Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за лоши сектори на HDD.

Featured Replies

Здравейте. Имам хард 250GB WD Caviar SE. Поради удар му се появиха към 20 лоши сектора. Пробвах HDD Reg. не ще да ги оправя. Вчера си взех едно Hitachi DeskStar 320GB, много хубаво, но стария развален WD не искам да го хвърлям. Въпроса ми е тъп, и не знам дали ще го разберете. Има ли начин тези лоши сектори да ги направя Unalocated и уиндоуса да не ги ползва, а да ползва здравите сектори? Тоест харда ще си е с лоши сектори, (надрана плоча знам че не се оправя) а те ще са скрити от уиндоуса и уиндоуса ще си бачка със здравата част. Поне колкото да не ми дава вече Read Error/Write Error...

Здравейте. Имам хард 250GB WD Caviar SE. Поради удар му се появиха към 20 лоши сектора. Пробвах HDD Reg. не ще да ги оправя. Вчера си взех едно Hitachi DeskStar 320GB, много хубаво, но стария развален WD не искам да го хвърлям. Въпроса ми е тъп, и не знам дали ще го разберете. Има ли начин тези лоши сектори да ги направя Unalocated и уиндоуса да не ги ползва, а да ползва здравите сектори? Тоест харда ще си е с лоши сектори, (надрана плоча знам че не се оправя) а те ще са скрити от уиндоуса и уиндоуса ще си бачка със здравата част. Поне колкото да не ми дава вече Read Error/Write Error...

Зависи как си го изпуснал. Ако пък си надрал огледалните плочи пиши го умрял.В HirenBootCd има такива софтуери, но съвета ми е да си прехвърлиш по ценната информация и да забравиш за него.

• Автор

Добре де няма значение дали са надрани или не. Просто искам да разбера как мога да накарам уиндоуса да не използва тези лоши сектори.

Виждаш в коя част на диска са/като мегабайти/. С някоя програма ги хващаш + да кажем 100 мегабайта преди и след тях и ги правиш на нов дял който го правиш скрит за ОС. Или вариант 2 както си писал е да ги оставиш unalocated и на същия принцип да направиш дялове преди и след тях.

• Автор

Виждаш в коя част на диска са/като мегабайти/. С някоя програма ги хващаш + да кажем 100 мегабайта преди и след тях и ги правиш на нов дял който го правиш скрит за ОС. Или вариант 2 както си писал е да ги оставиш unalocated и на същия принцип да направиш дялове преди и след тях.

А тези лоши сектори как да ги направя всички на 1 дял, после да го изтрия? (да стане Unalocated) Някаква програма?

Редактирано от GiGab¥Te (преглед на промените)

А със прост формат няма ли да стане? Не бърз, а пълен! Нищо не ти коства да пробваш.

през windows няма да стане - той не маркира лошите сектори, а си ги записва във журналния файл на NTFS и след формат пак се появяват. трябва ти програма за маркиване: за под DOS: http://hdd-911.com/index.php?option=com_docman&Itemid=31&task=view_category&catid=69&order=dmdate_published&ascdesc=DESC за под windows: http://hdd-911.com/index.php?option=com_docman&Itemid=31&task=view_category&catid=81&order=dmdate_published&ascdesc=DESC edit: нещо са правили по сайта и не се свялят, но може да видиш коя е последната версия и да си я намериш през google. програмата е безплатна, така че не ти трябва лекарство. не зе занимавай с боклука hddregenerator - тая програма е като фалшивите антивирусни - хем е платена, хем не прави нищо, но вреда може да ти докара ако диска е на умиране. няма вариант за поправяне на лоши сектори, няма такива магнитни полета дето да могат да оправят... няма програма дето да командва главите на диска и те та направят нещо за което не са проектирани. програмата командва диска и той прави каквото трябва, тоест тя няма как да го накара да пуска някакви "смециални магнитни полета" http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.dposoft.net%2F%23b_hddhid това са пълни глупости... лошото е че и много компютърни специалисти се вързват http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fhdd-911.com%2Findex.php%3Foption%3Dcontent%26task%3Dview%26id%3D27%26Itemid%3D27 превода не е перфектен, но толкова може google

Редактирано от the professor (преглед на промените)

А като пусна Victoria 4.3 какво да дам, че да ги маркира?

дано моите жокери от тази тема ти помогнат

ако имаш конкретни въпроси - питай

:angry: знам че и тук ще ме намерят и няма да пропуснат да ми сложат минуси, но това няма да промени желанието ми да помогна на който има нужда и желание да получи съвет!

• Автор

дано моите жокери от тази тема ти помогнат

ако имаш конкретни въпроси - питай

:angry: знам че и тук ще ме намерят и няма да пропуснат да ми сложат минуси, но това няма да промени желанието ми да помогна на който има нужда и желание да получи съвет!

Значи ето тука

Публикувано изображение

давам Start, чакам да сканира и уж да оправи целия хард, и съм готов?

• Автор

А това ще навреди ли на информацията вътре, щото почнах да го пълня...

не би трябвало, но като всяка подобна операция винаги има някакъв риск, било той и минимален като в случая

• Автор

Благодаря! Довечера ще го пусна че процеса е много бавен и утре ще ти кажа как е.

• Автор

Стана нещо странно. Не съм пускал Victoria-та, нищо не съм правил, реших снощи да пусна тест за лоши сектори с HD Tune да видя дали са се увеличили. Сутринта ставам няма нито 1 лощ сектор, направих бенчмарк на харда, нямаше Read/Write Error-и??? Сега половината е пълен и все едно нищо не му е ставало??? Какво става?

Стана нещо странно. Не съм пускал Victoria-та, нищо не съм правил, реших снощи да пусна тест за лоши сектори с HD Tune да видя дали са се увеличили. Сутринта ставам няма нито 1 лощ сектор, направих бенчмарк на харда, нямаше Read/Write Error-и??? Сега половината е пълен и все едно нищо не му е ставало??? Какво става?

Възможно е да имаш проблем с електрониката, а не с лоши сектори. Тогава повечето програми показват лоши сектори без да има такива.

Все пак пусни тест и с други програми.

Редактирано от izen (преглед на промените)

• Автор

Възможно е да имаш проблем с електрониката, а не с лоши сектори. Тогава повечето програми показват лоши сектори без да има такива.

Все пак пусни тест и с други програми.

Няма абсолютно никакъв проблем с харда! Тествах с различни версии на HD Tune, правих бенчмаркове - никакъв проблем и никакви лоши сектори... тоя хард все повече ме учудва. Беше пред умиране с над 100 лоши сектора, сега е като нов????

Според мен проблемът е в самите програми, които правят тестовете. За съжаление не знам да има такава, която да ти покаже 100% вярна информация.

Според мен проблемът е в самите програми, които правят тестовете. За съжаление не знам да има такава, която да ти покаже 100% вярна информация.

в моя опит се е наложила една единствена, но от нея тестовете още ги чакаме
  • Автор

Снощи докато глледах един филм, записан в проблемния хард изведнъж картината замръзна... викам си лош сектор. Пускам виктория, давам Remap и пускам да търси... намери ми 3 грешки и успешно ги ремапна и поне засега няма проблеми. То много ясно че пак отнякъде ще се появят лоши сектори. Искам да питам като ми ремапва лошите сектори какво прави всъщност? Като HDD Reg. ги заличава за известно време или просто ги премества за да бъдат недостъпни?

Няма абсолютно никакъв проблем с харда! Тествах с различни версии на HD Tune, правих бенчмаркове - никакъв проблем и никакви лоши сектори... тоя хард все повече ме учудва. Беше пред умиране с над 100 лоши сектора, сега е като нов????

бенчовете не тестват за лоши сектори, само сканирането по сектори може да каже има ли такива или не, а то отнема доста време - може да мине 2-3 часа като нищо в зависимост от скоростта с която се четат секторите и от размера на диска... примерно 1тб диск - поне 4-5 часа... hdd regenerator не прави нищо. ако не вярваш пускаш виктория, но само да тества, ако открие пусни hdd regenerator да ги "оправя" и после пак пусни виктория, да видиш че са си там... ремапнатите сектори се маркират да не се ползват, но за да не намалява капацитета, диска има зона с резервни сектори, които заместват лошите. обаче с течение на времето като се заместват лошите сектори със сектори от резервната зона диска става по бавен щото това е един вид фрагментиране...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Значи след минаването с виктория харда вече е като нов?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.