Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Направо ми скъса нервите с тия цветенца ... 100 пъти се опитвах да го фокусирам, 100 пъти не ще.

Затова ти писах навремето, че ти трябва апарат с ръчен фокус :speak: .

Опитай следното - сложи на ръчен фокус, фокусирай възможно на най-близко разстояние, и приближавай апарата към цветето, докато видиш ясен образ на екрана. Тогава снимай.

Естествено, ще трябва да държиш апарата много стабилно, или да го сложиш на някаква поставка. Ако е от ръка, осигури си достатъчно висока скорост на снимане, за да не се размаже.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам предвид,че понякога е хубаво да се снимат портрети на малко по-отворени бледни,за да се получи интересен фон, ...

Понякога да, но не както се случва доста често на някои хора да снимат боке вместо основен обект.

Ето едно кремаво боке с 300мм обектив, от ръка без стабилизация:

Публикувано изображение

само че въобще, изобщо, хич тамън не съм си мислил за бокето докато съм снимал. То само си се е получило.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Съгласен съм,че бокето и супер замазания фон не трябва да са основна цел,дори в повечето случаи е добре да е по-затворена,в зависимост от това,което се цели.

Публикувано изображение

Особено ако се цели изкарване на по 25 цента от купена снимка, на някои от сток сайтовете, нал тъй  :ph34r: п.п. мене там ме няма и няма и да ме има.

Айде и аз пак да се включа в темата с цветята (този път има и хора) и котка отново ;). А силвер бих ти дам един съвет може и да го знаеш, по - принцип аз като снимам макро с моя фотоапарат макро права приближение 1.7 слагам ръката пред цветето и той фокусира и после махам и снимам. Не съм сигурен, но мисля, че и твоя фотоапарат има макро колкото моя.

Ето го Джоуи

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

А аз обичам да снимам необичайни ситуации и природни бедствия. Сетих се за една от стотиците подобни снимки, които никога не съм искал да публикувам. И понеже някой каза в тая тема, че това не е фотофорум, ето и една съвсем обикновена снимка от мен и скапаната сапунерка Sony DSC-W5. Без корекции обаче не се мина, защото оригиналът ми се стори прекалено монотонен. post-107147-0-24741500-1303320918_thumb.

И тъй като в случая съм ползвал CPL филтър - ето и вариант на снимката без ефекта от филтъра (почти): ...

E, аз само бутнах набързо цветовете на небето в горната част и реката в долната. Иначе всичко е в сив цвят, понеже и времето беше мрачно.

Специално за Белгиеца - едно двуного, което с удоволствие ми позираше:

Не ми пробутвай с плавници, ами си кажи честно ако беше на мое място, тази щеше ли да я снимаш или щеше да избягаш да не те сгушка случайно ?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=175658&view=findpost&p=1959294

А аз обичам да снимам необичайни ситуации и природни бедствия. ...

Ааааа, бива и необичайни кадри, тука един от декември:

Публикувано изображение

снегът беше 35 см и само джиповете минаваха навсякъде.

Понеже стана въпрос за двуноги, ето и едно от мен, яхнало друго двуного. Айде сега, кое от двете ви харесва повече :yanim:

Публикувано изображение

Залезът от тази вечер. Естествено, на живо беше по-красив, сапунера не успя да го улови с всичките му цветове (то имало и режим 'sunset' ама кой да знае, не знам какво щеше да се получи с него). Май не е много добър...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

П.с. Sakuraki и Mr.McPherson, благодаря и двама ви за съветите, ще опитам (по-нататък, като пътувам). А това с задържането на фокус до появата на ясен образ на дисплея си го прилагам от край време, но нищо не пречи и да опитам нещо ново :yanim:

@    iovi аз съм навит и на двете, иначе ако не може така, русото ми харесва 10000000000000000 пъти повече

Залезът от тази вечер.

Не знам защо не ми се показват снимките ти, а ми се искаше да ги видя.

Хубав залез :speak: .

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

И на мен ми се искаше да ги видя, но и на мен подари незнайна причина не ми се показват

Не знам защо не ми се показват снимките ти, а ми се искаше да ги видя.

Хубав залез :) .

Наистина ли? Аз не бях особено доволна от резултатите, ама става. Щом ти е харесал.. И ако се пръкне(появи) от онези готините залези (със самолетните дири и златистите цветове ще ви ги покажа с удоволствие, ако се получи добре. Понякога небето тук е доста щедро...Имам два такива, снимани с телефона преди да си вземем фотоапарата, и ако искаш мога да ги пусна.

П.с. Понякога не зарежда снимките при бавна и-нет връзка или ако си отворил сайта с устройство с малко рам (смартфон, таблет).

ЕДИТ: Ако искате да ви ги пратя??

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Сега се виждат и наистина хубав залез :cheers:. Ами аз по принцип най - много ми радва окото и най - много ми доставя удоволствие макро снимките независимо какво било то на хора, животни, растения и т,н, Ето малко снимки от разходки

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сега се виждат и наистина хубав залез :cheers:. Ами аз по принцип най - много ми радва окото и най - много ми доставя удоволствие макро снимките независимо какво било то на хора, животни, растения и т,н, Ето малко снимки от разходки

Я да ни научиш как правиш макро снимки на хора щото ние нещо не се сещаме ?

Тая земна пчела нещо, май е или пияна или заспала или е мъртва, а ?

Публикувано изображение

Браво :clap:

Вчера дебнах една такава, но много мърдаше, и не успях да я хвана на фокус - направих й 3 размазани снимки, преди да отлети.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.