Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Добре, толкова хора да ми нащракат плюсче и пак никой да не отбележи колко е шумна снимката или нещо :)

Със шума ти се оправяй. На мен снимката ми харесва Дал съм ти + за снимката а не за шума.
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 130,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
Публикувано изображение

Добре, толкова хора да ми нащракат плюсче и пак никой да не отбележи колко е шумна снимката или нещо :)

Ами така е, от "добри" чувства не те критикуват. Да не вземеш да се обидиш нещо на някого.

Аз не ти писах плюсче на тази снимка, на други твои често съм писал. Но понеже не разбирам от снимки на тъмно и освен това в небето няма никакъв рисунък или подходящи форми, та затова я подминах. 

Ама няма да се сърдиш че не те критикуват, тука нали не е фотофорум, никой от учасвуващите не е длъжен да е чел фотографски библий относно "правата вяра" на професионалните фотографи.

Освен това, ако почна да ти се "карам" че не си се научил да ползваш програми за премахване на шума от снимките, после други хора ще ги е страх те да пускат снимки с шум, щото оня белгиеца ще вземе да ги направи за резил и тях. И леко полеко ще се разбягат мераклиите които пускат снимки. А това пък е кофти щото няма да посещават фотографския раздел и по-малко хора ще ми виждат моите снимки. Скиваш ли сега, как са навързани и взаимно зависими отношенията на лицемерие или премълчаване на "очевадни" истини ?

Ако пуснеш специална тема в която който пусне снимка да търси критика и да не се подсръдва после що са го направили за смях, тогава вероятно ще е възможно да са откровени съфорумците. Ама трябва онтачало да е ясно че няма да се правиш на Сърдитко Петко. Значи преди да си пуснал тема за критика, почни с лъскателствата и положителните коментари към снимките на хората които редовно пускат снимки , с цел да си осигуриш предварително "капиталец" на симпатия от тяхна страна. Та после да те критикуват с цел да ти помагат, а не както го правят на фото-базара за едната подиграфка, че не си похарчил 200 лв за курс по фотография при някои от тях.

Абе сложна работа са междуличностните отношения ...    ама не се отчайвай.

:)

Публикувано изображение

ПП. Колеги, смених компютъра, и все още не мога да напасна новия (лаптоп) към монитора. Затова ще съм благодарен за мнения - как се вижда при вас снимката, добре ли е откъм яркост, контраст, цветен баланс, и т.н.

ПП2. Всички снимки от вчерашната ми разходка с фотоапарат из Златни пясъци - >> тук << .

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

ПП. Колеги, смених компютъра, и все още не мога да напасна новия (лаптоп) към монитора. Затова ще съм благодарен за мнения - как се вижда при вас снимката, добре ли е откъм яркост, контраст, цветен баланс, и т.н.

Поздравления за новия Nikon,според мен си е добре снимката (разгледах и другите,и те са си добре ) нямам забележки.

Миналата седмица си поръчах един Tamron SP AF28-75/2,8XR DI LD ASL SP Macro и днес имах възможност до го тествам.За съжаление не успях да направя много снимки,времето беше облачно и ветровито,

след като поснимах около 30 кадъра заваля.От тия 30 кадъра само две са долу-горе,с две думи пълно разочарование.Утре ще го изпробвам повече и ако не ми харесат снимките ще върна обектива( имам право да го върна в рамките на 14 дена).Някой ако е снимал със същия Tamron( или подобен)би ли споделил впечатленията си.Приемам всякакви критики и съвети.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от YRE (преглед на промените)

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Нощни снимки от Русе.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Особено втората, много ми хареса.

Поиграх си малко с Viveza 2 във Фотошопа и се получи така:

Публикувано изображение

не че е по-добре, но да се прабвам с оцветяване.

Да ти прокоментирам работата нали разрешаваш?

Разглеждам снимката на две части - горна и долна. В оригинала на Fedora, в самите облаци има по голяма динамика а осветеността в долната част при теб се е получила по добра.Но изхождайки от "времето" или по-точно от самите облаци, снимката е по реална при първият случай, заради по мрачното време от облаците. Определено приемам първият вариант за по добър, без да се засягаш.В крайна сметка не си хвърлил много време при оцветяването, така че сега няма да плачеш, нали? А от твоите фотографии има много добри и на мен лично ми харесват. Някъде беше написал, че ти се иска ида има някакви коментарии.Та това е от мен.С поставянето на + аз изразявам дали ми харесва или не определена снимка, като не се ръководя кой е професионалист и кой - любител. Аз също пиша коментарии от любителска гледна точка, а не професионално. Все пак, този подфорум много ми харесва, защото има много добри фотографи между ВАС всичките.С удоволствие си губя времето в него!Но не съжелявам.Ако не би бяха откраднали "Canon -а" и аз с удоволствие щях да се включа.

Публикувано изображение

Това да не би да е новото производство на ТАТРАМАТ ?

Поиграх си малко с Viveza 2 във Фотошопа и се получи така:

не че е по-добре, но да се прабвам с оцветяване.

Развалил си хубавата снимка ...

Развалил си хубавата снимка ...

Еми налагаше се, няма начин.

Я сега да ви обясня истината, щото не сте ме разбрали.

Така, първо заради Никона ползвам Capture NX2 който съдържа част от функциите на Viveza 2. И понеже ми е много удобна и лесна технологията на http://www.upoint.com/  ( Nik Software ), реших да си "купя" два plug-in за Фотошопа:

http://www.niksoftwa...a/en/entry.php?  

http://www.niksoftwa...o/en/entry.php?

И понеже не върви да почна да се хваля направо в темата под формата на чист спам, реших да представя нещата уж заради снимката съм споменал Viveza 2. С тайната надежда , че хората които не ползват още u point технологията, ще питат гугъл за плагина и ще си го свалят. Щото си е рахат работа, бързо и лесно да оправяш само лицето на някой от цяла група например. Без да трябва да се мъчи човек прецизно да огражда с мишката контурите на частта която иска да промени.

От същата марка има и плагин за намаляване на шума

http://www.niksoftware.com/dfine

имам само свалена на другия компютър някаква версия на този плагин, но още не съм го сложил на новия компютър, щото не правя шумни снимки. Но за ползващите сапунерки ще върши добра работа за намаляване на шума само на задния план който е бил по-тъмен, без да се мъчат с мишката да избират около разпиляни коси кое да обработва фотошопа.

Та целта беше да помогна на хората тука, да могат да си пооправят лесно снимките от фотоапаратите им с малките матрични сензори ( тип сапунерка ) и да не се срамуват да ги пускат. 

А за въпросната снимка, предположих че е намалила драстично цветовете за да "избяга" и цветния шум. Щото иначе просто да снима в черно-бяло шарена панаирна въртележка, нещо не ми изглежда много смислено деяние. Та вместо да "осакътява" съществуващите цветове, е било възможно с посочените по-горе плагини да се пребори с цветния шум , там където е бил наличен без това да влияе на насищането с цвят в останалите зони. Ако е търсила ефект на драматизъм от сиво небе, все пак е могла ( служейки си с  u point технологията ) да си остави парчето синьо чисто небе, за да изглежда реалистично. Има там един плъзгач който служи за затъмняване само на лесно избрана контролна зона из облаците и друг за контрастта и може да стане "тежко" небе.

И накрая, госпожата която е пуснала снимката, не се сърди като пъпчив тинейджър когато му дават акъл, та затова си позволих да си поиграя малко с фотошопа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.