Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част3

Featured Replies

1. Темата е (Solo video tests) но предполагам и снимките ще свършат работа.

2. Не е правено видео защото мнението не беше преназначено за тука. Дал съм съвестно настройките , които са променени и се надявам да ми покажете ако има някакви грешки в тях.

3. След разхивиране беше направено само сканиране на файловете,без проверка на репутацията конкретно за всеки файл защото щеше да стане много обемист материала. Може би грешката ми е,че трябваше да сканирам папката по-репутация но мисля,че при сканиране и последвало стартиране да има реакция на евристиката. В папката според мене има читави програми като ultra surf

4. Както и да е това е резултата. Снимките са под спойлер да не товаря излишно страницата. Приложил съм и адресите на архива,както и лога от сканирането с МВАМ.

06.04.2012

Test 64 - 19 файла

Windows 7 SP1 x86 Ultimate - с последни ъпдейти

Shadow Defender

Norton360 v6.1.2.10

[Публикувано изображение

Настройки на антивируса

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Разхивиране - изтрити 7 , остатък 12 файла

Публикувано изображение

Сканиране на папката - засечени - 0 файла , остатък в папката - 12 файла

Публикувано изображение

Стартиране

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

CCleaner

Публикувано изображение

Бързо сканиране на системата + бързо сканиране по-репутация с последващо изтриване на предложените файлове

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Hitman Pro-Malwarebytes'Anti-Malware-KillSwitch

Публикувано изображение

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 133,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тест на KSOS 2 . Естествено изтрих всичко намерено от MBAM иначе Хитман про щеше да ми покаже още колко много зарази е имало.Много от нещата не ги оставих да се доинсталират, защото компютъра ми започна да забива. Започнах пълен скан, но се отказах и направих бърз с KSOS 2.

Компютъра ми стана неизползваем.

http://dox.bg/files/dw?a=fc5fc00963

Не съм избирал линковете както ще видите всичко е на случаен принцип.

И никаква виртуализация!

Блокирах и при двата уведомителни прозореца ,макар че не бях длъжен. Прозорци в жълто само...

Нямах време вчера да го пусна. И правих теста легнал, затова пиша с екранната клавиатура.

Какво ли ще стане ако се подготвя?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тест на KSOS 2 . Естествено изтрих всичко намерено от MBAM иначе Хитман про щеше да ми покаже още колко много зарази е имало.Много от нещата не ги оставих да се доинсталират, защото компютъра ми започна да забива. Започнах пълен скан, но се отказах и направих бърз с KSOS 2.

Компютъра ми стана неизползваем.

http://dox.bg/files/dw?a=fc5fc00963

Не съм избирал линковете както ще видите всичко е на случаен принцип.

И никаква виртуализация!

Блокирах и при двата уведомителни прозореца ,макар че не бях длъжен. Прозорци в жълто само...

Нямах време вчера да го пусна. И правих теста легнал, затова пиша с екранната клавиатура.

Какво ли ще стане ако се подготвя?

Очакваше се такъв отговор.

С настройки по-подразбиране , малко програми се справят особенно с адуер. Излязох прав.

Правя един тест на Нортон и го качвам тука и ти веднага скачаш като ужилен. После имало Касперщина ...айде няма нужда.

Теста беше преназначен за SafetyGate.ru не за да се препираме в този форум. Защото точно това става.

Благодаря ти все пак за обективността. :)

Правя един тест на Касперски и ти ме обвиняваш в нещо си... Нима нямам право? Къде виждаш препиране? Или понеже ти си казал че щом напишеш нещо за Нортон аз съм скачал... Това не е вярно.Аз пък ти казвам че очаквах такъв тест от теб и за това направих мой. И ти веднага скочи за Касперски. Всеки може да си интерпретира нещата по свой начин.Така че просто не виждам смисъл да се обясняваме... Ако исках да те оборя щях да взема пробите отгоре и да си тествам и аз ама няма смисъл.Виж ако работех за Symantec щях да го направя ,но не работя. Просто си тествам...

• Автор

off-topics

Ще си позволя лек коментар,понеже преди време си казах че втори клип с издънка на Касапа няма да кача тук,поради ред причини!

Няма какво да се лъжем ,Kaspersky IS не е това което беше!

Макар и симпатиите ми към него от 2009-та насам си е пълен провал,като изключим до някъде бъгавата му виртуализация!

Kaspersky се славеше със желязната си про-активна защита,а къде е тя сега? Тук руснаците направиха голяма грешка,като я игнорираха и наблекнаха на дефиниции и на.......... как да кажа....ами за мен са козметични добавки,но не и в защитен план!

Облака им даже стои на едно и също място,никакво развитие от колко време насам!

И сега са на път да прецакат единствения им продукт,който си заслужава вниманието за момента!

Няма перфектни програми,няма и да има,което е добре,да им представяме във тази тема предимствата и недостатъците. ;)

• Автор

Няма перфектни програми,няма и да има,което е добре,да им представяме във тази тема предимствата и недостатъците. ;)

Можеш ли да ми изброиш набързо, недостатъците на по-известните и често споменавани програми в защита тук в тази тема,които лично ти си тествал,като например;

Kaspersky IS

Norton IS

Comodo

Nod32

Благодаря предварително!

Всички са пропускали,всички,спомням си как компютъра ми е ставал на салата от един пропуск на Комодо,като файла го пращаше във сигурни.

• Автор

Всички са пропускали,всички,спомням си как компютъра ми е ставал на салата от един пропуск на Комодо,като файла го пращаше във сигурни.

Ok.,ще задам въпроса си към теб по- друг начин:

Кажи ми от всяка една от изброените програми по-горе,над какво трябва да се поработи(наблегне според теб) и къде им е слабото място според теб(може би модул) на всяка една по отделно?

P.s. Единични случаи не ме вълнуват,то е ясно че всяка една от тях изтърва нещо!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Въобще не ме вълнува,и не смятам да коментирам.

Хайде пак в играта:)

Ето за това тествам с настройки по подразбиране иначе няма тръпка... Терминирам ,защото са неизвестни програми и защото инжектират код в друг процес...
  • Автор

Въобще не ме вълнува,и не смятам да коментирам.

Жалко,аз си помислих, че ще получа сносен отговор!

Мен ме вълнуват вашите мнения на редовно пишещите в раздела,но така както го написа разбрах,че не си човека на който мога да разчитам в случая за мнение!

ESET- Да си оправят услугата Live Grid и HIPS модула.Не дават ясна информация.

Norton IS-Да си оправят засичането по репутация и да направят така че мониторинга на програмите да се включва дори и в автоматичен режим на Firewall-a им.По добра превенция при отварянето на зловредни сайтове.Тоест да ги блокират преди да са те атакували.

Comodo-Да си оправят пясъчника че пропуска. Да си оправят TVL-a или поне да направят опция да се изключва.Също им е нужно да подобрят DNS-ите си.

Kaspersky IS-принципно не ми се коментира ,но все пак да затегнат настройките на програмите влизащи в слабо ограничени.

Това е накратко и се извинявам че се меся, но изказвам моята гледна точка.

Мога и още да критикувам де. :D

Жалко,аз си помислих, че ще получа сносен отговор!

Мен ме вълнуват вашите мнения на редовно пишещите в раздела,но така както го написа разбрах,че не си човека на който мога да разчитам в случая за мнение!

Имам си причини да се въздържа от отговор,за което съжалявам.

Предполагам имаш предвид, че някой ще те обвини в пристрастност, нали?

Както и да е... Живи и здрави.

• Автор

А аз си помислих, че ми се сърдиш нещо! :(

Ай наздраве :cheers:

Ай

Публикувано изображение

ESET (НОД32 и ESS) съм ползвал с години, имам няколко критики към него. Ще пиша конкретно за версия 5.

Не искам да нараня никого с мнението си, не искам и да ангажирам никого, с него !

1. Слаб облак.

2. Хипс - да не кажа отсъства...

3. ЕСС (пояснявам 5-та версия) - откача на публични мрежи, често е толкова параноичен, че ги блокира (малко да се пооправи стената в това отношение).

4. Подобряване на чистенето, често намира, но не може да изчисти.

5. Според мен не е достатъчна защитата по подразбиране, масовите потребители не знаят какво да побутнат....

6. На пръв поглед много прост интерфейс, до момента, в който не стигнете да се ровите задълбочено в настройките на стената (според мен), правилата и "доверените" зони (условно казано).

Надеждата ми е в 6-цата, ако е толкова добра както за времето си 2-та и 4-та МОЖЕ би ще се върна на него за да поразцъкам :)

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

На мен надеждата ми е да няма SONAR 5 само на приказки, а нещо наистина различно в Нортон... Според много тестове SONAR 2 се представя много по добре от другите версии.

Ами има една, ако мога да го кажа условна закономерност възход - падение, дано сега видим възхода. Дано SONAR 5 да е нещо значително по-добре от 4 или както каза ти да се направи нещо ново и различно... стискам палци :)

В един форум тестват антивирусни. Всичко е наред ама тази точка не ми се нрави:

Запуск оставшихся без внимания файлов, обязателен!

Test-1-10 ссылок

VirtualBox 4.1.8

Windows 7-32 Bit SP1

Comodo Internet Security Premium 2012

Настройки по умолчанию

Публикувано изображение

1.проверно ссылок - 10,

2.заблокировано вэб экраном-0,

3.при попытке скачать заблокировано -1 ,

4.заблокировано в кэше - 0,

5.заблокировано при запуске -6 ,

6. запустились-3

Какво тестват като Комодо не работи коректно под VirtualBox?

Друг абсурд. С настройки по подразбиране един дава такъв резултат

Test 64-19 файлов

VirtualBox 4.1.12 build 77245 Final

Windows 7 x86 Ultimate SP1

Norton 360v6

Публикувано изображение

Детект : 78,95%

А с повишени настройки такъв:

06.04.2012

Test 64 - 19 файлов

Windows 7 SP1 x86 Ultimate - все обновления

Norton360 v6.1.2.10

[Публикувано изображение

Детект: 36.84%

как какво? случайна в кюпа с тествани програми да присъства...касапа? :ph34r:

Ами пиши ми на лични и ще ти дам линк..

Отвърнах на един за Shadow Defender и ми махнаха мнението.Той пропускал ама на думи без доказателства. И така...

Аз лично съм я гърчил тая програма с всичко и нищо не е пропускала, но щом не вярват на сълзи ще им направя клип и ще им го дам във форума.

Ненадежная программа.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=fzuvWF8XM-w&feature=relmfu

Eй голямо обикаляне правим, а що се отнася до теста с Нортон да те светна. Резултата е различен поради моя грешка. Грешката се състои в това,че свалих файловете и после включих SD , трябваше първо да го включа и после да ги сваля.

Имаш две съобщения и двете с в тази тема други не видях.Даже и в профила ти няма други

Отсега нататък там няма да тествам Нортон с SD, а без никаква виртуализация. Ще помага ако има нужда Акрониса.

Голям сърказъм няма що,за разлика от тебе хората там,сякаш за от друга планета. Разгледай каква е обстановката,няма дребнави мнения.

Жив и здрав и излязох пак прав,страшно те дразни като пиша нещо за Нортон, е няма да те дразня повече - не струва.

пп. Ако преценят модераторите съм готов да понеса наказанието си , но истината я казах. Лека вечер

Аз съм си дребнав по принцип. И понеже съм такъв искам доказателства когато се твърди нещо. Това видео няма нищо общо с Shadow Defender.Както казах мнението ми изчезна.Относно Нортон просто показах разликите. Пак ли нямам право?

Принципно за Комодо цитирам:

9. Virtual machine used (Please do NOT use Virtual box):

Тук може да се прочете:

http://forums.comodo...t-t61845.0.html

Пак се нервиш. Да не те поставих пак в неудобно положение?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.