Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашно озвучение.

Featured Replies

Здр. Съфорумници!

Може ли да ми предложите два суббуфера + четири колони + усилвател (или усилватели колкото трябват) тези неща ще се купуват едно по едно!

Предпочитани марки: Yamaha и JBL.

Искам нещо което е качествено свири добре и когато реша да мога да събарям къщата с него! :)

Общо взето търся качество и мощност.

Бюджет 1100лв. като пак казвам ще се копува едно по едно.

Благодаря предварително!

Alexander.Atanasov

Би ли обяснил, от къде ти дойде идеята за 4 колони и 2 субуфера?!?

Ако ще слушаш музика имаш нужда от 2 колони. Ако ще правиш домашно кино - 5 или 7 ...

Ако мислиш че при музика 4 колони свирят по-добре от 2 ... :) преосмисли си концепциите преди да си пропилял бюджета за глупости.

Относно субуферите - евтиният, некачествен субуфер може много повече да съсипе звука, отколкото да го подобри с нещо.

И накрая за бюзджета - за 1000 лв можеби най-разумното нещо, което можеш да направиш и да има смисъл от него е да си вземеш колони втора ръка... и да събираш за усилвател.

Идеята да си купиш 2 колони, бас и усилвател общо за 1000лв. и да очакваш да свирят прилично е абсурдна.

Най-малкото, един приличен субуфер стартира като цена от около 1000лв.

За тези пари - нещо втора ръка! Има подобни теми из раздела, порови се.

Еvlampi добре е отговорил,с тоя бюджет - всичко втора ръка(намират се прекрасни неща,меломаните често сменят техниката)Разбирам,че търсиш 'мощ',но идеята за два субуфера е абсурдна.

Alex&Ramesses_B.H.Л изказваш се отново некомпетентно.

1 - От компютър(ако това е източника) могат да се пускат доста повече неща от mp3-ки - било то Flac или други loseless формати, било то филми с DTS-HD и т.н. - от каквито вече изобилства по торентите.

2 - Момчето е писало "Искам нещо което е качествено свири добре", колонките, които си предложил са много далеч от свиренето добре...

3 - Най-интересното е, че комплекта, който си препоръчал е пасивен, и без усилвател може да се използва за ... подпиране.

Разбирам желанието ти за активност във всяка тема ... но нали идеята на форума е да се помогне на хората да си вземат нещо наистина добро. Иначе решения колкото искаш - Thunder, Elite, Jamo, Jbl ... но да се дават пари за такива неща е чиста проба дарение...

Добре е първо да проучиш нещата и ако ще пишеш - да пишеш от опит... за да не се получава поговорката - "Вместо да изпишеш вежди, да извадиш Очи" :cooking1:

Успех!

Нека да изчакаме Atanasov, за да ни даде повече инф. : за звукова карта, ако ще слуша от компютър, какво изобщо ще слуша и т.н.

Както казах вижте няколко теми по-назад. Там има достатъчно полезна информация.

Подкрепям комбинацията от добра звукова карта(може и да не е за 300 лв.), добра техника и Flac'n'Loseless.

Хубаво е да задълбаваме, но до определени нива. Да не се окаже, че на човекa трябва да му сменяме и стаята заради нови колони, ако ме разбирате

Flac:

http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec

http://flac.sourceforge.net/

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Не ми звучи сериозно някой да препоръчва аудио оборудване и да не знае какво Flac.

Не ми звучи сериозно някой да препоръчва аудио оборудване и да не знае какво Flac.

FLAC (free lossless audio codec) е един от най - разпространените кодеци за рипване на музика без загуба на качеството. Кодирането на данните се извършва без загуба на качество и кодираният файл е напълно идентичен на оригиналния по звучене. Форматът е разработен за компресия на аудио данни и използва типичния за тях висок порядък на корелация между отделните семпли (samples).

Извинявам се тогава за некомпетентността,наистина незнаех!

За музика едни колони втора ръка примерно за 750 лв. Пример: MONITOR AUDIO RX2 и един усилвател втора ръка от 250-350 лв.Пример: Philips FA-960 .За домашно кино, обаче става сложно с този бюджет.

Това са само примерни варианти, разбира се ти трябва да отидеш да чуеш техниката с твоите уши и след това да направиш избор.

Monitor Audio RX2 са супер колони и офертата е добра, но не мисля, че са за автора на темата. Той казва, че иска нещо качествено, но и да "събаря къщата". Това рядко е възможно от една и съща система, особено за този бюджет. Като го слушам е повече нещо от рода на Cerwin Vega, където се набляга на шума отколкото на качеството. Ще мине и без събуфер.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

Monitor Audio RX2 са супер колони и офертата е добра, но не мисля, че са за автора на темата. Той казва, че иска нещо качествено, но и да "събаря къщата". Това рядко е възможно от една и съща система, особено за този бюджет.

Като го слушам е повече нещо от рода на Cerwin Vega, където се набляга на шума отколкото на качеството. Ще мине и без събуфер.

Момчето не иска да слуша качествена музика а да " събаря къщата" Значи че не му трябва нищо. Просто си пише ей така, за да е итересен. А който не се е занимавал с ниска честота и няма идея какво представлява, моля да не дава предложения.

Да случаш качествена музика и да вдигаш гюрюлтия, са две съвсем различни неша. Второто го може всеки човек, докато първото, трябва да разбираш и музиката и съответната аудиотехника.

Аз лично, нищо не му препоръчвам да си купува.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Момчето не иска да слуша качествена музика а да " събаря къщата" Значи че не му трябва нищо. Просто си пише ей така, за да е итересен. А който не се е занимавал с ниска честота и няма идея какво представлява, моля да не дава предложения.

Да случаш качествена музика и да вдигаш гюрюлтия, са две съвсем различни неша. Второто го може всеки човек, докато първото, трябва да разбираш и музиката и съответната аудиотехника.

Аз лично, нищо не му препоръчвам да си купува.

Ще слушам от компютър попринцип най-много слушам Hip-Hop.. предложете нещо за такава музика което е прилично за парите си..

Ще слушам от компютър попринцип най-много слушам Hip-Hop.. предложете нещо за такава музика което е прилично за парите си..

За хип-хоп не ти трябва нищо. Вземи си най евтиното, тъкмо да ти пасва в гетовското жилище. :love:

като за "вкъщи" аз ползвам:

Creative SB X-FI XTREME SB0770 + Technics SH-GE70 + Phonic MAX860 + Radiotehnika S-90B

ще кажете че комбинацията е странна, но аз съм си доволен. като за моите претенции и възможности - толкова

разни хора - разни идеали. така че колкото и да го съветваме ако той не си ги хареса .....

както по-горе бе казано трябва да се има предвид и стаята, че да не се наложи да я сменяме :love:

Alexander.Atanasov

Ето едно решение втора ръка, което според мен ще покрие нуждите ти:

Infinity Beta 50 - 1150лв.

Колоните, както всички в този бюджет имат немалко недостатъци, но за типа музика който слушаш, мисля че са подходящи.

Има разбира се доста по-добри решения, но нови, прилично свирещи колони с този обем струват доста повече.

Например Klipsch RF-82 - колони подходящи за слушане на неприлични нива и за музиката, която харесваш ...струват почти двойно.

Успех!

Редактирано от Evlampi (преглед на промените)

• Автор

За хип-хоп не ти трябва нищо. Вземи си най евтиното, тъкмо да ти пасва в гетовското жилище. :)

Добре щом така мислиш..

Как да се изразя за да може да ме разберете.. "да събарям къщата" или..

Добре предложете ми добра звукова карта + прилично домашно озвучение (както казах слушам най-вече Хип-Хоп) и ако може да се купуват едно по едно ще е много добре.

Благодаря предварително..

Редактирано от Alexander.Atanasov (преглед на промените)

Гледай сега кво ша напраиш: Отиваш в магазина, казваш всичко това на продавача, и той ще ти предложи нещо. Както ти казах за хип хоп няма значение, колкото и да ти е готина "уредбата" музиката щом е лайно, пак лайно ще си излезе!

• Автор

Да не отварям нова тема..

Коя от тези аудио системи да избера ?!

1 -> SONY MHC-RG495 - http://technomarket.bg/products/09027550/sony-mhc-rg495

2 -> SONY MHC-RG595 - http://technomarket.bg/products/09028073/sony-mhc-rg595

3 -> SONE MHC GT444 - http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=9228

Редактирано от Alexander.Atanasov (преглед на промените)

С този бюджет малко трудно ще ти бъде да си набавиш такова озвучаване като марките Yamaha и JBL произвеждат повече профи серия но цените особено за JBL са високи, но... принерно техника от рода Берингер и Пфоник и то втора употреба може да стане нещо :ph34r: Между другото имам 2бр. JBL които ще ти свършат работа както за качество така и за тяга те са активни JBL EON 15P-1 и цената за двете е 1300лв.post-238719-0-42214000-1294954547_thumb. 0894 641 110

Редактирано от dj_alexander (преглед на промените)

Да не отварям нова тема..

Коя от тези аудио системи да избера ?!

1 -> SONY MHC-RG495 - http://technomarket.bg/products/09027550/sony-mhc-rg495

2 -> SONY MHC-RG595 - http://technomarket.bg/products/09028073/sony-mhc-rg595

3 -> SONE MHC GT444 - http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id=9228

Нито една,всички са шаренки,вероятно даже докарват някакъв звук,но се разрови из обявите и аудиофорумите из нета и си вземи усилвател или ресийвър + две добри колони втора ръка(има много прилични цени,а качеството на звука ще е несравнимо,каквато и музика да слушаш)

Нито една,всички са шаренки,вероятно даже докарват някакъв звук,но се разрови из обявите и аудиофорумите из нета и си вземи усилвател или ресийвър + две добри колони втора ръка(има много прилични цени,а качеството на звука ще е несравнимо,каквато и музика да слушаш)

Ама, братле, тия уредбички свирят чудничко, особено за музика от типа техно и хипхоп. Аз се обзалагам, че пичът ще си слуша предимно мп3-ки. Аз си ползвам една подобна Сони 3х80 В модел 2003г. В интерес на истината няма как всички да са аудиофили. Не си мислете, че аз не искам да си взема например нещо читаво, ама като се сетя за бюджета.... Е, не можах да отделя за едно Onkyo втора употреба с читави колонки (както ме съветвахте преди време тук)...

Сега за автора на темата: 1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО читава звукова карта 2. един хубав кабел стерео-букса/чинч (не от 3-4 лева, моят го взех за 25лв) 3. ако е само за музика - читав усилвател/ресивър 2-ра употреба + читави колони (ама почети и малко форуми)....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.