Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Оле какави прекрасни фотографии сте сложили, поздравявам ви, вие сте истински фотографи.

А ние днес с Тъп Чо ходихме на разходка из балкана и ви донесох няколко бисерчета.

Снимките ми са повече емоционални, от колкото професионални.

Снимам с телефона и въобще не съм ги редактирала.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето го и самият Тъ Пи, заседна на мостчето и не искаше да помръдне от страх:

Публикувано изображение

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Публикувано изображение

И пак: каква ли работа имам аз да публикувам след това по-горе, чак да се чувствам не на място. Но все пак...

Публикувано изображение

Сглобено от пет отделни кадъра, ако не се лъжа. Обичам да щракам дълги нощни експонации, но се дразня, че апаратът, който ми е подръка в момента (даже не е мой) ми позволява най-много 4 секунди единична експонация и на тъмно шуми още на ISO 100.

@ sdry

Страхотна снимка, както винаги, но с малка забележчица: не обичам като няма exif :)

И пак: каква ли работа имам аз да публикувам след това по-горе, чак да се чувствам не на място. Но все пак...

Публикувано изображение

Сглобено от пет отделни кадъра, ако не се лъжа. Обичам да щракам дълги нощни експонации, но се дразня, че апаратът, който ми е подръка в момента (даже не е мой) ми позволява най-много 4 секунди единична експонация и на тъмно шуми още на ISO 100.

@ sdry

Страхотна снимка, както винаги, но с малка забележчица: не обичам като няма exif :)

ISO 100

f29

1/30''

White Balance: Warm White

Нямам дистанционно, иначе на по-малка бленда ще имам по-рязка снимка...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето малко снимчици на цветовете на разцъфнала праскова и малко паяче. Може да не е хубав фокуса, но са вечерни и само със светлина от телефон да успее да фокусира добре.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Поздравления за снимката с часовника Публикувано изображение

Публикувано изображение

Изправи хоризонта, хвани цялата бутилка, или зумни до етикета, снимай под ъгъл, за да хванеш сянките. Може са насочиш и др. светлина, за да се откроят сенките още повече. Увеличи контраста.

Публикувано изображение

Редактирано от sdry (преглед на промените)

Изправи хоризонта, хвани цялата бутилка, или зумни до етикета, снимай под ъгъл, за да хванеш сянките. Може са насочиш и др. светлина, за да се откроят сенките още повече. Увеличи контраста.

Еми права си ням да се оправдавам не е от най - добрите снимки и най - доброто снимане, но от неопитен толкова. Ами нямам от къде да взема друга светлина, а за контраста снимам с любителски фотоапарат няма как да я вдигна повече освен с фотошоп Публикувано изображение. Другия път ще се опитам да следвам стъпките, които сте ми написала. Благодаря за съвета !

Не се оправдавай, а действай :biggrin:

Какво като снимаш с любителски апарат?

Светлина... Може прожектор, може по-силна лампа... Може и двете. :biggrin:

Ами този път има малка промяна в концепцията на картинката, но все пак. Опитах се с друга светлина, но единствено имам едно фенерче от всичко по 1лв и то едвам свети

.

Публикувано изображение

Времето толкова бързо минава, но спомените са вечни! Наздраве другари

Публикувано изображение

1-вата е ок, само гледай да не центрираш гл. обекти толкова (вкл. и при портрети)... Може да кадрираш така, че от дясно каквото е това да го пропуснеш, т.е. на снимката да са само бутилката и часовникът, които са и осн. елементи... На втората снимка се вижда сянката ти по доста неестетичен начин, може сл. път да внимаваш повече:wors: Иначе за светлината - нямаш ли нощна лампа? Сложи й по-силна крушка...

Опит за фокусиране на капчици.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И ето малко охлювчета

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

тъжното охлювче:

Публикувано изображение

и веселото охлювче (поне на мен ми прилича малко като усмивка, подхилкване), но може и да съм полудял

Публикувано изображение

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Днес не можах да устоя на лебеда

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.