Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

ето една и от мен :)

малко съм и смалил разлера, ама пак става...

Публикувано изображение

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 130,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

@Mr. McPherson, добро попадение :)

Благодаря.

Наистина понякога човек попада на ценни гледки, и се радвам в такива случаи да имам фотоапарат в себе си.

И още една от днес - в стил "Тапет за Windows XP" :) :

Публикувано изображение

След почти безразборно щракане се оказа, че тая е станала кажи речи огледална. Публикувано изображение

Ей това се казва техника:

Публикувано изображение

Писна ми от тия сапунерки и DSLR-и за милионери. Старата фотография няма нищо общо със сегашната. Сега ходиш, щракаш и всичко това без особено чувство, че правиш нещо. Навремето ходех, купувах филми. Черно бели, защото бяха по лев и двайсет, а и всичко се правеше в домашни условия. След това щракаш нещо си, като изобщо не знаеш, дали е станало или не. По принцип не бе такъв проблем, защото след това филмът се проявяваше в банята, ходеше се до 1001 стоки или спортния магазин, купуваше се фотохартия различен тип (гланц, матова) и различни размери. Купуваше се малко проявител и фиксаж и идваше най-приятната част от заниманието - касетофона до дупка в червената стаичка при фотоувеличителя и ваните с химикали. Там вече се оправяха недоекспонираните или преекспонираните негативи. Е, не винаги ставаше, но си заслужаваше пробата. После ако има време, снимките се сушаха и нарязваха. Ако не, всичко се оставяше за другия ден. И така, пълни албуми и куфари със снимки, дето сега почти никой не се сеща да гледа.

Сега какво? Кой имал по-скъп фотоапарат, как трябвало да работи с Фотошоп и защо светкавицата му не работела! Ами вземете си нещо като това горе с една светкавица и си свиркайте!

Хехе, онзи ден пуснах в темата за вехтошарските истории ето тази бракма (не работи)

Публикувано изображение

Докато задържах на фокус заради друго, без да искам натиснах малко по-силно бутона и се получи тази снимка:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И втората серия с телефона (които всъщност заснех преди тези с апарата):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

"макро с телефон" наслова трябва да е преди и лед

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ей това се казва техника:

Публикувано изображение

Писна ми от тия сапунерки и DSLR-и за милионери. Старата фотография няма нищо общо със сегашната.  

Сега какво? Кой имал по-скъп фотоапарат, как трябвало да работи с Фотошоп и защо светкавицата му не работела! Ами вземете си нещо като това горе с една светкавица и си свиркайте!

Кви милионери бе ? 600 лв пари ли са в 2011г. ?

Старата фотография е умряла работа вече. Ето моя Зенит, от 1990г. е и още мирише на ново, защото е снимал малко, предимно хора.

Публикувано изображение

Обаче откакто си купих първата сапунерка от само 2 МП ( за цели 370 евро , моля ти се навремето), Зенита излезе в незаслужена пенсия. До тук беше с лентите ( филмите ) и прахосаните пари за нестанали снимки. Няма да плащаш за филм, няма да плащаш за проявяването му и няма да плащаш за снимки със странни цветове. Сега имаш контрол над всичко и си ги изкарваш на принтера, както ти харесват снимките. Нещо което правя доста рядко, та и последния принтер и той ще мирише на нов доста години.

Аз на другата тема ви показвах Сони и Никон само за по 300 евро с китака, втория още си го имат в магазина, отвреме на време изчезне и след два дена сложат нов във витрината. Има и турбосапунерки за същите пари, приличат даже на огледално-релексен, само дето не правят същите снимки.

Необходимото и достатъчно условие е да си купиш ДСЛР, колкото по-евтин толкова по-малко им пълниш гушите на японците. После си правиш същите снимки с него като тези дето са дали 2000 лв за щракалка.

Няколко снимки от махалата Баба Стана, намираща се съвсем близо до Троян.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Две снимки с телефона (по-рано):

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И една с фотоапарата (по-късно, когато вече очертанията на изгрева започнаха да се размиват):

Публикувано изображение

П.п.: Телефона изкарва по-естествени цветове, но пък с ужасно качество, докато сапунера изменя цветовете, но пък с добро качество.

Имах голям мерак да си направя снимки на огън, като за целта се ползва фотото на приятел (то хубаво било, не като моята сапунерка), който ми дръпна един бърз курс що е то експозиция, скорости и ... заболя ме главата. Но при положение, че всички там настройки са направени от мен, както и натискането на копчето, считам ги за авторски. С две думи за мен станаха страхотни, като тези тук съм намалил повече от три-пъти.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.