Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Eдна селска църква в Люксембург

Публикувано изображение

с неизправяна перспектива

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Някъде тук мисля, че една колежка от "Аз, репортерът" от моя град, ходи да снима:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Работлива пчеличка...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Eдна селска църква в Люксембург

с неизправяна перспектива

Това с какъв обектив е? И с Кепчъра ли е обработвано, или директен JPEG? Защото виждам хроматичните аберации по покрива.

А по темата - едно упражнение в макро от вчера:

Публикувано изображение

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Ех, господин Mcpherson аз тъкмо да се наканя да кача някое макро уж "хубаво" и като видя сниките ти и направо се отказам. Изглеждат толкова перфектни. Но все пак ще споделя с капка срам :P

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това с какъв обектив е? И с Кепчъра ли е обработвано, или директен JPEG? Защото виждам хроматичните аберации по покрива.

Имаш късмет че го виждаш покрива, щото на мене нещо скрит ми излиза.  :)

Д40 + китак , НЕФ + Кепчър после ТИФ + Фотошоп и накрая джипег без ексиф.

Така както я виждаш от моя Никон не може да излезе директно, щото няма начин. Фасадата е на север и излиза доста тъмна.

Не знам вече кво съм я обработвал, беше на по-бавния ми компютър на който Кепчъра има тенденция да се размотава ако са включени да са активни всичките процеси на промени едновременно. И като не съм набожен и църквите не ме вълнуват особено, сега не ми се разправя да я пипам пак от НЕф-а на новия ми компютър на който Кепчъра работи бързо показвайки резултата от всичките промени постоянно на екрана. Аз я снимах заради архитектурата й и заради това че е измита и пребоядисана, та е чиста сграда. Обикновено църквите са мръсни, щото нямат пари да ги мият. 

Една малка къща в Бремен Моят сайт

Линка не води до никъде при мене, иска ми да се логвам, оправи го ( ако можеш де).

-----------------------------------------------

@  Ssilver

прекалено големи ги пускаш, повече от 1200 пиксела по широкото не става за гледане от мнозинството на екраните.

Ако господин  McPherson почне да ги пуска като теб от 18 мегапикселовия му Канон, ще трябва да ги сваляме половин ден снимките.

Намаляй ги следващите поне на 50% да са, МАЛЯ ТИ СЕ !!!

Ако не ти се разправя да ги намаляваш, като ги качваш на imageshack избери опцията Image resize: 1024 x 768 ( 17 inch monitor) и сайта сам ще ти ги намали на 50% от размера им.

Иначе така както ги пускаш, едно че трябва да ги чакаме да се зареждат и второ, като кликне човек да ги види на 100% и вижда едно неприятно некачество на изображението, особено на заден план. Ако ги намалиш на 50% ще изглеждат като чели са по-малко некачествени. Па по-късно като се сдобиеш с огледално-лефлексен фотоапарат ( ДСЛР) , тогава ще можеш да изрезваш парче от снимките и да го пускаш него на 100% и ще изглежда добре.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Преди малко качих още снимки цък

Браво !

Давай още.

------------------------------------------------------------------------

те и от мен едно цъфнало клонче

Публикувано изображение

снимал съм го без да го чупя от дървото.

Браво !

Давай още.

------------------------------------------------------------------------

те и от мен едно цъфнало клонче

Публикувано изображение

снимал съм го без да го чупя от дървото.

Страхотна снимка ( обективът макро ли е )

@ Белгиец

Четеш ми мислите.Публикувано изображение И аз се бях замислила за преозмеряване, но не знаех коя резолюция да избера, от страх да не станат прекалено малки. Благодаря, че ми каза. А и това са едни от най-добрите снимки, които са се получавали. Цедя възможностите на скромните си 3,2 мегапиксела + автофокус + светкавица на макс, и по-добре от това няма накъде. ОБЕЩАВАМ, повече няма да ви мъча с висока резолюцияПубликувано изображение. И за да си поодъхнете от моите некачествени снимки с телефон, смятам да пусна една серия снимки от ,,Етъра" и Боженци с фотоапарата, разбира се, ако не сме ги изтрили и ако успея да ги изровя от старата щайга :rolleyes:

Как изглежда отблизо овчарската торбичка :) :

Публикувано изображение

Снимката е само ресайзната, не е кроп.

И за протокола - не съм с 18MP Canon (вече). За разлика от Белгиеца, моите снимки имат EXIF. Който знае къде, да гледа ;) .

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеОпит за снимане на пчела отблизо(ех ако имах и един макро обектив)Публикувано изображение

Най - сетне и аз да успея да хвана луната горе - долу както трябва. Снимката не е от най - доброто качеството, но е снимана на 3мегапиксела, защотото зуума е по - голям.

Публикувано изображение

Много сте добри, много :yanim::wors:

От мен малък репортаж на тазсутрешното време .

Нищо не съм правила, просто излязох и щтракнах няколко пъти с фотоапарата. :rolleyes:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

В нас е пълно с разни сувенири

Например това

Публикувано изображение

30 годишен свещник от Румъния

Публикувано изображение

Баба Яга :)

Публикувано изображение

И естествено малко пролетно настроение

Публикувано изображение

Баба Яга е суперStar !  :)

Абе що не ми харесвате магарето ?

Публикувано изображение

това е Веска кравата, много обича да се грижи да почистването на ноздрите си.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.