Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Малко старо макро от мен.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Изобщо не знам къде съм правил или дали аз съм ги правил снимките, но определено са от моя фотоапарат Sony DSC W-5.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 130,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето едно златисто боке при изгрев слънце от преди час. Не е точно както си го представях, но става.

Публикувано изображение

А нашата заря е чак на 24май.

Фотоапарата на едно столче, режим 'Shutter-Priority', самоснимачка, скорост на затвора 1/2000. От около 10 опита само на тази успях да хвана пламъка.

Публикувано изображение

И един стар планински пейзаж (със Самсунга). Май баща ми го е снимал, понеже тогава не бях толкова запалена по фотографията както сега.

Публикувано изображение

Има. Тая я снимах горе от моста. Мисля, че ме видя и ме псува  :ph34r:

Виж сега,

до този момент двете ти панорами са се харесали на 6 човека, а зумнатата снимка на 7 човека.

Значи поуката е че снимки с човешко присъствие се харесват повече. 

я да пусна една пчела ( от вчера ) да им се порадва на тия цветенца

Публикувано изображение

не стана, излезе на нова страница снимката.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

И аз да пусна една муха ли е какво е не знам. Сложих и малко отчетливост, за да стане малко по -хубав ефекта.

Публикувано изображение

Виж сега,

до този момент двете ти панорами са се харесали на 6 човека, а зумнатата снимка на 7 човека.

Смятай какво щеше да бъде, ако жената беше поне малко симпатична. Тая става да я гълташ за страх...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Виж сега,

Спор няма, стига субектите да стават за снимка :( Не виждам смисъл да гледам пъпчясалото лице на някаква кифла, или големия нос на някой мангал. Ако си покаже носа с катуна, ОК. Ама да ми го даваш в близък план... Но това, че ти харесваш да има хора по снимките не означава, че и другите трябва да харесват същото. Аз например предпочитам да видя някоя успокояваща панорама, а ако е с повечко детайли и контраст, още по-добре. Някак си хората за мен само развалят хубавата гледка. Човекът трябва да се ползва в една панорамна снимка единствено, за да покаже мащаба на гледката. Иначе скалите изглеждат плоски и като ограда от именията на Доган, а морето като случаен гьол. А хора се виждат постоянно и навсякъде - по улицата, по телевизията, по вестниците...така, че това е нещо, от което човек по-скоро иска да се оттърве. Панорамни гледки обаче, не могат да се видят навсякъде и от всеки. Това, че ти имаш възможност да излезеш извън БГ не означава, че и другите имат тая възможност. Има хора, които никога не са излизали от селото си или най-много са стигали до околните села и окръжния град. За тях би било интересно да се видят нещата от други кътчета на света, та били те и на 100 км под носа им. И пак ти казвам. Не всички харесват хора по снимките. Аз съм един от тях.

ПП: Не обичам нито да гледам, нито да снимам мухи, оси и тем подобни гадинки, от които човек се отвращява. За мен снимката трябва да представя красивото, а не мизерията. Дори ония негърчета, с подути коремчета, са неприятни за гледане, макар това да е истината. Там все пак целта не е да се прави изкуство, чрез показване на мизерията, а да се предисвика съжаление. Във фотографията има няколко направления и не е необходимо всичко да отъждествяваме с хората.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

WildHorse

сега остава да ни обясниш че стърчащите нагоре х**чета , точно над твоето мнение , много ти харесват  ;)

Глупости ти се въртят в главата, глупостииии... Значи по-добре за теб е да не ходиш в пещери и на Белоградчишките скали (освен ако не си ходил там навремето).

Този залез е от Ноември миналата година, но пък беше доста необичайно явление. Казаха ми, че се получава когато слънцето е ниско под хоризонта, но не знам дали това е вярно.

Публикувано изображение

Остатъци от залеза вчера. Не успях да го снимам по-рано, защото имах работа и нямаше как. Много шум има, но тела толкова си може при слаба светлина, иначе на светло стават и добри снимки.

Публикувано изображение

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Глупости ти се въртят в главата, глупостииии... Значи по-добре за теб е да не ходиш в пещери и на Белоградчишките скали (освен ако не си ходил там навремето).

Ааааа, един път като я водих жена ми ( докато бяхме гаджета) в една от пещерите, една екскурзоводка каза на някакви туристи че, ето там това е било на Крали Марко пишлето. 

WildHorse

сега остава да ни обясниш че стърчащите нагоре х**чета , точно над твоето мнение , много ти харесват  :lick lips:

Е, ти пък :) Обаче аз наистина не обичам да разглеждам снимки с хора, с малки изключения. А и от пезаж до пейзаж има разлика. Ей сега мога ти пусна стотина снимки с плевели. Правил съм ги заради експеримента и не знам, защо не съм ги изтрил. Това не означава, че ми харесват, след като имат нещо общо с природата. Обаче на теб едно ти признавам. Поне 95 % от снимките ти са много добре композирани, та били те с хора, оси и така нататък. Единствено не можах да разбера, защо публикува оная снимка със знамето и по-точно коментара ти към нея.

За да има разнообразие е знамето там. И понеже го намирам за грозно с черния цвят, та затова е коментара.  Аз тука съм принуден да го гледам, щото е белгийското. 

Публикувано изображение

Имам един "излишен крак" в кадър, ама к'во да го правя...

Нещо женско нямаше ли на сцената, да си оплакеме очите ?

Nah. Помня обаче едно събитие, което се състоя преди три години на същото място.

Публикувано изображение Публикувано изображение

Това е една от мадамите от група Strrings, които подгряваха Apocalyptica.

Ако и на това не си доволен, не знам :)

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.