Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за протеста на мюсюлманите?

Featured Replies

Мисля че е заразно. Аз поне се заразих, но не съм сигурен от кого... Така е човек като не ползва презервативи...      Не знам защо, но ми хрумна да напомня за един филм, за който писах семпла рецензия тук преди време... "Хотел Руанда"

Непременно ще го гледам може би пък в мен се крие един скрит хуманист и само трябва нещо такова да го отключи.В Африка не съм ходил но винаги ми е бил интересен континет.Това с тутси и хуту е голяма трагедия с много избити невинни хора там доколкото съм запознат.За съжаление не е прецедент там.

Редактирано от VEELVET (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...
  • Отговори 80
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Stalik:

"Исляма е много красива религия. С нищо не отстъпва на християнството в нравствено-етичен план."

За да не изпадаме в заблуда ето и малко

избрано от корана :

191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.(успокоих се малко)

158. И ако умрете или ви убият, при Аллах ще бъдете събрани.(и да ви разкъса бомбата нема страшно)

185. Всяка душа ще вкуси смъртта и вашите награди напълно ще ви се изплатят в Деня на възкресението. Който бъде отдалечен от Огъня и бъде въведен в Рая, той ще сполучи. А земният живот е само измамна наслада.(пояси с бомби ще има за всички)

следващите три на вниманието на ДАМИТЕ !!!

11. Повелява ви Аллах за вашите деца: за мъжкото е дял, колкото за две женски(тва ще го кажа на баща ми като делим наследството със сестра ми)

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.(Ами ако страдат от клаустрофобия :) )

4. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.(колко благородно)

95. Не са равностойни онези от вярващите, които си седят вкъщи, без да им се навреди, и онези, които се борят по пътя на Аллах чрез своите имоти и души. Аллах отреди на борещите се чрез своите имоти и души да са с едно стъпало над седящите. На всеки Аллах обеща Най-прекрасното, но Аллах отличи борещите се пред седящите с огромна награда:(е как да не станеш жива бомба след такова обещание cool.gif )

101. А когато странствате по земята, не е прегрешение за вас да съкращавате молитвата, ако се страхувате, че ще ви навредят онези, които не са повярвали. Неверниците са ваш явен враг.(кои ли са неверниците sad.gif )

Когато следващия път някой ходжа или"специалист" по религийте вземе да ви се пени по телевизията че исляма била мирна религия и нямала нищо общо с насилието вие да си знаете за кво иде реч. :bye1:

КНИГА ПИСАНА ОТ ИДИОТИ ЗА ИДИОТИ

МИСЛЯ ЧЕ КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН

ПП:

Може би специалиста по религийте Staliк ще се наеме да разтълкува на мен неукия по религиозните въпроси и напълно неспособен на нравствено-духовна рецепция някои от словата на всевишния.

още от повелите на всевишния към своите почитатели на :

http://koran.hit.bg/koran_prevod.html

Видях цитатите ти и възвишените ти коментари.Трудно ще пренебрегна това изключително чувство на творчество от твоя страна.Цитатите:

191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.

Донякъде съм склонен да приема невежеството ти,но трябва да знаеш,че има различни стихове,които се отнасят до строго определена ситуация.Да четеш Корана без да познаваш и сунната, ислямското право и малко история няма да разбереш много.Обстановката на арабския полуостров при раждането на Мухаммад е едно морално дегредирало общество.Служене на изваяни статуетки,камани и т.н. робство,взаимно избиване между различните племена,хората са били пазарна стока и много други скверностти.След откровението му от Бога,той е започнал да проповядва за равенство между хората,стойността на човешкия живот,да не се убива,краде и т.н. и в служене единствено на Бог-а,което автоматично изключва тези грехове.Отговора на идолопоклониците(неверниците) е присмех,опити за убийство на Мухаммад,избиване на негови последователи с целите им семейства гонения и преследване все едно са дивеч,хуманно нали?.Въпреки всичко те дори неотговаряли на явното насилие срещу тях да се защитят.Последвало преселение от Мека в Медина,за да се избегне насилието,където Пророка започнал да проповядва за вярата в Бога и доброто.За съжеление тези,които управляват Мека немогли да се примерят със свободата на словото още повече,че говори за равенство,пред Бога и закона,което е спънка за диктаторския модел на управление.Последвало събиране на войска с ясната цел превземане на Медина и унищожаването на всички последователи.Дори към тях са се присъеденили еврейски племана,които след като признали първоначално Мухаммад за пратеник на Бог-а в крайна сметка са се изметнали.След тези действия най-накрая е получена повелята на Бог-а за разрешение да се воюва срещу агресора.Цитата само допълня неотменимото право след като биваш преследван за да бъдеш убит,да се защитиш.Всяка конституция на земята ти дава право да убиеш,ако от това зависи живота ти.Тук дори нестава въпрос за война а с цел изтребление и геноцид от страна на идолопоклониците(неверниците).След като се случва чудото,че многочислената войска претърпява неуспех пред сравнително по малкия отряд от последователите няколко години по късно Пророка се насочва към Мека.Целта не е за да завладее Мека да отиде на поклонение при храма Кааба основан от Авраам.Това щяло да доведе до сблъсаци,ако не бе една от благородните постъпки на Пророка.След като хванал в плен отряд на Мека,той ги е пуснал да се върнат при семействата си ,с което по късно е станало причина да бъде сключен мира с Мека.Корана не е низпослан за два дена а до края на живота на Мухаммад и всеки стих с дадена цел и да отсъди и в дадена спорна ситуация.Тоест разглеждането на Корана и съответната сура и стих без да се знае по каква причина е низспослана може да доведе до тези противоречия.Сравненията ти с разни бомби са извън всякакав коментар и абсурдни.Повтарям отново самоубийството,убиването на деца,жени,безпомощни хора дори при война е забранено и тежък грях.Подходил си много грозно,като цитираш от Корана неща които са низпослани при точно конкретна ситуация и са валидни само в рамките на нея.В исляма можеш да убиеш само при самозащита,но разбира се на това не си обърнал внимание.

11. Повелява ви Аллах за вашите деца: за мъжкото е дял, колкото за две женски

В исляма това е свързано с факта,че мъжа е този,който трябва да се грижи за семейството,за прехраната и т.н.Отговорността свързана с материалните блага, е в по голяма степен зависима от мъжа,поради което е дадено това право от Бог-а.Да ти напомня,че по онова време жената не имала право да наследява,а в Исляма и е дадено,както много други и ще е добре да прочетеш поста на badr да се образоваш.

4. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик

Тук се има впредвид,жените които с поведението си показват,че тяхната вярност е под съмнение което съответно може да доведе и до развод.Според исляма мъжа и жената имат равни права,мъжа е над жената единствено в пророчеството,поради което не е имало жена пророк.

101. А когато странствате по земята, не е прегрешение за вас да съкращавате молитвата, ако се страхувате, че ще ви навредят онези, които не са повярвали. Неверниците са ваш явен враг.

Както споменах в онези времена мюсюлманите са били обект на улов,както и всяко по време на война ако е опасно за живота молитвата може да се съкрати.Неверници са тези,които нападат и това е универсално правило поради факта,че в исляма насилието е допустимо само при самозащита.Хванал си се да цитираш напосоки започни и българската конституция да я цитираш така и нищо няма да се разбере.Подчертавам,че има цитати в Корана които са в строго определена ситуация и при определени обстоятелства.В случая чрез невежеството си противоречиш на правото на човека да запази живота си.За да не изпадаш в подобни жалки ситуаций,Badr има повече знания за исляма от мен,затова преди да кажеш някоя ГЛУПОСТ можеш да го попиташ,когато нещо не ти е ясно.Убеден съм,че четяйки Корана си търсел нещо,което да го изкара под лоша светлина,без да се интересуваш от нищо друго.За 14 века никой не е намерил ;),защото липсва.Разбира се ние хората сме различни и вярваме в различни неща,но най-малко исляма на този свят е воинствен.Защо ненаправиш сметка за войните които е водила само запада европа.Колоний довчера,експлотация и ограбване на цели държави и т.н.Сериозно бъркаш разликите между фундамента на една религия,като свързваш нещата единствено с поведение на група хора,които не се вписват по никакъв случай в исляма.Начина ти на мислене ми е толкова чужд и никога не съм изкарвал християнството като причина за многото трагедий на християнските държави.Елементарно е да се мисли официална религия е еквивалетно на 100% религиозно население.В ислямските държави и християнските има немалък брой,които определят религиозна пренадлежност само,защото просто са родени в нея.

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.(в саудитска арабия ги зазиждат в една от стаите на къщата докато умрат)

4. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.

По добре когато отидеш там запитай представителките на твоя пол как живеят там и се запитай ти колко време би издържала.

Stalik ми ги коментира тия стихове и обясни причините поради което са се появили те,но не каза морално ли е някой през 21 век да се ръководи по тях и останах с впечатлението че според него са си актуални и сега.

Колкото и да ми пише минуси Stalik не може да ме убеди че исляма е мирна религия.Верно и в Библията не е мир и любов само но да живееш по правила писани преди столетия според мен си е архаизъм и признак за слабоумие граничещо с идиотизъм.

Много хора търсят причината в неграмотността на населението и в това че се е родило и израстнало в такова общество и е заблуждавано от моллите.Тва не е така за всичко е виновна тяхната религия която единствена може да накара един студент в Германия да блъсне самолет в сграда с хора или да накара няколко английски младежи родени в Англия да взривят бомби в метрото.

Как можете да си обясните какво може да накара хора образовани,живееши от доста време в Германия и Англия да жертват живота си и да убият маса хора.Това го може само тяхната религия.

ПП:

Всички вие тука сте много мили и толерантни но знайте едно от мен те не са.

Докато са по слаби от вас са готови с години да ви правят мили очи и да кротуват но усетят ли се по силни ще ви смачкат.

Според мен никаде не си ходил,защото думите ти "По добре когато отидеш там запитай представителките на твоя пол как живеят там и се запитай ти колко време би издържала" са една безсмислица.Аз съм говорил с много жени мюсюлманки и никоя не е желала да напуска исляма или да се води от други закони.Малак процент се оплакват от некоректното отношение към тях от страна на съпрузи,но това го има навсякаде.Причина не е исляма,а просто опира до човека.При християни,атеисти и всички останали това се среща.Относно демокрацията винаги е била криворазбрана и колко демократично да налагаш една система по войнствен начин?Сащ не я интересува никаква демокрация а единствено икономически причини.Не е особено демократично полицаи да пребиват негар и да го обиждат,но това е само един от многото примери.Нарушаване на човешките права е да налагаш със сила своята ценостна система.Казваш,че исляма е остарял и сигурно затова всеки ден се разраства от обич към ретрото?Имаш един повърхностен светоглед за исляма базиран на догадки и липса на знания.Относно дискриминацията на пол съществува в целия свят.Траги комично е да казваш,че бедите и престъпленията по света са дело на исляма,думи на нискообразован човек.Относно цитатите ти писах в предишния си пост и няма да се повтарям.Исляма се базира и на това,че човек когато се налага да избира межву две злини трябва да избере по-малката.Сравнение с ценостната система на запада(изключвам религийте),която се базира не на морала,а на идеята всеки да прави каквото си пожелае,то исляма изглежда лош само заради това?Говориш за морала,а едва ли разбираш значението на тази дума.Ако на някого от нас не ни харесват законите в България следва ли,че цялата държава трябва се промени заради виждането на шепа хора?Това,че законите на исляма на теб не ти харесват по някакъв начин невиждам какво ти пречи?Исляма е религия,начин на живот и след като си решил да живееш в такова общество и с неговите закони следва да ги изпълняваш.Исляма непринуждава никого насила да вярва в Бог-а и може да вярваш в каквото си пожелаеш,но това не ти дава правото да съдиш,че твоята система е по-добра особено по толкова елементарен и прозаичен начин.Всяка държава си има своите закони и се съди по тях,ако на някого не му харесва да се премести.Да се угоди на всички хора по света е невъзможно,но да твърдиш,че ценостната система на повече от милиярд е глупава и несправедлива само заради криво разбрания ислям от твоя страна е смешно.В мюсюлманските страни има християни,юдаизъм,атеисти и др. те се съдят по държавните закони и ако някой иска да бъде с различни жени всяка вечер или жена с много мъже си е тяхно право и не се съди по ислямското право.То е валидно за тези които са станали мюсюлмани и съответно решили да живеят по тези закони.Подчертавам именно заради свободата всеки да бъде какъвто иска в ислямските страни има разноцветни религий.Християните съдят според техните закони мюсюлманите също и всички останали.Гениалните ти мисли:

Много хора търсят причината в неграмотността на населението и в това че се е родило и израстнало в такова общество и е заблуждавано от моллите.Тва не е така за всичко е виновна тяхната религия която единствена може да накара един студент в Германия да блъсне самолет в сграда с хора или да накара няколко английски младежи родени в Англия да взривят бомби в метрото.

Как можете да си обясните какво може да накара хора образовани,живееши от доста време в Германия и Англия да жертват живота си и да убият маса хора.Това го може само тяхната религия.

Всички виждат смешните ти и необразовани твърдения.Какво следва,че всички убийства изнасилвания и т.н са дело на исляма?Ако утре Петър убие Иван ще го предпишем на исляма?Хитлер,Сталин и много други са мюсюлмани?Вероятно членове на ал-каида?Преди исляма всички злини пак се дължат на него нали?Итребването в Сърбия пред очите на международните сили без да си мръднат пръстта на стотици мюсюлманини е акт на исляма нали?Първата и втора световна война е дело на исляма нали?Унищожаването на над 20млн души само през втората световна са дело на исляма?Лагерите на смъртта на Хитлер,Сталин и др където също загиват милиони са дело на исляма?Има хиляди примери за които нямат да ми стигнат месеци дори да изпиша.Твоите жалки опити да очернеш исляма без дори да го познаваш няма да минат.Твоето си е чиста пропаганда и няма нищо общо със свободата на мнението.

Arsen, поста на който отговаряш е чак от февруари. cool.gif Темата изглежда беше приключена.

Сталик,той е нов,мисля че просто не е обърнал внимание :)

Stalik:

"Исляма е много красива религия. С нищо не отстъпва на християнството в нравствено-етичен план."

За да не изпадаме в заблуда ето и малко

избрано от корана :

191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.(успокоих се малко)

158. И ако умрете или ви убият, при Аллах ще бъдете събрани.(и да ви разкъса бомбата нема страшно)

185. Всяка душа ще вкуси смъртта и вашите награди напълно ще ви се изплатят в Деня на възкресението. Който бъде отдалечен от Огъня и бъде въведен в Рая, той ще сполучи. А земният живот е само измамна наслада.(пояси с бомби ще има за всички)

следващите три на вниманието на ДАМИТЕ !!!

11. Повелява ви Аллах за вашите деца: за мъжкото е дял, колкото за две женски(тва ще го кажа на баща ми като делим наследството със сестра ми)

15. А срещу онези от жените ви, които извършат прелюбодеяние, вземете четирима измежду вас за свидетели. А засвидетелстват ли, дръжте жените в домовете, докато смъртта ги прибере или Аллах им стори път.(Ами ако страдат от клаустрофобия :) )

4. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.(колко благородно)

95. Не са равностойни онези от вярващите, които си седят вкъщи, без да им се навреди, и онези, които се борят по пътя на Аллах чрез своите имоти и души. Аллах отреди на борещите се чрез своите имоти и души да са с едно стъпало над седящите. На всеки Аллах обеща Най-прекрасното, но Аллах отличи борещите се пред седящите с огромна награда:(е как да не станеш жива бомба след такова обещание cool.gif )

101. А когато странствате по земята, не е прегрешение за вас да съкращавате молитвата, ако се страхувате, че ще ви навредят онези, които не са повярвали. Неверниците са ваш явен враг.(кои ли са неверниците sad.gif )

Когато следващия път някой ходжа или"специалист" по религийте вземе да ви се пени по телевизията че исляма била мирна религия и нямала нищо общо с насилието вие да си знаете за кво иде реч. ;)

КНИГА ПИСАНА ОТ ИДИОТИ ЗА ИДИОТИ

МИСЛЯ ЧЕ КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН

ПП:

Може би специалиста по религийте Staliк ще се наеме да разтълкува на мен неукия по религиозните въпроси и напълно неспособен на нравствено-духовна рецепция някои от словата на всевишния.

още от повелите на всевишния към своите почитатели на :

http://koran.hit.bg/koran_prevod.html

Страх ме е да се изкажа то ку виж ми се резне правото на пост....След поста на колегата -има пояснения допълнения и т.н.т а тои си е точен няма орязано... :speak:-та и линк към корана за проверка има чак....

Редактирано от d.j.mikele (преглед на промените)

Страх ме е да се изкажа то ку виж ми се резне правото на пост....След поста на колегата -има пояснения допълнения и т.н.т а тои си е точен няма орязано... :rolleyes:-та и линк към корана за проверка има чак....

Е как ще да няма орязано? Айде отвори Корана да видим няма ли. "Поясненията" не са никакви пояснения, а изопачения, които нямат дори досег с контекста на извадените цитати. Те са просто свободно лепнати там. Аз мога да го направя със същата елегантност както към Библията, така и към всеки един свещен текст, обговарящ тези "интердисциплинарни" теми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.