Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

Та целта беше да помогна на хората тука, да могат да си пооправят лесно снимките от фотоапаратите им с малките матрични сензори ( тип сапунерка ) и да не се срамуват да ги пускат.

А за въпросната снимка, предположих че е намалила драстично цветовете за да "избяга" и цветния шум. Щото иначе просто да снима в черно-бяло шарена панаирна въртележка, нещо не ми изглежда много смислено деяние. Та вместо да "осакътява" съществуващите цветове, е било възможно с посочените по-горе плагини да се пребори с цветния шум , там където е бил наличен без това да влияе на насищането с цвят в останалите зони. Ако е търсила ефект на драматизъм от сиво небе, все пак е могла ( служейки си с u point технологията ) да си остави парчето синьо чисто небе, за да изглежда реалистично. Има там един плъзгач който служи за затъмняване само на лесно избрана контролна зона из облаците и друг за контрастта и може да стане "тежко" небе.

И накрая, госпожата която е пуснала снимката, не се сърди като пъпчив тинейджър когато му дават акъл, та затова си позволих да си поиграя малко с фотошопа.

Това е един от ефектите, които предлага фотоапарата ми, като с PS засилих ефекта със "сепията". Обикновено не си играя много с PS, щото за моите снимки голяма играчка трябва да падне, за да ги изпипам, а мен ме хващат нервите, признавам си.

Имам няколко снимки, абсолютно непипани със софтуер, които ако ви ги покажа и ако се абстрахирате, че са с много шум, защото тогава снимах наистина със сапунерка (то и сегашното е евтинко, но не прави чак такива "бози") съм сигурна, че ще си помислите, че са пипани с PS за драматизъм, а не са.

Друг е въпросът, че в повечето случаи забравям да си махна макрото и програмата за снимане на манджи Публикувано изображение, но пък като си направих веднъж една съпоставка, излезе че снимките така са по-добри, отколкото предложенията за пейзажи, сняг, вода и тртт...

Ето един пример при "манджора настройка"

и

същото, но с пейзажна (не съм пипала нищо, освен да намаля размера). E, последното е на светлинни години от реалното, макар че и първото не го отразя точно. Бих го определила като кошмар!

А госпожата няма за какво да се сърди. Освен да се учи и да ви благодари за съветите, за друго не се сещам...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 130,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето още една от мен  :yanim:

Публикувано изображение

Доста голяма мъка докато я кача

май още не си я качил

те я тука голяма

http://pics.data.bg/storage/pics/anonymous/2011-06-09/281e09c09ba161367f9124583f8e4cee

Леле, направо не мога да кача една снимка. Малко помощ може ли защото търсих но не можах да намеря къде да прочета за това как се качват снимки

Публикувано изображение

Страхотна снимка. :P

Много ми напомня на "ръчичките" пред Академията в Свищов. :)

Днес си направих една малка разходка и поснимах малко. Ето какво успях да хвана днес:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мерси!Целта беше да направя някое друго тапетче.Ето една.

1920x1200

Не ми се засягай, но тази не е толкова добра. ГОрните две, особено долната са много по-добри (лично мнение)

Еми може.Аз направих няколко различни,но горните няма да станат за тапет като размери,а тази е подходяща.

Еми може.Аз направих няколко различни,но горните няма да станат за тапет като размери,а тази е подходяща.

За мен в долната се измества фокуса на снимката (психологическия) към източника на светлина, докато при горните той е замъглен, изместен към периферията и крайните петна имат по-силно въздействие. Или в най-горната се балансира по размер с останалите точки. ТОва е само лично усещане :rolleyes:

Публикувано изображение

със старата сапунерка

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.