Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против храненето в ресторанти

27 гласували потребители

1. 1. Храните ли се в ресторант или друго заведение за хранене-бързо или не ?

• Редовно хапвам в такива заведения
      51%
    • Само на празници
      14%
    • Нямам пари да си го позволя, но ако имах щях да се храня редовно
      11%
    • Там се предлагат само боклуци и не бих се хранил на такова място
      14%
    • Не ми пука какво и къде го ям -стига да ме засити
      7%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

"Хубав ресторант" е оксиморон, също като "честен политик" или "беден евреин" :P В абсолютно всеки ресторант, без никакво значение каква е цената на ястията или какъв национален тип кухня предлага, се използват основно продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност. Защото в заведенията, за разлика от магазините, няма контрол на продуктите, а борсите предлагат с намаление стоките с изтекъл срок, за да не ги бракуват. Всеки ресторант е създаден с една-единствена цел - да носи печалба на собствениците си, а не да се грижи за здравето на посетителите. За това в ястията се слагат огромни дози подобрители от типа на доказаната нервна отрова мононатриев глутамат под формата на сосове, кремове, фиксове и бульони. Използват се доказано канцерогенни подсладители като аспартам, цикламат и захарин, защото са по-евтини. Със същата цел се готви само със синтетични, неусвоими от организма маргарини, които се отлагат в мастните депа - талия и ханш, вместо със студено пресован зехтин, чисто краве масло и млечна сметана. Мазнината за пържене се използва по месец и повече, въпреки че още след първата употреба става канцерогенна и е правилно да бъде изхвърлена. Отделно, във всеки ресторант собствениците плащат на персонала минималното възнаграждение, колкото да не напуснат и се стараят да ги натоварят максимално с работа. За това готвачите и сервитьорите са подтиснати и озлобени и си го изкарват на клиентите, като добавят в храната им сополи, храчки, урина и други телесни секрети :P И крайният продукт се продава с надценка от 300% до 1500%. Ако искаш да изненадаш приятно и впечатлиш гаджето си, сготви му сама и го покани у дома. Избери подходящо за ястията качествено вино. Ако е червено, отвори го поне 6 часа преди това, за да се аерира. Предложи му да се храните на свещи и пусни тихо лека класическа музика, примерно Клайдерман, а не радио или някакви какафониии, като в повечето заведения. И ще останеш приятно изненадана от резултата ;)

Редактирано от Trichocephalus
разделена тема, добавена анкета (преглед на промените)

"Хубав ресторант" е оксиморон, също като "честен политик" или "беден евреин" :) В абсолютно всеки ресторант, без никакво значение каква е цената на ястията или какъв национален тип кухня предлага, се използват основно продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност. Защото в заведенията, за разлика от магазините, няма контрол на продуктите, а борсите предлагат с намаление стоките с изтекъл срок, за да не ги бракуват. Всеки ресторант е създаден с една-единствена цел - да носи печалба на собствениците си, а не да се грижи за здравето на посетителите. За това в ястията се слагат огромни дози подобрители от типа на доказаната нервна отрова мононатриев глутамат под формата на сосове, кремове, фиксове и бульони. Използват се доказано канцерогенни подсладители като аспартам, цикламат и захарин, защото са по-евтини. Със същата цел се готви само със синтетични, неусвоими от организма маргарини, които се отлагат в мастните депа - талия и ханш, вместо със студено пресован зехтин, чисто краве масло и млечна сметана. Мазнината за пържене се използва по месец и повече, въпреки че още след първата употреба става канцерогенна и е правилно да бъде изхвърлена. Отделно, във всеки ресторант собствениците плащат на персонала минималното възнаграждение, колкото да не напуснат и се стараят да ги натоварят максимално с работа. За това готвачите и сервитьорите са подтиснати и озлобени и си го изкарват на клиентите, като добавят в храната им сополи, храчки, урина и други телесни секрети :wors: И крайният продукт се продава с надценка от 300% до 1500%.

Ако искаш да изненадаш приятно и впечатлиш гаджето си, сготви му сама и го покани у дома. Избери подходящо за ястията качествено вино. Ако е червено, отвори го поне 6 часа преди това, за да се аерира. Предложи му да се храните на свещи и пусни тихо лека класическа музика, примерно Клайдерман, а не радио или някакви какафониии, като в повечето заведения. И ще останеш приятно изненадана от резултата ;)

Невероятно образно описание!Който го прочете няма да стъпи в ресторант...

:):wors:

"Хубав ресторант" е оксиморон, също като "честен политик" или "беден евреин" :) В абсолютно всеки ресторант, без никакво значение каква е цената на ястията или какъв национален тип кухня предлага, се използват основно продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност. Защото в заведенията, за разлика от магазините, няма контрол на продуктите, а борсите предлагат с намаление стоките с изтекъл срок, за да не ги бракуват. Всеки ресторант е създаден с една-единствена цел - да носи печалба на собствениците си, а не да се грижи за здравето на посетителите. За това в ястията се слагат огромни дози подобрители от типа на доказаната нервна отрова мононатриев глутамат под формата на сосове, кремове, фиксове и бульони. Използват се доказано канцерогенни подсладители като аспартам, цикламат и захарин, защото са по-евтини. Със същата цел се готви само със синтетични, неусвоими от организма маргарини, които се отлагат в мастните депа - талия и ханш, вместо със студено пресован зехтин, чисто краве масло и млечна сметана. Мазнината за пържене се използва по месец и повече, въпреки че още след първата употреба става канцерогенна и е правилно да бъде изхвърлена. Отделно, във всеки ресторант собствениците плащат на персонала минималното възнаграждение, колкото да не напуснат и се стараят да ги натоварят максимално с работа. За това готвачите и сервитьорите са подтиснати и озлобени и си го изкарват на клиентите, като добавят в храната им сополи, храчки, урина и други телесни секрети :) И крайният продукт се продава с надценка от 300% до 1500%.

Майко мила,и аз май няма да стъпя вече в ресторант

"Хубав ресторант" е оксиморон, също като "честен политик" или "беден евреин" :help: В абсолютно всеки ресторант, без никакво значение каква е цената на ястията или какъв национален тип кухня предлага, се използват основно продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност. Защото в заведенията, за разлика от магазините, няма контрол на продуктите, а борсите предлагат с намаление стоките с изтекъл срок, за да не ги бракуват. Всеки ресторант е създаден с една-единствена цел - да носи печалба на собствениците си, а не да се грижи за здравето на посетителите. За това в ястията се слагат огромни дози подобрители от типа на доказаната нервна отрова мононатриев глутамат под формата на сосове, кремове, фиксове и бульони. Използват се доказано канцерогенни подсладители като аспартам, цикламат и захарин, защото са по-евтини. Със същата цел се готви само със синтетични, неусвоими от организма маргарини, които се отлагат в мастните депа - талия и ханш, вместо със студено пресован зехтин, чисто краве масло и млечна сметана. Мазнината за пържене се използва по месец и повече, въпреки че още след първата употреба става канцерогенна и е правилно да бъде изхвърлена. Отделно, във всеки ресторант собствениците плащат на персонала минималното възнаграждение, колкото да не напуснат и се стараят да ги натоварят максимално с работа. За това готвачите и сервитьорите са подтиснати и озлобени и си го изкарват на клиентите, като добавят в храната им сополи, храчки, урина и други телесни секрети :P И крайният продукт се продава с надценка от 300% до 1500%.

Ако искаш да изненадаш приятно и впечатлиш гаджето си, сготви му сама и го покани у дома. Избери подходящо за ястията качествено вино. Ако е червено, отвори го поне 6 часа преди това, за да се аерира. Предложи му да се храните на свещи и пусни тихо лека класическа музика, примерно Клайдерман, а не радио или някакви какафониии, като в повечето заведения. И ще останеш приятно изненадана от резултата :help:

Мнението ти е вярно за повечето балкански ресторанти от средна и ниска класа. Те биват посещавани предимно от балкански субекти със съответния манталитет. Тези хора по обясними причини винаги остават недоволни, но след време пробват пак, защото средствата им не позволяват друго.

В цивилизованите страни положението е съвсем различно. Човек само лично може да се убеди в това.

-----------------

Втората част от съвета ти поставя дамата в неравностойно положение. Младежът може и да се забавлява, но момичето ще остане дълбоко в себе си недоволно от това, че трябва да се прави на готвачка и келнерка, вместо да си изкара приятно времето.

-----------------

Винаги може да се поръча храна и обслужване в жилището. Който може да си го позволи, ще знае и къде да ги поръча.

• Автор

Мнението ти е вярно за повечето балкански ресторанти от средна и ниска класа. Те биват посещавани предимно от балкански субекти със съответния манталитет. Тези хора по обясними причини винаги остават недоволни, но след време пробват пак, защото средствата им не позволяват друго.

В цивилизованите страни положението е съвсем различно. Човек само лично може да се убеди в това.

Жал ми е да разбивам крехките ти детски фантазии, но - уви - реалността е малко по-различна :blink: Класата на ресторанта няма абсолютно никакво значение. Ако ще бели трюфели да си поръчаш, пак няма гаранция, че на готвача или някой от помощниците му не му е писнало от баровци с пачки и не е гарнирал ястието ти с натурален бял сос :hush: Преди години по канал Discovery даваха най-шокиращите видеозаписи след тайно поставяне на скрити камери в кухните на някои ресторанти. Налагаше се някои от кадрите да бъдат цензурирани... Един от най-реалистичните съвременни шотландски писатели, Ървин Уелш, в една от книгите си описва много интересна случка с една недоволна от клиентите си келнерка, която си спомня съвета на свой приятел "никой не може да се ебава с персонала на ресторант" и използва факта, че е неразположена, по специфичен начин... А ако разчиташ на камерите, мога да те уверя, че персоналът научава къде са мъртвите им зони максимум за две седмици.

Втората част от съвета ти поставя дамата в неравностойно положение. Младежът може и да се забавлява, но момичето ще остане дълбоко в себе си недоволно от това, че трябва да се прави на готвачка и келнерка, вместо да си изкара приятно времето.

Този коментар според мен може да бъде написан или от болна на тема "равни права" феминистка, или от блондинка, която умее да приготвя за вечеря само резервации :blink: Готвенето по собствена инициатива, особено за любим човек, е удоволствие, а не неприятно задължение както за жените, така и за мъжете. И когато другият оцени по достойнство кулинарните ти постижения, удоволствието става двойно.

Винаги може да се поръча храна и обслужване в жилището. Който може да си го позволи, ще знае и къде да ги поръча.

Да, може. Единствената разлика между храната в ресторанта и тази, поръчана у дома, е в това, че втората минава през още едни ръце - в случая на зле платеното, изнервено и скучаещо момче за разнос. Иначе е приготвена от същите боклуци с цел минимални разходи и максимална печалба. И без значение колко плащаш, понякога протеиновият компонент на менюто ти не се различава особено от този на мургава магистрална труженичка :)

Редактирано от mr_nobody (преглед на промените)

Жал ми е да разбивам крехките ти детски фантазии, но - уви - реалността е малко по-различна :brick wall: Класата на ресторанта няма абсолютно никакво значение. Ако ще бели трюфели да си поръчаш, пак няма гаранция, че на готвача или някой от помощниците му не му е писнало от баровци с пачки и не е гарнирал ястието ти с натурален бял сос ;) Преди години по канал Discovery даваха най-шокиращите видеозаписи след тайно поставяне на скрити камери в кухните на някои ресторанти. Налагаше се някои от кадрите да бъдат цензурирани... Един от най-реалистичните съвременни шотландски писатели, Ървин Уелш, в една от книгите си описва много интересна случка с една недоволна от клиентите си келнерка, която си спомня съвета на свой приятел "никой не може да се ебава с персонала на ресторант" и използва факта, че е неразположена, по специфичен начин... А ако разчиташ на камерите, мога да те уверя, че персоналът научава къде са мъртвите им зони максимум за две седмици.

Този коментар според мен може да бъде написан или от болна на тема "равни права" феминистка, или от блондинка, която умее да приготвя за вечеря само резервации :brick wall: Готвенето по собствена инициатива, особено за любим човек, е удоволствие, а не неприятно задължение както за жените, така и за мъжете. И когато другият оцени по достойнство кулинарните ти постижения, удоволствието става двойно.

Да, може. Единствената разлика между храната в ресторанта и тази, поръчана у дома, е в това, че втората минава през още едни ръце - в случая на зле платеното, изнервено и скучаещо момче за разнос. Иначе е приготвена от същите боклуци с цел минимални разходи и максимална печалба. И без значение колко плащаш, понякога протеиновият компонент на менюто ти не се различава особено от този на мургава магистрална труженичка :(

Песимистите живеят кратко...
  • Автор

mr_nobody, все пак не може да си стоим винаги вкъщи и да ядем само прясно зеле и моркови, нали?

Нито може, нито се налага :cool: Примерно аз днес вечерях основно ястие пресни броколи и карфиол, залети с млечна сметана Megle, поръсени с настърган рокфор и опечени на фурна в стъклена купа. Салата - обелени розови домати и краставици, залети със студено пресован зехтин, италиански бял оцет с босилек и поръсени с настъргана моцарела, смляно ленено семе, сусам и маково семе. Яденето стана за 40 минути, в това време приготвих салатата, а още на обед отворих бутилка кюве Рубаят да се аерира. На края, докато изстива яденето, нарязах на хапки 150 гр горгонзола, намазах ги с още толкова маскапоне и приготвих десерта - сложих в камерата на хладилника купичка с разбъркани равни количества млечна сметана Megle и сладко от червени и черни боровинки на St.Dalfour, подсладено единствено с концентриран гроздов сок. И voila -получи се съвсем прилична вечеря, вкусна, изискана и полезна, точно за един час :clap:

поредния изперкал. забрави да кажеш, че си ял със сребърните прибори от 18 век, които купи в Париж при последното си посещение. хехе аз съм от село и не ме е срам. ям доматите с колците и си вадя картофите с бомби. често дори не ги беля, камо ли доматите. вечерях пържена сланина с лук и пих домашно вино. бъчвата не съм отварял от обяд, а направо го налях в каната. и видиш ли, още съм добре. П.С. шегувам се. яж каквото искаш, където и както поискаш. хаха и по-малко филми.

mr_nobody , белите трюфели как ги приготви ? „Кокилите на удоволствието“ в каква форма бе шоколада ? И Henri IV с каква температура бе след вечерята ?

И ние знаем как се ползва google-то :) ! Нищо че сме прости селянчета ... особено аз !

Последният ми въпрос ... Като се събуди колко часа беше и беше ли си пъхнал пръстите в контакта ?

• Автор

@Hanibal_Lektar и прелюбодееца Нали сте чували, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му? Ако за вас една обикновена вечеря - броколи със сметана и рокфор, салата от домати и краставици и още два вида сирене - е недостижима мечта, мога само да ви съчувствам :yanim: При това не разбирам защо, вие да не сте клошари? Нека пресметнем заедно колко ми излезе храната (всичко е купувано от Кауфланд) без виното: - броколи - килограм и половина по 3.55 - кутия млечна сметана Megle - 6.15 - горгонзола 150 гр на Ballarini - намалена от 6.59 на 1.99, защото и изтича срока на годност (изкупих всичките 8 налични, между другото) :) - маскапоне 500 гр - намалена от 9.45 на 4.99, пак защото и изтича срока на годност - моцарела - намалена от 2.50 на 1.05 по същата причина - рокфор 200 гр - 12.80 - сладко от боровинки St.Dalfour - 6.55 - розови домати - 1.2 кг по 5.80 - краставица - около килограм по 3.50 (от пазара) И какво се получава? Около 60 лв, като използвах по-малко от половин кутия маскапоне, а половината храна остана и ще си я хапна днес. В заведение за две порции от същото меню ще платите поне 80-100 лв, срещу които ще получите: - салата от ГМО рибо-домати, парникови краставици и горещо пресован зехтин, в който всичко полезно е унищожено - броколи с растителна сметана (т.е. с течен маргарин) и евтино сирене Dor Blu, натъпкано с палмово масло - горгонзола с филаделфия - десерт от боровинки със захар, а не с гроздов сок, пак с растителна сметана. Вино пия 2-3 пъти в месеца, но държа на качеството. Правя си енотека от '92-ра насам, събирам качествени вина и от време на време си правя кефа да си отворя някое и да му се насладя. Вие какво, само Mare Negro и Кадарка ли пиете? ;)

Явно Евгени Минчев си е казал и тук думата .... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

П.С А аз тъкмо хапнах сандвичи приготвени от маргарин Белла, шпек салам на КФМ , шарена сол ( някакъв там производител , може да е радиоактивна дори ), кашкавал Елена ( евтинка, но поне хубава за сандвичи ) и майонеза на Краси .. Сандвичите са двойни филии преминали през вредната микровълнова , като маргарина, шарената сол, шпека и кашкавала са върху първата филия, захлупени със втората .. При ядене си мажех хапките с майонезата ( супер вредна комбинация по всички писани и неписани правила :wors: )

Всичко може би струва към 2-3 лева ... наистина сме клошари явно... :)

Редактирано от Subay (преглед на промените)

мистър Никой, понякога, но само понякога "завиждам" на хора с време и ентусиазъм като твоя. отделят безкрай от времето си, за да творят разни щуротии по места като това. аз пък влизам за да се закачам с някой. просто са ми интересни реакциите на хората. бау бау, някои хапят дори. виждам и твоите нападателни думички, които пропускам с усмивка. :rolleyes: нали съм проС. живей в какъвто свят искаш и мечтай колкото си пожелаеш. и нали вече казахме, че съм проС и ще вечерям варен боб (боб чорба де) със салата от кисело зеле и ще пия една ракийка, може и да повторя всъщност, за твое здраве. абе за адравето на всички. да са ни червени бузките. направи моля те разбивка колко ми струва вечерята. без надценката, по себестойност. жокер:боба е от пазара на село, една баба ми го продаде. 3.50 кинта килото. голям пазарлък беше. ама на пазара съм де. страаааааашен се падна ти казвам. зелето от кацата, с други думи, почти аванта ми е. киселко е, ама ако знаеш колко ракийка пие, ммммммм. ракията от шурея. не съм я плащал. даде ми я, смили се човека. а дори не ходих да му помогна като береше лозето. сложи 3-4 филийки хляб (него купих, е вярно, селски е, ама си струва. от онзи, с коричката, сещаш ли се?) и малко сланинка (домашна). не ми се смята за колко пари и колко пъти съм хранил прасето. то всеки ден си иска. а и на село Кауфланд няма. смесен магазин обаче си имаме, сещаш се. като влзеш и като попиташ къде е млякото и магазинерката дето пуши и решава кръстословици ти вика, до грейките и чорапите. а като питаш има ли салам (шпек много ясно) те праща да провериш до съндъка с пироните. наздраве. ох, ракийка е добра. :speak:

Вино пия 2-3 пъти в месеца, но държа на качеството. Правя си енотека от '92-ра насам, събирам качествени вина и от време на време си правя кефа да си отворя някое и да му се насладя. Вие какво, само Mare Negro и Кадарка ли пиете? :)

Би ли показал винената си листа?Стана ми интересно кое точно вино пи с обяда. ;)
  • Автор

Прелюбодеец, оценявам чувството ти за хумор, но ми се струва, че прекаляваш със сарказма. Не се ли замисляш, че, колкото и да е страшно, по селата има хора, които наистина живеят така?

Нито може, нито се налага :) Примерно аз днес вечерях основно ястие пресни броколи и карфиол, залети с млечна сметана Megle, поръсени с настърган рокфор и опечени на фурна в стъклена купа. Салата - обелени розови домати и краставици, залети със студено пресован зехтин, италиански бял оцет с босилек и поръсени с настъргана моцарела, смляно ленено семе, сусам и маково семе. Яденето стана за 40 минути, в това време приготвих салатата, а още на обед отворих бутилка кюве Рубаят да се аерира. На края, докато изстива яденето, нарязах на хапки 150 гр горгонзола, намазах ги с още толкова маскапоне и приготвих десерта - сложих в камерата на хладилника купичка с разбъркани равни количества млечна сметана Megle и сладко от червени и черни боровинки на St.Dalfour, подсладено единствено с концентриран гроздов сок. И voila -получи се съвсем прилична вечеря, вкусна, изискана и полезна, точно за един час :)

Егати принца си без готвачки и голи сервитьорки ъфф

:cool:

Егати принца си без готвачки и голи сервитьорки ъфф

:clap:

Който си хапва "горгонзола", а не горгондзола, се лишава от това-онова в името на скромните си радости. Кой както я нареди.

Гастроентерологичните проблеми са се появили едновременно с безразборната консумация на храни.

• Автор

Който си хапва "горгонзола", а не горгондзола, се лишава от това-онова в името на скромните си радости. Кой както я нареди.

Гастроентерологичните проблеми са се появили едновременно с безразборната консумация на храни.

С последното изречение съм абсолютно съгласен. И моят опит го потвърждава - не ям какво да е и за това стомахът ми работи чудесно :P Бих добавил само, че дребнавата завист явно води до проблеми със зрението, например започват да ти се привиждат несъществуващи букви "д" :cool:

Публикувано изображение

Егати принца си без готвачки и голи сервитьорки ъфф :ph34r:

Както казват хората, "по-добре фалически символ, отколкото символичен фалос" :) По-добре да си живееш като принц, макар и без готвачки и сервитьорки, отколкото да си готвачка или сервитьорка, чакаща цял живот принца си ;)

Както казват хората, "по-добре фалически символ, отколкото символичен фалос" :ph34r: По-добре да си живееш като принц, макар и без готвачки и сервитьорки, отколкото да си готвачка или сервитьорка, чакаща цял живот принца си :cool:

Златни принципи! Моите уважения! Поклон!

С последното изречение съм абсолютно съгласен. И моят опит го потвърждава - не ям какво да е и за това стомахът ми работи чудесно :ph34r: Бих добавил само, че дребнавата завист явно води до проблеми със зрението, например започват да ти се привиждат несъществуващи букви "д" :rolleyes:

Когато не знаеш какво ядеш, ти е все едно как точно го наричат производителите.

Както казват хората, "по-добре фалически символ, отколкото символичен фалос" :) По-добре да си живееш като принц, макар и без готвачки и сервитьорки, отколкото да си готвачка или сервитьорка, чакаща цял живот принца си ;)

Добре е да искаш нещо повече, когато природата те е ощетила.

Животът като принц ни най-малко не се доближава до живота на истински принц.

Наричат го "снобизъм", макар че определението е непълно.

Следи здравословното си състояние. Проблемите идват незабелязано, но са трайни и неприятни. :P

"Хубав ресторант" е оксиморон, също като "честен политик" или "беден евреин" :cool:В абсолютно всеки ресторант, без никакво значение каква е цената на ястията или какъв национален тип кухня предлага, се използват основно продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност.

Абсолютна глупост си написал и абсолютно, нямаш право да слагаш абсолютно всички под един знаменател.

Ще ме прощаваш за абсолютната тафтология. :)

• Автор

Добре е да искаш нещо повече, когато природата те е ощетила.

Ще ти се доверя. След като си толкова категоричен, вероятно - за разлика от мен - имаш личен опит в тази област :)

Животът като принц ни най-малко не се доближава до живота на истински принц.

И тук нямам опит, Ваше Височество :cool:

Наричат го "снобизъм", макар че определението е непълно.

Определено е непълно. Снобизъм се нарича правенето на неща не заради същността им, а заради формата и заради впечатлението, което правиш на околните. Когато живееш както ти харесва, примерно приготвяш храната си сам от вкусни и качествени продукти и пиеш рядко, но добро вино, вместо да се тъпчеш и наливаш всяка вечер с евтини боклуци, това може да бъде "собствени стил и начин на живот", но не и "снобизъм".

в интерес на истината, ГМО-тата в боба и домашната ракийка на другаря прелюбодееца със сигурност са значително по-малко от тези в която и да е моцарела /в ресторант или не - все тая/. Ако ще си говорим за ГМО-та.

Обаче не всичко е ГМО, драги зрители :cool: И не бих отказала покана в ресторант :)

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Ако се водим по пиказката - "Няма нищо по оптимистично от жив песимист" то е цяло чудо, че ти си жив. Така и не каза защо ни сподели цялата тази пикантна информация?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.