Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Един танк

пресно сниман вчера.

Белгиец, тоя танк ми напомня на умрялата пчеличка :) Що не го хванеш жив ? :cant believe:

Белгиец, тоя танк ми напомня на умрялата пчеличка :P  Що не го хванеш жив ?  ;)

Те ти и живи, не ги е срам на прозореца ми да се таковат

Публикувано изображение

Публикувано изображение

леле, още са на прозореца ... 

:mad:

===================================================================================

===================================================================================

Публикувано изображение

Що не си представяш снимките на висотата на естетическите ти претенции за красота ?

Публикувано изображение

Айде един подарък от мен, с цел повишаване на нивото на качество в тази тема:

http://www.pictocolor.com/portrait.htm

с две кликания и снимката светва, отваря се.

:wors:

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

...

,,Не ви е срам, ще ми се тунквате тука!" (от рекламата)

Хубав софтуер си дал, но дали ще стане за CS5?

...............................

Белгиец, твоя танк е прикован за площада, но Ферари не се вижда всеки ден, нали?

Снимките не са от моя град. Там нямаме толкова цветчета (да не кажа почти никакви), а последните две са от планината. Имаше много жълтурчета (глухарчета), та взех едно пликче и набрах на Бъни листа, поне ще съм сигурна, че не са пръскани с нищо.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тук щеше да е супер, ако се беше фокусирало с една идея по-добре

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Имам още на друга тематика, които ще постна по-късно.

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Публикувано изображение

с две кликания и снимката светва, отваря се.

http://www.pictocolor.com/portrait.htm

:)

Няма личностно творчество. Мен ме кефи да си бъзикам с GIMP, понеже си е безплатна и с големи възможности. На човек му трябва може би седмица, за да вникне в замисъла на програмата, но си заслужава.

Оригиналът:

Публикувано изображение

Пообработената:

Публикувано изображение

Давам само пример, какво може да се получи, без да твърдя, че онова второто е добро. Все пак зависи от човешкия вкус и целта, която се преследва. Например аз търсех контрастни цветове. Понякога ме отморява на десктопа нещо подобно, но доста често предпочитам затъмнени снимки с зелено или тъмно синьо по тях. така си личат много добре иконите и не се уморяват очите.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Абе по колко точки имахме право да кликаме на ден ?

Питам щото бая кликах на една моя тема днес и не знам дали няма да ми излезе съобщение като едно време като имаше и минусчета че са ограничени до по 5 на ден .

Хубав софтуер си дал, но дали ще стане за CS5?

...............................

Белгиец, твоя танк е прикован за площада, но Ферари не се вижда всеки ден, нали?

Трябва да стане и на CS5. Моят е CS4, щото ме мързи на всяка версия да се разправям да го подновявам.

Аз въобще не съм го снимал тоя танк, площада снимах и понеже Пламен рече че му е интересно да види снимки от където съм, та затова пуснах снимката. Това че съм писал че съм снимал танка е същото като това че съм писал че съм бил снимал кученце, пълен майтап е, чаткаш ли ?

Не съм писал нищо против твоето ферари.

Но, следващия път ако искаш да ги впечатлиш повече младите мъжкари, клекни близо до предния калник ( откъм страната на волана) и снимай така. Ще го изкараш по-голям дзвер ферарито. То различните модели изглеждат по-внушително от различни гледни точки. Като се пообиграеш да заиграваш с промените на перспективата, ще става по-така резултат.

Абе Белгиец, кви са тия цени? 125 долара, за да оправя лицата? По-добре да платя на фотограф :D Не, че нещо, но никога през живота си няма да ползвам Photoshop или Word. И да не ти пука за плюсовете. Аз по едно време ги давах в други теми, защото няма минуси :) Ей така, като почнеш да даваш на всички мнения плюсове, все едно си им дал минуси :wors:

Впечатляваща снимка, както винаги :) .

С какво е постигнат ефектът - поляризационен филтър, или обработка?

С поляр. филтър ;)

Благодаря :)

Публикувано изображение

Редактирано от sdry (преглед на промените)

Ето една снимка от панаира,по късно ще кача още Публикувано изображение

Абе Белгиец, кви са тия цени? 125 долара, за да оправя лицата? По-добре да платя на фотограф :) Не, че нещо, но никога през живота си няма да ползвам Photoshop или Word.

И да не ти пука за плюсовете. Аз по едно време ги давах в други теми, защото няма минуси :D Ей така, като почнеш да даваш на всички мнения плюсове, все едно си им дал минуси :lol6:

Някой да те е карал да ги даваш?

Word и аз не ползвам, обаче  Photoshop си е програмата за която всички правят допълнителни джаджи и става излишно усложняване на живота ако искаш да не го ползваш. Сега не знам дали има и член в някой български закон забраняващ ползването на някакви софтуери, но мислу че можеш да си позволиш да направиш компромис със съвестта ти и да си сваляш каквото ти трябва.

На една моя тема в друг раздел им пиша плюсове наред на всички, с цел симулиране на интерес към писаното там та да пишат още. Надхитрям ги един вид. Ама шът, да не се разчуе че ще вземат да се разбягат. Сега ще почна тука да кликам да видя дали има още ограничение.

Ето една снимка от панаира,по късно ще кача още

А така де, те това се казва снимка, има събитие, има динамика на действието, има отношение на снимащия чрез подбрания зрителен ъгъл ( = позиция от която снимаш) и т.н.

Че с тия статични треволяци го бяхме закъсали направо.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ей браво, няма ограничение на броя плюсчета на ден, така няма нужда да се ограничавам в поощряването на младите таланти, супер е.

10X :yanim: Аз 6 години чакам в тоя сайт, някой да ми даде плюсче и изведнъж се намери такъв човек xD Ей ся да вляза и с останалите си 4 ника и Дядо Коледа ще дойде по Великден :P Ама белгиец, не става точно така. Трябва си избереш тема, дето никой няма да ти даде плюс и после да им нацвъкаш с 5 ника по един плюс на всички, а ти да си останеш на гол тумбак с чифте ... ПП: Сега си спомних, че на гърба си имам стотина затворени теми, заради спорове като тоя, дето го поде. Не виждам смисъл, ама...

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеВсичките снимки са снимани с EF 75-300mm без стабилизация Публикувано изображение

Абе по колко точки имахме право да кликаме на ден ?

Питам щото бая кликах на една моя тема днес и не знам дали няма да ми излезе съобщение като едно време като имаше и минусчета че са ограничени до по 5 на ден .

Трябва да стане и на CS5. Моят е CS4, щото ме мързи на всяка версия да се разправям да го подновявам.

Аз въобще не съм го снимал тоя танк, площада снимах и понеже Пламен рече че му е интересно да види снимки от където съм, та затова пуснах снимката. Това че съм писал че съм снимал танка е същото като това че съм писал че съм бил снимал кученце, пълен майтап е, чаткаш ли ?

Не съм писал нищо против твоето ферари.

Но, следващия път ако искаш да ги впечатлиш повече младите мъжкари, клекни близо до предния калник ( откъм страната на волана) и снимай така. Ще го изкараш по-голям дзвер ферарито. То различните модели изглеждат по-внушително от различни гледни точки. Като се пообиграеш да заиграваш с промените на перспективата, ще става по-така резултат.

Чаткам, чаткам :wors:

Ти мислиш ли, че в нямах в главата си идея от къде да го снимам? А представи си, че собственика е в мола отсреща и поглежда през стъклото и гледа там на паркинга трима човека се навъртат около скъпия му автомобил и снимат? Дали нямаше да дойде бесен?

На една моя тема в друг раздел им пиша плюсове наред на всички, с цел симулиране на интерес към писаното там та да пишат още. Надхитрям ги един вид. Ама шът, да не се разчуе че ще вземат да се разбягат. Сега ще почна тука да кликам да видя дали има още ограничение.

Че с тия статични треволяци го бяхме закъсали направо.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ей браво, няма ограничение на броя плюсчета на ден, така няма нужда да се ограничавам в поощряването на младите таланти, супер е.

Ъхъм. Ето каква била работата :yanim: А тъкмо си мислех да постна снимка в твоята тема.

И нещо против моите треволяци?

Ето нещо по-различно, както обещах

Късче планинска красота

Публикувано изображение

Публикувано изображение

YRE, снимките ти от панаира са страхотни, напомнят ми за годините от детството когато цялата поляна в центъра на града беше пълна със всевъзможни въртележки (на село на площада също), а сега нали е криза и имаше само едно малко купулче и фургон за стрелба.

Edit:

И стига толкова спорове за глупости (като малките деца), че много разводнихме темата.

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Браво  YRE ако  имах 10 ника щях да ти пиша 10 точки, ама имам само един. Абе, що не ги номерираш снимките та да може да коментират хората някоя отделна от тях. Имаш тука добри попадения. Не знам дали случайно си ги щракнал или си имал предварително представа за какъв дивеч си тръгнал на лов, но с тези твои снимки ми даваш идеята да отида някой път в Люксембург да поснимам подобни работи.

Браво YRE Не съм ги стракал случайно избирах ги,но обективът няма стабилизация и доста снимки не станаха.Живот и здраве след няколко месеца ще си купя един хубав обектив.Даже в момента наддавам в е-bay за няколко обектива.Между другото снимките не съм ги качил да ми цъкате плюсове де просто да има разнообразие.:yanim:

Редактирано от YRE (преглед на промените)

И нещо против моите треволяци?

Edit:

И стига толкова спорове за глупости (като малките деца), че много разводнихме темата.

Ще ти кажа под секрет че, на сайтовете които продават снимки по 25 цента, треволяците най-малко се били търсели. Не че не може от време на време и зеленко за разнообразие, ама си трябва все пак да покажеш че си всестранно развита фотографка. Като си млада дама, щракни някой готин пич да си оплакнат окото другите твои връстнички. Може и в мерцедес ако искаш. Виж човека от Бремен как се отпусна и показва шедьоври.

Аз съм на мнение че само снимки без никакви текстове е скучна работа. По чуждоезичните форуми си коментираме снимките, обикновено на хвалби го удряме, щото западняшкото лицемерие го изисква.

Браво  YRE

Не съм ги стракал случайно избирах ги,но обективът няма стабилизация и доста снимки не станаха.Живот и здраве след няколко месеца ще си купя един хубав обектив.Даже в момента наддавам в е-bay за  няколко обектива.Между другото снимките не съм ги качил да ми цъкате плюсове де просто да има разнообразие.:cool:

Нито един от 4-те ми обектива не е стабилизиран. Стабилизацията само пречи при нужда от бързо реагиране. А при слънчево време даже съветват по френските списания да я изключва човек при скорости по-бързи от 1\500 сек. Ето тука линк към една тема която я пуснах преди време точно по този въпрос. 

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=171150

ако изровиш нещо интересно за стабилизациите от немски источници, можеш да го пуснеш там, да има.

(Той гугъл знае да превежда и от немски.)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

А ролята на плюсчетата е да покаже че някой е забелязъл снимката. По принцип е много трудно да накараш хората да напишат две три думи че им харесва нещо, но с анонимните плюсчета повече се отпускат.

Лично аз, ако можех да си разкарам брояча на точки от профила ми, бих го направил веднага. Да не се знае общия брой събрани точки, а само в всяка отделна тема да се вижда отношение по някакъв пост. Ама май не може, не знам.

На фото-базара който е основан на база гласуване и борба за точки, всяка снимка си пази нейните точки и няма общ сбор.

А тука ако помогнеш с много ценен съвет на някого получаваш от него една точка. А за една снимка на мачка - 14 точки. Та става нещо като нищо незначещо кой колко точки има в профила му.

Ето и общ, панорамен изглед на залива Болата, откъдето са последните няколки снимки по-горе...

Публикувано изображение

Редактирано от sdry (преглед на промените)

Аз рядко коментирам,понеже няма какво толкова градивно да кажа и ми е по-удобно да цъкна,че харесвам някоя снимка,а харесвам най-различни снимки.

На тази страница,а и на предните има доста хубави.Мисля,че не трябва да се обръща внимание чак толкова на тези точки и т.н.Иначе аз също нямам обективи със стабилизация,пък съм снимал всякакви неща.Сигурно е полезна екстра,обаче в повечето случаи може и без,пък и се плаща не малко за нея.Ето два треволяка,които съм снимал за тапети.

1680x1050

Публикувано изображение

1680x1050

Публикувано изображение

E какво толкова те интересуват точките? Ей сега прерових набързо един сайт за творчество ( вероятно се сещате кой), където може да даваш оценка от 2 до 6. Обаче почти никой не дава по-малко от 6, а повечето снимки за нищо не стават. В тая тема се публикуват 10 пъти по-добри! И всеки вика - браво, прекрасно и т.н. Преди години не бе така. Имаше критици, даваха и слаби оценки. С течение на времето явно, тия хора бяха разкарани от разните му форуми и останаха най-послушните :cool: Нещо като червените бабички на времето. Ама сегашните баби се изучиха и не дават много евала на Станишев и Ко. Толкова години не можаха да измислят как да стоят нещата с репутацията. Отначало имаше и плюсчета и минуси, после само някакви звездички в профила, дето и сега ги има и незнайно защо пак се върна репутацията във вид на + и - отначало, а сега само на +. Аз лично предпочитам никой да не дава оценка в цифрово изражение на снимките ми, а просто да драсне един коментар - харесва ми, не ми харесва това или онова, а аз просто мога да се оправдая за лошата снимка я с фотоапарата, я с нещо друго. Щото съгласете се, че една 5 мегапикселова сапунерка като моята с изцапан обектив, защото никога не е стояла в калъф, не може да се сравнява с разни DSLR. Вярно е, че всичко зависи от фотографа, ама като погледна моите мъгляви снимки с петна, ми иде да скоча няколко пъти върху сапунерката. А и аз не претендирам да съм фотограф. Просто съм един любител, дето щрака. Ако се смятах за добър фотограф, щях да публикувам снимки в сериозни сайтове за фотография. Като се връщам назад във времето, когато за първи път попадна цифров фотоапарат в ръцете ми се сещам, какво смятах за добра снимка и какво не. Определено и тогава имах някое друго добро попадение, но като цяло снимките ми изглеждат наивни. Например, навремето си мислех, че е голяма работа да снимам пчела. Сега, след като имам стотина такива мисля, че темата е изчерпана за мен. Белгиец, прав си за нещо. Хората са хубава тема за фотографа. Да уловиш клошаря с измъченото лице е добре, но да го уловиш радостен и засмян, ще е попадение в десятката. Както и да е, надявам се, тук не са събрани само професионалисти, че да има толкова претенции към публикуваните снимки. темата наистина е за авторски снимки, но според мен няма да е излишна една дискусия, кой как е снимал или обработвал снимките. Така поне ще има смисъл от цялата файда...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.