огромен, ако програмата не засича, а пък файла е вреден! Нали за това казвам, че този вариант е супер, ама супер ламерски...потребителя, директно и сам, си прави харакири, като се лишава от възможността да провери програмата с допълнителни средства, преди да я подкара....

при Avast - почти всичко, което беше блокирано от Network Shield, не го стартира. Нали такава беше уговорката?

да почти всичко, но в началото няколко пъти стартира блокиран файл от Network Shield, и се видя, че наистина е блокиран... защо да продължава да стартира блокирани файлове. Или искаш да кажеш че Network Shield блокира само наужким а реално не, така ли?...

А, недей така.

Та ти си тествал програмите по двоен стандарт. При ESET стартира абсолютно всичко, при Avast - почти всичко, което беше блокирано от Network Shield, не го стартира. Нали такава беше уговорката? Стартиране директно през IE.. щото специално Аваст, на файлове се дъни адски яко, и единствено NS я спасява в такива случаи.

Да не говорим, че Аваст едното файлче, дето поиска достъп до Интернет, ни вопъл ни стон. Само ти си знаеш как си го правил туй нещо... макар и с приложено видео

1. Всичките файлове се вижда,че се стартират директно през IE

2. Това,че щита блокира връзките също е предимство.

3. С ESS също стартирах всичко и където допусна се стартираше. Там също имаше блокирания на страници и то доста :(

Факта си е факт - Чехия - Словакия 1:0 в полза на Чехите :)

А р х и т е к т а първо се сваля файла във временната папка и после оттам предлага стартирането.

Kexul

"В Русия съм, в Русия съм"

Бях и в Русия и в Германия,Словакия и Чехия Най ми хареса чешката бира,германската пък ми загорча. :)

да почти всичко, но в началото няколко пъти стартира блокиран файл от Network Shield, и се видя, че наистина е блокиран... защо да продължава да стартира блокирани файлове. Или искаш да кажеш че Network Shield блокира само наужким а реално не, така ли?...

На практика ако опитам да го сваля не ще ме пусне.

Освен това модула за репутацията работи,сандъка също работи - това се твърдеше че не работи. Работи коректно.

1. Всичките файлове се вижда,че се стартират директно през IE

2. Това,че щита блокира връзките също е предимство.

3. С ESS също стартирах всичко и където допусна се стартираше. Там също имаше блокирания на страници и то доста :(

Факта си е факт - Чехия - Словакия 1:0 в полза на Чехите :)

А р х и т е к т а първо се сваля файла във временната папка и после оттам предлага стартирането.

Kexul

Бях и в Русия и в Германия,Словакия и Чехия Най ми хареса чешката бира,германската пък ми загорча. :)

На практика ако опитам да го сваля не ще ме пусне.

Освен това модула за репутацията работи,сандъка също работи - това се твърдеше че не работи. Работи коректно.

:))))))))) Аз продължавам да твърдя, че на част от файловете не проведе теста коректно, но няма смисъл от излишни спорове.

Редактирано от kexul (преглед на промените)

• Автор

:))))))))) Аз продължавам да твърдя, че на част от файловете не проведе теста коректно, но няма смисъл от излишни спорове.

Високото грозде било кисело,обаче само ти си мислиш така за твое успокоение :(

СЛОВАКИЯ :(

Proud Honorary Member at ESET Bulgaria

Това скоро го зачеркна. Що тъй?

:()))))))) Аз продължавам да твърдя, че на част от файловете не проведе теста коректно, но няма смисъл от излишни спорове.

Аз мисля , че няма смисъл да спориш с хората (особено тук) за каквото и да е било . Повечето потребители в тази част на форума си имат мнение изработено от друго място и не подлежат на корекция от написаното тук . Всеки си мисли , че знае много (т.е. всичко) . Аз вече съм на мнение , че няма смисъл да спориш усилено поне по форуми , защото това няма да подобри програмата , нито на теб ще ти донесе някакви дивиденти , а по-скоро врагове и нерви.

Такива спорове са все едно мравките на пода в някое село седнали да се карат . Едно че са милиони пъти по-малко от тези , от които зависи (хората) , друго че са някъде там на майната си. Така и споровете тук за номер 1 - няколко човека се джавкат от различни лагери , но от никой от тях нищо не зависи.

Proud Honorary Member at ESET Bulgaria

Защото вече няма форум на ESET BG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.