Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да набутаме "Мултирама"

Featured Replies

Здравеите от извесно време върви промоцията на Мултирама "Гаранция за цена" изпратих им запитване дали признават линкове към онлайн магазини за доказателство за по ниска цена.

Няма да давам линкове към продукти ще дам набързо няколко примера.

Рам памет цена в Мултирама 89лв цена в други онлайн магазини 59лв разлика в цената 30лв по две както гласи рекламата 60лв.

Видео карта цена в мултирама малко над 400лв в други онлаин магазини цена 350лв разлика 50лв по две значи 100лв.

Чакам им отговора ако признават онлайн линковете утре ще ги посетя и мисля да им направя доста голям оборот, една цяла конфигурация като по мой скромни изчисления ще трябва да ми върнат около 300-400лв.

Зачетах се по внимателно и точка осем гласи.

8. Промоцията не важи за:

- продукти и стоки, предлагани online;

- продукти и стоки, закупени online;

- продукти и стоки, предлагани за продажба и закупени на едро:

- за продукти и стоки, закупени при условията на кредит.

Да ама тези онлаин магазини си имат и реални такива така че според условията на промоцията би трябвало да ми върнат парите.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Идеята ти е добра и аз забелязах, че има доста по-скъпи неща, но за съжаление сме в България и всеки мисли, че може да ни иска както си иска. Иначе ако някой успее да вземе и един лев от тях ще е добре, но според мен са го измислили и са си вързали гащите.

Абе и на мен ми се въртяха едни такива еретични мисли в главата, ама нали съм добра душа :yanim: Иначе скоро търсехме едни колонки там бяха 60лева, а ги купихме за 45... Жалко че не беше валидна още промоцията :lol6:

Че какво си купил от Мултирама,за да търсиш разлика в парите?

• Автор

Чакам отговор от Мултирама.Посочих им цените на исканите от мен компоненти в 4-5 сайта който освен онлайн имат и физически магазини.Писах им преди около час обикновено отговарят супер бързо дори и след работно време сега се бавят. Приятел иска компютър и има събрани 750лв ако си спазят промоцията аз ще му дам още толкова на заем и ще ги набутаме яко. Разликата в цените на компонентите който избрахме спрямо Скай е от порядъка на 150-200лв по две това са 400лв. Гледам и по други форуми се върти темата и досега никои не е получил пари от тях.

• Автор

Май няма да ни огрее сега чета оплаквания в цялата мрежа.не признават офертите от малките магазини и фирми а само от големите вериги с които цените им са горе долу в синхрон плюс минус пет лева. Ако беше в една бяла държава щяха такива глоби да им на тресат чак за затваряне си плачат.

Май няма да ни огрее сега чета оплаквания в цялата мрежа.не признават офертите от малките магазини и фирми а само от големите вериги с които цените им са горе долу в синхрон плюс минус пет лева.

Ако беше в една бяла държава щяха такива глоби да им на тресат чак за затваряне си плачат.

Кои са тези "малки" фирми ??? Бурканите малки ли са? Под моста и те трева пасат...

Тези измислени промоции имат сума ти уловки. Само тези две неща ще цитирам:

... доказателство (брошура или каталог с валидност към датата на осъществяване на покупката)

Според мен, дори само това да беше, вече прави условието доста трудно осъществимо.

Промоцията не важи за:

- продукти и стоки, предлагани online;

А това условие означава, че преди да купиш нещо, най-малкото трябва да го провериш дали го има на сайта им...

Горните две условия означават, че: 1. - трябва да се снабдиш с всички (актуални!) брошури от магазините за компютърна техника; 2. - от въпросните брошури да зачеркнеш всички, които се предлагат онлайн на сайта на Мултирама; 3. - от останалите стоки да провериш кое го имат в магазина, НО го нямат онлайн; 3. - каквото и да решиш да купиш все пак да ти е нужно и да е с такава разлика в цената, че да си заслужава да го купиш от тях.

И ... няма такова нещо, тези да се набутат по какъвто и да е начин. Не живейте с тази заблуда :)

• Автор

..........

Идеята ми тръгна от там че тези дни обикалям да си търся фотоапарат нещо скромно до 300-400 максимум 500лв.Минах и през мултирама дадоха ми брушурка.

Днес след работа през въпросния магазин минал и моя приятел дето иска компютър за около 750лв те му напълнили главата с глупости отпечатали му и една примерна оферта сравнихме я с цените в Скай и разликата е огромна пресметнахме я по две и стига за по-добра видео карта.Писах имейл на Мултирама никои не отговаря.

Това си е нагла измама но за сега ще почакам да отговорят, а следващата събота ако почивам че още не знам ще правя втори тур да си търся апарат и пак ще мина през тях. С комисии и органи неми се занимава но е хубаво ако наистина лъжат да се разпространи в нета, та евентуалните им клиенти да имат едно на ум.

banshee79 под големи магазини явно имат предвид Технополис, Техномаркет, Метро и всички от сорта които периодично отпечатват на хартия офертите си.

За малки и незначителни явно имат предвид тези които имат само онлайн каталози.Това са мои предположения може и да греша, във форумите не срещам нито един похвалил се които да си е взел разликата в парите от тях.

Ами нагла измама си е или по-точно, нагла заблуда и подвеждаща реклама, каквито са и впрочем 90% от рекламите изобщо и примерно рекламите на телекомуникационните оператори и доста други. Моето мнение обаче е, че всеки си има глава на раменете и би трябвало да се запознае с условията написани с малки букви. Не ги оправдавам в никакъв случай, би трябвало много сериозно да ги санкционират, само че в Бг това никога няма да стане. И как ще срещнеш някой похвалил се... То и оплакал се няма да срещнеш, поне мен би ме било срам, че съм се подвел :)

Аз като купувам нещо сравнявам цените поне на няколко места и чак тогава взимам. Ако някой направо се хвърля проблема си е негов. Все пак в трудни времена живеем и всеки спестен лев е от значение. Лошо е, че има хора като Мултирама, но винаги е имало такива и винаги ще има.

Не приеха ли преди време закон, забраняващ подвеждащата реклама, или аз бъркам? Или се отнасяше само за банките... Не се сещам. Това обаче си е абсолютно подвеждаща реклама и не прави чест на такава утвърдена марка да използва лъжи в рекламите си...

И аз да изокам...няма правила или ако има те мотаят за да ги изпълнят...търсих си апаратче сапунер и след бая ровене намерих един пенткс в техномаркет..189 кинта...отивам и го взимам...да ама снимките му са ужасни..няма фокус ..шумни абе минавка...отивам на другия ден и искам да ми върнат парите...до 3 дена имам право да върна стоката ...но се почва едно спорене с шефката на магазина/аз съм имал странно чуство за фокуса на снимките..каккво съм очаквал от този клас апарат..за нея било всичко ок..тя с очила кокошката ..и изобщо балкански номера..викам и ок отивам в потребителите...след 5 минути ме гони пича от щанда ...да си взема кинтите от касата..така че не се давайте и си търсете правата...шибаняци са и нагли ..накрая от супер гнусния за мене германос намерих канон 590 за 199 лв..последен забравен милия ..чисто новичък...е снимките му са един път,но идеята ми е ..не си оставяйте магарето в калта,само така ще пребъде тая ориенталско-- чалгаджииска държава.

• Автор

Аз като купувам нещо сравнявам цените поне на няколко места и чак тогава взимам. Ако някой направо се хвърля проблема си е негов. Все пак в трудни времена живеем и всеки спестен лев е от значение. Лошо е, че има хора като Мултирама, но винаги е имало такива и винаги ще има.

Точно там е въпроса че те се хвалят че при тях е най-евтино, моя човек решил че е вярно а реално те му дават по-високи цени.

Той не е тръгнал да купува, човека разбира от други неща, седнах ме аз пиша компонента в гугъл и излизат резултати с цени като 3 от примерно 5 оферти са с по ниска цена от тази на мултирама.

Давам и конкретен пример.

Процесор AMD Phenom II X2 555 - Цена: 189.00 лв в Плесио разбирасе е по-скъп.

цената в Скай е 164.74 лв. Те имат и реален физически магазин мога да помоля да ми пратят оферта на хартия но незнам дали от мултирама ще я признаят???

В Жар цената е 177.63 лв и така нататък.......

И останалите части така и се събира една хубава сума.

СЕМ, СЕМ за за е.ане!!! От месеци се върти тази реклама, ама няма кой да я спре и съответно санкционира фирмата поръчител. Впрочем някой да е чул СЕМ да е спряла някоя реклама до момента. Започвам да си задавам въпроса тази "институция" дали не е поредната държавна форма на ограбване на народа- морално и финансово, косвено. Нямам думи........

Без да искам да обидя никой, но май от Мултирама пазаруват хора, които не разбират много и се надяват "експертите" им да дадат компетентно мнение. Повечето хора си купуват готови конфигурации, които ползват предимно за филми и интернет, а за такива неща става почти всеки компютър. Българите докато си мълчим ще ни мачкат. Ако много хора почнат да им се оплакват и да им казват, че като цените им не са най-евтини поне да не го обявяват според мен ще се пооправят малко. А дотогава ще ги търпим и само ще се дразним, че има търговци като тях. Например аз се реших да си купя един твърд диск WD 1TB Black 64MB SATA III и в Мултирама е на цена 175 лв., а в жар 169 лв.. Разликата в цената не е огромна, но жар ми е наблизко и няма да плащам пари за транспорт, а ако го взема от мултирама трябва да дам около 3 лв. за маршрутки или около 5 лв. за нафта, което като го сметнеш накрая си е 10-ина лв. отгоре. Така че като се посъберат доста такива разлики и като теглиш една черта накрая излиза наистина фрапираща разликата.

• Автор

Написах им поредния имеил и си чакам отговорите, ето Ви идея за далавера :)

Памет Dimm DDR3 A-Data KIT 2 X 2GB 1333MHz - - Цена в мултирама: 189.00 лв.

Цена в други магазини около 110лв. разлика в цената 79лв х 2 (както гласи рекламата) 158лв.

Това обаче си е абсолютно подвеждаща реклама и не прави чест на такава утвърдена марка да използва лъжи в рекламите си...

Тия не бяха ли гърци? Не знам за какво се изненадвате.

Не приеха ли преди време закон, забраняващ подвеждащата реклама, или аз бъркам? Или се отнасяше само за банките... Не се сещам.

Това обаче си е абсолютно подвеждаща реклама и не прави чест на такава утвърдена марка да използва лъжи в рекламите си...

Данчо, това може да е утвърдена марка извън България. Но в родната страна дори частта с "PC EXPERT" в логото им е подвеждаща информация/реклама.

Написах им поредния имеил и си чакам отговорите, ето Ви идея за далавера :lol6:

Памет Dimm DDR3 A-Data KIT 2 X 2GB 1333MHz - - Цена в мултирама: 189.00 лв.

Цена в други магазини около 110лв. разлика в цената 79лв х 2 (както гласи рекламата) 158лв.

Давай, успех :)

Дайте да чукнем едно писмо до " Господари на ефира " и те да се заемат с работата ... ще го подпишем от форума . Някой от юристите/ или със сходно образование / сред нас да оформят писмото и да кажат как да го изпратим !

Доста са си вързали гащите с тези точки за онлайн магазините и физическо доказателство, но това не се споменава пред потребителя и според мен комисията за защита на потребителите би трябвало да се самосезира и да им направят една доста добра и гадна проверка. Поне на работата ни се налага да се занимаваме с КЗП , като решат могат да ти изкарат всяка промоция през дъ-то..... Пък особено за скрити от потребителя допълнителни условия към промоцията! Ходих в мултирама преди три дни, не видях никъде да пише, "ама трябва да ми носите каталог на метро за да се правите на отворен". :)

• Автор

Не ми отговорят на имейлите, вчера и днес им изпратих запитвания за цените на различни компоненти.

В събота или неделя ще отида до въпросните "експерти" да се разбера с тях на място, очаквам да си спазят условията на промоцията и при евентуална покупка да ми върнат доста пари.

За Господари на Ефира съм с двете ръце нека някои грамотен напише писмото аз първи ще го подпиша.

Multirama Bulgaria Здравейте! Благодарим за запитването!

Промоцията важи за продукти, предлагани за продажба на дребно от магазин или верига магазини.

Промоцията не важи за: продукти и стоки, предлагани online.

За да Ви бъде изплатена разликата двойно, трябва да представите печатен рекламен материал, който я доказва.

За повече информация, моля посетете http://www.multirama.bg/page/44/garantsiya-za-tsena.html , където ще намерите условията на промоцията.

На мен лично не са ми отговорили още, цитираното е от страницата им във Фейсбук.

Тази реклама е измама,няма нужда да и вярвате.Просто искат да внушават на наивниците,че продават най-евтино. Преди години имаше реклама в магазините на ОМВ-"Ако намерите стока с изтекъл срок на годност,ще получите стойността на стоката в пари".Нещо подобно беше,вече не си спомням точно,но смисъла беше такъв-намираш стока с изтекъл срок на годност,караш я на касата и получаваш цената и.По онова време /преди около 10-12 години/пътувах много и постоянно зареждах бензин и понеже специалността ми беше търговията с хранителни стоки,реших да проверя наличните им бонбони,бисквити и т.н.Беше пълно с продукти с изтекъл срок на годност.На всяка каса ми казваха нещо от рода на "Благодарим Ви,че ни уведомихте, но Вие не сте купили стоката,нали?Е,тогава не получавате нищо,просто ще изтеглим стоката от продажба!" И "Мултирама" мамят по същия начин.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.