Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Екстра са!Браво!Измисли някакъв начин да светнеш малко фона.Например с прожектор или друго.Получават се интересни неща.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Екстра са!Браво!Измисли някакъв начин да светнеш малко фона.Например с прожектор или друго.Получават се интересни неща.

Свършиха балоните от 30 балона само 5 - 6 успях да фокусирам на време Публикувано изображение. Ми аз мислех да заобиколя цялото пространство около балона с нещо черно или зелено, но ме хвана мързела и се отказах. Ами за светване на фона аз лично пробвах няколко варианта и най - удачен се оказа като светя директно в балона с прожектор ( малко прожекторче, но понякога върши чудесна работа), също така опитах със светещите запалки смисъл лампите им, но никакъв ефект. Утре ще намина през магазина да купя още балони и ще снимам, но е малко трудно, защото фотоапарата няма добра стабилизация и като пукам балона малко се разклаща и самия фотоапарат и се размазва леко. Ще се опитам на бърс мод дано станат добре. Обаче със или без светкавица?

Такива е най-добре да се снимат със светкавици,но при положение че няма, трябва да осигуриш достатъчно светлина,че да може да се снима на по-висока скорост.Погледни халогенните прожектори.Греят доста и трябва да се внимава,но пък има някои,които не са скъпи.Светкавицата също я ползвай.Ако няма много светлина ще е по-добре май само със светкавицата.Тя ще запечата обекта.Апарата го постави на нещо стабилно,ако нямаш статив.Ако има ръчен фокус ползвай него.Фокусираш предварително на балона,а след това,когато го пукаш само снимаш.

Гиги, като видях снимките ти се сетих, че и аз щраках пролетни дръвчета:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Последната ти снимка е уникална - радост за очите и душата ми...Всъщност повечето от снимките ти ми допадат, и то много...Поздравления...

Е, да не се сърдят останалите фотографи от форума....:)Странно, забелязала съм, че повечето утвърдени за хубави (аз от фотография не разбирам) снимки на мен никак, ама никак не ми допадат...Толкова са прекрасни та чак цветовете им стоят изкуствено, фалшиво, като картинки от детски книжки - набляга се на яркостта за да се привлече нечий поглед...Но, различни вкусове...

Последната ти снимка е уникална - радост за очите и душата ми...Всъщност повечето от снимките ти ми допадат, и то много...Поздравления...

Е, да не се сърдят останалите фотографи от форума....:)Странно, забелязала съм, че повечето утвърдени за хубави (аз от фотография не разбирам) снимки на мен никак, ама никак не ми допадат...Толкова са прекрасни та чак цветовете им стоят изкуствено, фалшиво, като картинки от детски книжки - набляга се на яркостта за да се привлече нечий поглед...Но, различни вкусове...

Благодаря :)

Дано не съм прекалил с цветовете ... Обаче вън е толкова сиво и мрачно, и ми се прииска да покажа нещо, което да ми напомни за пролетта.

От последното ми ходене до Търново:

Публикувано изображение

Леле Публикувано изображение наистина толкова хубави снимки с настъпването на пролетта ! Чудесни са излъчване, цвят, дори като погледна снимката мога да осетя аромата и (в преносен смисъл разбира се)

Я да видите кви баби си имаме в Белгия, целувки раздават даже, ехеее ....  

Натиснете бутона F11 за да я видите цялата и по височината.

Публикувано изображение

имаше по телевизиите двама хумористи които се правеха на бабички и оттам им е дошла идеята на тези четиримата така да се представят на един карнавал тука.

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

Публикувано изображение

Ето някакъв опит за макро с телефона:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На фокус изглеждат супер, но като натисна бутона докрай и резултатът е..

Времето обаче е ужасно и са станали малко размазани заради силния вятър, но дано скоро да е слънчево :baby:

Ето пак малко експерименти. Бях се нагласил да снимам днес природата, но пък то взе че заваля и реших да експериментирам.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

ама това не е макро, просто блиближено снимане.

Още съм абсолютен новак във фотографията и бъркам понятията :yanim:

:ph34r:

Какви са ви фотоапаратите, ако не е тайна?? Предстои ми покупка на фотоапарат и искам да добия някаква представа за марките, и за това питам.

@Ssilver - Пиши във раздела "Помощ за избор на цифров фотоапарат" и до колко пари !

Успех

За какво й е този апарат също? :nono:

Адски зависи!!!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от sdry (преглед на промените)

Ето малко снимки с фотоапарата, жалко че се счупи ;d

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1352759343-Ekopateka_Byalata_reka_2.html

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1904537356-Ekopateka_Byalata_reka.html

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/807894844-Reka_Iskar.html

Снимки от разходката преди малко:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И стига толкоз, че май попрекалих

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Една изпотена танцьорка. На снимката не се вижда, ама си побъбрихме малко отблизо и й беше бая жега на белгийката. И другите зад нея са белгийци, нищо че така са облечени - на карнавал е това.

След като сте кликнали върху снимката за да я увеличите, натиснете и бутона F11 за да я видите цялата и по височината.

Публикувано изображение

п.п.

абе то на видео си е друго ама тука нали снимки си показваме...

Така и не можах да оправя перспективата, а по въпроса с шума не мога да направя нищо.

Мисля, че с Adobe Lightroom например можеш да оправиш и двете - е, донякъде :) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.