Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Абе що не ми харесвате магарето ?

Щото всеки път като погледнем в огледалото и виждаме по-хубави магарета Публикувано изображение(ще извиняваш хихи)
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щото всеки път като погледнем в огледалото и виждаме по-хубави магарета Публикувано изображение(ще извиняваш хихи)

Айде сега, ти и от тези ли бразилски магарета виждаш по-хубави по огледалата из МОЛ-овете ?

Намерих малко снимки на цветя, обаче цветовете са се получили някак много нереални, но все пак ще споделя (няма никакъв фотошоп и други такива, нито е вдигнат контраста от фотоапарата).

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Кой е SM ?

Познай :newspaper:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от sdry (преглед на промените)

Интересно sdry,

снимала си снимки на които има хора, но ти не ни показваш твои снимки на хора, що ?

Срам ли те е да ги снимаш човеците или те е страх някой да не ти "открадне" някоя снимка ?

Айде още една от мен.

Среща на две овални форми:

Публикувано изображение

Критикувайте, критикувайте, може и позитивно даже !

:ph34r:

В случая не е задължително да се дават критики,защото темата не е такава.За мен критиката е съвет за това как и дали дадена снимка може да стане по-добре,т.е. има положителен смисъл,да съдържа определени аргументи и т.н.На мен лично не ми е ясно какво точно имаш предвид с горното си мнение към sdry и какво критикуваш.Иначе за твоята снимка аз лично не мога да дам критика.Не съм снимал много подобни.Това,което съм установил,когато съм снимал такива неща е,че е хубаво да се търсят различни гледни точни,да се снима да кажем сутрин,когато слънцето е по-ниско.Не лошо се получава понякога в контражур.На мен винаги не ми стига светлина.Не винаги е наложително да се ползват светкавици.Може примерно малък отражател,с който да се освети обекта или пък да му се ползва дифузната част,за да няма резки сенки.Добре е да се ползва статив,макар че на мен ми е неудобно (специално за буболечки).Понякога става и с монопод.Хубаво е да не духа вятър и т.н.За мен никак не е лесно да се направи хубава макро снимка.Изрових някаква стара снимка,за да пусна все пак нещо.

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Прави ми впечатление че авторите не пускат често снимки на хора в тази тема. Странно ми е защото по други форуми не се срамуват така. Даже си пуснах моя отделна тема, да не притеснявам тука любителите на цветенца и разни неодушевени предмети. Възможно е и аз да съм прекалено "нахален" снимайки хора, та се чудя как е правилно за се позиционира човек. Не знам, вие кажете.

Еми,всеки си снима това,което харесва.Аз харесвам т.нар. улична фотография.Специфична си е.Сигурно си има и определен подход и поглед.Не съм снимал много такива неща де,което е и причината да не пускам такива снимки,но то си е до вкус.Все пак основната цел на един любител е да се кефи от снимането.Това,че не се пускат подобни снимки не означава,че хората не снимат такива.Мисля,че трябва да се дават съвети за снимките,които са пуснати,а не за такива които не са.Някои снимат главно прортети,а дуги пейзажи и т.н.Ето някакви,които не са нищо особено,но да пусна.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимката с дядото е чудесна! Ами да снимам хора, но някои хора са доста нервни като ги снимат. Скоро снимах едно дете протегнало се към едно куче, но майка му дойде и започна да ми пили на главата, защо съм го снимал, защо така, защо другото и от тогава нямам много снимки на хора. Затова животните нямат нищо против (освен някои пчели и оси )

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Еми,всеки си снима това,което харесва.Аз харесвам т.нар. улична фотография.Специфична си е.Сигурно си има и определен подход и поглед.Не съм снимал много такива неща де,което е и причината да не пускам такива снимки,но то си е до вкус.Все пак основната цел на един любител е да се кефи от снимането.Това,че не се пускат подобни снимки не означава,че хората не снимат такива.Мисля,че трябва да се дават съвети за снимките,които са пуснати,а не за такива които не са.Някои снимат главно прортети,а дуги пейзажи и т.н.Ето някакви,които не са нищо особено,но да пусна.

Тази с фъстъците си е жив разказ за времето и държавата в която живееш.

При мен няма такиви дейности на такъв вид търговия. А много обичах едно време да си купувам фъстъци докато чаках измръзнал тролея на спирката.

Хванал си една яка скука на госпожата, нищо че кантарът пречи там. Явно клинетите са рядкост.

Гледам че си я щракнал отдалече с някакъв 70-300мм ( на 195мм), значи предполагам че е било възможно да се отместиш две три крачки вдясно, за да се се види повече лицето, без да заставаш прекалено срещу нея. Вижда се че си въртял на ръка гривната на фокуса, значи си имал нужната мотивация да я направиш снимката, не е било случайно. После НЕФ-а доста си го пипал, контраст, светлина, шарпене ( 0,5 ) и т.н.

Аз какъвто съм си нахален, съм щял да я щракна и от средата на уличното платно, с цел предизвикване на отношение на модела. С такава тежка пушка като твоята е щяла да ме забележи със сигурност. 

п.п.

не съм врачка, снимката сама разказва с помоща на PhotoMe и  PS.

Снимката с дядото е чудесна! Ами да снимам хора, но някои хора са доста нервни като ги снимат. Скоро снимах едно дете протегнало се към едно куче, но майка му дойде и започна да ми пили на главата, защо съм го снимал, защо така, защо другото и от тогава нямам много снимки на хора. Затова животните нямат нищо против (освен някои пчели и оси )

Ама те и хората нямат нищо против, я виж момата как ми се усмихва и ме гледа право в обектива:

Публикувано изображение

достатъчно е да ги усещаш кои са симпатични и кои са ... абе някакви такиви едни затворени в себе си.

Това е някакъв павилион за бонбони и ткива неща.Специално тази снимка съм я снимал просто така.С един приятел бяхме излязли да поснимаме и бях взел неговия обектив,за да видя как е,да пробвам стабилизацията,че беше тъмно и така.Харесвам този тип фотография,но не толкова да снимам такива неща.Не се притеснявам,просто не не ми е толкова интересно.Мисля,че тук целта е да хванеш нещо,което се случва,емоция и т.н.,т.е. би трябвало да не се набиваш много на очи,за да не станеш ти причина за тези неща,но в същото време да се снима отблизо,с къс обектив,да си в самата ситуация.Макар,че и тук си е относително и зависи точно каква е целта.Ако става дума само за снимане на хора на улицата аз лично нямам опит и само размишлявам в случая.Иначе снимките си ги обработвам.Аз съм на мнение,че няма необработена снимка.Предпочитам аз да си правя корекции,отколкото това да става в апарата.Не виждам смисъл в това да не си обработвам снимките,така както искам и мисля,че няма нищо нередно в това.Принципно гледам да не прекалявам.Иначе моята пушка е още по-тежка,но не толкова дълга (като мм).:huh:

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Ама те и хората нямат нищо против, я виж момата как ми се усмихва и ме гледа право в обектива:

достатъчно е да ги усещаш кои са симпатични и кои са ... абе някакви такиви едни затворени в себе си.

Ами аз исках да снимам просто малкото дете не бях забелязал дори къде е майка му. По принцип обичам и аз да штракам хора, имах доста снимки на хора, но ми откраднаха стария фотоапарат и всичко си замина с него.

Хайде и аз в кюпа с "портретщината".

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Съжалявам за flare-a. На първата снимка не пречи, даже ми харесва как е станало, но на две от следващите не е особено приятно, просто не е имало как да снимам от друг ъгъл.

P.S. Може би ще махна снимките по-нататък.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.