Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Кранево:

Публикувано изображение

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 130,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

От един будистки парк около Лисабон.

И още ще постна.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

PS:Мързи ме да ги селекционирам , едитна и ъплоудна хубавите на веднъж , така че на час по лъжичка :sobbing: !

Редактирано от Фодор (преглед на промените)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Белгиец , не е така , тука има страшно много католически църкви , а това е първия такъв парк за които знам :ph34r: !И да знаеш , в него няма храм или подобни.

Ето портретни снимки правени от мен: Снимки. Давам директно фейсбук страницата си, защото са четири снимки, но тежат, а не искам да развалям качеството им. Надявам се да ви харесат.(:

Ето портретни снимки правени от мен: Снимки. Давам директно фейсбук страницата си, защото са четири снимки, но тежат, а не искам да развалям качеството им. Надявам се да ви харесат.(:

Нищо не даваш, иска ми да вляза с моя сметка от този линк, ама аз като нямам сметка и не мога да ги видя.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

И аз нямам регистрация във Facebook, и не мога да ги видя.

Спокойно можеш да качиш тук умален вариант, а после в линк отдолу - пълния размер.

Ох, извинете. Изобщо не се усетих за фейсбука. Ето ги тук. :blink:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ох, извинете. Изобщо не се усетих за фейсбука. Ето ги тук. :blink:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Впечатли ме само втората Ви снимка. А с какво, сама се досетете.

Впечатли ме само втората Ви снимка. А с какво, сама се досетете.

Да, смятам че техниката нисък ключ ми е една от най-добрите работи досега. Имам още доста снимки, но тази ми е една от любимите, а и само излъчване на модела е силно или по-правилно казано изразително.

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Да, смятам че техниката нисък ключ ми е една от най-добрите работи досега. Имам още доста снимки, но тази ми е една от любимите, а и само излъчване на модела е силно или по-правилно казано изразително.

Всяка от снимките е интересна по своему, но наистина, тази, която остава в паметта е с ниския ключ :)

Публикувано изображение

Да, смятам че техниката нисък ключ ми е една от най-добрите работи досега.

Ох, на мен като не ми разбира нищо главата от фотографски ключове и няма как да ти ги оценя "работите".

Язък !

Ама аз съм безнадежден случай, като гледам нещо което според автора му е изобразително изкуство и в 97% от случаите ми е безразлично. Осбено нарочно позиращите модели ( жени и мъже ) са ми пълна скука в 99% от случаите. 

Репортажното снимане на човеци горе-долу го възприемам по-лесно. Трябва ми да става нещо автентично и истинско, ненагласено, нережисирано и да е искрено. Художествените измислици почти не ме интересуват. Изглежда че нямам потребност да бъде лъган.

Та пусни нещо щракнато хей така, без фотографски напъни, пък може и да ми хареса.

Някоя испанка из Мадрид например.

Белгиец, който може - снима. Който не може - критикува снимките на другите.

Като не ти харесват снимките, направи си по-хубави. Ако можеш, защото досега само заливаш форумите с фото-чалга. Или пък си намери фотограф, поръчай му да ти снима това, което искаш, плати му за труда, и - така.

Единствената реплика към хората в тази тема би трябвало да бъде благодарност, че са споделили с нас снимките си - доброволни, и безвъзмездно.

Белгиец, който може - снима. Който не може - критикува снимките на другите.

Зазубрянето и прилагането в практиката на фотографски техники да си го оценяват на фотографските форуми.

Ако имах вътрешна потребност за създаване на изобразително изкуство, нямаше да си служа с фотоапарат, щях да нарисувам със собствените ми ръце това което искам.

Да те светна че съм способен да направя статуя на извънземна ако искам, плод на въображението ми.

А фотографите извънземна няма как да снимат.

Та аз си щракам за кеф и развлечение.

Публикувано изображение

Само малко острота добавих.Нищо повече:lol6: !

Публикувано изображение

защото досега само заливаш форумите с фото-чалга.

Аз не мисля така, но това сигурно се дължи на факта, че не разбирам от фотография, че съм абсолютен аматьор.

Снимките на Белгиец и на Пламен, както и някои на Сед, са едни от най-стойностните, които съм виждала в този форум, като под стойностни разбирам не само демонстриране на добра техника, качествени снимки, но и замисъл и уловен момент. С хубав фотоапарат всеки може да снима в макрорежим цветенца от природата, но не всеки може като Пламен да направи впечатляващи снимки, макар и неестествени. Същото важи и за Белгиец, изключая неестественото, защото досега такава негова снимка не съм виждала. В категорията Случайни хора има изключителни попадения.

Друг е въпросът, че тук голама част от хората гласуват по симпатия, но това си е техен проблем.

И само, за да не изън темата, пускам една снимка.

Публикувано изображение

На някой да му се пие бира?

Публикувано изображение

...

Друг е въпросът, че тук голама част от хората гласуват по симпатия, но това си е техен проблем.

....

Нима не е право на всеки да има свое мнение, свой вкус, свои пристрастия? Всички оценяват (независимо от обстоятелствата) от лична гледна точка. Освен това няма две еднакви снимки :yanim:

Нима не е право на всеки да има свое мнение, свой вкус, свои пристрастия? Всички оценяват (независимо от обстоятелствата) от лична гледна точка. Освен това няма две еднакви снимки :P

Хайде, хайде, не изкривявай или не се прави, че не разбираш за какво говоря. Всъщност, разбираш - симпатичен ти е Х, гласуваш за негова снимка, нищо че сам пред себе си признаваш, че не е кой знае какво. Не ти допада Y, защото е прям и хич не си "поплюва" или по някакви други причини, подминаваш или омаловажаваш.

Прав си, всеки има право на мнение, затова и аз си позволявам да изкажа моето, но не прекалявайте с класификациите.

Спирам вече по тази тема, за да не отварям работа на jovi и за да не развалям "вкуса" от темата за останалите потребители.

П.П. Леле, колко правописни грешки имам...

Редактирано от fedora (преглед на промените)

...  тук голама част от хората гласуват по симпатия, но това си е техен проблем.

То не е само тука това нещо, на фото-базара един път 10 връзкарки от Б групата гласоваха за тази снимка:

http://img34.imagesh...891/hlapeto.jpg

Тогава беше анонимно гласуването. Значи кликнали по 4 Б точки, ама после като видяли кой е пуснал снимката и не коментират. От А групата положението беше същото. Някъде около два дена гласуваха яко докато ми излезе ника наяве и после отведнъж спряха да гласуват. 

Бих казал че е нормално някой като този:

Публикувано изображение

ако знае какво мисля аз за него,  да няма никакво желание да гласува за моя снимка. 

На този форум със сигурност има хора, които като си знаят какви са ( ама се крият ), няма как да имат положително отношение към мен. Простено им е.

Ох, на мен като не ми разбира нищо главата от фотографски ключове и няма как да ти ги оценя "работите".

Язък !

Ама аз съм безнадежден случай, като гледам нещо което според автора му е изобразително изкуство и в 97% от случаите ми е безразлично. Осбено нарочно позиращите модели ( жени и мъже ) са ми пълна скука в 99% от случаите. 

Репортажното снимане на човеци горе-долу го възприемам по-лесно. Трябва ми да става нещо автентично и истинско, ненагласено, нережисирано и да е искрено. Художествените измислици почти не ме интересуват. Изглежда че нямам потребност да бъде лъган.

Та пусни нещо щракнато хей така, без фотографски напъни, пък може и да ми хареса.

Някоя испанка из Мадрид например.

Извинявай, но нямам навик да фотографирам испанки. По-късно ще кача снимки, които да не са режисирани както казваш (по-горните бяха за една определена практика, която трябваше да направя и се гордея със свършената си работа, защото в случая излъчването на моделите е това, което говори най-много за дадената снимка). Ала снимките ми винаги казват нещо и никога не са просто запамети това, запамети онова. Подбирам си нещата. Иначе в другата тема, при обработките, имам две качени снимки, та там можеш да ги видиш, а както споменах - по-късно ще кача други.(;

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.