Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за протеста на мюсюлманите?

Featured Replies

...Тия хора нямат нужда от война,а от стабилна икономика която би увеличила  малка държава.........Всички знаем за какво им е на аятоласите атома.

<{POST_SNAPBACK}>

dragozow,не мислиш ли,че и те имат амбиции-те са наследници на Персия(както и ние се гордеем,че сме наследници на траките и на империята на Симеон Велики),за тях е унизително положението целия свят да гледа на тях като на втора ръка хора.Не мислиш ли,че политиката и воините се правят от властимащите,а на тях са необходими други неща,не тези,които са нужни на народа им.На техните управници не им трябва гласност (нали ще се пише лошо за тях),не им трябва стабилна икономика и стабилни доходи на населението (тогава вече няма да има лесно манипулируема тълпа) и тн.

Трябва им война!Трябва им негативната енергия да се насочи навън-към външен враг.В този район Иран и Ирак водиха война дълги години (тогава и ние бяхме добре-"Бета" в Червен бряг произвеждаше БТР-и на три смени и ги боядисваха в два основни цвята-зелени-за Иран и жълти-за Ирак.Тогава в "Бета" са работили над 10000 човека,сега фирмата е фалирала,а в Чеврвен бряг няма вече и 8000 човека население)

• Отговори 80
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

dragozow,не мислиш ли,че и те имат амбиции-те са наследници на Персия(както и ние се гордеем,че сме наследници на траките и на империята на Симеон Велики),за тях е унизително положението целия свят да гледа на тях като на втора ръка хора.

<{POST_SNAPBACK}>

Ех... Моята любима Персия... Иранците отдавна не я тачат чак толкова. За тях днес тя е онази велика, но езическа основа на великата ислямска република. А това което им трябва най-напред е освобождаване от аятоласите. Те душат народа си с фанатизма си. А народа тъне в дезинформация и илюзии. Пропагандата е нещо страшно. Тези хора се боят от нас (в частност САЩ) толкова, колкото и ние от тях. С тази разлика, че идеята за атаката като най-добро средтво за защита на тях им се набива в мозъците от малки. Тук все още е евтин медиен приом. А иначе имат страхотен потенциал... Мечтая някой ден да видя свободен от фанатичния смог Иран и да мога да отида спокойно да видя гроба на Фирдоуси.

Трябва им война!Трябва им негативната енергия да се насочи навън-към външен враг.В този район Иран и Ирак водиха война дълги години

<{POST_SNAPBACK}>

Да. Трябва им. Това е концепцията на фанатиците, четвъртото "измерение" на джихада - предстоящото небесно царство на Аллах на земята, което ще дойде с триумфа на Исляма по света в неизвестното бъдеще. Това е отражение на Второто пришествие на Христа в неизвестното бъдеще за християните. И стремежът към този триумф на исляма е станал самоцел в политиката на аятоласи, ислямисти и куп други хора с изкривено съзнание. За тях християните са смъртен враг поради враждебното отношение към Мохамед още при зараждането на исляма. По същия начин дълги години в българските училища се учеше за зверствата на турците по време на османското владичество. И днес се учат. Но заедно с тях се говори и за изстъпленията на цар Калоян в ремейските градове в Тракия. Представянето на някакъв имагинерен всевечен враг винаги е било нужно на нечии цели. И ще си остане така.

Бил съм в Турция,Сирия и Ирак тези хора са непоправими(изключение е Турция и то донякъде,в големите градове предимно което е следствие от близоста и с нормалните държави и мерките които е взел Кемал Ататюрк навремето)

Където има ислям не може да има демокрация(може би някой ще ми посочи изключение ?)

Където няма демокрация всички знаем какво се случва.На мен ми е ясно че тези хора са в това положение вследствие на неграмотност и спазване буквално повелите на една религия която която е била актуална преди доста време и не отговаря на съвременните ценности и достижения на цивилизацията.

На нас всички тук ни е лесно да философстваме и да навлизаме в дълбочината на проблемите но от никой не чух как може да се решат тези проблеми.

Америка си е избрала подход и мисля че той е правилния колкото и да е оспорван от хора които предимно критикуват от някое безопасно местенце без да предлагат решение.

Интересно ми е според Stalik какво е решението на проблема и мисли ли той че разбира света и по специално исляма по добре от анализаторите във Вашингтон и Лондон.

Лесно е да се критикува и философства но когато трябва да се решават проблемите обикновенно критикуващите и философстващите не вършат работа.Историята учи че проблемите на света се решават от хора на действието какъвто според мен е Буш.

Препоръчвам на критикуващите и философстващите да вдигнат глава от книгите да изключат компютрите и да пообиколят малко света.Истината е съвсем различна.

ПП:

Stalik направи ми репутацията -356 да не се занимаваш поне една година с мен

за другата година ще се договорим отделно cool.gif

Редактирано от VEELVET (преглед на промените)

arti, абсолютно си права за манипулацията, но не и за нейният източник.Самият факт, че скандалът се разгоря по време, когато беше сериозно повдигнат проблема с иранската ядрена програма, а карикатурите на Мохамед са с дата 30 Септември 2005г. е достатъчно показателен от къде тръгва всичко.

<{POST_SNAPBACK}>

Само да кажа, че всеки може да разглежда фактите от там, откъдето му се внушава да ги разглежда, т.е. пак манипулация. Въпросът е аз или ти си манипулиран в случая за искрата? Аз казах вече в последния абзац на пост 34 по темата защо има забавяне, но дали ще приемеш това за факт - не знам. Затова ти казвам и още нещо - в западната преса досега не е имало такова обидно изображение на Мохамед, я да помислим защо се появява сега, когато всички страни са настръхнали срещу тероризма и между мюсюлманин и терорист се слага знак за равенство, само защото са на едно мнение, че Аллах е един и Мохамед е неговият пророк. Ако мислиш, че е манипулация всичко това, ако мислиш, че две тълпи са манипулирани, то тогава трябва да разбереш защо карикатура изобразяваща Мохамед като терорист е искра, е страхотна манипулация, е източник на напрежение, но вече между две религии, между два свята, а не между цивилизация и тероризъм.

Ако ти сложат меча на главата,не знам дали пак би защитавала великите войни на аллах.Свещена война срещу неверниците?

Аз не защитавам взимането на меча, просто се опитвам да разбера едната и другата позиция, и виждам, че ние си го търсим, аз, ти, онуй вестниче... им даваме повод. И не всички държави само са седели и са чакали повода! Като доказателство, че тук не става дума само за пресилена фанатична обида (каквато виждаме в люлките на насилието), вижте колко и кои държави са заявили, че са обидени от изображението!

• Автор

Ами те са си го направили да изглеждат като втора ръка хора,предполагам един жител на Кувейт е много по-горд от такъв на Иран.Управляващите им аятоласи са виновни за мизерията в която тънат.Отделно са много мързеливи,имам леля която е от 8 години в Дубай(ОАЕ) на работа и казва че арабин там не работи.Ако го прави е шеф или началник.

Където има ислям не може да има демокрация(може би някой ще ми посочи изключение ?)

Където няма демокрация всички знаем какво се случва.

<{POST_SNAPBACK}>

Това е държавната система на тези хора. Те си имат акъл в главата, да мислят. Ние не сме никои, че насила да насаждаме модел на държавно управление на другите по света. Това ми напомня на комунистическите революции... Насила хубост не става.

Интересно ми е според Stalik какво е решението на проблема и мисли ли той че разбира света и по специално исляма по добре от анализаторите във Вашингтон и Лондон.

<{POST_SNAPBACK}>

Сравнението ти е като въздух под налягане. За съжаление моето разбиране за света не взема предвид политическите и икономически интереси на тези в Лондон и Вашингтон, така че - да, може би имам по-безпристрастна гледна точка от тях. Дори Ватикана осъди карикатурите! Да не би това да е някаква наивно алтруистична инициатива на Вашингтон!? Да не би от добро чувство да правят всичко това, да хвърлят милиони долари финанси!? Не разбира се! Всичко се основава на икономическите интереси, на алчността. Мисля че е глупаво да се отрича този очевиден факт. Няма война, която да е подтикната от чувство за морален дълг спрямо чужд народ.

Може ли някой да ми прати тази карикатура ,или да ми прати линк да я видя ! Наслушах на какво ли не, само дето не съм я виждал.

Това е държавната система на тези хора. Те си имат акъл в главата, да мислят. Ние не сме никои, че насила да насаждаме модел на държавно управление на другите по света. Това ми напомня на комунистическите революции... Насила хубост не става.
Сравняването на износа на демокрация с комунистическите революции е меко казана нелепо.Не забравяй че всичко което ползваш сега като интернет,компютъра са създадени от свободни хора и са плод на тази демокрация.(когато човек може да общува и изразява мнението си свободно бързо забравя на кого дължи това,че някои се е борил той да има товя право)Кой ли е този някой ? cool.gif

Дори Ватикана осъди карикатурите!

Те винаги държат на добрия тон.Противното не би им отивало.(тия карикатури са били препечатани още миналата година в египетски вестник.Интересно защо тогава не се вдигна олелия

Сравнението ти е като въздух под налягане. За съжаление моето разбиране за света не взема предвид политическите и икономически интереси на тези в Лондон и Вашингтон, така че - да, може би имам по-безпристрастна гледна точка от тях.
Без да се обиждаш но добре че анализатори като теб си седят в кабинетите,занимават се с анализиране и изучаване на проблемите но рядко биват избирани да управляват иначе би настанал хаос в световен мащаб.

Няма война, която да е подтикната от чувство за морален дълг спрямо чужд народ.

Интересно защо Американците воюваха в Косово и то в защита на мюсулмани (неоправдано според мен).

Може би са очаквали да намерят в бъдеще там петрол. cool.gif

Сравняването на износа на демокрация с комунистическите революции е меко казана нелепо.Не забравяй че всичко което ползваш сега като интернет,компютъра са създадени от свободни хора и са плод на тази демокрация.

<{POST_SNAPBACK}>

То всяка държавна система е дала на света някакви плодове, ако ще вървим по тоя път.

Те винаги държат на добрия тон.Противното не би им отивало.(тия карикатури са били препечатани още миналата година в египетски вестник.Интересно защо тогава не се вдигна олелия

<{POST_SNAPBACK}>

Осъдиха ги и православните църкви. БПЦ също изнесе становище по въпроса.

arti написа преди много постове защо не се е вдигнала олелия миналата година. Да си чел внимателно темата. ;)

Интересно защо Американците воюваха в Косово и то в защита на мюсулмани (неоправдано според мен).

Може би са очаквали да намерят в бъдеще там петрол. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ти сериозно ли!?... Боже... :ph34r: В политиката няма приятели. Има само интереси... Стародавен принцип на държавността.

То всяка държавна система е дала на света някакви плодове, ако ще вървим по тоя път.
Верно но демокрацията е малко преди другите,не мислиш ли ?

Осъдиха ги и православните църкви. БПЦ също изнесе становище по въпроса.

Православната църква никога не се е карала с исляма.Бълват змии и гущери срещу католиците и протестантите,но никога срещу мюсюлманите.

Ти сериозно ли!?... Боже...  В политиката няма приятели. Има само интереси... Стародавен принцип на държавността.

Верно така е.

Основния интерес на Америка е навсякаде да има развита демокрация за да не страдат бизнес интересите и.И добре че е така.

Правото на по умния и по напредналия е да определя правилата на играта.

Пример:

Модераторите са по умни по интелигентни и когато някои необразован потребител като мен започне да нарушава правилата на играта следва веднага -2 репутация.Светът е като един голям форум. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Спорен въпрос. Държавните системи никога не са си играли на надпревара по златни звездички в бележника. Имат си къде-къде по-важни занимания.

Основния интерес на Америка е навсякаде да има развита демокрация за да не страдат бизнес интересите и.И добре че е така.

<{POST_SNAPBACK}>

:ph34r:

<{POST_SNAPBACK}>

...амиии... не. Не е така. Съществува така наречения "международен правов ред". Всички държави са суверенни, т.е. има единство и нседелимост на държавната власт. Така отделните държави са равни така, както свободата на индивида прави отделните индивиди равни. Никой не може да се счита за "по-" от другия.

Е тук за спония въпрос ме разби.Мисля че тук всеки здравомислещ и спомнящ си живота в една друга система потребител на форума би влязал в спор с теб.( но нали следват минусчета не вярвам някой да опита. cool.gif )

Горното е много хубаво написано но противоречи на всички природни закони.Никога не е било така и няма и да бъде.

Винаги има някой "по-" който може да ти сложи -2.Така е тук и навсякаде другаде.

Основния интерес на Америка е навсякаде да има развита демокрация за да не страдат бизнес интересите и.

<{POST_SNAPBACK}>

С това не мога да не се съглася, наскоро обсъждахме това не виртуално с един поддръжник на свободата на словото и Дания и мразещ едва ли не всички мюсюлмани като фанатици, та той изрази точно това становище, че САЩ купуват петрол и от Ирак (не само разбира се) и когато някакъв си диктатор попаднал на власт там и мачкащ народа си, откаже едва ли не по фанатични съображения да търгува със САЩ какво става, рухва цялата икономика, те не искат да грабят петрол от Изтока, но искат да не зависят от фанатици и налудничави диктатори, не искат заплаха от ядрено оръжие в ръцете на държави, които лесно пламват. Сталик, това не е оправдано, биха могли да се намерят и други начини, но не се прави от алчност. Стига да не започнат да действат и в страни, които нямат нужда от спасяване и не започнат да променят културата и религията на държавите. Аз определено вярвам, че ислям и демокрация би могло да има, ако тези хора наистина са силно вярващи и ако вярата им издържи без да е направлявана от един човек отгоре и без излишни забрани, защо не - трудно, но защо не? Но както и да е, това не е темата на разговор в случая. Сега говорехме за Изтока и Запада, не е въпросът в това дали САЩ имат право да се месят или не.

А и пак казвам дори в САЩ правителстовто веднага е намекнало, че не е желателно да се препечатват карикатурите, някои вестници са си позволили това, но държавата не може да се намеси категорично в подобна ситуация, всичко е въпрос на съвест и морал. За мен днешна развииита Европа показа, че няма такива понятия в речника си.

Въпросът е какво мислим за протеста - оправдан ли е или не? Според теб Veelvet, тъй като всички мюсюлмани са фанатици и склонни към убийства, трябва кво да направим, да премахнем вярата им и да унищожим цяла една религия - на 55 държави, щото ти си бил в някои от тези държави и тези хора мразят християните, ами ако аз отида там, ще им кажа, че и тук страшно много хора мразят съхранената им вяра (която се изкарва дори фанатична, само защото е неразбрана) - за тази манипулация говоря, не са само те лошите, а ние добрите. Те палят и се гаврят с посолства, щото ние им подпалихме и се подиграхме с религията. Пак казвам това вече не е борба срещу тероризма. Това пререстна в борба на светове, на ценности. И протестите са оправдани, но ядрените програми и тероризма не са. Двете неща не са едно и също и докато ние даже нарочно ги бъркаме, нещата няма да се оправят.

• Автор

Само 5 % ако не се лъжа от петрола на Сащ са от Ирак,те внавят главно от Венесуела и въобще от Южна Америка,Тексас и Аляска където имат залежи.

Той говореше главно за това, че САЩ намират за неоправдано дадена държава да отказва търговските контакти с тях, само заради хрумванията на някой диктатор - не става дума въобще за петрол само. Съжалявам, ако не е станало ясно от поста ми.

• Автор

Да,не е за петрол само.Сащ няма дипломатически отношения с Иран от повече от 25 години заради едни заложници в американското посолство.

Според теб Veelvet, тъй като всички мюсюлмани са фанатици и склонни към убийства, трябва кво да направим, да премахнем вярата им и да унищожим цяла една религия - на 55 държави, щото ти си бил в някои от тези държави и тези хора мразят християните, ами ако аз отида там, ще им кажа, че и тук страшно много хора мразят съхранената им вяра (която се изкарва дори фанатична, само защото е неразбрана)

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.(в саудитска арабия ги зазиждат в една от стаите на къщата докато умрат)

4. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.

По добре когато отидеш там запитай представителките на твоя пол как живеят там и се запитай ти колко време би издържала.

Stalik ми ги коментира тия стихове и обясни причините поради което са се появили те,но не каза морално ли е някой през 21 век да се ръководи по тях и останах с впечатлението че според него са си актуални и сега.

Колкото и да ми пише минуси Stalik не може да ме убеди че исляма е мирна религия.Верно и в Библията не е мир и любов само но да живееш по правила писани преди столетия според мен си е архаизъм и признак за слабоумие граничещо с идиотизъм.

Много хора търсят причината в неграмотността на населението и в това че се е родило и израстнало в такова общество и е заблуждавано от моллите.Тва не е така за всичко е виновна тяхната религия която единствена може да накара един студент в Германия да блъсне самолет в сграда с хора или да накара няколко английски младежи родени в Англия да взривят бомби в метрото.

Как можете да си обясните какво може да накара хора образовани,живееши от доста време в Германия и Англия да жертват живота си и да убият маса хора.Това го може само тяхната религия.

ПП:

Всички вие тука сте много мили и толерантни но знайте едно от мен те не са.

Докато са по слаби от вас са готови с години да ви правят мили очи и да кротуват но усетят ли се по силни ще ви смачкат.

......ПП:

Докато са по слаби от вас са готови с години да ви правят мили очи и да кротуват но усетят ли се по силни ще ви смачкат.

<{POST_SNAPBACK}>

Такива сме,точно защото те са по-слаби от нас,а едно от задълженията на по-силния е да защитава по-слабите.

На много места в темата стана дума,че те са манипулирани и нарочно държани в суеверен страх и неведение.Затова и трябва да не се обръща внимание на недостатъците им,а да се анализират причините,довели до това и да се отстранят.

Ти бъркаш основно няколко понятия при разсъжденията си за исляма:причина,повод и следствие:причините за сегашния конфликт са различни-икономически,политически;поводът:карикатурите;следствието:протестите и погромите.

Народните маси в близкия изток са държани нарочно в такова състояние на духа точно заради предвидимостта на следствието от провокацията-представи си го като условен рефлекс-ако ти направиш нещо,те ще реагират точно по определен начин(доста грубо се изразявам,но си има цяла наука за това-психология на масите).

Така че,аз оправдавам реакциите на хората,които бяха провокирани по този груб начин-те просто не можеха да реагират по друг!

Е тук за спония въпрос ме разби.Мисля че тук всеки здравомислещ и спомнящ си живота в една друга система потребител на форума би влязал в спор с теб.( но нали следват минусчета не вярвам някой да опита. cool.gif )

<{POST_SNAPBACK}>

Ааа... Нещо май не следиш логическата последователност на разговора, а? Ставаше въпрос за технологични постижения - компютъра и телевизията. Как сме били живели е нещо съвсем друго мило момче. Проявяваш интересна склонност да правиш рязки смислови завои в угодна за теб посока, извъртайки казаното от мен...

Горното е много хубаво написано но противоречи на всички природни закони.Никога не е било така и няма и да бъде.

Винаги има някой "по-" който може да ти сложи -2.Така е тук и навсякаде другаде.

<{POST_SNAPBACK}>

С подобна философия ще се върнем някъде във.... палеолита. Може и неолита. Зависи коко се самозабравим...

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.(в саудитска арабия ги зазиждат в една от стаите на къщата докато умрат)

4. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.

По добре когато отидеш там запитай представителките на твоя пол как живеят там и се запитай ти колко време би издържала.

Stalik ми ги коментира тия стихове и обясни причините поради което са се появили те,но не каза морално ли е някой през 21 век да се ръководи по тях и останах с впечатлението че според него са си актуални и сега.

<{POST_SNAPBACK}>

В колко ислямски държави според теб се спазва това? Книгата Левит забранява сексуален акт по време на менструалния цикъл на жената, татуировките яденето или докосването на мъртво свинско месо, заешко месо и някои видове морска храна, забранява се на мъжете да си подстригват косите и да си бръснат брадите и още много. Колко християнски държави днес ги спазват? Казах - частни уроци по етнология няма да си предаваме.

Колкото и да ми пише минуси Stalik не може да ме убеди че исляма е мирна религия.

<{POST_SNAPBACK}>

Миличък, целта на минусите е санкция за нарушение на правилата. Не лично мнение и лично отношение. Нов си във форума, но ще ти кажа - има няколко обширни теми където се обсъждат правилата за ползване системата за репутация във форума. Тя е средство за наказване от потребител на потребител при нарушение на правилата по коя да е точка, в това число писане на латиница например. Целта й не е да насажда нечие мнение над чуждо.

Много хора търсят причината в неграмотността на населението и в това че се е родило и израстнало в такова общество и е заблуждавано от моллите.Тва не е така за всичко е виновна тяхната религия която единствена може да накара един студент в Германия да блъсне самолет в сграда с хора или да накара няколко английски младежи родени в Англия да взривят бомби в метрото.

Как можете да си обясните какво може да накара хора образовани,живееши от доста време в Германия и Англия да жертват живота си и да убият маса хора.Това го може само тяхната религия.

<{POST_SNAPBACK}>

Айде бе!... Май ти липсват познания по история...

ПП:

<{POST_SNAPBACK}>

Всички ли? Не мисля. Не мисля че някои хора тук въобще съзнават аспектите на това понятие.

Така че,аз оправдавам реакциите на хората,които бяха провокирани по този груб начин-те просто не можеха да реагират по друг!

<{POST_SNAPBACK}>

Всъщност те реагираха по друг начин още през септември, когато излязоха карикатурите. Дълго време се водиха контакти главно със самия вестник. Постепенно въпроса бе отнасян от инстанция на инстанция, бавен от бюрокрация, докато накрая се стигна до самото датското правителство, което даде високомерния си отговор. И чак когато въпроса си подаде носа извън датските граници последва враждебната реакция; когато въпреки международното повдигане на въпроса датчаните решиха да станат от нахални нагли и пак да се правят на интересни. Но някои хора в тази тема удобно подминават тези факти, премълчават ги... Колко "демократично"!

В нравствено етичен план ние никога не сме излизали от там.Верно когато сме на сигурно място и не ни застрашава опасност и глад не е така,но аз съм сигурен че ако е застрашен живота ти или живота на твоето семейство дори и ти ще придобиеш поведението на неандерталец.

Според теб Veelvet, тъй като всички мюсюлмани са фанатици и склонни към убийства, трябва кво да направим, да премахнем вярата им и да унищожим цяла една религия - на 55 държави, щото ти си бил в някои от тези държави и тези хора мразят християните, ами ако аз отида там, ще им кажа, че и тук страшно много хора мразят съхранената им вяра (която се изкарва дори фанатична, само защото е неразбрана)

В Турция(донякаде,предимно по селата и в по лек вариант)освен това съдилищата не дават високи присъди ако мъж убие жена си при изневяра.

Същото е в Сирия и Ирак в малко по голяма степен.

Там съм бил за там съм сигурен.

Най лошо е в Саудитска Арабия,чувал съм от познати които са работили не толкова отдавна там че при изневяра ги зазидват в стая от къщата докато умрат или ги давят в басеина на къщата и то собствените им бащи.(Тук Америка наистина не повдига въпроса заради петрола или може би заради това че не е толкова глобален проблем,това го признавам)И не ми давай сравнения с християнството,разликата между нас и тях е че ние сме разбрали че е глупаво да се живее по правила писани преди 2000 години докато те не са.

Ако се позаинтересуваш малко ще разбереш че цялата дивотия е тръгнала от група датски имами които са добавили 3 допълнителни карикатури към оргиналните,на една от които мохамед е бил изобразен с лице на свиня и са тръгнали да ги разнасят в рабския свят.Уверявам те че повечето от тия които протестират не знаят какво е карикатура но знаят че трябва да крещят срещу християните(наясно са кои са неверниците).Каквато и карикатура да излезе на Христос примерно в ирански вестник аз никога няма да си напълня бузите с бензин и да го плюя по иранското знаме да гори по бързо,както видях да прави един палестински идиот.

Просто религията им е такава налудничава.Има и други бедни и безпросветни хора с различни религий но такава злоба и идиотизъм никаде няма.Ти да чу нещо след като малоумните талибани разрушиха статуите на буда в Бамиан някой будист да подпали някое мюсюлманско посолство.

Миличък, целта на минусите е санкция за нарушение на правилата. Не лично мнение и лично отношение. Нов си във форума, но ще ти кажа - има няколко обширни теми където се обсъждат правилата за ползване системата за репутация във форума. Тя е средство за наказване от потребител на потребител при нарушение на правилата по коя да е точка, в това число писане на латиница например. Целта й не е да насажда нечие мнение над чуждо.

2.11 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи нацистки/фашистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност (хетеросексизъм).

"към етническа и верска омраза и други"

не съм казал че мразя някого и не съм призовавал някой да прави това

"Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност"

нито съм дискриминирал някого нито съм изразил нетърпимост към някого на основа вероизповедание

просто изразих моето мнение относно една книга(корана) която според мен и не само мен на фона на днешната действителност е пълна с идиотизми(извинявайте но някой да призовава да биете жените си и при изневяра да ги затваряте в къщи докато умрат за мен си е идиотско.Ако за някой не е не съжалявам че съм го обидил )

мисля че бях наказан несправедливо

Оххх... ;) бедното дете. Ама голямо самочувствие се иска все пак... да твърдиш, че в нравствено-етичен план не сме излизали от палеолита... :down:Точно що се отнася до нравственост и морал, имам нескромната претенция да отбирам много добре от материята. С това се занимавам. Да не подхващаме темата, че виждам че си далеч от понятията - международния правов ред противоречал на всички природни закони... ...Господиии... (помилуй)...

Черешката на тортата беше поста ти с цитати от Корана. Ти просто не си способен да осмислиш казаното. Нямам намерение да ти обяснявам защо. Само ще ти препоръчам да подбираш по-добре образователните си средства. Телевизията не е сред добрите избори. Вземи, почети Паскал, Кант и Хобс, посмели информацията...

Направих многократно ясно разграничение между мюсюлманите като цяло и ислямистите в частност. Ти обаче отново за тях (ислямистите) ми говориш... С радиопредавател не се спори. Той продължава да бълва ли бълва информация, къде вярна, къде не, някакви слухове (чул, чел, недочул...), преиначени цитати от Корана, историческа и религиозна пропуски, липса на основни етични и правни понятия...

Няма да казвам, че пристрасността ти е крещяща. Самият факт че постваш като невидял във всяка тема свързана с исляма започва да говори много за теб... :nono: Преди време имаше един такъв потребител - pimmynimmy. Само че неговата любима тема бяха евреите. Искам да ти кажа, че това не е форум за пропаганди, не е сцена за изява на омраза от какъвто и да е тип, не е bgns.. Има го в правилата.

Искам да ти кажа, че имам приятел турчин, един от най-добрите математици в университета в Анталия. Ти ще кажеш кой може и не може да се променя и как живеели хората там...

2.11 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи нацистки/фашистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност (хетеросексизъм).

"към етническа и верска омраза и други"

не съм казал че мразя някого и не съм призовавал някой да прави това

"Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност"

нито съм дискриминирал някого нито съм изразил нетърпимост към някого на основа вероизповедание

просто изразих моето мнение относно една книга(корана) която според мен и не само мен на фона на днешната действителност е пълна с идиотизми(извинявайте но някой да призовава да биете жените си и при изневяра да ги затваряте в къщи докато умрат за мен си е идиотско.Ако за някой не е не съжалявам че съм го обидил )

мисля че бях наказан несправедливо

<{POST_SNAPBACK}>

---->

Да минем на следващото:

" Хубаво е да разглеждаме човека отсреща според личностните му качества, не според расата, пола, сексуалността и т.н."

В 80 % от случаите расата,пола и сексуалността определят личностните качества

Примерчета:

Негрите-силни,мускулести,тъпи ( да си виждал негър шахматист)  cool.gif

Циганите-крадливи,природно хитри,оправни(малко да го вземеш и при българи да израсне,циганското си остава)...лични наблюдения

Викингите-спокойни,уравновесени,хладнокръвни(неслучайно са добри в автомобилните спортове)

Латиносите-гореща кръв,избухливи,чувствителни

има и още примери  ако те интересуват и тях на MAIL да ти ги пратя

За арабите там няма смисъл направо.......тия дето ги гледаш да протестират сега нормални ли ти се виждат.Е тва са те идиоти.Не можеш да кажеш че тия протестиращите са отделни индивиди.То при тях идиотизма си е масово заболяване.

Все пак не забравяй че тия дето гръмнаха метрото са родени и отраснали в Англия и пак са си станали боклуци.То си им е в кръвта.Или по точно полудяват в името на техния идиотски бог.И вервай ми ако Буш не ги спре моллите ще пипнат ядрено оръжие и тогава господ да ни е на помощ.

КНИГА ПИСАНА ОТ ИДИОТИ ЗА ИДИОТИ

МИСЛЯ ЧЕ КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН

http://koran.hit.bg/koran_prevod.html

<{POST_SNAPBACK}>

...И аз мисля че коментарът е излишен.

Оххх...  бедното дете. Ама голямо самочувствие се иска все пак... да твърдиш, че в нравствено-етичен план не сме излизали от палеолита...
Казах че когато всичко е ОК не е така но когато е застрашен живота на теб или твоето семеиство тогава излизат на яве инстинктите на нашите прадеди.Тогава си готов да мачкаш по слабите да убиваш само и само да оцелееш.Така е при 99 % от хората,ти може би си в останалия 1 %(не пожелавам нито на теб нито на някои от близките ти да изпадне в такава ситуация и да го изпиташ това)

Искам да ти кажа, че имам приятел турчин, един от най-добрите математици в университета в Анталия. Ти ще кажеш кой може и не може да се променя и как живеели хората там...

Проблема ти е явно че се движиш изключително в академични среди от които се съмнявам да получиш представа как живеят в по голямата си част хората там.

За арабите там няма смисъл направо.......тия дето ги гледаш да протестират сега нормални ли ти се виждат.Е тва са те идиоти.
Извинявай но да си напълниш устата с бензин и да плюеш по датското знаме да гори по бързо за мен си е идиотизам.Уверявам те че 90 % там са способни да го направят или го одобряват.За останалите 10 % се извинявам

Все пак не забравяй че тия дето гръмнаха метрото са родени и отраснали в Англия и пак са си станали боклуци.То си им е в кръвта.Или по точно полудяват в името на техния идиотски бог.

Извинявай отново но този които гърми бомба в метро за мен си е боклук.Ако си на обратното мнение можеш да се свържеш с някои от близките на загиналите и да ги убедиш в противното.Ти с твоята лексика и ерудиция ще успееш не се съмнявам. cool.gif

КНИГА ПИСАНА ОТ ИДИОТИ ЗА ИДИОТИ

Бог които призовава да се бият жените и за изневяра да се заключват докато умрат за мен е идиотски бог не зависимо дали се казва аллах,яхве,буда.исус или нещо друго.Тези които следват повелите му в 21 век също не могат да бъдат други освен идиоти.Ако си на обратното мнение мога само да съчувствам на жените около теб.

Тва за циганите,негрите и другите там беше малко шеговит коментар от мен.Наясно съм че хората са си еднакви просто битието определя съзнанието.

Аз коментирам корана,исляма,арабите и всичко останало така както аз съм го видял и разбрал.Понеже съм принуден да работя от 16 годишен не съм имал време да се запозная със всичката литература от която ти черпиш вдъхновение и може би проявявам некомпетентност на моменти.Моите коментари са изцяло базирани върху моя опит и върху това което съм видял със собствените си очи.

Докато ти черпиш твоите тези изключително само от специализирана литература която малцина са чели и още по малко са разбрали.Това според мен е грешка защото повечето автори са я писали с някаква пристрастеност или под някакво въздеиствие и освен това си противоречат в повечето случаи и няма единодушно мнение по всички въпроси(особенно в историята)но това не ти пречи да обявяваш нещо прочетено като факт.Уверявам те че повечето исторически събития не са се случили по причини установени от дълбокомислен анализ на някои съвременен кабинетен учен а просто защото примерно някои император се е събудил с главоболие и в лошо настроение. Верно че си много добър теоретик но е време да излезеш от академичните среди и да видиш с очите си какво е реалното положение с религиите,арабите и исляма по специално.Да поработиш на терен както се казва. cool.gif

Само едно нещо ще повторя - поставянето на всички под общ знаменател е огромна грешка... Има огромна разлика между исляма като политическа идеология и исляма като религия.

Затварянето на жените докато умрат е "доживот", не докато умрат затворени и изолирани. И реално никога не се е прилагало. Нито едно ислямско общество, дори във времето на най-големия възход на ислямската цивилизация, не се е водело изключително и само от шариатът (ислямското религиозно право).

Аз НЕ защитавам терористи, аз НЕ защитавам ислямските радикали фундаменталисти, аз НЕ защитавам в никакъв случай болния фанатизъм. Напротив - по-горе някъде казах (а може би беше в друга тема), че тези хора заслужават само доживотен затвор. Те НЕ изповядват традиционния ислям, а изкривена интерпретация на ислямските текстове (както и Библията Коранът е многопластов и твърде сложен текст, за да се разбира в пряк смисъл или да се приема безусловно като законова мярка; в него няма по-малко дискриминация към жените например отколкото в Библията, нито пък по-малко философия...!). Това което ОТРИЧАМ е идеологията на омразата към когото и да било. Може би съм болен хуманист, не знам. Но пък съм горд с този факт болен хуманист. Като човек не се имам за по-скъп от един мюсюлманин.

Колкото до цивилизационните глупости - всички си имат такива. Ето да си четете за лека нощ: http://web.amnesty.org/library/engindex

Stalik интерсно ми е да споря с теб по темата не бях срещал досега толкова ерудиран и знаещ човек по форумите.В спора с теб усещам как се облагородявам и може и аз да залитна към хуманизма.Заразно ли е ? cool.gif

Stalik интерсно ми е да споря с теб по темата не бях срещал досега толкова ерудиран и знаещ човек по форумите.В спора с теб усещам как се облагородявам и може и аз да залитна към хуманизма.Заразно ли е ? cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля че е заразно. Аз поне се заразих, но не съм сигурен от кого... Така е човек като не ползва презервативи... ;)

Не знам защо, но ми хрумна да напомня за един филм, за който писах семпла рецензия тук преди време... "Хотел Руанда"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.