Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За врачките....

Featured Replies

Всеки с Пътя си, уважаеми. Може и еволюцията на Еоните да е безкрайно безнадеждна и печална, но пък е стиснала здраво за гърлото всинца ни. И от липса на кислород мислим по шебешки... :) ---------------------------------- Не ми се спори. Не точно с Вас, а с който и да е. В спорът не се ражда истина, защото в този си вид нямаме достъп до нея. В спора само намираме емоции, които разцентроват системите ни. Успех.

• Отговори 898
  • Прегледи 149,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

От твоите постове става ясно, че според теб човекът може единствено да реагира на прости стимули чрез прости реакции. От тази гледна точка няма как да разбереш някакво по-сложно психологическо поведение, колкото и да ти пиша.

За човека страхът от смъртта има шоков характер и вярата в задгробния живот намалява този страх.

От моите постове става ясно че знам точно как действат врачките.

А от твоите постове става ясно че нищо не знаеш, относно работата им и още по-малко от мотивациите на клиентите им.

Драги ми съфорумецо,

врачките не ги интересува дали ще се сбъднат предсказанията им. Те се интересуват да предскажат такиви развития на събитията, които ще им осугурят повече доходи на тях. Преценява си врачката по отношение на дадена клиентка какъв подход ще е най-доходоносен за нея и действа според възможно най-ранетабилната стратигия.

Например, дошла е клиентка да й реве на главата че мъжът й май си има любовница. Даже и да си няма любовница мъжат й на клиентката, врачката има интерес да я дестабилизира, да я уплаши че вижда чести изневери от страна на похотливият съпруг. И съответно клиентката ще идва пак да проверява дали й изневерява пак съпругът. Това носи доходи на врачката. Като успее врачката след няколко консултации да спечели доверието на найвната клиентка, тогава й се обажда по телефона по нейна инициатива и я вика да дойде на консултация, щото тя като е загрижена за нея е била хвърлила картите да види кво става и е видяла лоша новина.

Такааааааа, идва клиенката и врачката я баламосва че е "засякла" влияние на магия направена на съпругът й от някава любовница, с цел да й го отнеме да се разведат. После врачката й заявя с един мрачен и загрижен тон, с едни такиви дълбоки въздишки че за съжаление тая магия дето му я прави оная на съпруг й, е много силна и ако не се действа бързо да бъде спряна, поксле ще е окончателно много късно и ще си изгуби мъжлето. Клиентака израда в паника и плаща колкото пари има на редовни вноски, за продиводействие на магията.

Те така изкарват пари.

Апа ти си мисли наивно, че ги интересува да предсказват събития които ще се случат.

Въобще не работят и не се потят да внушават на клиентките си психологически тъпотии четени от книжки, писани от хора които нищо не знаят за далаверите на врачките, ами се чудят какво да изсмучат от пръстите си, за да напишат книга и да вземат процент от продажбите й.

Тези които имат нужда да вярват във врачуването, си търсят всякакви обяснения що било то вярно че някакви си там били познавали. Също както тези които имат нужда да вярват в свръх естествени сили, си намират някаква религия, според държавата в която са и почват да вярват.

Така както няма задгробен живот, така няма и врачуване. Ама на тебе като ти е друдно да го проумееш и тръгваш по грешни пътища да търсиш някакво обяснение за несъществуващи неща.

Ще ти дам пример,

представи си че някой 14 годишен си мечтае да дава концерт на открито на Луната.

Почва да търси начин да изкара много пари, да закара на Луната 100 човека и да свири там пред тях.

Хубаво, ама като не може да проумее че звукът се разпространява само ако има въздух между струните на китарата му и ушите на слушателите, неговият проект е неусъществим, така както той си го представя. И ако случайно спечели милони на лотария, нищо чудно да накупи скафандри за слушатели си, без да му е ясно че нищо няма да чуят, дори и да са отишли там. Той 14 годишният се заблуждава за нещо което няма как да стане и каквото и да му обясняваш, пак си знае неговата. Ще ти каже че с божията помощ ще има въздух там на открито и ония ще му чуят музиката. Даже ще ти намери цитати от библията, че било описано нещо подобно, нали, сещаш се че един там ходил по водата. Значи може и на Луната да има въздух ако бог е рекъл, ми да , що не.

Та на мене, ти ми изглеждаш толкова наивен, като 14 годишният, когато се опитваш да си обясняваш несъществуващи практики в отношенията между врачките и клиентките.

Като не знаеш как стават гяволъците при врачките и си мислиш че ще го разбереш чрез четене на неподходящи книжки по някаква психология. Трябва ти спешно някакво обяснение, за собствено успокоение, що било вярно че се сбъдвали предсказания и също както преди хиляди години са решили че боговете предизвикват мълниите, ти сега си изфабрикуваш някаква си твоя теория, която е 100% невярна. Като си неспособен ти самият да лъжеш успешно други хора, няма как да разбереш мошениците и шарлатаните, какво и как правят. Намери си гадже врачка, тя ще ти отвори очите, да прогледнеш и да видиш истината, че всичко е лъжа и измама. Включително и това дето го пишат журналистите по вестниците и го говорят по телевизиите. Не ти се вярва май а ?

А как стана така , че преди няколко години излезоха в два последователни тиража на тотото в бг , едни и същи числа , ?

Нали уж всичко и "честно" и ги показват тиражите и по телевизията и абала бала. Господ, бог, исус-христос, разпнатият на кръст заченат от светия дух ли ги е наредил два пъти едни и същи топки да излезат ?

Лъжата е навсякъде, във всички сфери на отношенията между хората.

Политиците лъжат за да се докопат до държавните пари.

Докторите лъжат за да изкарват пари от ненужни операции.

Родители лъжат децата си че било имало Дядо Мраз, Коледа, Св Николай който носел подръци, ама само на послушните дечица.

Младежите лъжат девойките че им пука за някакви си чувства, за да ги обърнат по-лесно по-гръб.

Хитрите мадами лъжат заможните господа че са влюбени в тях, за да се уредят да не работят цял живот.

Афирканците имигранти лъжат че ги били преследвали в тяхната държава, за да се докопат до по 1000 евро на месец суха пара без да работят в Белгия.

Търговците си лъжат редовно клиентите и им пробутват неподходящи стоки.

И т.н. и т.н.

Врачуването - това е двупосоча лъжа.

Първо киентката лъже врачката, после врачката пък лъже клиентката.

Ще ти дам пример,

представи си че някой 14 годишен си мечтае да дава концерт на открито на Луната.

Почва да търси начин да изкара много пари, да закара на Луната 100 човека и да свири там пред тях.

Хубаво, ама като не може да проумее че звукът се разпространява само ако има въздух между струните на китарата му и ушите на слушателите, неговият проект е неусъществим, така както той си го представя. И ако случайно спечели милони на лотария, нищо чудно да накупи скафандри за слушатели си, без да му е ясно че нищо няма да чуят, дори и да са отишли там. Той 14 годишният се заблуждава за нещо което няма как да стане и каквото и да му обясняваш, пак си знае неговата. Ще ти каже че с божията помощ ще има въздух там на открито и ония ще му чуят музиката. Даже ще ти намери цитати от библията, че било описано нещо подобно, нали, сещаш се че един там ходил по водата. Значи може и на Луната да има въздух ако бог е рекъл, ми да , що не.

Много респектиращ пример! :D

На шебеци не вярвам.

---------------------

Правилно, уважаеми гастарбайтер

И аз не вярвам, та затова и не се чета - много, ма много съм си скучен и досаден :)

---------------------

В страха си да не ни излъжат и нещо да не се минем има опасност да прескочим Зелената вратичка, която се среща един, най-много два пъти в настоящия живот. Затова е фатално, ако всичко, което излиза извън границите на когнитивната ни реалност автоматично отричаме, режем, мачкаме и тъпчем, при това с яростно настървение.

Този урок си го научава всеки само от личен опит и то чрез страдание - няма друг начин.

Успех!

---------------------

Правилно, уважаеми гастарбайтер

И аз не вярвам, та затова и не се чета - много, ма много съм си скучен и досаден :)

---------------------

В страха си да не ни излъжат и нещо да не се минем има опасност да прескочим Зелената вратичка, която се среща един, най-много два пъти в настоящия живот. Затова е фатално, ако всичко, което излиза извън границите на когнитивната ни реалност автоматично отричаме, режем, мачкаме и тъпчем, при това с яростно настървение.

Този урок си го научава всеки само от личен опит и то чрез страдание - няма друг начин.

Успех!

Всъщност, това за научаването и страданието...глупости :P Има много хора, които не ги научават твоите работи цел живот...

Останалата част от поста-Конкретизирай :D Всичко е в детайлите!!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Всъщност, това за научаването и страданието...глупости :P Има много хора, които не ги научават твоите работи цел живот...

...за съжаление.

Останалата част от поста-Конкретизирай :D Всичко е в детайлите!!!

...не е необходимо.

...за съжаление.

...не е необходимо.

За съжаление? Виж сега какво се получава...

"Някои хора за съжаление" не научават "нещо си неизвестно" цял живот.

Как да разберем какво са научили, какво ще научат или биха научили някои хора, ако определим търсеното като абсолютно неизвестно... Виждаш ли защо аджеба трябва да се конкретизира какво е търсеното в детайли. А ако не може да се конкретизира, защото при всеки би се разминавало, то това го превръща в субективно и не можем да правим обобщаващи изводи дали е за съжаление или не е за съжаление.

Не можеш хем да говориш за нещо конкретно, хем да говориш неконкретно.

За съжаление? Виж сега какво се получава...

"Някои хора за съжаление" не научават "нещо си неизвестно" цял живот.

Как да разберем какво са научили, какво ще научат или биха научили някои хора, ако определим търсеното като абсолютно неизвестно... Виждаш ли защо аджеба трябва да се конкретизира какво е търсеното в детайли. А ако не може да се конкретизира, защото при всеки би се разминавало, то това го превръща в субективно и не можем да правим обобщаващи изводи дали е за съжаление или не е за съжаление.

Не можеш хем да говориш за нещо конкретно, хем да говориш неконкретно.

------------------------------

Уважаеми Master Chief ,

формалната логика, извадена от контекста е изцяло безсилна.

В случая се намесихте в един безмълвен диалог между мен и Ефе, който тече от доста време и е нещо, което не може да се опише с думи.

Защото думите са като вагоните - те само пренасят важното, но самите те не са нищо повече от носител, опаковка, средство за доставка.

Но не самата комуникация.

Тя е на друго ниво, където няма думи.

Там е Безмълвие.

Там е Празнотата, която е Пълнота.

------------------------------------------------

SAPIENTI SAT

По-конкретно от това няма.

------------------------------

Уважаеми Master Chief ,

формалната логика, извадена от контекста е изцяло безсилна.

В случая се намесихте в един безмълвен диалог между мен и Ефе, който тече от доста време и е нещо, което не може да се опише с думи.

Защото думите са като вагоните - те само пренасят важното, но самите те не са нищо повече от носител, опаковка, средство за доставка.

Но не самата комуникация.

Тя е на друго ниво, където няма думи.

Там е Безмълвие.

Там е Празнотата, която е Пълнота.

------------------------------------------------

SAPIENTI SAT

Уважаеми Валентинус, логиката ми се базира на контекста. Доста трудно възприемам, когато някой ме убеждава, че трябва да науча нещо, но не казва какво, не дава описание и едновременно с това ми казва, че ако не науча "нещото", то положението ми е за съжаление. Основното нещо, което искам да докопам с въпроса си е кое е това "нещо"? И аз умея да говоря мъгляво и двустранно, но избягвам да го правя.

Наистина, не знаех, че се намесвам в нечий диалог/разговор, защото може би не съм открил реално протичащ в стандартният смисъл. Може би, за да може друг да разбере това, което някой мисли, трябва медиатор, който се явяват думите. Не познаваме възможностите на телепатията. Честно казано, ако някога когато все още съм жив, се получи някак нещо подобно, особено технологично, ще бъда ужасен.

По-конкретно от това няма.

Кой урок е интересният въпрос и защо аджеба се говори с такава сигурност? Какво представлява, описан едностранно и неотклончиво.

Не познаваме възможностите на телепатията. Честно казано, ако някога когато все още съм жив, се получи някак нещо подобно, особено технологично, ще бъда ужасен.

Телепатия и технология - 0 съвместимост

Кой урок е интересният въпрос и защо аджеба се говори с такава сигурност? Какво представлява, описан едностранно и неотклончиво.

Дай почивка на ума... и там, в тишината ...ще чуеш

Телепатия и технология - 0 съвместимост

Дай почивка на ума... и там, в тишината ...ще чуеш

Всъщност, ако се научим да четем мозъчните вълни и "мислите" и да ги предаваме на разстояние с радиовълни и отново директно да ги вкарваме в нечиий друг мозък, те то това си е практически телепатия с технологии. :P

A умът винаги е дежурен...Или поне частта, която "търси истина"...

Уважаеми Валентинус, логиката ми се базира на контекста. Доста трудно възприемам, когато някой ме убеждава, че трябва да науча нещо, но не казва какво, не дава описание и едновременно с това ми казва, че ако не науча "нещото", то положението ми е за съжаление. Основното нещо, което искам да докопам с въпроса си е кое е това "нещо"? И аз умея да говоря мъгляво и двустранно, но избягвам да го правя.

Наистина, не знаех, че се намесвам в нечий диалог/разговор, защото може би не съм открил реално протичащ в стандартният смисъл. Може би, за да може друг да разбере това, което някой мисли, трябва медиатор, който се явяват думите. Не познаваме възможностите на телепатията. Честно казано, ако някога когато все още съм жив, се получи някак нещо подобно, особено технологично, ще бъда ужасен.

--------------------------------

Не Ви убеждавам в нищо.

Само си дрънкам...

Бях провокиран от Белгиеца, който в неверието си във врачкете /само по себе си напълно разбираемо/ стига до абсурдното отхвърляне на всичко, което не е очевидно.

Под очевидно разбирай нещо голямо, твърдо и безкомпромисно, запушило шосето като паднала скала. И всичко друго - или го няма, или е манипулация, и то с цел да отмъкне някой скъпите му евра. Та направих алюзия с известния разказ на известния автор за Зелената врата. Със същият успех може да се опримери с Чадър - зеления от Изтока, или със западния му аналог - Белия заек на Луиз Карол. И ако си Нео и посмееш да тръгнеш след него стигаш до сцената със синьото и червеното хапче.

И така нататък.

Поисле се появихте Вие и поискахте пояснения. Безкомпромисна яснота и логика.

Ми няма нито яснота, нито логика.

Там, дето господства аристотеловата логика няма Бял заек.

И ако сте Нео, ще я зарежете.

Защото тази логика е смешно и срамно покривало, за да не виждаме звездите...

---------------------------------

Е, предполагам, че се убедихте, че не си струва разговора със шебек, нали? ;)

Бях провокиран от Белгиеца, който в неверието си във врачкете /само по себе си напълно разбираемо/ стига до абсурдното отхвърляне на всичко, което не е очевидно.

Всякакво мислене, в което няма капка рационалност, е присъщо за хора с фантазьорско-мечтателна нагласа и липса на проницателност и критичност в съжденията.

А се познава много лесно кой какъв е.

Доста хора не успяват да "пораснат" и си остават едни деца, готови да вярват в Дядо Мраз, Коледа и др. разновидности. Реалната действителност им е скучна работа, та си търсят начин да си изфабрикуват някакъв свой измислен и несъщестуващ свят на заблуди.

Всякакво мислене, в което няма капка рационалност, е присъщо за хора с фантазьорско-мечтателна нагласа и липса на проницателност и критичност в съжденията.

А се познава много лесно кой какъв е.

Доста хора не успяват да "пораснат" и си остават едни деца, готови да вярват в Дядо Мраз, Коледа и др. разновидности. Реалната действителност им е скучна работа, та си търсят начин да си изфабрикуват някакъв свой измислен и несъщестуващ свят на заблуди.

Навремето така са мислели и за трудовете на Лобачевски и пак така са му се присмивали, а сега го спрягат за новатор в областта на не евклидовата геометрия. Факт! По-интересното е, че се оказва, че евклидовите пространства, които са се смятали за вся и всьо - за самата реалност и олицетворение на живия живот, са едно опростяване и всъщност голяма заблуда. С други думи... симпатичен си ми (няма да казвам защо), но... абе, усещаш какво казвам. Няма как да разбереш, дали от тук няма да изскочи заека...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Готвят арести на врачки измамнички?

Взели документите и на "гадателката" Звездна

Публикувано изображение

Звездна

Арести на известни родни врачки готви полицията. Вътрешното министерство е решило да сложи край на бизнеса на шарлатаните, които години наред прибират парите на лековерни българи с обещанието да им развалят “черни магии” или да ги излекуват от нелечими болести като рак.

Врачка менте беше арестувана вчера след сигнал на ужилена гражданка. Ченгетата щракнаха белезници около китките на 57-годишната Йоана Колева в момент, когато преглеждала поредната си клиентка.

Самообявилата се за професор лечителка вземала по 1000 лева, за да “лекува” рак.

blitz.bg

Докато има наивници, ще има и врачки.

Колкото осъдиха врачката Емил Лещански ъхъ

Колкото осъдиха врачката Емил Лещански ъхъ

Нали уж го бяха подвели под съдебна отговорност?

Горките хора от Хасково, които прекараха толкова време под открито небе, очаквайки предреченото от него земетресение!

Нали уж го бяха подвели под съдебна отговорност?

Горките хора от Хасково, които прекараха толкова време под открито небе, очаквайки предреченото от него земетресение!

То в Страната ни Чудесна такова нещо като съд няма.

И великия оракул Лещански, дето звездите му го говорят, и дето подлуди цяло Хасково - най-нагло продължава да си пише глупостите, наречени хороскоп, в един известен ежедневник, за което естествено му се и плаща

:D

То в Страната ни Чудесна такова нещо като съд няма.

И великия оракул Лещански, дето звездите му го говорят, и дето подлуди цяло Хасково - най-нагло продължава да си пише глупостите, наречени хороскоп, в един известен ежедневник, за което естествено му се и плаща

Наскоро се чудех дали все още има хора, които вярват на хороскопите в пресата.

Ако имах вестник, никога нямаше да давам грешни пари за грешни хороскопи.

Наскоро се чудех дали все още има хора, които вярват на хороскопите в пресата.

Ако имах вестник, никога нямаше да давам грешни пари за грешни хороскопи.

Люмиер преди години също публикуваше дневен хороскоп - в една колонка беше.

Тоя цяла страница си взел за дневен такъв.

А познай дали аз или ти или баба ми не можем да си копим пейстнем от нета Великото предсказание аджеба ко ша ми са случи на мойта зодия у тоз точно ден

:grimace:

Ясновидката Николета прогнозирала потопа

„Опитах се да предупредя, че ще стане нещо фатално, но не ми се обърна внимание. Не само в „Горещо" и в още 2 интервюта го казах", казва гадателката от "Ясновидци"

Публикувано изображение

Преди месец Николета Йорданова предсказала наводненията. Предсказанието си ясновидката направи в предаването на Венета Райкова „Горещо". Тогава тя бе категорична, че през февруари ще има природни бедствия с жертви, дори конкретизира, че това ще са наводнения. Явно за да я настъпят, конкурентите й в студиото я апострофираха, че през февруари не е логично да има наводнения. Николета обаче не се отказа от прознозата си - пише „Уикенд" с констатацията: Уви, оказа се, че позна.

Врачката признава пред вестника, че е сломена от това, че никой тогава не й обърнал внимание. „Опитах се да предупредя, че ще стане нещо фатално, но не ми се обърна внимание. Не само в „Горещо" и в още 2 интервюта го казах. По една телевизия, където ме снимаха на запис през януари, не излъчиха интервюто,защото не било достоверно и не искали да тревожат зрителите излишно" - признава Николета.

Участничката в предаването „Ясновидци" усещала катаклизма още от ноември, миналата година. „Сега, преди потопа, беше страшно. Всяка нощ сънувах кошмари. Ужас някакъв! Милите хора, измряха невинни" - споделя врачката. Според нея през следващите седмици положението в България също ще е страшно. Очакват ни още наводнения - предвижда ясновидката. Ще има лошо време и през лятото дори.

http://lifestyle.ibo...s/id_1880439285

Ясновидката Николета прогнозирала потопа

„Опитах се да предупредя, че ще стане нещо фатално, но не ми се обърна внимание. Не само в „Горещо" и в още 2 интервюта го казах", казва гадателката от "Ясновидци"

Защото ви слагат под един знаменател, Ники -

заради такива като Звездни Небесни Лещански...

Йоана Рубин: Арестуваха ме като най–голямата престъпничка!

Всеки може да си направи сам извода по отношение на "лечителката"...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.